Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2017 - 2. část


ikona
Mr. Hlad
blade runnerdunkirkking arthurloganmz nejrok v kostcewonder woman
Nejlepší herečky, největší WTF, nejerektivnější scény, nejlepší postavy, coolervoucí momenty a spousta dalších věcí. 

Nejlepší herce, nejpůsobivější scény a nejvtipnější momenty jsme vyhlásili v první části Roku v kostce před pár dny a dnes si dáme zbytek. Jaké herečky nás vloni uchvátily? Které scény bychom si chtěli prožít na vlastní kůži? A u jakých filmů jsme měli pocit, že si z nás jejich tvůrci dělají dost blbou srandu? 

NEJLEPŠÍ HLÁŠKA

 Redakční tip - "Zoology, bitch" v Jumanji: Vítejte v džungli

 

Zoology, bitch! - Jumanji je jedna z mála povedených áčkových komedií loňského roku a zasloužený megahit, protože to blockbusterové pozlátko a jednoduchý rodinný fantasy rámec zvládlo naplnit i parádně využitými postavami. Typově skvěle obsazená a co se týče komediální perspektivy vděčně vymyšlená oddychovka plně využila všech herců, nejlíp pak asi jindy nesnesitelného Kevina Harta, který z pozice zaprclého nespokojeného užvaněného černocha sype ze sebe jeden hlod za druhým. Jeho vrcholná hláška, která je zároveň jednou z katarzí filmu, myslím, dokonale definuje scenáristickou promakanost celé téhle popcornovky. (Cival)

 

Osobní tip Civala: "Winston... tell them... Tell them all... Whoever comes, whoever it is... I´ll kill them. I´ll kill them all." v John Wick 2 -  To je prostě perfektní zakončení dvojky Johna Wicka, po němž si můžete být jisti, že Johna tak naštvali, že ve trojce bude ještě ostřejší.

Osobní tip Imfa: "You´ll float too" v To - To bylo boží a já jsem hrozně rád, že vydělalo tak astronomickou částku, která zajistí nejen důstojné pokračování, ale zejména rozvoj subžánru "děcka vs. bubák". Kingovo To místy trochu připomíná celovečerní verzi Stranger Things, ale je samozřejmě mnohem temnější, což by nemělo překvapit nikoho, kdo zná předlohu. Už při promítání trailerů bylo v kině vidět, že takových lidí v českých kinosálech moc není, protože jsme viděl spoustu tváří zakrytých rukama. Jenže... už v ukázkách je parádní gradace hlášky "Taky se budeš vznášet", kterou Georgie křičí stále hlasitěji... dokonale to funguje i ve chvíli, kdy máte zavřené oči, takže teroru neuniknete. A tak to má být. Ve finální scéně je tahle památná věta vyšroubovaná ještě o kus víc, tak aby se vám o vznášení ještě pár následujících nocí zdálo, ať už je vám sedm, třináct nebo třicet.

Osobní tip KarlaR: "This is not going to go the way you think." v Posledním z Jediů - Pokud si odmyslíme české upoutávky, jen málokdy se povede jednou větou vystihnout celý film. Lucasfilm od začátku upozorňoval na to, že jsou Lukeova slova mnohem významnější, než se zdají. A Rian Johnson to v kinech potvrdil, když vážně nabídl diametrálně odlišný zážitek od toho, co fanoušci čekali. Někoho to samozřejmě dodnes trápí. Já jsem ale film slupnul malinu a nemůžu se dočkat, co Rian provede ve svých Star Wars bez Skywalkerů.

Osobní tip Mr. Hlada: "Apes together strong!" ve Válce o planetu opic - Ve filmu možná tohle motivační zvolání Caesara nefunguje tak dokonale jako v upoutávce, ale u traileru mě z toho prostě mrazilo v zádech. Vůdce opičáků se tímhle heslem plným odhodlání okamžitě zařadil vedle Williama Wallace. 

Osobní tip Rimsyho: „Víte, kdo je největší nácek? Židi.“ ze Světa podle Daliborka - Vít Klusák zase jednou docílil toho, o co se pokoušel. O jeho novém filmu v létě mluvili snad všichni a, ruku na srdce, jak často se to nějakému dokumentu podaří? Můžeme dlouho debatovat nad tím, nakolik byl Daliborek autentický, či zdali je Klusákovo počínání eticky v pořádku. Ostatně, přesně to se taky dlouhé měsíce dělo. Ovšem pokud necháte sociální aspekt stranou, Svět podle Daliborka je tou nejvtipnější tuzemskou komedií posledních let a absurdními hláškami se jen hemží.

Osobní tip TedGeorge: „Can I help? I´m a good driver.“ z Valeriana a města tisíce planet -  Valerian ve mně vyrostl. Po prvním shlédnutí jsem přitom spíše nadával. Nemohl jsem se smířit s přehnanou délkou filmu a špatnou prací s tempem, za kterou byl zodpovědný režisér Luc Besson. Jenomže druhá projekce mě naučila užívat si jednotlivé povedené scény a vzal jsem dokonce na milost duo DeHaan – Delevingne. Hlavně Cara se opravdu snaží, a právě její bezelstně pronášené hlášky (jako ta titulní) mě baví. Vzhledem k tomu, jaký byl Valerian propadák, se dvojky nedočkáme. Vážně jsem jediný, koho to vlastně trochu mrzí?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace