Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: 15 nejlepších westernů všech dob

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek

Přispěji svou troškou do mlýna

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem - Vtahující western plný scén pamětihodných scén a momentů. Plus excelentní herci.
Bonehawk Tomahawk - Ukáže dosud neviděné. Ale jestli to mělo být viděné záleží na míře každého z nás. Ale hlavně světu představil Zahlera.
Mrtvý muž - Jarmusch v krystalické podobě. Nepřehrávající Depp (za to jsem vždy rád). A přesto westernovou atmosféra prodychuje celým dílem.
Kapsy plné dynamitu tu už naštěstí párkrát zazněly. Ten snímek jsem docenil časem.
757038
[b]Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem[/b] - Vtahující western plný scén pamětihodných scén a momentů. Plus excelentní herci. [b]Bonehawk Tomahawk[/b] - Ukáže dosud neviděné. Ale jestli to mělo být viděné záleží na míře každého z nás. Ale hlavně světu představil Zahlera. [b]Mrtvý muž[/b] - Jarmusch v krystalické podobě. Nepřehrávající Depp (za to jsem vždy rád). A přesto westernovou atmosféra prodychuje celým dílem. [b]Kapsy plné dynamitu[/b] tu už naštěstí párkrát zazněly. Ten snímek jsem docenil časem.
Přispěji svou troškou do mlýna
1 -1
reagují: Chermy
reagovat
Jo, ještě na Two Mules for Sister Sara s Eastwoodem a Shirley MacLaine jsem zapomněl... Taky myslím zatím nebylo zmíněno. Je to celkem švanda a vtipný je tentokrát i Morricone.
757036
Jo, ještě na [b]Two Mules for Sister Sara[/b] s Eastwoodem a Shirley MacLaine jsem zapomněl... Taky myslím zatím nebylo zmíněno. Je to celkem švanda a vtipný je tentokrát i Morricone.
1 -1
reagovat
Jinak koho by víc zajímala historie Severoamerických indiánů (konkrétně Komančů) a zároveň historický předobraz pro děj Pátračů tak doporučuji knížku Říše letního měsíce. Čtivé, nabité informacemi a plné neuvěřitelných příběhů :+
757035
Jinak koho by víc zajímala historie Severoamerických indiánů (konkrétně Komančů) a zároveň historický předobraz pro děj Pátračů tak doporučuji knížku [url=https://www.databazeknih.cz/knihy/rise-letniho-mesice-vzestup-a-pad-naroda-komancu-396646]Říše letního měsíce[/url]. Čtivé, nabité informacemi a plné neuvěřitelných příběhů *:+*
2 0
reagovat

Našel jsem to!

Ulzanův nájezd
To mě tenkrát totálně odrovnalo... 
757034
[b][i]Ulzanův nájezd[/i][/b].  To mě tenkrát totálně odrovnalo... 
Našel jsem to!
1 -1
reagovat
reaguje na: pytlik
Cheyenský klub podepisuju, kdysi jsem ho na zaklade durova doporuceni dal i do topky pohodovejch filmu - moc fajn vec :)
757033
Cheyenský klub podepisuju, kdysi jsem ho na zaklade durova doporuceni dal i do topky pohodovejch filmu - moc fajn vec :)
757030
1 -1
reagovat
reaguje na: pytlik
Sakra předběhl jsi mě o "přihlášení" :D
757032
Sakra předběhl jsi mě o "přihlášení" *:D*
757030
2 0
reagovat

TOMBSTONE

Hodný zlý a ošklivý je nejlepší western všech dob, ale přijde mi škoda napsat článek na westerny, které prakticky každý viděl... mému osobnímu žebříčku vždycky vévodil Tombstone!!! Protože to je nářez od začátku do konce! Nejlepší role Vala Kilmera, skvělý Kurt Russel,  Sam Elliott, nejlepší role Michaela Biehna... nejlépe natočené O.K. corral... jsem rád, že alespoň tady v komentářích film už 4x zmínili... Za sebe přidám Quigleyho u protinožců , kterého mám podobně vysoko! Dokonalý soundtrack Basila Poledourise, který jsem měl jednu dobu za úplně nejoblíbenější!! První padouch Alana Rickmana a geniální jako po celou jeho kariéru! Životní role Toma Sellecka.. Přiznám se, že jsem chtěl mít Yellowstone hodně rád, protože žeru prakticky všechno čeho se Sheridan dotkne, ale první díly byly tak utahané, že jsem u toho nevydržel! :( Snad se k tomu zas vrátím. Každopádně úplně bezchybní jsou Costnerovi Hatfields & McCoys.
757031
Hodný zlý a ošklivý je nejlepší western všech dob, ale přijde mi škoda napsat článek na westerny, které prakticky každý viděl... mému osobnímu žebříčku vždycky vévodil [url=https://www.csfd.cz/film/1730-tombstone/prehled/]Tombstone[/url]!!! Protože to je nářez od začátku do konce! Nejlepší role Vala Kilmera, skvělý Kurt Russel,  Sam Elliott, nejlepší role Michaela Biehna... nejlépe natočené O.K. corral... jsem rád, že alespoň tady v komentářích film už 4x zmínili... Za sebe přidám [url=https://www.csfd.cz/film/21019-quigley-u-protinozcu/prehled/]Quigleyho u protinožců[/url] , kterého mám podobně vysoko! Dokonalý soundtrack Basila Poledourise, který jsem měl jednu dobu za úplně nejoblíbenější!! První padouch Alana Rickmana a geniální jako po celou jeho kariéru! Životní role Toma Sellecka.. Přiznám se, že jsem chtěl mít Yellowstone hodně rád, protože žeru prakticky všechno čeho se Sheridan dotkne, ale první díly byly tak utahané, že jsem u toho nevydržel! :( Snad se k tomu zas vrátím. Každopádně úplně bezchybní jsou Costnerovi Hatfields & McCoys.
TOMBSTONE
3 -2
reagovat
Sleduju Durův Facebook takže zásobu westernů ve watchlistu mám až do smrti a i moje tipy jsou vlastně od něj :+ Nicméně pokud by někdo měl náladu na trochu víc feel-good western tak všemi deseti doporučím:
Cheyennský klub
Rivalové pod rudým sluncem
Quigley u protinožců
757030
Sleduju Durův Facebook takže zásobu westernů ve watchlistu mám až do smrti a i moje tipy jsou vlastně od něj *:+* Nicméně pokud by někdo měl náladu na trochu víc feel-good western tak všemi deseti doporučím: [url=https://www.csfd.cz/film/5131-cheyennsky-klub/komentare/]Cheyennský klub[/url] [url=https://www.csfd.cz/film/18793-rivalove-pod-rudym-sluncem/komentare/]Rivalové pod rudým sluncem[/url] [url=https://www.csfd.cz/film/21019-quigley-u-protinozcu/komentare/]Quigley u protinožců[/url]
3 0
reagují: TedGeorge, Chermy
reagovat
Pamatuju si z nich sice už hovno, ale vím, že se mi líbily i 3:10 to Yuma nebo Seraphim Falls. Ale výběr dobrej, momentálně je asi nejlepší "filmovej" western RDR2 :D Škoda, že se na tenhle žánr zapomíná, avšak nechtěl bych, aby se s ním na druhou stranu trh extrémně přesytil. 
757026
Pamatuju si z nich sice už hovno, ale vím, že se mi líbily i 3:10 to Yuma nebo Seraphim Falls. Ale výběr dobrej, momentálně je asi nejlepší "filmovej" western RDR2 *:D* Škoda, že se na tenhle žánr zapomíná, avšak nechtěl bych, aby se s ním na druhou stranu trh extrémně přesytil. 
2 -2
reagovat

Back to the Future

Palec nahoru ha Návrat do budoucnosti III, protože, jak bylo napsáno, není to klasický (jeslti vůbec) western, ale odjakživa ho mam v paměti jako film s velkou western atmosférou (jasný, když se tam odehrává :D

Jinak za mě nej Hodný, zlý a ošklivý a Tenkrát na západě. 
757023
Palec nahoru ha Návrat do budoucnosti III, protože, jak bylo napsáno, není to klasický (jeslti vůbec) western, ale odjakživa ho mam v paměti jako film s velkou western atmosférou (jasný, když se tam odehrává :D Jinak za mě nej Hodný, zlý a ošklivý a Tenkrát na západě. 
Back to the Future
1 -1
reagovat

hm

o tematu ale trosku jinak, mam hodne oblibene westernove knihy od toho autora Louis L'Amour hlavne serie rodu Sackett , takze pokud nekdo ma rad westerny a cte, tak doporucuji
757022
o tematu ale trosku jinak, mam hodne oblibene westernove knihy od toho autora [url=https://en.wikipedia.org/wiki/Louis_L%27Amour]Louis L'Amour[/url] hlavne serie rodu Sackett , takze pokud nekdo ma rad westerny a cte, tak doporucuji
hm
2 0
reagují: duro
reagovat
reaguje na: duro
Určitě to stojí za vidění, obzvlášť jestli chceš vidět asi nejúchylnější western ever...  no ale imho se ti to líbit moc nebude :D
Já od něj mám tedy nejradši Svatou Horu - kterou mu celou zaplatil John Lennon po tom co viděl právě El Topo.

A samozřejmě komiks Metabaroni, ten je boží a sežeňte si ho všichni povinně.
757021
Určitě to stojí za vidění, obzvlášť jestli chceš vidět asi nejúchylnější western ever...  no ale imho se ti to líbit moc nebude *:D* Já od něj mám tedy nejradši Svatou Horu - kterou mu celou zaplatil John Lennon po tom co viděl právě El Topo. A samozřejmě komiks Metabaroni, ten je boží a sežeňte si ho všichni povinně.
757019
2 0
reagovat

Život a doba soudce Roye Beana

Jo a když už jsme tak nějak trochu u Paula Newmana a jeho skvělých rolí Butche a Hombreho, tak s ním mám rád taky skvělej western Život a doba soudce Roye Beana :+
757020
Jo a když už jsme tak nějak trochu u Paula Newmana a jeho skvělých rolí Butche a Hombreho, tak s ním mám rád taky skvělej western Život a doba soudce Roye Beana *:+*
Život a doba soudce Roye Beana
2 -1
reagovat
reaguje na: HAL
A to som nevidel. Nedávno som čítal Jodorowského Kráľovskú krv a to je fantasy zbesilosť, vedľa ktorej je GoT večerníček. :) Takže skúsim.
757019
A to som nevidel. Nedávno som čítal Jodorowského Kráľovskú krv a to je fantasy zbesilosť, vedľa ktorej je GoT večerníček. :) Takže skúsim.
757014
4 0
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: HAL
Nedávno jsem zrovna koukal na Jodorowsky's Dune a... mám pocit, že bych El Topo asi nedal :D
757018
Nedávno jsem zrovna koukal na Jodorowsky's Dune a... mám pocit, že bych El Topo asi nedal *:D*
757014
3 0
reagovat
Také přispěji se svým výběrem oblíbených westermů: Sedm statečných, Tenkrát na Západě, Nesmiřitelní, Tanec s vlky, Tombstone, Wyatt Earp, Poklad na Stříbrném jezeře, Poslední mohykán a dovolím si sem zařadit také Legendu o vášni. ;)
757017
Také přispěji se svým výběrem oblíbených westermů: Sedm statečných, Tenkrát na Západě, Nesmiřitelní, Tanec s vlky, Tombstone, Wyatt Earp, Poklad na Stříbrném jezeře, Poslední mohykán a dovolím si sem zařadit také Legendu o vášni. *;)*
2 -1
reagovat
Aby tu nebyla nuda se samými klasikami, tak musím zmínit i surrealistickou alegorii El Topo od Alejandra Jodorowskovsky, která je místy tak drsná že i Divoká banda je proti němu odpočinkový film. Ale to tu asi opravdu nevydýchá skoro nikdo.
757014
Aby tu nebyla nuda se samými klasikami, tak musím zmínit i surrealistickou alegorii El Topo od Alejandra Jodorowskovsky, která je místy tak drsná že i Divoká banda je proti němu odpočinkový film. Ale to tu asi opravdu nevydýchá skoro nikdo.
2 0
reagují: duro, KarelR
reagovat

Hombre

Dobrej výběr. Sedm statečných a Butch a Sundance (za mě lepší  než  Podraz;) jsou pro mě pořád TOP. Tenkrát na Západě mě v dětství upřímně nudilo a tu stylovost jsem pobral až později.

Už od dětství ale žeru western Hombre s Newmanem. Ten bych určitě zařadil a určitě by se dal přidat třeba Psanec Josey Wales (ČT ho teď i pustilo do placu k 90-znám Eastwooda), ale chápu že tam nemůže mít všechny westerny jen Eastwood;) Krajina střelců je třeba taky výtečná a velkou radost mi udělalo, že je ve výběru Maverick.
757012
Dobrej výběr. Sedm statečných a Butch a Sundance (za mě lepší  než  Podraz;) jsou pro mě pořád TOP. Tenkrát na Západě mě v dětství upřímně nudilo a tu stylovost jsem pobral až později. Už od dětství ale žeru western Hombre s Newmanem. Ten bych určitě zařadil a určitě by se dal přidat třeba Psanec Josey Wales (ČT ho teď i pustilo do placu k 90-znám Eastwooda), ale chápu že tam nemůže mít všechny westerny jen Eastwood*;)* Krajina střelců je třeba taky výtečná a velkou radost mi udělalo, že je ve výběru Maverick.
Hombre
2 -1
reagovat
Jednoduše díky za Poklad na stříbrném jezeře, protože jak mám rád i většinu z toho zbytku, které jsem měl možnost vidět, tohle sem patří a je to v těch kategoriích taky ale úplně jinde :)
757011
Jednoduše díky za Poklad na stříbrném jezeře, protože jak mám rád i většinu z toho zbytku, které jsem měl možnost vidět, tohle sem patří a je to v těch kategoriích taky ale úplně jinde :)
2 0
reagovat
Nechci opakovat ostatní, ale aspoň Duck, You Sucker / A Fistful of Dynamite, který zmínil už Polux, vypíchnout musím. Méně známá Leonovka s Coburnem, Steigerem a Morriconem z podobného prostředí jako The Wild Bunch a je to moc fajn.

Jinak z toho, co nezaznělo (pokud jsem nepřehlédl), doplním alespoň pár parodií / homáží a jeden indie zářez:

Limonádový Joe aneb Koňská opera
My Name Is Nobody (jako celek to zase tak supr není, ale jakou jedno z velkých loučení se žánrem to funguje a ve vrcholné scéně Morricone variuje Wagnera)
Rango
Slow West
757010
Nechci opakovat ostatní, ale aspoň Duck, You Sucker / A Fistful of Dynamite, který zmínil už Polux, vypíchnout musím. Méně známá Leonovka s Coburnem, Steigerem a Morriconem z podobného prostředí jako The Wild Bunch a je to moc fajn. Jinak z toho, co nezaznělo (pokud jsem nepřehlédl), doplním alespoň pár parodií / homáží a jeden indie zářez: Limonádový Joe aneb Koňská opera My Name Is Nobody (jako celek to zase tak supr není, ale jakou jedno z velkých loučení se žánrem to funguje a ve vrcholné scéně Morricone variuje Wagnera) Rango Slow West
3 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se