Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Oscaři rozdáni! Vyhráli Max, Leo a Spotlight

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek

Karlos

No z mojho pohladu si praveze nikto nepamatal ako Leo dakoval ludom okolo filmu, ale vsetci si zapamatali to, cim svoju rec koncil.

Navyse, dakovacky kolegom si uz odbil pri predchadzajucich cenach a povazujem ich osobne za take mlatenie prazdnej slamy. Proste vsetci vedia, ze je to kolaborativna vec kde ten dany oceneny je len sukolie v dobre fungujucom stroji, kde si kazdy musi odmakat svoje maximum. Kazde vybocenie z tohto "dakovacieho" schematu je prijemnym osviezenim.

Preto som aj uvital tohtorocnu novinku, kde pocas toho, ako sa oceneny vlecie k podiu, dolu v titulkoch bezi siahodlhy zoznam tych, ktorym by mozno zabudol podakovat, alebo by na to nemal cas. Tych, ktorych sa to tyka, pre nich to znamena vela, nam ostatnym su ukradnuti.

P.S. Osobne mi lezie na nervy povinna formulka "respekt vsetkych nominovanym", Mark Rylance to vsak zvladol bravurne, s nadhladom a elokventne.
346750
No z mojho pohladu si praveze nikto nepamatal ako Leo dakoval ludom okolo filmu, ale vsetci si zapamatali to, cim svoju rec koncil. Navyse, dakovacky kolegom si uz odbil pri predchadzajucich cenach a povazujem ich osobne za take mlatenie prazdnej slamy. Proste vsetci vedia, ze je to kolaborativna vec kde ten dany oceneny je len sukolie v dobre fungujucom stroji, kde si kazdy musi odmakat svoje maximum. Kazde vybocenie z tohto "dakovacieho" schematu je prijemnym osviezenim. Preto som aj uvital tohtorocnu novinku, kde pocas toho, ako sa oceneny vlecie k podiu, dolu v titulkoch bezi siahodlhy zoznam tych, ktorym by mozno zabudol podakovat, alebo by na to nemal cas. Tych, ktorych sa to tyka, pre nich to znamena vela, nam ostatnym su ukradnuti. P.S. Osobne mi lezie na nervy povinna formulka "respekt vsetkych nominovanym", Mark Rylance to vsak zvladol bravurne, s nadhladom a elokventne.
Karlos
0 0
reagovat
Protože jsem to také zmiňoval (byť sem neříkal nic o vymletých eko-mozcích), ale tady nejde primárně o to, že se v tomto směru (tak jako řada dalších, ale to už sem taky říkal) aktivně zapojuje do osvěty a používá své jméno ke zviditelnění daného problému. Dokonce nejde ani o to, zda téma patří, či nepatří na oskarovou show (imho proč ne).
Tady jde o tu formu a o vyznění. Na tak malé ploše, jakým je cca ustanovený limit necelých dvou minut, kde dotyčný MUSÍ poděkovat studiovým i akademickým hlavounům a skupinám, MĚL by poděkovat spolupracovníkům a celému týmu a MŮŽE (a asi i poděkovat CHCE) říct díky rodině a přátelům, zbývá na cokoli dalšího tak – jedna věta? Tu větu na konci utne umlčovací hudba a podrřtašky ho strkají z pódia pryč, aby se stihl přenos v limitech. Jestli něco dané téma i snahy o jeho zviditelnění zbagatelizuje a dehonoruje, pak je to právě tohle. A je jedno, jaké téma a kdo na něj upozorňuje.
Pokud si pamatuju dobře, Leto to pojal tak, že rychle poděkoval povinným položkám a pak dlouho mluvil o protiterorismu a Ukrajině. Díky tématu ho umčovací hudba nezastavila a mluvil tam poměrně dlouho. A až na konci, kdy spustil typické „Díky mami, tati, ……..“, tak ho začali strkat pryč z pódia. Proto se na ten jeho proslov a co bylo jeho obsahem pamatuje ještě teď, na to, že DiCaprio řekl něco o ekologii, si nevzpomenete za týden….
346747
Protože jsem to také zmiňoval (byť sem neříkal nic o vymletých eko-mozcích), ale tady nejde primárně o to, že se v tomto směru (tak jako řada dalších, ale to už sem taky říkal) aktivně zapojuje do osvěty a používá své jméno ke zviditelnění daného problému. Dokonce nejde ani o to, zda téma patří, či nepatří na oskarovou show (imho proč ne). Tady jde o tu formu a o vyznění. Na tak malé ploše, jakým je cca ustanovený limit necelých dvou minut, kde dotyčný MUSÍ poděkovat studiovým i akademickým hlavounům a skupinám, MĚL by poděkovat spolupracovníkům a celému týmu a MŮŽE (a asi i poděkovat CHCE) říct díky rodině a přátelům, zbývá na cokoli dalšího tak – jedna věta? Tu větu na konci utne umlčovací hudba a podrřtašky ho strkají z pódia pryč, aby se stihl přenos v limitech. Jestli něco dané téma i snahy o jeho zviditelnění zbagatelizuje a dehonoruje, pak je to právě tohle. A je jedno, jaké téma a kdo na něj upozorňuje. Pokud si pamatuju dobře, Leto to pojal tak, že rychle poděkoval povinným položkám a pak dlouho mluvil o protiterorismu a Ukrajině. Díky tématu ho umčovací hudba nezastavila a mluvil tam poměrně dlouho. A až na konci, kdy spustil typické „Díky mami, tati, ……..“, tak ho začali strkat pryč z pódia. Proto se na ten jeho proslov a co bylo jeho obsahem pamatuje ještě teď, na to, že DiCaprio řekl něco o ekologii, si nevzpomenete za týden….
0 0
reagovat
Leův proslov hezký, napravuje si reputaci poté, kolik vyšplíchal vody při natáčení Titanicu...
346743
Leův proslov hezký, napravuje si reputaci poté, kolik vyšplíchal vody při natáčení Titanicu...
0 0
reagovat
Casey Neistat je buh. Bez souvislosti vam to asi nebude davat moc smysl, ale stejne... link
346742
Casey Neistat je buh. Bez souvislosti vam to asi nebude davat moc smysl, ale stejne... http://www.youtube.com/watch?v=x_XfqCkeXbE
0 0
reagovat
"Mně je jeho eco-práce naprosto volná, stejně jako Cruiseova scientologie." porovnávať boj proti zmene klímy a nejakú scientológiu, vau :D a práve preto, že Oscary sleduje také množstvo ľudí, je vhodné poukázať na problémy vo svete, tak ako to napr. urobil Jared Leto v jeho ďakovačke. Stačí do toho nepliesť politiku, ktorá do toho nepatrí.

apropo hovoriť o ňom ako o "vymletom ekomozgu" je totálne dehonestujúce nielen voči nim, ale aj k nám ako spoločnosti, to je potom mimo asi aj sting, bill gates, princ charles, mark ruffalo, james cameron, julia dreifus, jolie + pitt, matt damon a mnoho ďalších, nie len ľudí zo showbiznisu, ale aj bývalých starostov, mayorov...

mám ťa rád tony, ale toto je internet, preberá sa tu všetko, zrovna v tejto diskusii oscari, leo a patrí k tomu aj ďakovná reč. také chovanie a takt môžeš pretláčať niekde v dedinskej krčme.
346741
"Mně je jeho eco-práce naprosto volná, stejně jako Cruiseova scientologie." porovnávať boj proti zmene klímy a nejakú scientológiu, vau *:D* a práve preto, že Oscary sleduje také množstvo ľudí, je vhodné poukázať na problémy vo svete, tak ako to napr. urobil Jared Leto v jeho ďakovačke. Stačí do toho nepliesť politiku, ktorá do toho nepatrí. apropo hovoriť o ňom ako o "vymletom ekomozgu" je totálne dehonestujúce nielen voči nim, ale aj k nám ako spoločnosti, to je potom mimo asi aj sting, bill gates, princ charles, mark ruffalo, james cameron, julia dreifus, jolie + pitt, matt damon a mnoho ďalších, nie len ľudí zo showbiznisu, ale aj bývalých starostov, mayorov... mám ťa rád tony, ale toto je internet, preberá sa tu všetko, zrovna v tejto diskusii oscari, leo a patrí k tomu aj ďakovná reč. také chovanie a takt môžeš pretláčať niekde v dedinskej krčme.
0 0
reagovat

Tony

Here we go again....
Osobnosti s nesporným vlivem, by se tedy neměli do ničeho cpát a na nic apelovat. Dneska jsem klikl do tří diskuzí a všude tvůj pokus o bouřku.
346740
Here we go again.... Osobnosti s nesporným vlivem, by se tedy neměli do ničeho cpát a na nic apelovat. Dneska jsem klikl do tří diskuzí a všude tvůj pokus o bouřku.
Tony
0 0
reagovat
Teď sem si pustil ty zvukové koláže při nominačkách dotyčných kategorií ato bylo zase tak hrozně super, jako máloco za ten večer...
Já se snad budu muset na toho Maxe podívat ještě jednou, protože není možné, že by se mi tak bezdůvodně slil v dojmy bez pachu a chuti. Ale ten zvuk mix měl imho fakt připadnout Revenantovi, už hroooozně dlouho sem neslyšel lepší práci. Konkrétně od... druhých Opic (které mimochodem taky nepobraly ani jednu sošku)?

Jinak docela smutně z toho ve výsledku vyšel Marťan a Jobs. Nepromněnili vůbec nic...
346736
Teď sem si pustil ty zvukové koláže při nominačkách dotyčných kategorií ato bylo zase tak hrozně super, jako máloco za ten večer... Já se snad budu muset na toho Maxe podívat ještě jednou, protože není možné, že by se mi tak bezdůvodně slil v dojmy bez pachu a chuti. Ale ten zvuk mix měl imho fakt připadnout Revenantovi, už hroooozně dlouho sem neslyšel lepší práci. Konkrétně od... druhých Opic (které mimochodem taky nepobraly ani jednu sošku)? Jinak docela smutně z toho ve výsledku vyšel Marťan a Jobs. Nepromněnili vůbec nic...
0 0
reagovat
Aj ked Ex Machina nebol moj favorit, musim uznat, ze trikova stranka je na maly 15 milionovy film vynikajuca a lepsia ako v mnohych vysokorozpoctovych blockbusteroch. A ze tam tych trikovych scen nie je uplne malo a hoci vyzeraju na prvy pohlad jednoducho, v konecnom dosledku vsetky posobia maximalne prirodzene.To sa urcite ceni.
346735
Aj ked Ex Machina nebol moj favorit, musim uznat, ze trikova stranka je na maly 15 milionovy film vynikajuca a lepsia ako v mnohych vysokorozpoctovych blockbusteroch. A ze tam tych trikovych scen nie je uplne malo a hoci vyzeraju na prvy pohlad jednoducho, v konecnom dosledku vsetky posobia maximalne prirodzene.To sa urcite ceni.
0 0
reagovat
" je mi smutno z ľudí, ktorí tu kydajú na eco-prácu dicapria."

Mně je jeho eco-práce naprosto volná, stejně jako Cruiseova scientologie. Jenom prosím ventilovat své koníčky, záliby a poslání na jiných místech, než je filmová ceremonie, působí to značně buransky a hloupoučce. Opravdu jsem ho viděl jako 18 letou missku, která chce světový mír. :)
346734
" je mi smutno z ľudí, ktorí tu kydajú na eco-prácu dicapria." Mně je jeho eco-práce naprosto volná, stejně jako Cruiseova scientologie. Jenom prosím ventilovat své koníčky, záliby a poslání na jiných místech, než je filmová ceremonie, působí to značně buransky a hloupoučce. Opravdu jsem ho viděl jako 18 letou missku, která chce světový mír. *:)*
0 0
reagovat
ps: kto si po včerajšku púšťa ST mad maxa? 8)
346732
ps: kto si po včerajšku púšťa ST mad maxa? *8)*
0 0
reagovat
oscari super, aj ceny, ex machina potešila, ako bolo spomenuté triky slúžili príbehu a nebol to proste obrovský digi bordel.

k tomu Leovi, je mi smutno z ľudí, ktorí tu kydajú na eco-prácu dicapria. Ten týpek, sa spolu s ďalšími takýmito hviezdami(Mark Ruffalo, Edward Norton...) namiesto užívania si svojich miliónov venujú osvete a záchrane tejto planéty, ktorú sme stihli za 200 rokov totálne dojebať. Netvrdím, že sú to teraz svetci alebo podobné keci, ale títo páni sa snažia robiť to, čo by mali robiť všetci a hlavne pojebané korporácie, ktoré nás dostali do bodu kde sme. Dúfam, že za 10-20 rokov, keď budete sedieť kdesi na záhrade a bude sa vám zdať, že 40C v tieni je kurva moc, spomeniete si, že si za to môžeme len my sami nič nerobením a netlačením na veľkých hráčov, aby sme zvrátili, možno už nezvratný chod...

ten ceremoniál nabral tým parodovaním #oscarssowhite strašne zlý smer, celé sa to točilo okolo absencie black actors, pritom sa tam možno jeden človek zastavil asiatov, native americancov...

346731
oscari super, aj ceny, ex machina potešila, ako bolo spomenuté triky slúžili príbehu a nebol to proste obrovský digi bordel. k tomu Leovi, je mi smutno z ľudí, ktorí tu kydajú na eco-prácu dicapria. Ten týpek, sa spolu s ďalšími takýmito hviezdami(Mark Ruffalo, Edward Norton...) namiesto užívania si svojich miliónov venujú osvete a záchrane tejto planéty, ktorú sme stihli za 200 rokov totálne dojebať. Netvrdím, že sú to teraz svetci alebo podobné keci, ale títo páni sa snažia robiť to, čo by mali robiť všetci a hlavne pojebané korporácie, ktoré nás dostali do bodu kde sme. Dúfam, že za 10-20 rokov, keď budete sedieť kdesi na záhrade a bude sa vám zdať, že 40C v tieni je kurva moc, spomeniete si, že si za to môžeme len my sami nič nerobením a netlačením na veľkých hráčov, aby sme zvrátili, možno už nezvratný chod... ten ceremoniál nabral tým parodovaním #oscarssowhite strašne zlý smer, celé sa to točilo okolo absencie black actors, pritom sa tam možno jeden človek zastavil asiatov, native americancov...
0 0
reagovat
Ten záznam stojí za starou belu. Krasojízda Mad Maxe je tam kompletně vystřižená. :(
346730
Ten záznam stojí za starou belu. Krasojízda Mad Maxe je tam kompletně vystřižená. *:(*
0 0
reagovat

Karlos

A aj ten Kompas so zvieratkami to bral na ukor Transformerov
346727
A aj ten Kompas so zvieratkami to bral na ukor Transformerov
Karlos
0 0
reagovat
Na ČT art právě běží záznam přenosu a Chris Rock se strefuje jak do Akademie, tak do Jady a Willa Smithových. Takže fifty-fifty.
346726
Na ČT art právě běží záznam přenosu a Chris Rock se strefuje jak do Akademie, tak do Jady a Willa Smithových. Takže fifty-fifty.
0 0
reagovat
Trošku delší verze mého prvního příspěvku: Letošní předávání se obešlo, bez velkých překvapeních a potvrdilo se, že spoustu favoritů nemělo konkurenci. Co se týče samotného večera, tak to byla velká agitka proti rasismu, která díky tomu působila, o to více rasisticky, což je smutné. Co se týče samotných cen, tak to vezmu hezky popořadě. Nejlepší film, zcela zaslouženě Spotlight, hutné drama s velmi zajímavým a dobrým příběhem a perfektně vystavenou atmosférou, které je divácky vděčné a umí rezonovat v divácích. Nejlepší režie: Alejandro González Iñárritu za REVENANT Zmrtvýchvstání, což je pro mě obrovské zklamaní, jelikož to měl získat George Miller za famózního Mad Maxe. Herec v hlavní roli: Leo DiCaprio, Oscar zasloužený, přesto tam je cítit pachuť, že to měl dostat už dříve za Letce nebo Vlka z Wall Street. Herečka v hlavní roli: Brie Larson za Room, tady nebylo o čem Larson neměla žádnou konkurenci. Herec ve vedlejší roli: Mark Rylance za Most špiónů, za mě jedna z nejzajímavějších kategorií, jelikož všichni herci podali výborné výkony a do poslední chvíle se nevědělo, kdo by to mohl získat, osobně jsem to přál Hardymu nebo Slyovi za Creeda. Herečka ve vedlejší roli: Alicia Vikander za Dánská dívka(měla být ve stejné kategorii jako Larson), Vikander podala výborný výkon, který táhne Dánskou dívku nahoru a činí jí dokoukatelnou, přesto moje favoritka byla Jennifer Jason Leigh za Osm hrozných. Původní scénář: Spotlight, adaptovaný scénář: Sázka na nejistotu. Technické kategorie: 6x Mad Max, což je obrovská spokojenost. Za kameru Emmanuel Lubezki za REVENANT Zmrtvýchvstání, který se stává historicky nejlepším kameramanem, tři vítězství v řadě, velký respekt, škoda Rogera Deakinsa, který opět neproměnil. Hudba Ennio Morricone za Osm hrozných, cena pro velkou legendu. Za nejlepší zahraniční film: Saulův syn, neskutečně silné drama z koncentráku, které velmi těžké dokoukat(osobní zkušenost). Animovaný film: V hlavě, návrat Pixaru. Za efekty, velmi překvapivě Ex-Machine. Největší šok pro mě bylo vítězství Sama Smitha za píseň Writing's On The Wall ze Spectre, která je fakt hrozná. Celkem to byl povedený rok, a nejvíce mě mrzí ten Miller.
346725
Trošku delší verze mého prvního příspěvku: Letošní předávání se obešlo, bez velkých překvapeních a potvrdilo se, že spoustu favoritů nemělo konkurenci. Co se týče samotného večera, tak to byla velká agitka proti rasismu, která díky tomu působila, o to více rasisticky, což je smutné. Co se týče samotných cen, tak to vezmu hezky popořadě. Nejlepší film, zcela zaslouženě Spotlight, hutné drama s velmi zajímavým a dobrým příběhem a perfektně vystavenou atmosférou, které je divácky vděčné a umí rezonovat v divácích. Nejlepší režie: Alejandro González Iñárritu za REVENANT Zmrtvýchvstání, což je pro mě obrovské zklamaní, jelikož to měl získat George Miller za famózního Mad Maxe. Herec v hlavní roli: Leo DiCaprio, Oscar zasloužený, přesto tam je cítit pachuť, že to měl dostat už dříve za Letce nebo Vlka z Wall Street. Herečka v hlavní roli: Brie Larson za Room, tady nebylo o čem Larson neměla žádnou konkurenci. Herec ve vedlejší roli: Mark Rylance za Most špiónů, za mě jedna z nejzajímavějších kategorií, jelikož všichni herci podali výborné výkony a do poslední chvíle se nevědělo, kdo by to mohl získat, osobně jsem to přál Hardymu nebo Slyovi za Creeda. Herečka ve vedlejší roli: Alicia Vikander za Dánská dívka(měla být ve stejné kategorii jako Larson), Vikander podala výborný výkon, který táhne Dánskou dívku nahoru a činí jí dokoukatelnou, přesto moje favoritka byla Jennifer Jason Leigh za Osm hrozných. Původní scénář: Spotlight, adaptovaný scénář: Sázka na nejistotu. Technické kategorie: 6x Mad Max, což je obrovská spokojenost. Za kameru Emmanuel Lubezki za REVENANT Zmrtvýchvstání, který se stává historicky nejlepším kameramanem, tři vítězství v řadě, velký respekt, škoda Rogera Deakinsa, který opět neproměnil. Hudba Ennio Morricone za Osm hrozných, cena pro velkou legendu. Za nejlepší zahraniční film: Saulův syn, neskutečně silné drama z koncentráku, které velmi těžké dokoukat(osobní zkušenost). Animovaný film: V hlavě, návrat Pixaru. Za efekty, velmi překvapivě Ex-Machine. Největší šok pro mě bylo vítězství Sama Smitha za píseň Writing's On The Wall ze Spectre, která je fakt hrozná. Celkem to byl povedený rok, a nejvíce mě mrzí ten Miller.
0 0
reagovat
K těm trikům - když se člověk podívá jaké filmy braly oskara za triky deset let zpátky, tak musí být každému jasné, že trend je to dát alespoň trochu umělecky pojatému filmu a často se to nedává těm úplně nejlepším, ale nejprogresivnějším.
Posledním jakž takž popkornem bylo Inception (Interstellar tam už imho ani moc nezapadá) a čistokrevný popkorn byl naposled s Golden Compass. Což je deset let zpátky.
346724
K těm trikům - když se člověk podívá jaké filmy braly oskara za triky deset let zpátky, tak musí být každému jasné, že trend je to dát alespoň trochu umělecky pojatému filmu a často se to nedává těm úplně nejlepším, ale nejprogresivnějším. Posledním jakž takž popkornem bylo Inception (Interstellar tam už imho ani moc nezapadá) a čistokrevný popkorn byl naposled s Golden Compass. Což je deset let zpátky.
0 0
reagovat

sirHumphrey

Tak se příště koukej tím otevřeným okem ;)
346721
Tak se příště koukej tím otevřeným okem *;)*
sirHumphrey
0 0
reagovat
ještě že jsem na to nekoukal... nemohl bych to proskakat za 40 minut a v pulce by me unudila Sofia Vergara.
346720
ještě že jsem na to nekoukal... nemohl bych to proskakat za 40 minut a v pulce by me unudila Sofia Vergara.
0 0
reagovat
Z cenami z velké části souhlasím. Nejvíce mě mrzí cena za režii, protože Miller si to zasloužil mnohem více, ale co se dá dělat.
346697
Z cenami z velké části souhlasím. Nejvíce mě mrzí cena za režii, protože Miller si to zasloužil mnohem více, ale co se dá dělat.
0 0
reagovat

gaboo

Otázka není kdo ale kdy a kde.
346716
Otázka není kdo ale kdy a kde.
gaboo
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se