Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 vyhlížených filmů, kterých se pravděpodobně nikdy nedočkáme


ikona
TedGeorge
alienarnold schwarzeneggerbarbar conanbrad pittbruce willisdie hardduncan jonesgladiatorguillemo del torojames cameronkill billman of steelman of steel 2quentin tarantinoridley scottrussel crowesmrtonosná paststar treksvětová válka zuma thurmanvetřelecwarcraftworld war zzack snyder
Desítka bijáků, které bychom si rádi vychutnali v kinech, ale bohužel se jich asi nikdy nedočkáme.  

Železo se má kout, dokud je žhavé, a tím pádem je na čase navázat na článek z minulého týdne. V něm jsme si s redakčním kolegou do_Odem posvítili na desítku očekávaných filmů, které vyhlížíme už opravdu dlouho. Jelikož jste nečetli úvodník, tak jste se v diskuzi ozvali s tím, že vám v článku chybí Warcraft 2 a další fláky, které do artiklu samozřejmě vůbec nepatřily, protože s největší pravděpodobností nikdy nevzniknou. Rozhodli jsme se zbytečně nejitřit emoce a napsali jsme raději další topku, kde ten Warcraft už je. Takže jaké filmy budeme řešit dnes?

Píšeme o bijácích, které bychom si dali v kinech líbit, mluvilo se o nich, ale s největší pravděpodobností se jich nikdy nedočkáme. Až na jeden případ to jsou samá pokračování. Samozřejmě znovu platí, že každý pes jiná ves a ne každý zmíněný zástupce v topce vám bude po chuti. Abych řekl pravdu, tak v některých případech zvítězilo veřejné dobro a byť já osobně se třeba na (ne)možné pokračování Warcraftu vůbec netěším, nezmínit ho by byl skoro až zločin. Na úvod to stačí, ke čtení si otevřete Cabernet Sauvignon z Vinařství Veverka a jdeme na to.

10. Světová válka Z 2

Kdyby film vzniknul, kdo by si ho pravděpodobně zrežíroval? David Fincher
Kolik by celosvětově vydělal milionů dolarů? (Tipuje TedGeorge a střílí ta numera od boku v milionech dolarů) Kdyby tam hrál Brad Pitt, tak 650 mega. Bez něj o dvě kila míň.
Existuje vůbec nějaká šance, že se dočkáme? Ne
Z redakce by film nejraději viděl:(Ted)
Vytáhni v hospodě: Zde jsem se rozepsal o původních, vystřižených a podle mého názoru docela kulervoucích plánech na třetí akt jedničky. Dvanáctiminutový boj o přežití na Rudém náměstí bych si vážně dal líbit.

Ještě před pár lety jsem vrněl blahem při čtení velkorysých plánů Paramountu. Pod režijním vedením pokaždé skvělého Finchera totiž měl vzniknout sequel mého oblíbeného apokalyptického thrilleru s Bradem Pittem, kterého bych po Tenkrát v Hollywoodu viděl nejraději v každé roli. Jenomže ono to bylo všechno až moc hezké. Původně se plánovala premiéra na léto 2017. Samotné natáčení se následně odsunulo až na podzim 2018, protože Brad hrál toho nejvíc cool kaskadéra v „posledním“ filmu Quentina Tarantina. Ani ten podzim nevyšel, protože Pittův kámoš Fincher zrovna pilně pracoval na druhé sérii Mindhuntera. Začalo se tedy uvažovat o startu produkce v roce 2019 a důvod, proč ani nedávný termín nedopadnul, je směšný a smutný zároveň – v Číně (tedy po Americe nejdůležitějším trhu) vládnoucí garnitura v tichosti aplikovala ban na všechny filmy se zombíky. Dnes to bohužel vypadá, že pokračování už nikdy nevznikne, a já mohu spolu s vámi jenom doufat, že jednou se dočkáme alespoň režisérské verze jedničky. Když už Warneři (respektive jejich streamovací platforma HBO Max) dávají desítky milionů Zacku Snyderovi na jeho cut Ligy spravedlnosti, třeba se jednou dočkáme nějakého podobného kousku z dílny Paramountu. Ta šance je sice malinká, ale nechte mě snít. (TedGeorge)

9. Warcraft 2

Kdyby film vzniknul, kdo by si ho pravděpodobně zrežíroval? Duncan Jones
Kolik by celosvětově vydělal milionů dolarů? 500
Existuje vůbec nějaká šance, že se dočkáme? Ne
Z redakce by film nejraději viděl: Mr. Hlad
Vytáhni v hospodě: Filmaři při obsazování jedničky oslovili Colina Farrella, jestli by si nechtěl zahrát roli krále Llana. Nakonec to nedopadlo a mě to docela překvapuje. Při pohledu na pořád ještě čerstvý průšvih Artemis Fowl a mnoho dalších bijáků z minulosti mám totiž pocit, že nikdo nemá takový čuch na propadáky jako právě Colin.

Nejsem sice takový odborník, jako Mr. Hlad, kdybych si ale měl tipnout, o čem by byl druhý Warcraft, pravděpodobně by se točil kolem zeleného "orkátka" z konce jedničky. Děcko se jmenovalo Thrall a jak už události jedničky naznačovaly, bylo předurčeno k velkým věcem. Ty jsou samozřejmě popsány v několika knihách, hrách i komiksech, takže koho látka zajímá, určitě existují způsoby, jak se do příběhu ponořit. Problém druhého Warcraftu nikdy nevězel v absenci příběhu - ostatně děj jedničky šel klidně roztáhnout na tříhodinový film a stejně by tam nebylo všechno - vězel v tržbách. Film totiž v amerických kinech totálně vyhořel a nezachránil to ani zbytek světa s velice zajímavou Čínou. Co tedy dál? Kdybych si měl tipnout, pár let bude značka ještě spát, a pak přijde animovaný seriál. Ten se nejspíš přesune dějově buď ještě před události prvního Warcraftu, nebo přeskočí pár desítek let a odvypráví příběh Arthase, krále Lichů. Ale samozřejmě se můžu plést a zítra producenti oznámí dvojku, která dorazí už za dva roky. Nikdy nevíte. Takže se Hlada ptejte dál. (do_Od)

8. Vetřelec 5

Kdyby film vzniknul, kdo by si ho pravděpodobně zrežíroval? Ridley Scott nebo Neil Blomkamp
Kolik by celosvětově vydělal milionů dolarů? 400
Existuje vůbec nějaká šance, že se dočkáme? Ne
Z redakce by film nejraději viděl: KarelR
Vytáhni v hospodě: Během tour de press předcházející uvedení Ality do kin James Cameron jen tak mimochodem utrousil, že pracuje na oživení vize Neila Blomkampa a jeho Alien: Awakening (na konkrétní otázku novináře řekl: „I am working on it, yeah“). Blomkampův Vetřelec měl přímo navazovat na konec Cameronových Vetřelců a vás asi nepotěší, že podle všeho zůstalo jenom u keců Železného Jima při premiéře Ality.

Před pár týdny se Sigourney Weaver v jednom rozhovoru svěřila s tím, že jí vrchní producent vetřelecké ságy Walter Hill dal před rokem a půl nahlédnout do padesátistránkového nástřelu příběhu Vetřelce 5. Jste vzrušení a nadržení na to spravit si chuť po nijakém Prometheovi a mizerném Covenantu? Tak se zase rychle zchlaďte, protože těch pár stránek bude asi vše, co se v souvislosti s vytouženou produkcí pětky Vetřelce stane. Kromě toho, že Ridley ani Sigourney nemládnou, musíme brát v potaz fakt, že před více než rokem byla dokončena fúze desetiletí a eRkovým filmům zaslíbené Foxe pojmul Disney. A vy jistě dobře víte, že myšák mládeži nepřístupné filmy do kin prostě neposílá. Nemluvě o tom, že kdyby se v hlavě nějakého producenta uchytil perverzní plán natočit Vetřelce 5 jako PG-13 (nebo přímo pro streamovací Hulu zčásti vlastněnou myšákem), velmi rychle by byl přehlasován strážci pokladničky, kteří by správně poukázali na to, že Covenant prodělal v kinech kalhoty. V tomto případě je však možná dobře, že se Ripleyová nebo její klon už nikdy nevrátí. (TedGeorge)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace