Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Koronavirus v Česku zavírá kina. Co bude dál?

příspěvky 61 - 80 Napsat příspěvek
reaguje na: Anton Gorodecky
"jako ideální vidí, kdyby si tou nemocí postupně prošli všichni (a získali tak na ní imunitu)" Zdroj? a on už je dokázané že po prodělání má člověk imunitu? Že nebude mít žádné doživotní zdravotní následky? 


"Já se bojím se jiných nemocí, ne tak mediálně sexy, ale zákeřnějších a pro mou (pra)rodinu nebezpečnějších." Která z nich se dá chytit ze vzduchu od lidí co nemusí vykazovat příznaky a je tak infekční jako tohle? 
748074
"jako ideální vidí, kdyby si tou nemocí postupně prošli všichni (a získali tak na ní imunitu)" Zdroj? a on už je dokázané že po prodělání má člověk imunitu? Že nebude mít žádné doživotní zdravotní následky?  "Já se bojím se jiných nemocí, ne tak mediálně sexy, ale zákeřnějších a pro mou (pra)rodinu nebezpečnějších." Která z nich se dá chytit ze vzduchu od lidí co nemusí vykazovat příznaky a je tak infekční jako tohle? 
748068
4 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Nic jiného jsem ani nečekal. Jakožto bývalý zaměstnanec jsem jen čekal kdy přispěchají s nějakým vyjádřením hlavně aby nemuseli zavírat Dělali to tak vždycky a vždy budou.
748073
Nic jiného jsem ani nečekal. Jakožto bývalý zaměstnanec jsem jen čekal kdy přispěchají s nějakým vyjádřením hlavně aby nemuseli zavírat Dělali to tak vždycky a vždy budou.
748063
6 0
reagují: djcharlie
reagovat
reaguje na: djcharlie
Přidej 4 dny a budeš nejlepší :)
748072
Přidej 4 dny a budeš nejlepší :)
748071
6 0
reagují: djcharlie
reagovat
Jsem si sem přišel odpočinout od zpráv o korona viru... :D

Já osobně jsem byl v Itálii lyžovat minulý týden, ale jeli jsme do oblasti, která nebyla ministerstvem označena za rizikovou.
Vrátili jsme se v pátek, abysme se vyhli povinné karanténě, ale dali jsme si dobrovolně 10 denní karanténu.
Takže ne každej, kdo jel do Itálie lyžovat, je idiot...
748071
Jsem si sem přišel odpočinout od zpráv o korona viru... *:D* Já osobně jsem byl v Itálii lyžovat minulý týden, ale jeli jsme do oblasti, která nebyla ministerstvem označena za rizikovou. Vrátili jsme se v pátek, abysme se vyhli povinné karanténě, ale dali jsme si dobrovolně 10 denní karanténu. Takže ne každej, kdo jel do Itálie lyžovat, je idiot...
4 -5
reagují: FallenMaia, TedGeorge
reagovat
reaguje na: Cinefil
Hele ono by se dalo možná ještě trochu pochopit, že by se k tomu pár hodin stavěli rezervovaně, hledali cestičky atd atd.

Ale když už x hodin dobře vědí, že Cinestar to balí a ruší se premiéry, tak tou svojí zprávou mě docela vyrazili dech. Shame.
748070
Hele ono by se dalo možná ještě trochu pochopit, že by se k tomu pár hodin stavěli rezervovaně, hledali cestičky atd atd. Ale když už x hodin dobře vědí, že Cinestar to balí a ruší se premiéry, tak tou svojí zprávou mě docela vyrazili dech. Shame.
748066
3 0
reagovat
Už aby tu bolo leto a teplo, kvapôčková infekcia akou je aj SARS Cov 2 nemá vo vysokých teplotách šancu :+ Nakoniec nám to globálne oteplovanie aj k niečomu bude :D
748069
Už aby tu bolo leto a teplo, kvapôčková infekcia akou je aj SARS Cov 2 nemá vo vysokých teplotách šancu *:+* Nakoniec nám to globálne oteplovanie aj k niečomu bude *:D*
4 0
reagovat
reaguje na: hanak_v_exilu
Ale těch tvých teoretických 100 000 nemocných by přece nebylo hospitalizovaných, drtivá většina by byla normálně v domácím léčení. Viz např. slova primářky infekční kliniky na Bulovce, která (stejně jako dalších hafo doktorů, co do toho docela vidí, určitě více než politici a média) by i vzhledem k tomu, že drtivá většina případů koronoviru má průběh lehčí až střední chřipky (u dětí je pak velmi mírný průběh), při větším výskytu Corony normálně posílala lidi lěčit domů. Btw. ty rozhovory s ní bych některým zdejším lidem fakt doporučoval přečíst/shlédnout. Nicméně nebezpečná je Corona vlastně jen pro lidi s nějakým závažnějším zdravotním problémem a pro lidi co mají 70+ let. Nicméně ruku na srdce, u těchto případů jsou problematické i jiné nemoci, nejen Corona. Vlastně ani nemusí jít o nemoci...

Jinak že na chřipku nebývá karanténa? No nevím, já za svých školních let zažil několikrát chřipkové prázdniny což dle mého tedy karanténa je.

FallenMaia: Úmrtnost v Itálii je sice relativně vysoká, ale bohužel je to díky demografii...ITA mají prostě starší populaci. Průměrný věk zemřelých na Coronu v ITA je 81,5 (!) let. Obdobný problém byl i v Číně...

Btw. vám nepřijde divné, že lékařští odborníci naopak mírní paniku, kritizují omezení (už ta dřívější), jako ideální vidí, kdyby si tou nemocí postupně prošli všichni (a získali tak na ní imunitu) a naopak varují, že tu jsou nemoci, které jsou o dost závažnější a vyžadující snad ještě větší pozornost (např. tuberkulóza, na kterou v ČR ročne umřou desítky lidí a ve světě dokonce více jak 1,5 mil.)?

PS: A ano, mám v rodině prarodiče, všem je 80+. A mám je fakt hodně rád. A přesto se Corony jako nemoci vůbec nebojím a kroutím hlavou nad těmi často populistickými opatřeními a totální šílenství ve společnosti. Zjišťujte si o té nemoci od lékařských odborníků či sledujte detailní světové statistiky. Já se bojím se jiných nemocí, ne tak mediálně sexy, ale zákeřnějších a pro mou (pra)rodinu nebezpečnějších.

PS2:  Čeho se naopak docela bojím a překvapuje mne, jak to všechny nechává chladné, je ekonomický dopad toho světového šílenství a karantén. Njn, nezapře se ve mne vystudivaný ekonom :D To, že cca 3 měsíce nefakčí podstatná část světové výroby, ale i regionální náklady firem a různá finanční vyrovnání státu budou masakr. Ale to si už odskáčeme (zaplatíme) všichni...

PS3: Pokud se zruší nutnost být v té v praxi docela nesmyslné karanténě po návratu z Itálie, tak bych se vůbec nebránil tomu tam si zajet v léte na dovolenou :) Mám to tam rád a i tam žije má ségra :) Vlastně je to pro mne stále destinace č. 1 pro letošní letní dovču.
748068
Ale těch tvých teoretických 100 000 nemocných by přece nebylo hospitalizovaných, drtivá většina by byla normálně v domácím léčení. Viz např. slova primářky infekční kliniky na Bulovce, která (stejně jako dalších hafo doktorů, co do toho docela vidí, určitě více než politici a média) by i vzhledem k tomu, že drtivá většina případů koronoviru má průběh lehčí až střední chřipky (u dětí je pak velmi mírný průběh), při větším výskytu Corony normálně posílala lidi lěčit domů. Btw. ty rozhovory s ní bych některým zdejším lidem fakt doporučoval přečíst/shlédnout. Nicméně nebezpečná je Corona vlastně jen pro lidi s nějakým závažnějším zdravotním problémem a pro lidi co mají 70+ let. Nicméně ruku na srdce, u těchto případů jsou problematické i jiné nemoci, nejen Corona. Vlastně ani nemusí jít o nemoci... Jinak že na chřipku nebývá karanténa? No nevím, já za svých školních let zažil několikrát chřipkové prázdniny což dle mého tedy karanténa je. FallenMaia: Úmrtnost v Itálii je sice relativně vysoká, ale bohužel je to díky demografii...ITA mají prostě starší populaci. Průměrný věk zemřelých na Coronu v ITA je 81,5 (!) let. Obdobný problém byl i v Číně... Btw. vám nepřijde divné, že lékařští odborníci naopak mírní paniku, kritizují omezení (už ta dřívější), jako ideální vidí, kdyby si tou nemocí postupně prošli všichni (a získali tak na ní imunitu) a naopak varují, že tu jsou nemoci, které jsou o dost závažnější a vyžadující snad ještě větší pozornost (např. tuberkulóza, na kterou v ČR ročne umřou desítky lidí a ve světě dokonce více jak 1,5 mil.)? PS: A ano, mám v rodině prarodiče, všem je 80+. A mám je fakt hodně rád. A přesto se Corony jako nemoci vůbec nebojím a kroutím hlavou nad těmi často populistickými opatřeními a totální šílenství ve společnosti. Zjišťujte si o té nemoci od lékařských odborníků či sledujte detailní světové statistiky. Já se bojím se jiných nemocí, ne tak mediálně sexy, ale zákeřnějších a pro mou (pra)rodinu nebezpečnějších. PS2:  Čeho se naopak docela bojím a překvapuje mne, jak to všechny nechává chladné, je ekonomický dopad toho světového šílenství a karantén. Njn, nezapře se ve mne vystudivaný ekonom *:D* To, že cca 3 měsíce nefakčí podstatná část světové výroby, ale i regionální náklady firem a různá finanční vyrovnání státu budou masakr. Ale to si už odskáčeme (zaplatíme) všichni... PS3: Pokud se zruší nutnost být v té v praxi docela nesmyslné karanténě po návratu z Itálie, tak bych se vůbec nebránil tomu tam si zajet v léte na dovolenou *:)* Mám to tam rád a i tam žije má ségra *:)* Vlastně je to pro mne stále destinace č. 1 pro letošní letní dovču.
748029
3 -7
reagují: hanak_v_exilu, Muf
reagovat
Stačí lidi naučit nosit tu přiblblou roušku když se cítím nachcípanej a jdu mezi větší množství lidí (MHD,obchod) asiati s tím nemají problém, tady na to každej sere protože "přece nebude vypadat jako debil" Tady by to měli nařídit pod pokutou protože bezohledné lidi jinak nepřesvědčíš. Otázka je jestli už ty roušky jsou, měla by je rozesílat vláda klidně zdarma, utratila násobně větší prachy za totální hovadiny takže i kdyby to vyšlo na miliardu je to nic...
748067
Stačí lidi naučit nosit tu přiblblou roušku když se cítím nachcípanej a jdu mezi větší množství lidí (MHD,obchod) asiati s tím nemají problém, tady na to každej sere protože "přece nebude vypadat jako debil" Tady by to měli nařídit pod pokutou protože bezohledné lidi jinak nepřesvědčíš. Otázka je jestli už ty roušky jsou, měla by je rozesílat vláda klidně zdarma, utratila násobně větší prachy za totální hovadiny takže i kdyby to vyšlo na miliardu je to nic...
5 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Když hledali celé odpoledne cestu jak se tomu vyhnout a napakovat se...:D
748066
Když hledali celé odpoledne cestu jak se tomu vyhnout a napakovat se...*:D*
748063
3 -1
reagují: TedGeorge
reagovat
U nás kino omezili na 99 míst, ale neva že sedí hned vedle sebe. 

Paradoxní je to dodržování hygieny. To by lidi měli dělat automaticky a vždy. Vždyť to se furt hustí do dětí, ale někteří dospělí to nedodržují. Toho si všímám dost často. 

Taky paradox jak jsou lidi naučení chodit nemocní do práce, pak nakazí ty ostatní kolem. Ale holt jsou k tomu nuceni ...ono 60% platu je problém. 
748065
U nás kino omezili na 99 míst, ale neva že sedí hned vedle sebe.  Paradoxní je to dodržování hygieny. To by lidi měli dělat automaticky a vždy. Vždyť to se furt hustí do dětí, ale někteří dospělí to nedodržují. Toho si všímám dost často.  Taky paradox jak jsou lidi naučení chodit nemocní do práce, pak nakazí ty ostatní kolem. Ale holt jsou k tomu nuceni ...ono 60% platu je problém. 
4 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Tak asi chtějí za každou cenu vydělat co to ještě jde! 

Viz update příspěvku níže - pozn. Ted
748064
Tak asi chtějí za každou cenu vydělat co to ještě jde!  [i]Viz update příspěvku níže - pozn. Ted[/i]
748063
3 0
reagovat
Jinak ještě k Cinema City. Jsou to s prominutím volové. Cinestar vyvěsil na dveře upozornění o zavření kin + vyrozumnění (co na tom, že na stránkách až překvapivě dobře ukryté) už pár hodinek po dotyčné tiskovce.

Cinema City i po 6 (!) hodinách mlčí, ani na tom facebooku nemají byť jedinej šproch. Akorát se po netu šíří jakési pofidérní info od zaměstnanců (a to kdo ví jestli), že se bude promítat v malých sálech.

Nevím, jestli je jejich vedení a píárko v karanténě, ale tohle je trochu amatérismus, no...

UPDATE: Až teď koukám, že vydali tohle a jako co k tomu dodat link
748063
Jinak ještě k Cinema City. Jsou to s prominutím volové. Cinestar vyvěsil na dveře upozornění o zavření kin + vyrozumnění (co na tom, že na stránkách až překvapivě dobře ukryté) už pár hodinek po dotyčné tiskovce. Cinema City i po 6 (!) hodinách mlčí, ani na tom facebooku nemají byť jedinej šproch. Akorát se po netu šíří jakési pofidérní info od zaměstnanců (a to kdo ví jestli), že se bude promítat v malých sálech. Nevím, jestli je jejich vedení a píárko v karanténě, ale tohle je trochu amatérismus, no... UPDATE: Až teď koukám, že vydali tohle a jako co k tomu dodat https://www.cinemacity.cz/static/cs/cz/aktualni-situace
7 0
reagují: olmikee, Cinefil, rush
reagovat
reaguje na: Fixer
Chripka sama o sobe je velmi zavazne onemocneni, neplet si ji s virozou, kamarad ji prechazel a skoncil s operaci srdecni chlopne (take to nemusel prezit) a to byl v plne sile. Ty mne pripominas starostu z ČELISTÍ...
748062
Chripka sama o sobe je velmi zavazne onemocneni, neplet si ji s virozou, kamarad ji prechazel a skoncil s operaci srdecni chlopne (take to nemusel prezit) a to byl v plne sile. Ty mne pripominas starostu z ČELISTÍ...
748054
9 0
reagovat
reaguje na: Fixer
Chlapče ty už prosímťa nič nepíš lebo sú to len totálne sračky :( Len ignorant bude neustále dokola opakovať že je to len priblblá chrípka. A tie percentá to neviem z akej ... si vytiahol. Chrípka má oveľa miernejší priebeh, narozdiel od toho kopa tých čo sa vyliečili z Covid 19 museli byť na intenzívke a malo to oveľa drastickejší priebeh, prirovnávať chrípku k silnému zápalu plúc kedy musí byť človek pripojený na kyslík je bláznovstvo. Som netušil že na Moviezone chodia aj takíto ľudia.
748061
Chlapče ty už prosímťa nič nepíš lebo sú to len totálne sračky *:(* Len ignorant bude neustále dokola opakovať že je to len priblblá chrípka. A tie percentá to neviem z akej ... si vytiahol. Chrípka má oveľa miernejší priebeh, narozdiel od toho kopa tých čo sa vyliečili z Covid 19 museli byť na intenzívke a malo to oveľa drastickejší priebeh, prirovnávať chrípku k silnému zápalu plúc kedy musí byť človek pripojený na kyslík je bláznovstvo. Som netušil že na Moviezone chodia aj takíto ľudia.
748054
6 0
reagovat
reaguje na: Fixer
4 tis mrtvých vs 64 tis uzdravených je asi 6% úmrtnost (viz link ) chřipka má úmrtnost v procentech menší než 0.1%, viz fatality rate tady: link

Jinými slovy, tohle je asi 60x větší metla ty přiblblá chřipko... :-
748060
4 tis mrtvých vs 64 tis uzdravených je asi 6% úmrtnost (viz https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6 ) chřipka má úmrtnost v procentech menší než 0.1%, viz fatality rate tady: https://en.wikipedia.org/wiki/Influenza#Pandemics Jinými slovy, tohle je asi 60x větší metla ty přiblblá chřipko... *:-*
748054
7 0
reagovat
Mě se líbí jak když někdo vyjádří jiný názor, který není většinový, tak ho diskutéři jsou schopní děsně krutě vláčet a hned dávat protinázory. Ale o tom diskuze je to je taky fakt.

Vy jako věříte tomu, co se píše v novinách, na internetu a spol? Část je pravda, část propaganda, část píše/mluví jen o tom  co se jím hodí a tak dále. 

Ano, je fajn nebrat tu nemoc na lehkou váhu a snažit se chránit rizikovou populaci (v tomhle případě starší osoby), takže proti karanténě nic nemám, ale není dobré vyvolávat paniku a kamenování mezi lidma. 
748059
Mě se líbí jak když někdo vyjádří jiný názor, který není většinový, tak ho diskutéři jsou schopní děsně krutě vláčet a hned dávat protinázory. Ale o tom diskuze je to je taky fakt. Vy jako věříte tomu, co se píše v novinách, na internetu a spol? Část je pravda, část propaganda, část píše/mluví jen o tom  co se jím hodí a tak dále.  Ano, je fajn nebrat tu nemoc na lehkou váhu a snažit se chránit rizikovou populaci (v tomhle případě starší osoby), takže proti karanténě nic nemám, ale není dobré vyvolávat paniku a kamenování mezi lidma. 
4 -4
reagovat
reaguje na: Fixer
"Je to jen přiblblá chřipka" ještě pořád někdo mele tady ten ohranej sranec? Neuvěřitelný... Ano jde to zpomalit, i zastavit, ale je k tomu potřeba disciplína a rozhodnost, takže v Evropě se to nikdy nepovede i kvůli lidem jako jsi ty, co to budou neustále bagatelizovat. 
748058
"Je to jen přiblblá chřipka" ještě pořád někdo mele tady ten ohranej sranec? Neuvěřitelný... Ano jde to zpomalit, i zastavit, ale je k tomu potřeba disciplína a rozhodnost, takže v Evropě se to nikdy nepovede i kvůli lidem jako jsi ty, co to budou neustále bagatelizovat. 
748054
7 0
reagovat
Pozdě ale přece, slušelo by se dodat, nezapomínejme, že to v čase roste exponencionálně, čili teď bude na řadě Německo. Já sám jsem se nicméně už před drahnou dobou dobrovolně evakuoval z města do karantény do takového hezkého stavení na vesnické polosamotě v lůně krásné jihočeské přírody a velice se zajímám o rodinnou anamnézu, kdo může, doporučuji mu to samé.
748056
Pozdě ale přece, slušelo by se dodat, nezapomínejme, že to v čase roste exponencionálně, čili teď bude na řadě Německo. Já sám jsem se nicméně už před drahnou dobou dobrovolně evakuoval z města do karantény do takového hezkého stavení na vesnické polosamotě v lůně krásné jihočeské přírody a velice se zajímám o rodinnou anamnézu, kdo může, doporučuji mu to samé.
1 -2
reagovat
reaguje na: olmikee
Je to jejich fail (ve všech směrech) a podle mě ho velmi rychle napraví.
748055
Je to jejich fail (ve všech směrech) a podle mě ho velmi rychle napraví.
748053
2 0
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Je to jen přiblblá chřipka. A ty bereš úmrtnost jako celkový počet, já to beru jako počet úmrtí/(počet počet úmrtí+počet uzdravených), který dělá nuzné dvě procenta proti cca sedmi u chřipky. A kdo si myslí, že izolace celé země na několik týdnů něco změní, ten se plete (i když se na vakcíně začalo pracovat bude trvat celé měsíce, než se vyvine lék a začne masová výroba). A přeplněné nemocnice jsou všude vždycky, akorát teď je to ad absurdum protože lidi jsou zblblí. Navíc se objevily zprávy, že lidé zůstávají infekční i po prodělání onemocnění, takže pokud nechcete některé lidi navždy uvěznit, tak tohle "protiopatření" není řešení, je to populistická hovadina. Vzhledem k přeplněnosti planety a dlouhé infekční inkubační době ani moc nevěřím tomu, že se tohle povede zastavit, spíš si budeme muset zvyknout, že spolu s chřipkovou epidemií občas přijde i tohle, lidé v aktivním věku to přechodí a starší lidé si budou muset dávat větší pozor či se až bude vakcína budou moci nechat očkovat (což bude stejně jako u chřipky k ničemu).
748054
Je to jen přiblblá chřipka. A ty bereš úmrtnost jako celkový počet, já to beru jako počet úmrtí/(počet počet úmrtí+počet uzdravených), který dělá nuzné dvě procenta proti cca sedmi u chřipky. A kdo si myslí, že izolace celé země na několik týdnů něco změní, ten se plete (i když se na vakcíně začalo pracovat bude trvat celé měsíce, než se vyvine lék a začne masová výroba). A přeplněné nemocnice jsou všude vždycky, akorát teď je to ad absurdum protože lidi jsou zblblí. Navíc se objevily zprávy, že lidé zůstávají infekční i po prodělání onemocnění, takže pokud nechcete některé lidi navždy uvěznit, tak tohle "protiopatření" není řešení, je to populistická hovadina. Vzhledem k přeplněnosti planety a dlouhé infekční inkubační době ani moc nevěřím tomu, že se tohle povede zastavit, spíš si budeme muset zvyknout, že spolu s chřipkovou epidemií občas přijde i tohle, lidé v aktivním věku to přechodí a starší lidé si budou muset dávat větší pozor či se až bude vakcína budou moci nechat očkovat (což bude stejně jako u chřipky k ničemu).
748043
0 -16
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se