Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: 15 nejlepších westernů všech dob

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
Moje nej srdcovky z výběru jsou určitě Tenkrát na Západě (1968) a Butch Cassidy a Sundance Kid (1969). Zbytek je taky kvalitka (Nesmiřitelní, Hodný, zlý,...), ale tyhle dva jsou o kousíček prostě vejš :+ Na konci šedesátek uměli kluci točit dobrý westerny 8)
757009
Moje nej srdcovky z výběru jsou určitě Tenkrát na Západě (1968) a Butch Cassidy a Sundance Kid (1969). Zbytek je taky kvalitka (Nesmiřitelní, Hodný, zlý,...), ale tyhle dva jsou o kousíček prostě vejš *:+* Na konci šedesátek uměli kluci točit dobrý westerny *8)*
1 -1
reagovat
Pekný výber, niet čo dodať.

Teda, vedel by som dodať asi 200 kusov, ktoré sa v tomto žánri ešte určite oplatí vidieť (a stovky takých, ktoré by som neodporúčal), ale tento rebríček mám takmer komplet aj na BR, určite kvalitky. ;)

Mimochodom, v debate zaznelo, že John Wayne bol vždy ten čistučký a vyžehlený kovboj. Autor tohto tvrdenia určite videl iba pár jeho kusov a celkovo málo amerických westernov. Wayneovky práveže vo svojom období patrili k tým drsnejším, realistickejším a špinavším filmom v tomto žánri.
757008
Pekný výber, niet čo dodať. Teda, vedel by som dodať asi 200 kusov, ktoré sa v tomto žánri ešte určite oplatí vidieť (a stovky takých, ktoré by som neodporúčal), ale tento rebríček mám takmer komplet aj na BR, určite kvalitky. *;)* Mimochodom, v debate zaznelo, že John Wayne bol vždy ten čistučký a vyžehlený kovboj. Autor tohto tvrdenia určite videl iba pár jeho kusov a celkovo málo amerických westernov. Wayneovky práveže vo svojom období patrili k tým drsnejším, realistickejším a špinavším filmom v tomto žánri.
9 -1
reagovat
Nejlepší western je jednoznačně Hodný, Zlý a Ošklivý. V těsném závěsu jsou zbylé dva kousky z dolarové trilogie.
Zmínka o třetím Návratu do budoucnosti mě potěšila, protože je to můj nejoblíbenější díl i nejvícekrát viděný.
Tenkrát na západě mi vždy z nějakého důvodu přišlo moc dlouhé.
Jako malému se mi hodně líbil western Kapsy plné dynamitu. Nejspíš kvůli výbuchům a motorce.
Tanec s vlky a Poslední mohykán jsou rovněž fajn filmy.
Děkuji za téma o westernech. Škoda, že už nevznikají a žánr je za zenitem.
Skvělý westernový seriál je Hell on Wheels.
757007
Nejlepší western je jednoznačně Hodný, Zlý a Ošklivý. V těsném závěsu jsou zbylé dva kousky z dolarové trilogie. Zmínka o třetím Návratu do budoucnosti mě potěšila, protože je to můj nejoblíbenější díl i nejvícekrát viděný. Tenkrát na západě mi vždy z nějakého důvodu přišlo moc dlouhé. Jako malému se mi hodně líbil western Kapsy plné dynamitu. Nejspíš kvůli výbuchům a motorce. Tanec s vlky a Poslední mohykán jsou rovněž fajn filmy. Děkuji za téma o westernech. Škoda, že už nevznikají a žánr je za zenitem. Skvělý westernový seriál je Hell on Wheels.
3 -1
reagovat

3:10 Vlak do Yumy

Je jeden z nejlepších moderních westernů.
757006
Je jeden z nejlepších moderních westernů.
3:10 Vlak do Yumy
5 -1
reagovat
Yellowstone je dobrej, určitě nejsi jedinej, kdo ho sleduje, jsme minimálně dva ?) Za mě 70 %, což je pořád nejvíc co jsem dal westernu od Nesmiřitelnejch. 
757004
Yellowstone je dobrej, určitě nejsi jedinej, kdo ho sleduje, jsme minimálně dva *?)* Za mě 70 %, což je pořád nejvíc co jsem dal westernu od Nesmiřitelnejch. 
1 -1
reagovat

Nakonec se nás tu sešlo dost, co?

True Grit od Coenů , Tombstone, Hartfields & McCoys (strašně bych chtěl říct i Godless, ale nedostal jsem se přes třetí díl a vidělo mi to na Netflixu tak dlouho že to zmizelo dokonce z rozkoukanejch věcí. :D), 3:10 to Yuma (Crowe, Bale & Foster) a ještě jsem měl jeden...
Vubec si nemůžu vzpomenout jak se to jmenovalo, ale pamatuju si, že mě to docela šokovalo drsností. Kovbojové, indiáni, tak 60-70 léta... Mělo to v názvu jméno a snad i něco o pomstě? 
Vůbec se mi to nedaří vygooglit. 
757003
True Grit od Coenů , Tombstone, Hartfields & McCoys (strašně bych chtěl říct i Godless, ale nedostal jsem se přes třetí díl a vidělo mi to na Netflixu tak dlouho že to zmizelo dokonce z rozkoukanejch věcí. *:D*), 3:10 to Yuma (Crowe, Bale & Foster) a ještě jsem měl jeden... Vubec si nemůžu vzpomenout jak se to jmenovalo, ale pamatuju si, že mě to docela šokovalo drsností. Kovbojové, indiáni, tak 60-70 léta... Mělo to v názvu jméno a snad i něco o pomstě?  Vůbec se mi to nedaří vygooglit. 
Nakonec se nás tu sešlo dost, co?
2 -2
reagovat
Pravá a levá ruka ďábla - ten film jsem od malička viděl snad 40x a pro mě nejlepší Hill a Spencer :)
757000
Pravá a levá ruka ďábla - ten film jsem od malička viděl snad 40x a pro mě nejlepší Hill a Spencer *:)*
4 -1
reagovat
Super článek a díky za tipy v diskuzi :+

Zrovna koukám na Divoký západ s Robertem Redfordem a dostal jsem chuť na menší maraton z westernů, které jsem neviděl už pátnáctkrát (Leone, Vinnetou) :D

Tohle dost pomohlo.
756999
Super článek a díky za tipy v diskuzi *:+* Zrovna koukám na Divoký západ s Robertem Redfordem a dostal jsem chuť na menší maraton z westernů, které jsem neviděl už pátnáctkrát (Leone, Vinnetou) *:D* Tohle dost pomohlo.
2 0
reagovat

Wyatt Earp

Trošku mi tam chybí tenhle tříhodinový epos, ale to je spíš otázka osobního vkusu
756998
Trošku mi tam chybí tenhle tříhodinový epos, ale to je spíš otázka osobního vkusu
Wyatt Earp
1 -1
reagovat
Chápu správně, že se nevešla Přestřelka u O.K. Corralu? :D
756996
Chápu správně, že se nevešla Přestřelka u O.K. Corralu? :D
2 -1
reagovat

Malý velký muž

Tohohle Forresta Gumpa z divokýho západu můžu vidět 1000x a nikdy mě nepřestane bavit. Skvělej Dustin, nádherná Faye a totálně debilní Custer, kterej mě vždycky rozesměje. A skvělej českej dabing k tomu.
756994
Tohohle Forresta Gumpa z divokýho západu můžu vidět 1000x a nikdy mě nepřestane bavit. Skvělej Dustin, nádherná Faye a totálně debilní Custer, kterej mě vždycky rozesměje. A skvělej českej dabing k tomu.
Malý velký muž
5 0
reagovat
westerny jsou muj nejmene oblibeny zanr (obdobne jako mafianske filmy). myslim, ze pro bezneho komercniho divaka jsou tyto filmy pomale, nudne a vesmes stejne. na rozdil od filmovych buranu ale tento zanr respektuju:
- Sedm statecnych, Once Upon..... jsou vsemi milovane klasiky. je zajimave, ze 7 je spise popcorn a Tenkrat spise art,
- trilogii Eastwooda a nejslavnejsiho Pecinpaha jsem jeste nevidel (dozenu),
- Unforgiven me zklamalo v 90. letech, ale jak jsem psal nedavno, verim, ze na podruhe to bude jine,
- Podivne dedictvi jsem zral v detstvi a musim dat znova asap,
- Proposition od N. Cavea se mi pred 10 lety hodne libilo,
- Hostiles bych si dal ve 4k,
- 3.10 vlak do Yumy by taky mohlo stat za to,
- z porevolucni TV se mi libilo Silverado a Mlade pusky. Kasdan je asi cool porad, Blaze of Glory tezko rict
756993
westerny jsou muj nejmene oblibeny zanr (obdobne jako mafianske filmy). myslim, ze pro bezneho komercniho divaka jsou tyto filmy pomale, nudne a vesmes stejne. na rozdil od filmovych buranu ale tento zanr respektuju: - Sedm statecnych, Once Upon..... jsou vsemi milovane klasiky. je zajimave, ze 7 je spise popcorn a Tenkrat spise art, - trilogii Eastwooda a nejslavnejsiho Pecinpaha jsem jeste nevidel (dozenu), - Unforgiven me zklamalo v 90. letech, ale jak jsem psal nedavno, verim, ze na podruhe to bude jine, - Podivne dedictvi jsem zral v detstvi a musim dat znova asap, - Proposition od N. Cavea se mi pred 10 lety hodne libilo, - Hostiles bych si dal ve 4k, - 3.10 vlak do Yumy by taky mohlo stat za to, - z porevolucni TV se mi libilo Silverado a Mlade pusky. Kasdan je asi cool porad, Blaze of Glory tezko rict
1 -2
reagovat
Za The Big Country, The Wild Bunch, Jeremiah Johnsona, Dances with Wolves a alespoň čestně, byť v nelichotivém kontextu zmíněnou Heaven's Gate :+:+ , za sebe pak jenom dodám, že když už na nějaký ten western dostanu chuť, tak to musí být důsledné demýtizační dílo potírající žánrová klišé, do této kategorie k některým dílům zmíněným v článku nebo diskuzi jako Hostiles nebo Brimstone ještě řadím třeba The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Bone Tomahawk, Meek's Cutoff, australské Sweet Country, případně skvěle propracovanou sérii Damnation :+
756992
Za The Big Country, The Wild Bunch, Jeremiah Johnsona, Dances with Wolves a alespoň čestně, byť v nelichotivém kontextu zmíněnou Heaven's Gate *:+**:+* , za sebe pak jenom dodám, že když už na nějaký ten western dostanu chuť, tak to musí být důsledné demýtizační dílo potírající žánrová klišé, do této kategorie k některým dílům zmíněným v článku nebo diskuzi jako Hostiles nebo Brimstone ještě řadím třeba The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Bone Tomahawk, Meek's Cutoff, australské Sweet Country, případně skvěle propracovanou sérii Damnation *:+*
2 -1
reagovat
Mohykána mám hodně rád, ale i když tam pobíhají Indiáni, nejsem si jsit jestli ho cpát úplně mezi westerny, nesedí časově a hlavně se odehrává na americkém východě :D
A, jakkoliv bych ho určitě necpal mezi top 15 nejlepších westernů, nedá mi to nepřipomenout Keomu, takový divnowestern s Nerem... (a původního Djanga, též s Nerem, už kdosi zmiňoval)
756991
Mohykána mám hodně rád, ale i když tam pobíhají Indiáni, nejsem si jsit jestli ho cpát úplně mezi westerny, nesedí časově a hlavně se odehrává na americkém východě *:D* A, jakkoliv bych ho určitě necpal mezi top 15 nejlepších westernů, nedá mi to nepřipomenout Keomu, takový divnowestern s Nerem... (a původního Djanga, též s Nerem, už kdosi zmiňoval)
1 -1
reagovat
Jak už tu napsali lidi přede mnou, chybí High Noon. Gary Cooper jako strong silent type. A když píšete Podivné dědictví, já přidám Pravá a levá ruka ďábla. 
756990
Jak už tu napsali lidi přede mnou, chybí High Noon. Gary Cooper jako [url=https://youtu.be/8Kh7NcJ9xoY?t=52]strong silent type.[/url] A když píšete Podivné dědictví, já přidám [url=https://www.youtube.com/watch?v=lSKB4D8aKAU]Pravá a levá ruka ďábla.[/url] 
1 -1
reagovat

Velké ticho

Souboj J.L.Trintignanta (to je ten němej, co ustřeluje palce) s Klausem Kinskim, který tu ztvárnil jednoho z nejlepších záporáků vůbec. Není to tak filmařsky precizní jako věci od Leoneho, ale je to mnohem brutálnější, má to nepříjemně syrovou a studenou atmosféru (odehrává se to v zimě) a pak je tu to finále...
756989
Souboj J.L.Trintignanta (to je ten němej, co ustřeluje palce) s Klausem Kinskim, který tu ztvárnil jednoho z nejlepších záporáků vůbec. Není to tak filmařsky precizní jako věci od Leoneho, ale je to mnohem brutálnější, má to nepříjemně syrovou a studenou atmosféru (odehrává se to v zimě) a pak je tu to finále...
Velké ticho
3 0
reagovat
V pravé poledne podle mě ohlodal zub času podobně jako to Rio Bravo, ale samozřejmě taky klasika.

Nicméně mám velkou radost, že tolik lidí zmínilo Podivné dědictví a Hostiles, strašný pecky :+

Jo a kromě Yellowstonu hlasitě doporučuju taky Godless. Je to jenom sedmidílná minisérie a je na Netlixu ;) link
756988
V pravé poledne podle mě ohlodal zub času podobně jako to Rio Bravo, ale samozřejmě taky klasika. Nicméně mám velkou radost, že tolik lidí zmínilo Podivné dědictví a Hostiles, strašný pecky *:+* Jo a kromě Yellowstonu hlasitě doporučuju taky Godless. Je to jenom sedmidílná minisérie a je na Netlixu *;)* https://www.csfd.cz/film/440359-godless/komentare/
6 -5
reagovat
Nekoukáš na to sám, KarleR!8)
756986
Nekoukáš na to sám, KarleR!*8)*
2 0
reagovat
756985
Poslední Mohkán je výborný film. A nejde jen o hudbu. Osazení skělé ( demonický Magua),  [url=https://www.csfd.cz/tvurce/387-daniel-day-lewis/]Daniel Day-Lewis, který se několik měsíců učil lovit a střílet předovkou, aby vypadal uvěřitelně. Mě si líbilo i zobrazení Huronů ( ten proslov náčelníka " příchodem bíleho muže padla na náš lid neproniknutelná tma") .Plus zobrazení bojů krvavé, sklapování a jiné ve době vzniku to nebylo normou ( stejně jako později Statečné srdce ) Jen červenokabátníci tam vypadají mimořádně neschopně ( jediná scéna kde bojují u pevnosti efektivně byla vystřižena)    [/url]
1 0
reagovat
reaguje na: RainMakeR
Tak to se hodně pleteš. Poslední Mohykán je relativně přesnej, co se týče zasazení a reálií a má dokonalé herecké obsazení. Je to pecka od začátku do konce, nejen soundtrack.
756984
Tak to se hodně pleteš. Poslední Mohykán je relativně přesnej, co se týče zasazení a reálií a má dokonalé herecké obsazení. Je to pecka od začátku do konce, nejen soundtrack.
756981
10 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se