Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2017 - 2. část


ikona
Mr. Hlad
blade runnerdunkirkking arthurloganmz nejrok v kostcewonder woman
Nejlepší herečky, největší WTF, nejerektivnější scény, nejlepší postavy, coolervoucí momenty a spousta dalších věcí. 

Nejlepší herce, nejpůsobivější scény a nejvtipnější momenty jsme vyhlásili v první části Roku v kostce před pár dny a dnes si dáme zbytek. Jaké herečky nás vloni uchvátily? Které scény bychom si chtěli prožít na vlastní kůži? A u jakých filmů jsme měli pocit, že si z nás jejich tvůrci dělají dost blbou srandu? 

NEJVÍC COOLERVOUCÍ SCÉNA

 Redakční tip - Úvodní sestřih v Králi Artušovi

 

To, že Král Artuš v kinech propadl, nás zatraceně mrzí a vlastně to moc nechápeme, protože tohle fantasy mělo takové koule, že se o tom většině konkurence může jen zdát. Guy Ritchie se tu urval ze řetězu a natočil akční scény, jaké nemají v žánru obdoby. A nejspíš ani mít nebudou vzhledem k nezájmu diváků. Tou nejpůsobivější, nejzábavnější a především nejvíc cool byl rychlý průlet dětstvím a dospíváním budoucí legendy Anglie. Skvěle šlapala hudba, rychle se stříhalo, dostali jsme skvělé bitky a tolik nápadů, že by spoustě filmů stačily na trilogii. A právě v tenhle moment muselo každému v kině dojít, že tohle bude trošku jiný film, než jaký slibovaly upoutávky a na co jsme v žánru a obecně v kinech zvyklí. Ne každému to samozřejmě sedlo, to je pochopitelné. Na druhou stranu cool to bylo stoprocentně. (Mr. Hlad)

 

Osobní tip Civala: Konec Rozpolceného - Bude to fakt osobní. Když se rozjede hudba z Vyvoleného a zaskví se důvěrně známá pleška, posouvá se Rozpolcený z pozice fajn psychologického thrilleru mezi silné žánrové pecky s mocnějším přesahem.

Osobní tip Imfa: Wonder Woman kostí vojáky - Kde jinde by se měly rvát koule, než když jde ženská proti stovce nadržených chlapů? Ne, ani tady na doslovnost nedojde, ale shodneme se snad na tom, že každá superhrdinská sólovka si zaslouží wow moment, kdy může superhrdina roztáhnout křídla a předvést své schopnosti naplno, ideálně proti hrstce neschopných pěšáků, jež pak létají jako plastoví vojáčci, když jste je zamlada rozmašířovali petardou (kdo to nezkusil, může dohnat v dospělosti - obojí je cenově velmi dostupné). Diana se rozhodně měsíce trvající patovou situaci v zákopech nedaleko francouzské vesničky vyřešit po svém a je z toho předčasný vrchol snímku (cca v polovině stopáže), se solidní choreografií a minimem zbytečné CGI omáčky. Kéž by to takhle DC filmy uměly častěji.

Osobní tip KarlaR: Kylo Ren a Rey vs. Snokeova ochranka - Jakmile hlavní duo z nových Star Wars vlezlo do rudého sálu, bylo jasné, že se budou dít velké věci. Už v TV spotech se vnadilo na Rey s Kylovým mečem, což bylo samo o sobě docela cool. Když si ale hrdinka a hlavní padouch stoupli zády k sobě a začali vybíjet nepřátele, přál jsem si, aby to nikdy neskončilo. Takhle vypadá pořádně kulervoucí filmařina!

Osobní tip Mr. Hlada: Úvod Valeriana a setkávání s mimozemšťany - Sci-fi Luca Bessona Valerian a město tisíce planet se sice extra nepovedlo, ale prvních deset minut, během nichž lidstvo objevuje, že ve vesmíru není samo, je dost působivá podívaná. Skvělé masky, kostýmy, humanistická myšlenka, originálně vypadající mimozemšťané, pocta lidské touze objevovat a David Bowie a jeho Space Odittty. Cool. Sakra hodně. 

Osobní tip Rimsyho: Opičák ve Čtverci - Nekompromisní komentátor společenských nešvarů Ruben Östlund loni opět zabodoval s velmi originálním Čtvercem. Satirické dílo si utahovalo z prostředí moderního umění a leckterých až toxických nálad v přetechnizované společnosti, vyústěním pak byla osmiminutová scéna s lidským opičákem, která zaujala už v traileru. Během chvilky nám Östlund zase jednou připomněl naši stále zvířecí podstatu a že jsme vlastně všichni jen opice v oblecích. A famózní výkon Terryho Notaryho, který dělal motion capture herce třeba pro poslední Planety opic, to jen podtrhl. Prostě (ne)lidskost v kostce.

Osobní tip TedGeorge: Tom Hardy se vybodne na návrat do Británie v Dunkerku - Scény, ve kterých napůl anonymní pilot minimalisticky zahraný Tomem Hardy bojuje s německými Messerschmitty, patří k tomu nejlepšímu v Dunkerku. Christopher Nolan znovu mistrovsky buduje napětí a skvěle k tomu využívá hrátky s časem. Nevím jak vy, ale já se o Toma za kniplem vyloženě bál. A když se námi milovaný drsňák na konci rozhodne, že využije zbytky paliva na boj místo návratu do domovské Anglie, napětím jsem ani nedýchal. Samotný závěr je potom vyloženě na potlesk a Nolan mi tou katarzí udělal radost.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace