Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2016 - 1. část


ikona
imf
mz nejrok v kostcetéma
Nejlepší herci, nejbizarnější scény, nejvtipnější momenty, nejlepší bitky a spousta dalších věcí... 

Nejlepší a nejhorší filmy roku 2016 už jsme probrali, takže je nejvyšší čas jít trochu do hloubky. Kteří herce loni nejvíc bodovali, které soundtracky posloucháme pořád dokola a které scény nám vytřely zrak? To všechno zjistíte v tradičním roku v kostce, který se ohlíží za loňskými bestovkami a přihazuje i osobní tipy eMZáckých redaktorů.

Redakční tip - Osm hrozných

 

Tak Quentin toho Morriconeho nakonec ukecal. A je to jedině dobře, protože Osm hrozných má zase jednou trochu koherentnější soundtrack. Sice je typicky tarantinovsky poslepovaný, ale Morricone měl alespoň kontrolu nad tím, které jeho starší kousky režisér použije (nakonec se z archivu vytáhly nepoužité motivy z Carpenterovy Věci a druhého Vymítače ďábla). Nová hudba skvěle funguje ve filmu, na samostatný poslech je trochu těžší a méně přátelská, tak trochu jako poslední kousky Jóhana Jóhannssona (Sicario, Příchozí). Jde tu o výrobu atmosféry, nikoliv ušních červů. Jakmile se ale na tuhle notu naladíte, už vám může Morricone začít nadělovat jeden dárek za druhým. Osmaosmdesátiletá legenda pro soundtrack připravila nikoliv osm, ale rovnou sedmnáct skladeb, které jsou hrozně, ale hrozně povedené. A pokud chcete Morriconeho slyšet naživo a máte dost peněz, možná ještě seženete lístky na jeho únorové koncerty v Praze, Krakově nebo Vídni.

 

Osobní tip Civala: Nick Cave: One More Time with the Feeling - Skvělý hudební film o vzniku skvělé desky. Průzračně jednoduchá volba.

Osobní tip Imfa: Orel Eddie - Tenhle soundtrack si pouštím každý druhý den, protože se u něj skvěle píše, a tak nějak i skvěle existuje. Orel Eddie je parádní feel-good náplast na všechny splíny a částečně za to vděčí i orchestrálnímu soundtracku, který skvěle doplňuje dobové songy. Matthew Margeson je kámoš Henryho Jackmana a patří do širšího týmu pod Hansem Zimmerem, ale kdo by očekával synťákovou kakofonii, těžce by se spletl. Pusťte si kousek na YouTube a zamilujete se. Margeson je mimochodem zodpovědný i za některé kousky z Raubíře Ralfa a hlavně slušnou hudební kulisu Kingsmana. A protože má Tarona Egertona asi hodně rád, dělá i na dvojce.

Osobní tip KarlaR: Fantastická zvířata a kde je najít - K Harrymu Potterovi vždycky patřila krásná hudba a James Newton Howard naštěstí nezklamal. Dost jsem se bál vykrádání slavné série,  Fantastická zvířata ale mají povedenou vlastní melodii i kupu dalších hravých k motivů, jež se dají protáčet pořád dokola. Pokud jste si jich nevšimli ve filmu, doma už vám stoprocentně neuniknou!

Osobní tip Mr. Hlada: Příchozí - Ono i to hučení se musí umět. Jóhann Jóhannsson, stálý spolupracovník Dennise Villeneuvea, už v minulosti párkrát dokázal, že je mistr minimalistických melodií, které umí být i velice znepokojivé a dovedou pomoci budovat atmosféru. Netvrdím, že bych si soundtrack z Příchozích pustil samotný, ale ve filmu funguje dokonale.

Osobní tip TedGeorge: Odvážná Vaiana - Mám trochu slabost pro tyhle disneyovské pohádky o princeznách, zakletých hrdinech a zvířecích přihrávačích (co bude příště, hluchý dikobraz?). Vaiana má pohodový soundtrack, který si občas pustím k psaní článků na MovieZone a vůbec se za to nestydím. Zároveň je třeba zmínit, že zpěv The Rocka není takový průšvih, jak jsme se báli.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace