Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2018 - 1. část


ikona
imf
blackkklansmanjosh brolinmz nejnejrok v kostcesam rockwellsolospike leetémathree billboardstom cruise
Nejlepší herci, největší bizarnosti, nejlepší soundtracky, nejlepší bitky a spousta dalšího. 

Dělat rok 2018 v kostce na začátku března je od nás docela troufalé, ale berme to jako test toho, co jako čtenáři vydržíte. Nebo že bychom se vymluvili na něco jiného? Ano, nechtěli jsme zastínit zahraniční novináře v Hollywoodu nebo Akademii. To by od nás nebylo hezké. Teď, když už si všichni vycintali pentli, můžeme přijít my se svými třeskutě originálními kategoriemi. A protože vám jako obvykle řekneme jenom půlku (ta druhá bude následovat o týden později), nebudeme to už prodlužovat ani o jeden řádek. 

NEJVĚTŠÍ BIZARNOST

Redakční tip - Twitterpolice aneb Odvolání Jamese Gunna

Pořád je to ještě ožehavé téma, zvlášť když Marvel odložil Strážce Galaxie 3 na neurčito. Co mohlo být výraznou trilogií, bude dopsáno jiným perem. A to, co v očích mnohých bylo sérií blbých a nechutných, ale přece jen vtípků, se stalo v rukou twitterových bojovníků za spravedlnost zbraní, která znovu potvrdila, že pero je silnější než meč. Stačilo pár desítek hodin a James Gunn opustil řady rodinné továrny jménem Disney. Můžete s tím souhlasit, můžete křičet z naštvání, ale to je tak všechno, co s tím můžete dělat. Zpětné hodnocení s chladnou hlavou řadí tenhle unáhlený marketingový reflex do kategorie bizarností, ostatně další podobné mentální “žvejky” se řešily podstatně pokojněji. Gunn se nakonec, přesně podle našich předpokladů, uchytil u konkurenčního DCEU, takže by se to dalo vnímat jako happyend se zdviženým prostředníčkem, ale ona zlomyslná atmosféra, která všechno rozpoutala, se ve skutečnosti na sociálních sítích nikdy nerozptýlila, takže až zas bude někdo slavný trendovat na Twitteru, může to znamenat hned dvě věci: skutečné nebo profesní úmrtí. (imf)

Osobní tip Civala: pointy Predátora - Nový Predátor byl velkým zklamáním a čachry s jeho finální pointou, které nakonec vyzněly úplně do ztracena, byly nejen trapnou tečkou, ale i základní definicí toho, proč film skončil jako zmatený nepodarek.

Osobní tip imfa: Dwaynův skok daleký v Mrakodrapu - Na začátku byla jen snaha napodobit Johna McClanea a naskočit do mrakodrapu ve velkém stylu. Jenže tvůrci se trochu přepočítali, když nechali v traileru kulhajícího jednaapůlnohého Dwaynea Johnsona s jeho pěti metráky živých svalů rozeběhnout po jeřábu vstříc několikasetmetrové hloubce. Od doby první Nebezpečné rychlosti jsme tu neměli méně pravděpodobný skok. Tehdy internet neexistoval, takže to Sandře Bullock a Keanu Reevesovi prošlo, ale Dwayne to dostal sežrat i s navijákem. Tisíce memů a desítky analytických videí, ale hlavně spousta škodolibé radosti, která dnes a denně pohání síť sítí.

Osobní tip KarlaR: Konec Moviepassu - Moviepass byl extrémně zajímavým experimentem, který mohl změnit filmový byznys. Loni se však ukázalo, že ho spravuje banda totálních idiotů, která týden co týden měnila pravidla celé služby a odmítla lidi pustit ze svých osidel. Přičtěte si k tomu falešné profily, jež (marně) zvedaly hodnocení Moviepassem produkovaných filmů, nebo úplně mimózní omluvu od psa (Chloe, Director of Barketing!). Výsledkem je tragický bizár nebývalých rozměrů, na který se dost dobře nedá zapomenout.

Osobní tip Mr. Hlada: Shánění moderátora na Oscary - Kevina Harta nemusím, ale respektuji fakt, že je úspěšný a populární. Jako moderátora Oscarů bych asi raději viděl někoho jiného, na druhou stranu ten opravdu idiotský hate za deset let starý tweet si nezasloužil. Akademie, pokud chce, aby ji začal někdo brát vážně a aby si lidi mohli myslet, že je alespoň trošku progresivní, by si měla rychle nechat narůst koule. Nebo alespoň kulky. Protože podobný „jako že škraloup“ bude mít fakt asi každá známější osobnost. Pokud nechtějí, aby jim to příště moderoval robot, měli by se nad to naučit trochu povznést. Třeba je pak bude následovat i ta část věčně nas*aného internetu, která má potřebu bojovat za lepší svět tím, že bude nenávidět všechno, co se vymyká jejím názorům.

Osobní tip Rimsyho: Revizoři v kinech - Podivných tuzemských produkcí vídáme (respektive z redakce žel bohu hlavně já) každý rok mnohem více, než by se nám líbilo. Jakkoli se však rádi pohoršujeme nad Kameňáky a podobnými braky, Jak se moří revizoři loni objevili nové dno. Takhle amatérský film v českých kinech nepamatuju, i jako dílo nadšenců na YouTube by se nejednalo o nic světoborného. A jsou to nakonec právě takového bizarnosti, které českému filmu dělají největší ostudu.

Osobní tip TedGeorge: Perfect Kiss jde do kin - Hashtag #pray4rimsy zná každý správný návštěvník MovieZone. Kdysi ho jako první použil KarelR v návaznosti na to, že redaktor Rimsy musel recenzovat i ty úplně nejhorší filmy. Pokud jste doposud nechápali tu oběť, kterou pro vás ten "chudák" každý druhý týden v kinech podstupuje, pusťte si trailer na Perfect Kiss. On na to totiž vážně šel do kina! Už na ploše dvou minut režisérka proslavená filmy Playgirls 1 a Playgirls 2 servíruje něco tak strašně špatného a zavrženíhodného, že i takový Kameňák najednou vypadá jako řemeslně slušně zvládnutý film s trochu košilatým humorem. V kině bych asi umřel a #PrayforRimsy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace