Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Koronavirus v Česku zavírá kina. Co bude dál?


ikona
Mr. Hlad
koronavirus
Kina mají utrum. Na jak dlouho? 

Koronavirus nedělá filmovým fandům moc radost. Ani Hollywoodu. Nejdřív se kvůli němu přesunula premiéra nové bondovky na podzim, disneyovka Mulan bude mít nejspíš problém s tržbami, které na Čínu hodně spoléhaly, a nervózní jsou vlastně všechna studia, která teď neví, jestli se povede dostat jejich filmy do Asie.

A bude hůř. Respektive už je. 

Kvůli epidemii bude od dnešního dne od 18:00 platit zákaz všech akcí s účastí více než sta lidí. Což s největší pravděpodobností znamená, že do kina si dnes přes poledne budete moci zajít naposledy. Oficiálně se k celé situaci samotní kinaři ještě nevyjádřili, ale dá se počítat s tím, že se jednoduše promítat nebude. Alespoň ne ve větších sálech.

Myslete si o tom, co chcete. Že to je přehnané, že je lepší trošku to hrotit, než pak litovat, že to mělo přijít dřív… ale každopádně pokud jste měli v plánu kino, najděte si na večer radši jinou zábavu. Zdraví je přednější. Jen doufejme, že se to všechno – ať už virus, nebo panika – přežene co nejdřív. 

Celá situace nás samozřejmě extrémně zajímá nejen jako filmové fandy a kasovní analytiky, ale i proto, že pár projekcí jsme měli sami v plánu. Tak si držme palce, ať to všechno brzy dobře dopadne. 

UPDATE: Česká kina i filmové festivaly už začínají na celou situaci samozřejmě reagovat.Febiofest byl po vyhlášení zákazu pořadateli zrušen. Festival Jeden svět se sice neruší, projekce jsou však přemístěny do menších sálů s kapacitou do 100 lidí. S podobnou taktikou už přichází i první kina, např. v brněnském kině Lucerna. Bioscop zrušil premiéru třetích Bobulí, které měly jít do kin již tento čtvrtek. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace