Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2017 - 1. část


ikona
KarelR
blade runner 2049dunkerkkral artusla la landloganmz nejrok v kostcestar warstémathor: ragnarokvetrelec: covenant
Nejlepší herci, nejbizarnější scény, nejvtipnější momenty, nejlepší bitky a spousta dalších věcí... 

Nejlepší a nejhorší filmy roku 2017 už jsme probrali, takže je nejvyšší čas jít trochu do hloubky. Kteří herce loni nejvíc bodovali, které soundtracky posloucháme pořád dokola a které scény nám vytřely zrak? To všechno zjistíte v tradičním roku v kostce, který se ohlíží za loňskými bestovkami a přihazuje i osobní tipy eMZáckých redaktorů.

NEJLEPŠÍ HEREC

Redakční tip - Hugh Jackman

Hugh Jackman se sice v roce 2000 dostal k roli Wolverina spíš shodou šťastných náhod, ale zůstal s ním sedmnáct let a devět filmů. A dal téhle postavě všechno. Fakt, že se mu povedlo rozloučit se v loganovském stylu, kdy si vydupal eRkový rating, nekompromisně drsný scénář a nebál se přitlačit na pilu ve všech směrech, oceňují asi všichni fandové. Jackman pro Wolverina dýchal a nemohl si přát efektnější, dojemnější a upřímnější loučení. Popravdě vůbec nezávidíme člověku, který se pokusí za pár let na jeho Logana navázat. Jackman stvořil ikonu a stejně jako každý Bond bude srovnávaný s Connerym, každý nový Wolverine se bude muset vypořádat s odkazem Jackmana. Nikdo jiný snad tuhle kategorii ani reálně neměl šanci vyhrát. Jo a v Největším showmanovi je Jackman taky fajn! (Mr. Hlad)

Osobní tip Civala: Charlie Hunnam - Nemyslím si, že je Charlie Hunnam novej Laurence Olivier, ale i jako neotesaná hrouda svalů má charisma a zvládl si vybrat dva skvělé filmy, které bez problémů utáhl. Na poloneznámého pána krásná bilance.

Osobní tip Imfa: Tom Cruise - Opakování je matka moudrosti a Tom Cruise je asi opravdu ta poslední hvězda v pravém slova smyslu, která nám na trhu zůstala ze starých časů. Víc táhne v Evropě a letos neměl vyložený hit, ale Mumii tahal ze dna všemi silami a Barry Seal je díky němu vyloženě požitkářskou záležitostí. Napsal bych zlom vaz, Tome, ale bojím se, že by to při natáčení další Mission: Impossible vzal doslova.

Osobní tip KarlaR: Kenneth Branagh - Kdy měl Kenneth Branagh naposledy dobrou filmovou roli? Od roku 2014 se v kinech neukázal vůbec a jinak bych musel couvat někam k Valkýře a Pirátům na vlnách, a i to byly spíš štěky. Shakespearovská legenda tak letos slavila plnokrevný comeback, jenž začal konkurováním Hardymu v Dunkerku a skončil výborným Poirotem ve Vraždě v Orient expresu. Branagh tam prodal slavného detektiva i s ušlápnutým přízvukem a zatraceně divným knírem. A jestli tohle není důkaz, že umí za všech okolností, tak už vážně nevím.

Osobní tip Mr. Hlada: Casey Affleck - Vždycky jsem mu přál pořádný úspěch. Když dostal větší příležitost, pokaždé odvedl dobrou práci a třeba v Gone Baby Gone byl vyloženě skvělý. Ale teprve loňské Místo u moře jeho talent a schopnosti potvrdilo Oscarem. Jeho hrdina a jeho ne úplně divácky vděčný způsob, jak přistupuje k filmovému utrpení, mě neskutečně bavili. Žádné přehnané emoce, žádný zbytečný patos, ale jen odevzdání se faktu, že život je někdy prostě pěkná svině. A nic s tím neuděláme. 

Osobní tip Rimsyho: Ryan Gosling - Z rozhodování mezi Colinem Farrellem a Ryanem Goslingem mi nakonec vyšel o pár let mladší a v posledních letech o poznání úspěšnější fešák. Během roku totiž vystřihl dvě role, které snad ani nemohly být rozdílnější – a obě zvládl velmi dobře. Ať už jako neurotický romantik hýřící pěveckými a tanečními kreacemi v La La Landu, nebo jako zádumčivý K v bezútěšném světě nového Blade Runnera, Gosling zase ukázal, že zvládne skoro cokoli. Klobouk dolů.

Osobní tip TedGeorge: Tom Holland - Zbyl na mě Tom a vůbec mi to nevadí. Spider-man: Homecoming se totiž povedl a Holland potvrdil to, co naznačil jeho štěk v Občanské válce. Má charisma, je schopný utáhnout velký film a představa dvojky "opravdu teenage" Spider-Mana mi dělá dobře. Jeho role v jednom z nejlepších filmů minulého roku – Ztraceném městě Z – byla sice malá, ale stejně skvělá. Dobrá práce.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace