Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Rogue One: Star Wars Story: Recenze

příspěvky 101 - 120 Napsat příspěvek

Videl to nekdo?

Jeste pred Rogue One tady bylo tohle... :)

link
369227
Jeste pred Rogue One tady bylo tohle... :) http://www.csfd.cz/film/100764-dobrodruzstvi-ewoku/prehled/
Videl to nekdo?
1 0
reagovat

Tyller

Smola, kritika a fanusikovia film oslavuje a to aj take toxicke diskusie ako su na imdb alebo na oficialnom Star Wars fb profile.
369224
Smola, kritika a fanusikovia film oslavuje a to aj take toxicke diskusie ako su na imdb alebo na oficialnom Star Wars fb profile.
Tyller
1 0
reagovat

4/10

Zámerne som výnimočne ignoroval trailerovú kampaň a celí marketing aby som nič netušil a bol v kine prekvapený. No aj napriek mojim v podstate nízkym očakávaniam to bola hrozne roztahaná nuda s nezaujímavými postavami ktorých motiváciu som každú chvíľu spochybňoval a celkovo som mal problém v kine nepozerať na mobil, že koľko je hodín. Po filme som rozmýšľal že kde sa stala chyba. Predsa len značku kúpil Disney. Ten keď už nič iného zvládne namiešať vykalkulovaný film že sice nenadchne, ale ani neurazí.
Dnes si konečne prečítam recenziu a chápem čo sa stalo. On to točil ten fušer čo minulý rok zpackal Godzillu. :-
Čo zamrzí aj na dva krát, lebo záver ukázal že ten príbeh mohol mať naozaj ohromný potenciál. Veľká škoda a za mňa fail roku pre Disneyho, že si to nedokázal postrážiť. O to smutnejšie že štúdiu to v konečnom dôsledku môže byť jedno, lebo film trhne miliardu. Dúfam že budú mať aspoň veľké prepady a kritika s fanúšikmi im to ofrfle, nech to v budúcnu dajú točiť režisérovi čo pozná pojem "vývoj charakteru postavy".
369221
Zámerne som výnimočne ignoroval trailerovú kampaň a celí marketing aby som nič netušil a bol v kine prekvapený. No aj napriek mojim v podstate nízkym očakávaniam to bola hrozne roztahaná nuda s nezaujímavými postavami ktorých motiváciu som každú chvíľu spochybňoval a celkovo som mal problém v kine nepozerať na mobil, že koľko je hodín. Po filme som rozmýšľal že kde sa stala chyba. Predsa len značku kúpil Disney. Ten keď už nič iného zvládne namiešať vykalkulovaný film že sice nenadchne, ale ani neurazí. Dnes si konečne prečítam recenziu a chápem čo sa stalo. On to točil ten fušer čo minulý rok zpackal Godzillu. *:-* Čo zamrzí aj na dva krát, lebo záver ukázal že ten príbeh mohol mať naozaj ohromný potenciál. Veľká škoda a za mňa fail roku pre Disneyho, že si to nedokázal postrážiť. O to smutnejšie že štúdiu to v konečnom dôsledku môže byť jedno, lebo film trhne miliardu. Dúfam že budú mať aspoň veľké prepady a kritika s fanúšikmi im to ofrfle, nech to v budúcnu dajú točiť režisérovi čo pozná pojem "vývoj charakteru postavy".
4/10
1 0
reagovat

9/10

Bavilo mě to, moc. Začátek byl sice pomalejší, ale já si tak nějak užíval tu výpravu v oblíbených kulisách předaleké galaxie. Od Jadhy to bylo fajn. Potěšilo mě to, že Alianci ukázali jinak než bandu Mirků Dušínů, akce byla super, rozvíjení mytologie taky. Narážky na animáky taky potěšili (Saw, Hammerhead Corvette, rozhlasové volání generála Syndully. Poslední půlhodina bylo splnění fanouškovského snu a kulervoucí scéna roku je jasná. Na mě film emotivně fungovali, ale to je samozřejmě dáno vztahem k SW. Jen houšť a větší kapky.
369217
Bavilo mě to, moc. Začátek byl sice pomalejší, ale já si tak nějak užíval tu výpravu v oblíbených kulisách předaleké galaxie. Od Jadhy to bylo fajn. Potěšilo mě to, že Alianci ukázali jinak než bandu Mirků Dušínů, akce byla super, rozvíjení mytologie taky. Narážky na animáky taky potěšili [spoiler](Saw, Hammerhead Corvette, rozhlasové volání generála Syndully[/spoiler]. Poslední půlhodina bylo splnění fanouškovského snu a kulervoucí scéna roku je jasná. Na mě film emotivně fungovali, ale to je samozřejmě dáno vztahem k SW. Jen houšť a větší kapky.
9/10
1 0
reagovat
Godlike, Gonzi: Díky moc. ;)
369206
Godlike, Gonzi: Díky moc. ;)
1 0
reagovat

HAL

:+
369202
*:+*
HAL
1 0
reagovat

KARLOS

Kajo, ty tvoje romany, všechna cest...takhle jsem se naposledy rozepsal u Promethea :-)
lingvista jsem, rad s lidmi mluvim reci, kterou oni pouzivaji. Vetsinou to nikdo neresi, ale vzpominam si jednou, když jsem par mesicu pracoval v Dilli, v nasem hotelu byli cesi a slovaci a první vecer byl u nekoho mejdan, tak jsem tam zasel (sel jsem podle hluku) se seznámit, protože 21 let a nikoho jsem tam neznal, no a pak jsem tam něco vypravel pritomnym, kteří byli kolem me v pulkruhu, a jak jsem povidal a jezdil očima doprava a doleva jako sterace, tak na koho jsem se zrovna dival, tou reci jsem zrovna mluvil, takze veta mohla zacit cesky a pak vesele preskakovat sem a tam, no a tu skupinku to docela zaujalo, ze je to zvlastni, to preskakovani - ale cestina a slovencina, to je nic, skoro stejny.. A jinak jsem po rodicich slovak, kteří me ale slovensky nenaucili, to jsem potrenoval az od patnacti, když jsem objevil, jak pekny baby slovenky jsou :-) a ani cestina není muj matersky jazyk, ja se narodil v Asii a moje první mluva byla angličtina a hindu, ci jaka rec se v tom state používala :-) (za to muze moje domoroda chuva), takze se s mistnima slovakama bavim slovensky, protože mi to prijde divny psat jim cesky....
jo a abych nezapomel, dva dny jsou dlouha doba a moje hodnoceni Rogue One upravuji na 7/10 :-)
369201
Kajo, ty tvoje romany, všechna cest...takhle jsem se naposledy rozepsal u Promethea :-) lingvista jsem, rad s lidmi mluvim reci, kterou oni pouzivaji. Vetsinou to nikdo neresi, ale vzpominam si jednou, když jsem par mesicu pracoval v Dilli, v nasem hotelu byli cesi a slovaci a první vecer byl u nekoho mejdan, tak jsem tam zasel (sel jsem podle hluku) se seznámit, protože 21 let a nikoho jsem tam neznal, no a pak jsem tam něco vypravel pritomnym, kteří byli kolem me v pulkruhu, a jak jsem povidal a jezdil očima doprava a doleva jako sterace, tak na koho jsem se zrovna dival, tou reci jsem zrovna mluvil, takze veta mohla zacit cesky a pak vesele preskakovat sem a tam, no a tu skupinku to docela zaujalo, ze je to zvlastni, to preskakovani - ale cestina a slovencina, to je nic, skoro stejny.. A jinak jsem po rodicich slovak, kteří me ale slovensky nenaucili, to jsem potrenoval az od patnacti, když jsem objevil, jak pekny baby slovenky jsou :-) a ani cestina není muj matersky jazyk, ja se narodil v Asii a moje první mluva byla angličtina a hindu, ci jaka rec se v tom state používala :-) (za to muze moje domoroda chuva), takze se s mistnima slovakama bavim slovensky, protože mi to prijde divny psat jim cesky.... jo a abych nezapomel, dva dny jsou dlouha doba a moje hodnoceni Rogue One upravuji na 7/10 :-)
KARLOS
1 0
reagovat
Napodruhé o dost lepší, většina výhrad po prvním shlédnutí už mě nijak neštve - pořád tam nejsou ty silné srdeční momenty jako byly aspoň v některých scénách u všech předchozích Star Wars, pořád je tam ta mizerná hudba, ale jinak je to výborný film.
369199
Napodruhé o dost lepší, většina výhrad po prvním shlédnutí už mě nijak neštve - pořád tam nejsou ty silné srdeční momenty jako byly aspoň v některých scénách u všech předchozích Star Wars, pořád je tam ta mizerná hudba, ale jinak je to výborný film.
1 0
reagovat
Dnes jsem na to byl a za sebe musím říct, že necítím žádné velké zklamání. Kupodivu jsem si to celkem užil a to hlavně z toho důvodu, že jsem všechny díly SW viděl mockrát a ten svět mám prostě rád. Ty různé výhrady proti postavám jsou dost subjektivní, protože třeba taková Jyn Erso měla jasný a snadno pochopitelný cíl Prostě chtěla najít svého otce, kterého měla stále ráda i přesto, že ji musel opustit a to byl i hlavní důvod proč se přidala k rebelům. a její osud byl od začátku dokonce velice smutný, až mě jí bylo vážně líto. U těch ostatních jsem také neměl dojem, že bych nějak extrémně nechápal, proč se k ní přidali, ale je pravda, že kdyby první polovina byla o pár minut osobnějších scén delší, které by upevňovali vztahy mezi postavami, nezlobil bych se ani trochu.
Nejlepší je bezesporu závěrečná část filmu, která je hodně akční a boje na zemi, ve vzduchu i ve vesmíru se prostě povedli na jedničku. Některé momenty na mě udělali veliký dojem způsob jakým flotila rebelů zničila štít na planetě a závěr byl už jen takovým pomyslným vrcholem filmu. Rogue One funguje jako doplnění a rozšíření Nové naděje, která na ní v závěru přímo krásně navazuje a vlastně právě o nalezení naděje ten film svým způsobem je.
Darth Vader se na chvilku pořádně předvedl a je škoda, že nedostal více prostoru. Jeho likvidování rebelů bylo naprosto neskutečné a dal bych cokoliv, kdyby jeho řádění zabralo daleko více prostoru klidně i v jeho vlastním spin-offu.
Stále se hovoří o přetáčká a i z trailerů je vidět, že se asi plno scén v samotném filmu změnilo nebo tam prostě nebyli. Mě by rozhodně původní verze zajímala a rád bych ji viděl už jen proto abych posoudil jestli byli vážně nutné. Pevně doufám, že později všechny vystřižené scény vyjdou na DVD a Blu-ray.

Moje hodnocení: 8/10
369198
Dnes jsem na to byl a za sebe musím říct, že necítím žádné velké zklamání. Kupodivu jsem si to celkem užil a to hlavně z toho důvodu, že jsem všechny díly SW viděl mockrát a ten svět mám prostě rád. Ty různé výhrady proti postavám jsou dost subjektivní, protože třeba taková Jyn Erso měla jasný a snadno pochopitelný cíl [spoiler]Prostě chtěla najít svého otce, kterého měla stále ráda i přesto, že ji musel opustit a to byl i hlavní důvod proč se přidala k rebelům.[/spoiler] a její osud byl od začátku dokonce velice smutný, až mě jí bylo vážně líto. U těch ostatních jsem také neměl dojem, že bych nějak extrémně nechápal, proč se k ní přidali, ale je pravda, že kdyby první polovina byla o pár minut osobnějších scén delší, které by upevňovali vztahy mezi postavami, nezlobil bych se ani trochu. Nejlepší je bezesporu závěrečná část filmu, která je hodně akční a boje na zemi, ve vzduchu i ve vesmíru se prostě povedli na jedničku. Některé momenty na mě udělali veliký dojem [spoiler]způsob jakým flotila rebelů zničila štít na planetě[/spoiler] a závěr byl už jen takovým pomyslným vrcholem filmu. Rogue One funguje jako doplnění a rozšíření Nové naděje, která na ní v závěru přímo krásně navazuje a vlastně právě o nalezení naděje ten film svým způsobem je. Darth Vader se na chvilku pořádně předvedl a je škoda, že nedostal více prostoru. Jeho likvidování rebelů bylo naprosto neskutečné a dal bych cokoliv, kdyby jeho řádění zabralo daleko více prostoru klidně i v jeho vlastním spin-offu. Stále se hovoří o přetáčká a i z trailerů je vidět, že se asi plno scén v samotném filmu změnilo nebo tam prostě nebyli. Mě by rozhodně původní verze zajímala a rád bych ji viděl už jen proto abych posoudil jestli byli vážně nutné. Pevně doufám, že později všechny vystřižené scény vyjdou na DVD a Blu-ray. Moje hodnocení: 8/10
1 0
reagovat

Dalo se to čekat...

Od začátku bylo jasné, jak film dopadne, takže napětí bylo celou dobu nulové. Zápletka tam je vnořená a navázaná docela zajímavě, ale nic světoborného. Navíc to klišé se zachráněnou Jyn se dalo čekat hned po pádu Cassiana.
K postávám si člověk vážně žádné pouto nevytvoří. Soundtrack je taky slabý a neutkvěla mi z něj v hlavě jediná melodie. Navíc ty digitální obličeje Tarkina a Leiy byly neuvěřitelné rušivé. Ten digitál tam člověk pozná na první pohled a to ani nemusí přemýšlet o tom, že herci jsou mrtví nebo v o dost horším stavu.
Očekávám, že solovka se Solem bude na tom podobně. Ať už bude hrozit jakékoliv nebezpečí, je jasné, že se mu nemůžu nic stát. Upřímně se nemůžu dočkat VIII, kde byly postavy na úplně jiné úrovni.
369197
Od začátku bylo jasné, jak film dopadne, takže napětí bylo celou dobu nulové. Zápletka tam je vnořená a navázaná docela zajímavě, ale nic světoborného. Navíc to klišé se [spoiler]zachráněnou Jyn se dalo čekat hned po pádu Cassiana. [/spoiler] K postávám si člověk vážně žádné pouto nevytvoří. Soundtrack je taky slabý a neutkvěla mi z něj v hlavě jediná melodie. Navíc ty digitální obličeje Tarkina a Leiy byly neuvěřitelné rušivé. Ten digitál tam člověk pozná na první pohled a to ani nemusí přemýšlet o tom, že herci jsou mrtví nebo v o dost horším stavu. Očekávám, že solovka se Solem bude na tom podobně. Ať už bude hrozit jakékoliv nebezpečí, je jasné, že se mu nemůžu nic stát. Upřímně se nemůžu dočkat VIII, kde byly postavy na úplně jiné úrovni.
Dalo se to čekat...
1 0
reagovat
Hlavne, ze kazda druha marvelovka tu je vo velkom adorovana, nikdy to nie je zmykanie znacky ale tu raz pride film naviac a uz to nie je rozsirenie vesmiru ale nieco zle, je to genericka nuda atd. atd. Marvelovky su potom co. ?)
369196
Hlavne, ze kazda druha marvelovka tu je vo velkom adorovana, nikdy to nie je zmykanie znacky ale tu raz pride film naviac a uz to nie je rozsirenie vesmiru ale nieco zle, je to genericka nuda atd. atd. Marvelovky su potom co. *?)*
1 0
reagovat
Tak jsem byl s kámošem (kterej viděl jenom epizodu 7 a něco málo o tom světě ví, ale fakt málo, vlastně skoro vůbec nic) a říkal že dobrý. Hodnotí 70%-80%. A nalákalo ho to ke sledování ostatních dílů.
Za mě teda 90% a docela zklamání, že kdyby se některé scény natočili lépe a byla by hudba intenzivnější, tak bych šel určitě na 100%, ten potenciál tam byl obrovskej.
Anthropoid měl mnohem emotivnější smrt všech hlavních postav, právě to mi docela vadilo
Za mě teda veliká spokojenost.
Škoda že vystřihli scénu Jyn vs Tie-fighter.
PS: Darth Vader tam byl sice krátce, ale byl fakt super.
369193
Tak jsem byl s kámošem (kterej viděl jenom epizodu 7 a něco málo o tom světě ví, ale fakt málo, vlastně skoro vůbec nic) a říkal že dobrý. Hodnotí 70%-80%. A nalákalo ho to ke sledování ostatních dílů. Za mě teda 90% a docela zklamání, že kdyby se některé scény natočili lépe a byla by hudba intenzivnější, tak bych šel určitě na 100%, ten potenciál tam byl obrovskej. [spoiler]Anthropoid měl mnohem emotivnější smrt všech hlavních postav, právě to mi docela vadilo[/spoiler] Za mě teda veliká spokojenost. Škoda že vystřihli scénu Jyn vs Tie-fighter. PS: Darth Vader tam byl sice krátce, ale byl fakt super.
1 0
reagovat
Souhlas s recenzi, da se rict,ze zbytecnej film, kterej ani nicim nenadchne.
369192
Souhlas s recenzi, da se rict,ze zbytecnej film, kterej ani nicim nenadchne.
1 0
reagovat

The Joker

369191
http://youtube.com/watch?v=Ukk5TJL27pE
The Joker
1 0
reagovat

The Joker

To bude asi od Nerdwirtera, mrkni do kecárny na můj poslední příspěvek.
369190
To bude asi od Nerdwirtera, mrkni do kecárny na můj poslední příspěvek.
The Joker
1 0
reagovat

Mr. Smith

Ja si laskou k SW prosel kdysi davno, ale dneska jsou mi spis ukradene. Vzpominam na ty puvodni zazitky s radosti, a to vcetne nove (1-3) trilogie (kterou bych ale dneska uz fakt nedal ani kdybych za to mel zaplaceno), protoze sveho casu to proste pro me byl zazitek.
Na ty nejnovejsi filmy rozhodne nepohlizim jako na nejakou udalost, ale spis ciste se zvedavosti, podminene zajimavosti a moznostmi toho vesmiru. Force Awakens se mi libilo (a to celkem dost), Rogue One ani trochu.

Nicmene pohadkove ani infantilni to neni, takze tvoji parte se to klidne libit muze. Ja osobne bych Rogue One ale za ty prachy, co dneska kino stoji, opravdu nikomu nedoporucil.
369189
Ja si laskou k SW prosel kdysi davno, ale dneska jsou mi spis ukradene. Vzpominam na ty puvodni zazitky s radosti, a to vcetne nove (1-3) trilogie (kterou bych ale dneska uz fakt nedal ani kdybych za to mel zaplaceno), protoze sveho casu to proste pro me byl zazitek. Na ty nejnovejsi filmy rozhodne nepohlizim jako na nejakou udalost, ale spis ciste se zvedavosti, podminene zajimavosti a moznostmi toho vesmiru. Force Awakens se mi libilo (a to celkem dost), Rogue One ani trochu. Nicmene pohadkove ani infantilni to neni, takze tvoji parte se to klidne libit muze. Ja osobne bych Rogue One ale za ty prachy, co dneska kino stoji, opravdu nikomu nedoporucil.
Mr. Smith
1 0
reagovat
Vardant: Nedávno jsem viděl nějaké video o problému pouze adekvátních filmů za poslední dva roky - Kdyžtak to video pls nahoď, docela by mězajímalo. Díky. ;-)
369188
Vardant: [b]Nedávno jsem viděl nějaké video o problému pouze adekvátních filmů za poslední dva roky[/b] - Kdyžtak to video pls nahoď, docela by mězajímalo. Díky. ;-)
1 0
reagovat

6/10

A to ještě horko těžko. Nedávno jsem viděl nějaké video o problému pouze adekvátních filmů za poslední dva roky a tohle je přesně jeden z nich. Neurazí, ale rozhodně nenadchne. EP VII měla aspoň hudbu a staré charaktery(fungovalo to sice pouze při prvním shlédnutí), kde se dalo hrát na nostalgickou vlnu, ale tady nebylo skoro nic.

V závěru jsem s těmi postavami ani v podstatě necítil a bylo mi ukradený, jestli to přežijou nebo ne.

Scénu s Vaderem zkazil šíleně slabý soundtrack a úplný závěr zase CGI. Kdyby neukázali obličej, tak se vůbec nic nestalo.
369187
A to ještě horko těžko. Nedávno jsem viděl nějaké video o problému pouze adekvátních filmů za poslední dva roky a tohle je přesně jeden z nich. Neurazí, ale rozhodně nenadchne. EP VII měla aspoň hudbu a staré charaktery(fungovalo to sice pouze při prvním shlédnutí), kde se dalo hrát na nostalgickou vlnu, ale tady nebylo skoro nic. V závěru jsem s těmi postavami ani v podstatě necítil a bylo mi ukradený, jestli to přežijou nebo ne. [spoiler]Scénu s Vaderem zkazil šíleně slabý soundtrack a úplný závěr zase CGI. Kdyby neukázali obličej, tak se vůbec nic nestalo.[/spoiler]
6/10
1 0
reagovat

Spazz

Mozem sa spytat, si aj Star Wars fanusik, resp ako velmi si fanusik? Ja len, ze planujem ist aj s partiou, ktorej SW vela nehovori, bud ho poznaju len tak zbezne alebo jednemu vadi infantilnost a rozpravkovost. Myslis, ze by sa im to pacilo?
369186
Mozem sa spytat, si aj Star Wars fanusik, resp ako velmi si fanusik? Ja len, ze planujem ist aj s partiou, ktorej SW vela nehovori, bud ho poznaju len tak zbezne alebo jednemu vadi infantilnost a rozpravkovost. Myslis, ze by sa im to pacilo?
Spazz
1 0
reagovat
BrusVejn: Dějově imo ne, koncepčně podle toho, jak moc se zaměřuješ na to, co bylo ukázáno v ukázkách a technicky jo, třeba podle účesů...
Sony: Mě jde o něco krapet jiného - vrtat do toho můžeš, může se ti podařit hlas modifikovat a dokonce blízce trefit výsledek. Ale je to spíš nejistý podnik. A syntetizátor Vaderova hlasu je něco, co jde udělat velmi jednoduše, i v těch hračkách a je to z podobného ranku, jako ti imitátoři. V jednom případě uřežeš určité frekvence a přidáš jiné, "plechové", u imitátorů jde především o vlastní intonaci a posazení hlasu (opět změna vlastní frekvence). Ale podkresový hlas, vlastně jakýkoli hlas je unikátní né kvůli frekvenci a intonaci, ale díky hramonickým složkám. Pokud chceš modifikovat ty, v podstatě je musíš úplně odfiltrovat, nebo razantně utlumit a poté zcela nahradit, nebo přimíchat nové.
Dělá se to často - ostatně Vaderům syntetizátor není nic jiného - ale většinou pro celkovou změnu hlasu. Pokud chceš ale hlas modifikovat tak, aby byl třeba kombinací dvou (a v našem případě tak chceš, chceš mladého Vadera namluveného starým), pak musíš mít stejnou repliku namluvenou oběma dabéry a ale prakticky na chlup stejně vyslovenou. Což v našem případě padá, máj jen starého Earla. Ve výsledku tak můžeš trochu hrábnout do frekvencí, miniaturně repliku zrychlit atd, možná se tak i dělo, ale - jednoduše a především stoprocentně toho nikdy nedokážeš. Stejně, jako synteticky zcela nedokážeš nahradit hudební nástroj, či stoprocentně zvukově modifikovat housle za pár šupů na milionové kousky.
Takže i když je Vaderův hlas modifikovám, zachovává si charakteristické znaky podkresu, podle toho určíš, že jde o Jonese, v přémém porovnání můžeš mít šanci dokonce slyšet jednotlivé rozdíly podle data vzniku a vo to tu de ;).
mecano: Co přesně si nepochopil na formulacích "...imo fajn..", "...Mě se..." a především "Chápu, že se fans moc nezamlouvá, neb to není to, co od Williemsovy hudby vždycky chtěli" ;););)?
Záměrně sem právě u hudby razantně dával na jeho, že se to "nesnažím brát objektivně" a zároveň přímo uznávám, že lidem, pro které je film určen primárně, se to líbit nebude.
Já si teda v životě nepustím soundtrack z TFA, potažmo dnes už nejsem schopný uposlouchat žádné SW.
RO mi naopak sedlo a dokážu si představit, že ho odposlouchám i "naholo", pokud bych měl nějaký ten záchvat chuťi poslouchat ho.
Čtyři týdny jsou dnes sice minimum, ale zase v tom nevidím tak razantní problém. Hodně soundtracků, co mám v oblibě, se často stihly v rychlíku, James Newton Howard je pověstný tím, že dodá na dvoutýdenní počkání super hudební doprovod a to, že TFA se skládalo jeden rok (!!!) není dnes v žádném případě norma a víceméně jako hlavní roli hrál věk Williamse...
Ale opět - tento pohled beru jako naprosto menšinový. Nevidím ale problém, proč bych ho nemohl zastávat.
Mimochodem - ty jsi lingvista? Několikrát už si mě zmátl tím, že píšeš jak česky, tak slovensky, vždy v závislosti na tom, s kým ses bavil. Dost neobyčejný přístup :)).
pepo: Ty post "16.12.2016 15:30:18" si myslel ironicky, žejo. Prosím, že je to tak. Jinak - vy si fakt zasloužíte generickou uniformitu a jednoho skladatele s třema motivama, nic jiného si za to, co si řekl fakt nezasloužíš :D?)8).
To, že se hned na začátku neozval provařený motiv a to, že nenásledovaly vesmírem plovoucí titule jsem v ten okamžik považoval za hodně pozitivní. Bohužel na dost dlouho jako jediné pozitivní věci :).
369183
BrusVejn: Dějově imo ne, koncepčně podle toho, jak moc se zaměřuješ na to, co bylo ukázáno v ukázkách a technicky jo, třeba podle účesů... Sony: Mě jde o něco krapet jiného - vrtat do toho můžeš, může se ti podařit hlas modifikovat a dokonce blízce trefit výsledek. Ale je to spíš nejistý podnik. A syntetizátor Vaderova hlasu je něco, co jde udělat velmi jednoduše, i v těch hračkách a je to z podobného ranku, jako ti imitátoři. V jednom případě uřežeš určité frekvence a přidáš jiné, "plechové", u imitátorů jde především o vlastní intonaci a posazení hlasu (opět změna vlastní frekvence). Ale podkresový hlas, vlastně jakýkoli hlas je unikátní né kvůli frekvenci a intonaci, ale díky hramonickým složkám. Pokud chceš modifikovat ty, v podstatě je musíš úplně odfiltrovat, nebo razantně utlumit a poté zcela nahradit, nebo přimíchat nové. Dělá se to často - ostatně Vaderům syntetizátor není nic jiného - ale většinou pro celkovou změnu hlasu. Pokud chceš ale hlas modifikovat tak, aby byl třeba kombinací dvou (a v našem případě tak chceš, chceš mladého Vadera namluveného starým), pak musíš mít stejnou repliku namluvenou oběma dabéry a ale prakticky na chlup stejně vyslovenou. Což v našem případě padá, máj jen starého Earla. Ve výsledku tak můžeš trochu hrábnout do frekvencí, miniaturně repliku zrychlit atd, možná se tak i dělo, ale - jednoduše a především stoprocentně toho nikdy nedokážeš. Stejně, jako synteticky zcela nedokážeš nahradit hudební nástroj, či stoprocentně zvukově modifikovat housle za pár šupů na milionové kousky. Takže i když je Vaderův hlas modifikovám, zachovává si charakteristické znaky podkresu, podle toho určíš, že jde o Jonese, v přémém porovnání můžeš mít šanci dokonce slyšet jednotlivé rozdíly podle data vzniku a vo to tu de ;). mecano: Co přesně si nepochopil na formulacích "...imo fajn..", "...Mě se..." a především "Chápu, že se fans moc nezamlouvá, neb to není to, co od Williemsovy hudby vždycky chtěli" *;)**;)**;)*? Záměrně sem právě u hudby razantně dával na jeho, že se to "nesnažím brát objektivně" a zároveň přímo uznávám, že lidem, pro které je film určen primárně, se to líbit nebude. Já si teda v životě nepustím soundtrack z TFA, potažmo dnes už nejsem schopný uposlouchat žádné SW. RO mi naopak sedlo a dokážu si představit, že ho odposlouchám i "naholo", pokud bych měl nějaký ten záchvat chuťi poslouchat ho. Čtyři týdny jsou dnes sice minimum, ale zase v tom nevidím tak razantní problém. Hodně soundtracků, co mám v oblibě, se často stihly v rychlíku, James Newton Howard je pověstný tím, že dodá na dvoutýdenní počkání super hudební doprovod a to, že TFA se skládalo jeden rok (!!!) není dnes v žádném případě norma a víceméně jako hlavní roli hrál věk Williamse... Ale opět - tento pohled beru jako naprosto menšinový. Nevidím ale problém, proč bych ho nemohl zastávat. Mimochodem - ty jsi lingvista? Několikrát už si mě zmátl tím, že píšeš jak česky, tak slovensky, vždy v závislosti na tom, s kým ses bavil. Dost neobyčejný přístup *:))*. pepo: Ty post "16.12.2016 15:30:18" si myslel ironicky, žejo. Prosím, že je to tak. Jinak - vy si fakt zasloužíte generickou uniformitu a jednoho skladatele s třema motivama, nic jiného si za to, co si řekl fakt nezasloužíš *:D**?)**8)*. To, že se hned na začátku neozval provařený motiv a to, že nenásledovaly vesmírem plovoucí titule jsem v ten okamžik považoval za hodně pozitivní. Bohužel na dost dlouho jako jediné pozitivní věci *:)*.
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se