Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2018 - 1. část


ikona
imf
blackkklansmanjosh brolinmz nejnejrok v kostcesam rockwellsolospike leetémathree billboardstom cruise
Nejlepší herci, největší bizarnosti, nejlepší soundtracky, nejlepší bitky a spousta dalšího. 

Dělat rok 2018 v kostce na začátku března je od nás docela troufalé, ale berme to jako test toho, co jako čtenáři vydržíte. Nebo že bychom se vymluvili na něco jiného? Ano, nechtěli jsme zastínit zahraniční novináře v Hollywoodu nebo Akademii. To by od nás nebylo hezké. Teď, když už si všichni vycintali pentli, můžeme přijít my se svými třeskutě originálními kategoriemi. A protože vám jako obvykle řekneme jenom půlku (ta druhá bude následovat o týden později), nebudeme to už prodlužovat ani o jeden řádek. 

NEJLEPŠÍ HEREC

Redakční tip - Josh Brolin

Tady jsme se nemuseli vůbec o ničem bavit. Brolinovi fandíme dlouhá léta, je to sympaťák v zákulisí i na plátně a v posledních letech mu šlo od ruky, na co se podíval. Rok 2018 je ale v mnoha ohledech kulminací jeho dospělácké kariéry. Nejen že se objevil v druhém Sicariu, toho si ostatně většina mainstreamové veřejnosti ani nevšimla (a je to škoda), hlavně zaskóroval hned dvěma komiksovkami. Pro Deadpoola 2 se hodil do obrovské fyzické formy jako kyborg Cable, v Avengers: Infinity War mu na jeho nové svaly namontovali ještě větší digitální. Jako Thanos vůbec nebyl k smíchu a mohlo za to především jeho obří charisma, protože uchopit tohohle fialového pajďuláka poté, co nám s ním Marvel neškodně mával před nosem skoro pět let, to byla pořádná výzva. A Brolin se toho chopil dokonale a oživil jednoho z nejvýraznějších záporáků poslední dekády. Thanos i Cable se samozřejmě vrátí, což je ta nejlepší možná zpráva, protože Brolin zraje jako víno.  (imf)

Osobní tip Civala: Timothée Chalamet - dyž se dvacetiletý hezounek stane za pár měsíců hvězdou a navíc i celebritou a módní ikonou, budí to ve mně obavy. Timothée byl ale nejen ve své neokázalé roli v Dej mi své jméno skvělý a v kombinaci s Hostiles a Beautiful Boy má fakt velkou šanci stát se po Duně superhvězdou. 

Osobní tip imfa: Henry Cavill - Vloni jsme si dělali srandu z jeho absentujícího kníru, jenže stačila jedna ukázka z Falloutu a samonabíjecí tlapy. Už od prvního Supermana i Krycího jména U.N.C.L.E. Henrymu fandím, i když herecky je spíš dřevo než oscarový materiál. Ve Falloutu je ta jeho neotesanost skvěle vytěžená a snad se to povede i v netflixovském Zaklínačovi. Ten kluk možná nemá úplně talent, ale charisma mu nechybí. A něco mi říká, že to bude zkoušet znovu a znovu. Tak jen do toho.

Osobní tip KarlaR: Bradley Cooper - Pokud jste neviděli Týpky a zbraně, nejspíš jste si tři roky říkali, kam se sakra zašil Bradley Cooper. OK, hvězda Pařeb pořád dabovala Rocketa v marveláckém vesmíru. Jinak se ale Bradley držel pod radarem a kutil svůj režijní debut, v němž si zahrál vychlastaného rockera Jacksona Mainea. Jak se mu režírování sebe sama podařilo? Na jedničku s obrovskou hvězdičkou. Vlastně doteď nechápu, že si za svůj životní výkon nedošel pro Oscara! 

Osobní tip Mr. Hlada: Sam Rockwell - Fandím mu už od Galaxy Questu a jsem už pěkných pár let přesvědčený, že jde o jednoho z nejvšestrannějších hollywoodských herců. Jen nemá ksicht na to, aby se z něj stala superhvězda. Vybrat jeho nejlepší roli je hodně těžké, ale ta ve Třech Billboardech kousek za Ebbingem by se do TOP 3 dostala určitě. A když už za ni konečně dostal Oscara, tak nebyl důvod v téhle kategorii váhat. 

Osobní tip Rimsyho: Adam Driver - Poprvé jsem se s ním seznámil až v sedmé epizodě Hvězdných válek, kde mi jeho obsazení kdovíjak šťastné nepřišlo - a stále z něj nadšený nejsem. Jinak si ale tenhle na pohled podivný chlapík vybírá hodně zajímavé projekty, což v minulých letech dokázal v Loganových parťácích, Mlčení či Patersonovi. Jeho vymetání koutů americké nezávislé tvorby pak doznalo vrcholu loni, kdy se objevil ve dvou mých velmi oblíbených kusech - prokleté produkci Terryho Gilliama Muž, který zabil Dona Quijota a mnohem pozitivněji přijatém BlacKkKlansmanovi Spikea Leeho. Než tedy budu na Drivera zase trochu nadávat kvůli deváté epizodě z předaleké galaxie, dopřeju mu tuhle čestnou zmínku; za deadpan hláškování z absurdních zámořských kusů si to zaslouží.

Osobní tip TedGeorge: Jason Statham - Ještě před pár lety jsme měli Jasona zařazeného v kolonce: „Béčková hvězda, která si občas zahraje ve fajnovém akčním filmu“. To velmi rychle změnilo jeho angažmá v oktanem provoněném sérii Rychle a zběsile, kde si zahrál záporáka jménem Deckard Shaw. Divákům se jeho špičkování s Rockem líbilo natolik, že si Jason roli zopakoval a zbytek už znáte nazpaměť.... Jeho blbnutí s nemluvnětem v letadle, zatímco ostatní nahánějí ponorku, bylo dost možná nejlepší scénou posledního dílu Fast and Furious a já se konečně dostávám k minulému roku. MEG měl ve hvězdách napsáno, že to bude velikánský propadák a on místo toho suše vydělal půl miliardy babek. Letos se Stathama dočkáme v Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw a já se po správně přepáleném traileru velmi těším. Že by Jason opravdu začal kopat hollywoodskou Premiere League?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace