Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2018 - 1. část


ikona
imf
blackkklansmanjosh brolinmz nejnejrok v kostcesam rockwellsolospike leetémathree billboardstom cruise
Nejlepší herci, největší bizarnosti, nejlepší soundtracky, nejlepší bitky a spousta dalšího. 

Dělat rok 2018 v kostce na začátku března je od nás docela troufalé, ale berme to jako test toho, co jako čtenáři vydržíte. Nebo že bychom se vymluvili na něco jiného? Ano, nechtěli jsme zastínit zahraniční novináře v Hollywoodu nebo Akademii. To by od nás nebylo hezké. Teď, když už si všichni vycintali pentli, můžeme přijít my se svými třeskutě originálními kategoriemi. A protože vám jako obvykle řekneme jenom půlku (ta druhá bude následovat o týden později), nebudeme to už prodlužovat ani o jeden řádek. 

NEJVTIPNĚJŠÍ SCÉNA

Redakční tip – Deadpool s mininohama

Opakovaný vtip přestává být vtipem. Ale ne vždycky to platí. Zatímco v prvním Deadpoolovi jsme se chechtali jeho malé ruce (vedle které spousta věcí vypadá jako velká), tentokrát došlo na nohy. A Ryan Reynolds s Davidem Leitchem to vyhrotili do maxima. Deadpool a jeho spodní „batolecí“ polovina těla byli jak zábavní, tak i hodně creepy. A všichni na place to evidentně věděli. Právě u téhle scény se asi v divácích lámalo, jestli je zrovna tohle superhrdina pro ně, nebo jde o totální magorárnu, kterou by chtěli co nejdřív vytěsnit z hlavy. Přehození nohou ve stylu Základního instinktu je ale bez debat nezapomenutelné. (Mr. Hlad)

Osobní tip Civala: Drahoš v Blaníkovi - Celovečerní verze upadajícího seriálu Prezident Blaník dopadla překvapivě dobře - a pomrkávání na "zhýralého" Jiřího Drahoše bylo highlightem.  

Osobní tip imfa: Kdykoliv Frances McDormand otevře pusu ve Třech Billboardech - Vzal jsem to trochu zeširoka, ale jakou konkrétní scénu téhle akční panímámy vlastně vybrat? Když kope spolužačky svého syna mezi nohy? Když jedním dechem vysype z rukávu deset vět adresovaných pipině z lokálních TV zpráv a zhmotní tak něco, čemu by se dalo z fleku říkat verbální drive by, protože zmíněnou dámu totálně odstřelí. Neuvěřitelný výkon korunovaný loni Oscarem. Já teď s ročním zpožděním dávám toho svého.

Osobní tip KarlaR: Smrt X-Force - Dvojka Deadpoola si celou kampaň dělala srandu z toho, že sbírá postavy, které utáhnou 10-15 let dalších dobrodružství. O to zábavnější tedy bylo, když se drtivá většina nováčků (často s docela známými tvářemi) odporoučela do věčných lovišť hned v první týmové scéně. Asi vám neuniklo, že Deadpool 2 nebyl tak výraznou událostí jako jednička. Klíčová scéna z X-Force je ale tak vymazlená, že jsem Wadeovi spoustu věcí rychle odpustil. 

Osobní tip Mr. Hlada: Focení s Ku Klux Klanem - BlacKkKlansman dovedl být v jednu chvíli drsný a krutý, o pár vteřin pak šíleně legrační. Spike Lee to vyladil skvěle a ty humorné momenty mu šly stejně dobře jako sociální komentáře. Nejvíc mě ovšem dostal v okamžiku, kdy se sympatický černošský policajt s afrem a upřímným úsměvem fotí v přátelském obětí s výkvětem amerických rasistů a má z toho obrovskou srandu. 

Osobní tip Rimsyho: Nácvik ubodání v Hmyzu - Tuzemská obliba v trapnohumoru sahá opravdu hodně hluboko, a tak není divu, že se Jan Švankmajer ve svém podivuhodném rozloučení s filmovým světem rozhodl věnovat tolik času právě scéně, v níž se soubor divadelních ochotníků pokouší nacvičit vraždu. V ní totiž postava Jana Budaře ukazuje, jak úžasně zdlouhavě se může něco nedařit. Švankmajer tak zase jednou ťal do všudypřítomného amatérismu a shrnul esenci českého vtipálkovství.

Osobní tip TedGeorge: Ron Stallworth před kolegy pomlouvá etnika v BlacKkKlansman - Pokud jste si přečetli Karlovo nedávné oscarové téma, možná jste si všimli, že spolu s Rimsym dáváme prozatím poslednímu filmu (napořád naštvaného) Spikea Lee hodnocení 9/10. Pro mě osobně byla tahle dvouhodinová historka o setkání jednoho černošského poldy s šéfem Ku Klux Klanu – Davidem Dukem, jedním z nejlepších filmů minulého roku a velmi k tomu pomohlo i obsazení hlavních rolí. Na Adama Drivera si posvítil už Rimsy, Topher Grace si roli známého kreténa Dukea vyloženě užil, a John David Washington (jo, je to syn Denzela) je jako Ron Stallworth také výborný. Těch scén, na které si i dnes vzpomenu, je plno, ale když už se bavíme o těch nejvtipnějších – Ron se jednoho krásného rána rozhodne zavolat do ústředí Ku Klux Klanu a jeho konkurz do "prestižního" klubu rasistů započne hejtováním černochů, Židů a Mexičanů. Jeho kolegové jsou samozřejmě překvapení a já se směji ještě dnes.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace