Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 filmů, které v budoucnu zaútočí na miliardové tržby


ikona
TedGeorge
avataravatar 2avatar3black pantherblack widowchris hemsworthchris prattjames bondjames cameronjurský svět: nadvládakevin feigemarvelmimonimission:impossiblenatalie portmannení čas zemřítno time to dierobert pattinsonrychle a zběsilespider-manthe batmanthorthor love and thundertom cruisetom hollandtržbyvin diesel
Věštění z kříšťálové koule, nebo reálný odhad tržeb těch nejambicióznějších hollywoodských blockbusterů?  

Tak nám už zase odložili Bonda, paní Müllerová. Noční můra kinařů a fanoušků filmových premiér na stříbrném plátně pokračuje, protože ani na jaře se kina ve velké většině světa neotevřou a filmovým studiím nezbývá nic jiného, než svoje blockbustery znovu odkládat, případně koketovat s premiérou na různých streamovacích službách. Psát v této situaci klasický každoroční článek o bijácích, které budou daný rok útočit na miliardu, je hloupost. Nechci vás však úplně ochudit o tržební věštění z křišťálové koule, a tak to zkusíme trochu jinak. Posvítím si na desítku filmů, které mají oznámené datum premiéry nejenom letos, ale i v roce 2022. Tím pádem eliminuji možnost, že se letošní filmy budou znovu (a snad už naposledy) odsouvat o rok dále a článek bude nadále alespoň trochu relevantní.

V minulých letech jsem v desítce zmiňoval i snímky, jež měly jenom velmi malou šanci na miliardu v kinech, a ty tentokrát logicky vynechávám. Projedeme si jenom blockbustery, u kterých je podle mého názoru šance na překonání milníku větší než 50 %. Hned na úvod zároveň upozorňuji, že už nebudu znovu psát o Black Widow. Jednak už miliardě v kinech zase tolik nevěřím a zároveň tak trochu tuším, že právě rozloučení Scarlett Johansson s rolí Nataschy Romanoff zamíří jako první (a poslední) marvelovka na Disney+. Co černé filmové koně mířící na Netflix, Disney+, Amazon a další? Ty budeme řešit zase někdy jindy, dnes to vážně bude o filmech, které pravděpodobně (někdy) zamíří do kin a vydělají tam hodně chechtáků. Na úvod je to skoro vše, bijáky budu jako vždy řadit podle data premiéry a jelikož to zase jednou bude trochu delší - neváhejte se občerstvovat kvalitním mokem podle vlastní preference. Jdeme na to.

Rychle a zběsile 9

Film startuje v amerických kinech: 22. května 2021 (těžko, pozn. autor)
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda: 85 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 260 (milionů dolarů)
Můj odhad celkových světových tržeb: 1 230
KarelR očekává: Hovězinu ve stylu posledních čtyř dílů, takže… jo, docela se těším.
Vytáhni v hospodě: Říká vám něco Hydrogen One smartphone společnosti Red Digital Cinema? Že ne? Klid, nejste v tom sami a já jej na tomto místě zmiňuji jenom kvůli tomu, že se telefon objeví v Rychle a zběsile 9. Společnost prý tento product placement vyšel velmi draze a jejich investice se jim bohužel už nikdy nevrátí. Nuzné prodeje je totiž už v roce 2019 donutily vycouvat z výroby mobilů a výskyt Hydrogenu One v akčním blockbusteru tedy bude pořádné drahým pohrobkem neúspěšného podnikatelského plánu.

Opravdu bych rád věřil, že v květnu už bude dobře, větší část světa bude naočkovaná vakcínou pocházející z laboratoří firmy stojící za spolehlivou Viagrou a nejenom kina pojedou na 100 %. Ale všichni tak nějak tušíme, že nouzový virový stav ještě nebude na začátku léta zažehnaný a nejenom devítka Rychle a zběsile se bude muset znovu odložit. Pro účely našeho článku předpokládejme, že studia nebudou riskovat a ambiciózní blockbustery budou posílat do kin až ve chvíli, kdy multiplexy pojedou bez větších omezení. Což bezesporu platí i pro Rychle a zběsile a mnou tipovaná čísla s tím možným odsunem na lepší časy počítají, jinak by to samozřejmě byl (po „tenetovsku“) zlomek odhadovaných numer. Stejně tak je třeba dodat, že byť už je oznámené datum premiéry desátého dílu, v článku ho zmiňovat nebudu. Tolik k druhému úvodu, jenž si prosím aplikujte i na zbytek startovacího pole a teď už konečně k tržebním vyhlídkám řidičů.

No bude to znovu velké a zase budou hrát prim tržby z asijských zemí. Především Čína Vina Diesela a spol. skoro až nábožně miluje a tržební kecalové si mohou skoro až automaticky připočíst k celkovým tržbám 300-400 milionů babek pocházejících ze země s Velkou a dlouhou zdí. Bude do kina chodit i zbytek světa? Troufnu si tvrdit, že ano, protože kaskadérské kousky budou zase o chlup šílenější a právě série Rychle a zběsile je jednou z těch, která má věrnou diváckou základnu užívající si s kamarády přepálenou akci v kině. Já osobně nemám tuhle bandu pitomců vůbec rád, ale to už bude asi jenom můj problém, protože franšíza i po osmi dílech šlape na jedničku a producenti v čele s Dieselem by byli blázni, kdyby ji ještě nějaký ten rok neždímali.

Mimoni: Padouch přichází

Film startuje v amerických kinech: 2. července 2021
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda: 60 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 340
Můj odhad celkových světových tržeb: 1 050
KarelR očekává: Další upištěné peklíčko, jemuž se velkým obloukem vyhnu.
Vytáhni v hospodě: Nejsem si úplně jistý, jak moc máte nakoukanou „padoušskou“ franšízu, ale pokud to chápu správně, tak Mimoni: Padouch přichází je sequel animovaného spin-offu, který zároveň fungoval jako prequel. Recenzi na první Mimoně psal Mr. Hlad, takže se ho případně neváhejte zeptat ve vzkazníku.

Nedá se nic dělat, ale budu se muset opakovat (sequel Mimoňů jsem stejně jako hrstku dalších filmů rozebíral minulý rok) a znovu píšu o animáku, který 99 % čtenářů MovieZone vůbec nezajímá. Zajímá však děti, které ve vší tichosti a počestnosti svým rodičům jistě znovu oznámí, že s nimi musí jít do kina na další díl dobrodružství žlutých mončičáků sloužících zlému/hodnému Gruovi. Miliarda visí ve vzduchu, protože jak jednička Mimoňů, tak trojka Já, padoucha milník překonaly relativně jednoduše, a dá se předpokládat, že sequel spin-offu /druhý prequel budu atakovat peněženky rodičů se stejnou intenzitou. Co by mohlo překonání miliardy zabránit a proč vidím šanci „jenom“ na 60 procentních bodíků?

Něco mi říká, že ani červenec letošního roku nebude konečné datum a Universal bude po vzoru ostatních odkládat minimálně na podzim, ne-li na rok 2022. Nabízí se tedy myšlenka, jestli z toho děti milující v roce 2015 Mimoně jedničku už konečně nevyrostou. Zároveň je tu i docela reálná možnost, že Mimoni 2 se kinům vyhnou úplně. Universal už minulý rok úspěšně vyzkoušel hybridní premiéru pokračování Trollů, kdy anglofonní země platily za půjčení jednoduchého animáku 20 babek, a studio slavilo decentní úspěch. Zrovna u takového rodinného filmu mi to smysl docela dává a nedivil bych se, kdyby Universal půjčoval za dvacku i tady. Bude však záležet na tom, jako moc bude studio v létě zoufalé. Universální pánové totiž dobře vědí, že sebeúspěšnější půjčování přes internet jim tu možnou miliardu z kin nemůže vynahradit.

Není čas zemřít

Film startuje v amerických kinech: 8. října 2021
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda: 70 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 245
Můj odhad celkových světových tržeb: 1 120
KarelR očekává: Luxusní bondovskou rozlučku, která snad dorovná kvality Casina Royale.
Vytáhni v hospodě: V minulosti se uvažovalo o tom, že Spectre a následující bondovka budou natočeny současně a po premiéře Spectre v roce 2015 měla jít další bondovka do kin už v roce 2017! Od záměru však bylo upuštěno, protože Spectre byla produkce za 250-275 milionů dolarů a producenti se ambiciózního záměru prý trochu zalekli. Možná dobře pro ně, protože Craig byl po skončení natáčení Spectre opravdu hodně unavený a všichni si jistě ještě vybavíte jeho odpověď novináři, který se ho před premiérou v kinech zeptal, jestli si svoji roli zopakuje.

Měli jsme se dočkat 8. listopadu 2019 a už tenkrát jsme před premiérou žehrali na čtyřletou čekačku. Že se nedočkáme ani na podzim minulého roku nám bylo jasné už po neúspěšné premiéře Tenetu a v tuto chvíli už můžeme jenom doufat, že letošní říjen je datum konečné a podobné bilancování nebude nutné i na začátku roku 2022. Všem bylo samozřejmě už nějaký ten měsíc jasné, že jaro 2021 nebude kvůli covidu reálné, ale čím dál hlasitěji se ozývaly hlasy, které upozorňovaly na špatnou finanční situaci legendárního studia MGM a možný prodej „vysílacích“ práv Applu. Ten nakonec odmítnul vysolit 600 mega na dřevo za americká práva (nezapomeňte, že svět má v držení Universal) a bondovským chlebodárcům tak nezbývá nic jiného, než znovu odkládat a čekat na lepší časy.

Pokud však Barbara Broccolli a spol. vydrží, je záhodno vyhlížet miliardový jackpot. Nejsem první, kdo si všimnul faktu, že historicky nejúspěšnější bondovky jsou ty, na které diváci čekají dlouho. Pomalu to začíná vypadat, že nekonečné vyhlížení Není čas zemřít bude historicky vůbec nejdelší promlka mezi filmy v hlavní roli s agentem Jejího Veličenstva, a do miliardové rovnice si musíte přidat fakt, že rozloučení Daniela Craiga s jeho nejznámější rolí bude také velký tahák. Že už znovu nezmiňuji parádní trailery, talentovaného Caryho Fukunagu na režisérské sesli, kamarádku Kapitánky Marvelové Lashanu Lynch v roli nové nula nula sedmičky nebo čerstvě (prý) singl Anu de Armas? To já schválně, protože o Není čas zemřít píši v souvislosti s tržbami snad už počtvrté a pevně doufám, že už vážně naposledy. Ať už je to proboha tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace