Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 10 důvodů, proč už Warneři nejsou nejvíc cool studio


ikona
TedGeorge
adam wingardbatmanblue beetlechristopher nolanfantastická zvířatagodzillagodzilla vs. kongharry potterhbohbo maxhenry cavillhobitjohnny deppkongliga spravedlnostimads mikkelsenmatrixmortal kombatmuž z ocelipán prstenůstreamsupermantaylor sheridanwarner bros.zack snyder
Moje kdysi oblíbené studio to už nějaký ten pátek nedělá dobře  

Ke konci roku 2017 jsem pro Moviezone napsal téma „Top 11 důvodů, proč jsou Warneři nejvíc cool studio“. Warnery jsem přes jejich prosvítající packalství chválil, nostalgicky vzpomínal na svoje oblíbené filmy jejich provenience a podivoval se nad (v současném hollywoodském systému docela unikátní) věrností Clinta Eastwooda a dalších. Léta páně 2018, 2019, 2020 a první čtvrtina 2021 ukázaly, že jsem byl možná (určitě) až přehnaně pozitivní a moje tehdejší vyznání lásky pro jeden obří hollywoodský moloch je třeba po letech odpovídajícím způsobem revidovat. Úvod tentokrát netřeba protahovat, jdeme rovnou na věc.

3. Godzillla vs. Kong je další slepá ulička
Godzilla vs. Kong jenom podtrhuje tu warnerovskou marnost, kdy je snaha o silnou a oblíbenou značku podkopaná vratkými základy v podobě nekonzistentních a až příliš hloupých filmů. Což o to, Ostrov lebek ještě šel přežít a chlupatého opičáka si člověk i oblíbil, ale co Warneři vyvádějí poslední roky s Godzillou je nad moje chápaní. Po Edwardsově relativně osobitém pokusu, kdy jsme si samotnou Gojiru užili v celé své kráse jenom pár minut a většinu času jsme spíše pozorovali nudné postavy hledící s otevřenou pusou na něco, co divák nevidí, jsme se před dvěma lety dočkali opravdu hodně pitomé dvojky. Došlo k absurdní otočce o 180 stupňů a divák byl nově zahlcen monstrózními bitkami, které ho však během chvíle začaly nudit a prudit.

Vy jste si už včera mohli přečíst první dojmy reakce MovieZone na čerstvou fackovanou titánů, a Godzilla vs. Kong se moc pochval nedočkala. Můj oblíbený hororář Adam Wingard (všichni se povinně podívejte na parádní žánrovou kvalitku Your´re Next) sice na režijní sesli s pomocí kvalitního CGI obstál, ale stejně to nestačilo na nic jiného než na průměrný, zapomenutelný a strašně hloupý biják, který dopadl přesně tak, jak jsme si skoro všichni po prvním rapovém traileru mysleli. Podle všeho je Godzilla vs. Kong v současnosti pro obě monstra konečná, takže těm warnerovským Filištínům se povedlo během pár let zabít potenciál nejenom Godzilly, ale i toho Konga, což je fakt výkon hodný řešeného studia.

2. Chystané bijáky nejsou dostatečně lákavé
Je dost možné, že jenom stárnu a čím dál více nostalgicky vzpomínám jenom na to dobré z minulosti a to špatné vytěsňuji. Ale třeba mě v diskuzi podpoříte a nemám to tak sám. Kromě pár výjimek, které mě buď zajímají, nebo se na ně hodně těším (Matrix 4, Duna, Sheridan režírující Angelinu Jolie) mi přijdou filmy ze stáje Warnerů čím dál slabší. DC sice bude chtít vyvrátit strašidelné reporty z placu The Batmana a nabídnout pecku s dostatečně charismatickým Pattinsonem, ale navzdory parádnímu traileru to může dopadnout všelijak. Na dvojku Shazama nebo Black Adama se netěším vůbec, na pokračování Vodníka alias Aquamana 2 trochu, nějaký pokus o DC Spider-mana s teenagerem z El Pasa, kterému se zakousne do páteře starodávný brouk a on se stane Blue Beetlem, jde už úplně mimo mě.

 

Možná to trochu souvisí s tou ochotou riskovat, ale já měl na Warnerech vždycky nejraději to jejich kaskadérství a schopnost dát (pravda, trochu nelogicky) „jejich“ Guyi Ritchiemu průšvihových 175 mega na Krále Artuše. Ne pokaždé to byl fail a člověka prostě bavilo, když vysolili 130 mega za absurdně přepálené žraločí dobrodružství MEG s Jasonem Stathamem a dočkali se šokujícího půlmiliardového úspěchu. Při pohledu na rozvrh plánovaných premiér je to počínaje rokem 2022 prostě nuda a z těch velkých filmů mimo zajeté značky vidím u Warnerů akorát tu napůl neznačkovou Furiosu chystanou až na rok 2023. Spíš se bojím, že ji studio na pokyn shora ještě na poslední chvíli zruší a my se místo ní dočkáme Batgirl v hlavní roli s Millie Bobby Brown.

1. Normální je za filmy platit, ale jak?
Ne, nejsem zaměstnanec nějaké agentury pronásledující kluky a holky sdílející filmy na internetu a je mi vlastně docela jedno, kdo si cosi někde stahuje. A byl bych pokrytec, kdybych tu nepřiznal, že to občas dělám taky. Na současné situaci s HBO Max mě štve akorát fakt, jak moc je do toho konzument nucený. Kina jsou totiž zavřená a expanze služby k nám spojená s přejmenováním HBO GO na Max je plánovaná až na druhou polovinu roku. Snyderova režisérská verze sice na našem GO přistála, ale to je velká výjimka (byla pro stream plánovaná od samého počátku) a Godzilla vs. Kong nebo Mortal Kombat na tuzemské službě disponující předpotopní „skoro full hd“ kvalitou bohužel nebudou.

Samozřejmě, každý má možnost nějakým způsobem regionální HBO Max omezení obejít (recenzenti, kteří chtějí mít čisté svědomí, to tak dělají) a Warnerům trochu paradoxně proti jejich vůli platit zahraniční kreditkou. Už od dob spuštění Netflixu je nám každopádně prezentováno, že streamy jsou odpověď na epidemii pirátství a lidi tak naučí platit rozumnou částku za filmový a seriálový obsah. Warneři právě všem pirátům po celém světě (HBO Max je zatím pouze v Americe a do první várky zemí bude expandovat až na konci června) dávají na každém rohu neodolatelnou možnost, jak si domů zadarmo pořídit luxusní 4K kopii nového filmu. Zadarmo a bez toho, aby jim nabídli normální možnost si zaplatit.

Je to toxické, nenormální a jsem hodně zvědavý, kolik lidí nejenom u nás bude za jejich stream v budoucnu opravdu cálovat, když je samotní Warneři svým vyloženě pitomým modelem učí, že v době epidemické vlastně ani nemusí a tu nejlepší kvalitu dostanou zadarmo domů v ten stejný den, kdy film jde do kin v hrstce zemí s otevřenými kiny. Svůj hejt tak trochu rozšiřuji i na Disneyho, který sice už expandoval do slušné řádky zemí, ale u nás ještě nebyl schopný ani oznámit přesné datum spuštění svého pluska. Ach jo.

---

Hotovo, pro dnešek to stačí, ústa vypláchnuta. Diskuze je otevřená, buďte tam na sebe prosím hodní a už brzy u dalšího článku čau.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace