Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2017 - 2. část


ikona
Mr. Hlad
blade runnerdunkirkking arthurloganmz nejrok v kostcewonder woman
Nejlepší herečky, největší WTF, nejerektivnější scény, nejlepší postavy, coolervoucí momenty a spousta dalších věcí. 

Nejlepší herce, nejpůsobivější scény a nejvtipnější momenty jsme vyhlásili v první části Roku v kostce před pár dny a dnes si dáme zbytek. Jaké herečky nás vloni uchvátily? Které scény bychom si chtěli prožít na vlastní kůži? A u jakých filmů jsme měli pocit, že si z nás jejich tvůrci dělají dost blbou srandu? 

SCÉNA, KTEROU BYCHOM CHTĚLI ZAŽÍT

 Redakční tip - Virtuální sex v Blade Runner 2049

 

Virtuální sexovačka v Blade Runnerovi je úžasná, ale dřívnež se na nás sesypou naše partnerky a manželky, že chceme zažít virtuální sex, při kterém na jejich obličeje nalepíme tvář Scarlett Johansson, uvědomte si prosím (čtenáři i manželky), že v téhle scéně jde o něco úplně jiného. Tohle překračuje hranice bytí, tady sledujeme samotné zhmotnění lásky. No a aby to nebyla nuda pro ty méně romantické typy, zajistil Villeneuve Anu de Armas a Mackenzie Davis, aby "to" pochopili úplně všichni. Na tuhle lekci určitě nezapomene, nejen díky půvabům zúčastněných hereček, ale především kvůli práci kamery a trikařů. Možná to není na Oscara, ale je to přesně to hravé posouvání možností, umožňující vám sledovat něco, co jste v kinech zaručeně ještě neviděli. Manželce řekněte, že Alexa nebo Siri se za vašeho života rozhodně nepromění v inteligentní vnímavou kočku á la Scarlett ve snímku Ona. Ale pro změnu jí neříkejte, ať si na internetu googluje deepfakes, protože na tom nalepování slavných obličejů na neslavná těla už se celkem intenzivně pracuje. (imf)

 

Osobní tip Civala: Blbnutí v osmém Rychle a zběsile - Chtěl bych řídit ponorku a tak jako v Rychle a zběsile 8 s ní honit Rocka. Jen bych ho těmi torpédy rozšmelcoval s trochu větším přehledem. A kdyby ne, máznu ho periskopem po kebuli.

Osobní tip Imfa: Prvních pět minut Baby Drivera - Miluju rychlé filmy, rychlá auta a rychlou hudbu, takže Wrightův Baby Driver mi zatraceně sednul, ačkoliv se s ostatními z redakce shodnu na tom, že v celovečerní stopáži už mu to tak dobře neladí. Úvodních pět minut bankovní loupeže, ze kterých Babyho Subaru vybruslí několika trojitými Axely a možná i nějakým tím Salchowem (olympiáda se blíží, tak si raději tu terminologii oprašte), je samozřejmě něco, co by chtěl zažít kdokoliv - pokud mu v krvi koluje zbytkové množství Naturalu a vyžaduje od jízdy v autě víc než jen přesun z místa A do místa B. Mám obrovské štěstí, že si v rámci pracovních "povinností" občas něco vzdáleně podobného užiju - na ledě, na uzavřené trati a s ochotným géčkovým mercedesem, který mě v případě failu vytáhne ze závěje - ale to samozřejmě netrumfne honičku á la GTA, kterou si na stříbrném plátně můžeme užít bez následků v podobě nekompromisní ruky zákona.

Osobní tip KarlaR: Orient expres - U ostatních tipuju něco svůdnějšího, mě by ale jednoduše stačilo projet se v legendárním Orient expresu. Klidně bych se obešel bez Hercula Poirota a tudíž bez rizika, že se nedožiju druhého dne. Stačil by mi nejluxusnější vlak na světě, nějaká pompézní vyhlídková trasa a samozřejmě hoteliér TedGeorge ve velení, aby to byla pojízdná párty, jak se sluší a patří.

Osobní tip Mr. Hlada: Wind River a likvidace posledního záporáka - Asi bych úplně nechtěl prožít ten moment, kdy Jeremy Renner vzal posledního žijícího záporáka z Wind River vysoko do hor, sebral mu boty a poslal ho směrem civilizaci. A díval se, jak po pár vteřinách začíná řvát bolestí a umírá v absolutní agónii. Ale ta absolutní satisfakce, kterou jsem u téhle scény cítil, je celkem příjemný pocit. 

Osobní tip Rimsyho: Úvod La La Landu - Já vim, je to laciný. Ale málokterá scéna mě loni nepřikovala k sedačce tak, jako se to povedlo úvodu La La Landu. Pamatuju si, jak jsme se na konci té zdánlivě nekonečné jízdy plné barev a strojově přesné choreografie s mistrem Hladem podívali a jenom pokývali hlavou. V tu chvíli bylo jasný, že tady začíná jeden z nejlepších filmů roku. Chazelle přesně tohle umí a prodal to absolutně na maximum. A představa, že by takhle mohla probíhat standardní ranní jízda do práce, se mi hodně líbí!

Osobní tip TedGeorge: Posezení s Wickem na baru v hotelu Continental - Ta představa, jak sedím na baru exkluzivního hotelu Continental a přisedne si ke mně zakrvácený Keanu Reeves, mi dělá dobře. Ani bysme vlastně nemuseli mluvit. Za pár zlatých bych ho pozval na kvalitní whiskey a mlčky bych s ním rozjímal nad podstatou všehomíra. Kdo ví, možná by se k nám přidal i ten Common. A toho psa bych Johnovi samozřejmě pohlídal zdarma.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace