Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2016 - 1. část


ikona
imf
mz nejrok v kostcetéma
Nejlepší herci, nejbizarnější scény, nejvtipnější momenty, nejlepší bitky a spousta dalších věcí... 

Nejlepší a nejhorší filmy roku 2016 už jsme probrali, takže je nejvyšší čas jít trochu do hloubky. Kteří herce loni nejvíc bodovali, které soundtracky posloucháme pořád dokola a které scény nám vytřely zrak? To všechno zjistíte v tradičním roku v kostce, který se ohlíží za loňskými bestovkami a přihazuje i osobní tipy eMZáckých redaktorů.

Redakční tip - Tápání DC Comics

 

Nikomu nic zlého nepřejeme, ba právě naopak, protože konkurence je základem úspěšného vývoje. Jenže v souboji Marvel vs. DC hrála Supermanova a Batmanova stáj vždycky tu podřadnější roli. Ano, Nolanova batmanovská trilogie platí za etalon v mnoha ohledech, ale co z toho, když marvelácká manufaktura jede na plné obrátky a chrlí miliardové hity, zatímco u DC si nedokázali na tabuli nakreslit ani časovou osu. Batman vs. Superman i Suicide Squad vydělaly slušné peníze, ale ohlasy novinářů i fanoušků Warnerům naznačují, že jejich kreativní komise míří mimo očekávání obecenstva. Aby ne, když se Supermana povedlo divákům odcizit, z Batmana udělat vedlejší postavu a Suicide Squad zredukovat na pohlednou tvářičku Harley Quinn. Setrvačnost navíc zajistila, že jsou další stamilionové projekty v šuplíku, a tak si teď Warneři musí zatraceně rozmyslet, co udělají s Justice League a Batmanem. Nezávidíme jim to, protože zatímco Marvel sprintuje po betonu a může si dovolit v podstatě cokoliv, DC našlapuje po mimořádně tenkém ledě. Nebyla by ostuda chvilku opisovat, než se dostane na pevnější půdu. Co myslíte vy?

 

Osobní tip Civala: Smrt Bowieho, Prince a Michaela - Málokoho jsem obdivoval tolik jako Davida Bowieho. Byla to možná pozdní láska, ale zato intenzivní, plná totálního respektu vůči multitalentovanému vizionáři, co byl vždy svůj a vždy cool. Když odešel, byla to pro mě rána, která možná nepostihla filmový svět tak mocně, ale určitě se ho výrazně dotkla. Stejně jako skon Prince nebo George Michaela, dalších popkulturních ikon. Nechci se rouhat, ale tihle pánové svět filmu vlastně ovlivnili mnohem víc než kdejaký herec - akorát zprostředkovaně skrze hudbu, klipy a větší i menší role.

Osobní tip Imfa: Příchod Netflixu a Amazon Prime Video do Česka - Tady chystám delší článek, takže jen telegraficky. Dvě největší globální videotéky jsou konečně tady a jejich nabídka (minimálně u Netflixu, který je tu rok) se utěšeně rozrůstá. Česká podpora je sice slabá až neexistující, ale pokud vládnete angličtinou, máte se z čeho těšit a radovat. Navíc velcí hráči trochu probudili českou konkurenci a třeba Stream na sklonku roku příjemně překvapil další vlnou vlastní tvorby. A snad bude líp. Odtrhnout Čechy od Ulož.to bude sice nadlidský úkol, ale díky za ty dary a snahu.

Osobní tip KarlaR: Smrt Carrie Fisher a Debbie Reynolds - Kolik lidí vědělo, že je princezna Leia dcera hvězdy Zpívání dešti a skvělá komička navrch? Většina fandů Star Wars její hláškování míjela, mě ale bavilo řadu let a dost mě mrzí, že jsme o něj tak náhle přišli. Odchod Carrie Fisher by nicméně nebyl tak zdrcující, kdyby její máma neprohlásila, že bez ní nechce žít, a nenásledovala jí do nebe o pouhý den později. Na takhle kruté finále jsou snad krátcí i hollywoodští scenáristé...

Osobní tip Mr. Hlada:  Úspěch eRkového Deadpoola - V Hollywoodu se mají plnit sny, ale realita je taková, že se jede spíš podle účetních než snílků. Proto mám fakt radost, že Ryan Reynolds po letech dotlačil do výroby Deadpoola, udělal ho takového, jakého ho chtěl, a navzdory všem předpokladům s ním slavil úspěch, který na příštích pár let ovlivní celý filmový průmysl. Za Logana a snad i za další drsné comicsovky děkujte právě jemu.

Osobní tip TedGeorge: Nadvláda Disneyho - Všichni jsme věděli, že to má myšák rozjeté naprosto neskutečně. To jsme ale nemohli tušit, co předvede v kinech minulý rok. Takovou nadvládu jednoho studia Hollywood dlouho nepamatuje. Objevují se názory, že je to pro trh skoro až nezdravé. Posuďte sami – Disney obsadil prvních pět pozic nejvýdělečnějších filmů minulého roku. První čtyři místa vydělala více než miliardu dolarů v kinotržbách. Celkově má na kontě rekordních 7 miliard babek z celosvětových kin za jeden jediný rok. Uvidíme, co s jeho nadvládou udělá Universal, který má rok 2017 také neskutečně našlapaný.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace