Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2016 - 1. část


ikona
imf
mz nejrok v kostcetéma
Nejlepší herci, nejbizarnější scény, nejvtipnější momenty, nejlepší bitky a spousta dalších věcí... 

Nejlepší a nejhorší filmy roku 2016 už jsme probrali, takže je nejvyšší čas jít trochu do hloubky. Kteří herce loni nejvíc bodovali, které soundtracky posloucháme pořád dokola a které scény nám vytřely zrak? To všechno zjistíte v tradičním roku v kostce, který se ohlíží za loňskými bestovkami a přihazuje i osobní tipy eMZáckých redaktorů.

Redakční tip - Úvaha nad 96 hodinami v Deadpoolovi

 

Z Deadpoola by se dalo citovat hodně dlouho. Je to takový ten splachovací film, co si potřetí, počtvrté už sice pustíte rychloposuvem, ale zase jdete najisto a máte už svoje oblíbené okamžiky a hlášky. Třeba tu s Liamem Neesonem, ve které se Deadpool vysmívá sérii 96 hodin. A ta si, přiznejme si to, po třetím díle trochu popichování jednoznačně zaslouží. Kdo si nevzpomíná? Ok, opakování je matka moudrosti: "Včera jsem měl noční můru. Zdálo se mi, že jsem unesl Liamu Neesonovi dceru a jeho to fakt namíchlo. Počkej, o tom se přece už natočily tři filmy. Hmm, a to doteď sociálku nenapadlo, že to jako rodič trochu nezvládá?" Jako filmoví fanoušci máme samozřejmě radost kdykoliv se tyhle metaodkazy objeví, zvlášť když regulérní (míněno ty dobré a vtipné) filmové parodie už dávno vymřely. I proto se na dvojku Deadpoola hodně těšíme.

 

Osobní tip Civala: Dva tátové v Bridget Jonesové - Mí jiní favorité byli kolegy rozebráni, tak řeknu třeba Dítě Bridget Jonesové a roztomile nekorektní etudu, ve které Emma Thompson představuje Bridgetin plod hned dvěma tatínkům.

Osobní tip Imfa: Lenochod ze Zootropolisu - Není to originální, ale už od upoutávek jsem se na něj těšil a v celovečerní stopáži rozhodně nezklamal. Lenochod Blesk je v Zootropilis hvězdou Dopravního inspektorátu a potvrzením toho, co jsme si všichni mysleli - totiž že úředníci jsou od přírody tak nějak pomalejší. Geniálně vytěžený skeč s milým dovětkem v závěru snímku je jedním z mnoha výrazných okamžiků téhle báječné disneyovky. Jde spíše o fyzickou komedii, než dobře napsané fóry, ale člověku občas stačí k protažení už tak širokého úsměvu málo, když jede na vlně dobře vymyšleného snímku.

Osobní tip KarlaR: Finále Správných chlapů - Blackova novinka je v podstatě velkou šňůrou zábavných scén, nejvíc mě ale rozsekalo finále s naháněním filmu, rotujícími auty a pádem ze střechy. Expert na buddy movies tu znovu ukazuje, že zvládá postavy, akci i timing, a když mu s tím pomáhají Crowe s Goslingem v prvotřídní formě, vážně si není na co stěžovat.

Osobní tip Mr. Hlada: Meat Loaf v Buchtách a klobásách - Přisprostlý animák Setha Rogena nabízí hodně drsný humor, ale překvapivě i dost chytrých vtipů. A hudební vložka, ve kterém Meat Loaf zpívá svou klasickou rockovou baladu, perfektně kombinuje oboje.

Osobní tip TedGeorge: Mr.Big v Zootropolisu - Zootropolis se povedl. Byť má ten film o 20 minut víc, než by měl, nabídl zajímavý detektivní příběh, sympatická zvířátka a několik nezapomenutelných scén. Jedna z nich si vzala na paškál samotného Kmotra. Pan Velký tu dopřeje audienci našim dvěma zvířecím hrdinům a celá situace se vyvine trochu jinak, než to na první pohled vypadá. A mám rád medvědy. Nejvíc ty lední.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace