Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Nabídnou pokračování Avatara 48fps?

příspěvky 41 - 43 Napsat příspěvek

Gonzi

Není problém kromě somráckých blu-ray přehrávačů také v zobrazovadlech? Nevím o tom, že by aktuální TV nebo monitory podporovaly 48 Hz na vstupu, ale rád se nechám poučit.
285972
Není problém kromě somráckých blu-ray přehrávačů také v zobrazovadlech? Nevím o tom, že by aktuální TV nebo monitory podporovaly 48 Hz na vstupu, ale rád se nechám poučit.
Gonzi
0 0
reagovat
Možná že kdyby byl hobit (apod) sehnatelný ve 48fps i mimo kino, že by to bylo zajímavější... Osobně jsem ochotný si na ten formát zvykat, protože je objektivně mnohem lepší a dříve nebo později to prostě standard bude, na druhou stranu si tím nechci kazit zážitek v kině + kvůli tomu hledat ve kterém kině to tak vůbec hrají a přejíždět republiku...

Spíš bych ocenil možnost vidět to prostě doma a pustit si to jednou jako 48, pak jako 24, pak znova jako 48, pak znova jako 24fps a mít tak trochu objektivnější srovnání (oproti aktuálnímu hate od mnoha lidí čistě protože je to jiné).

Bohužel někdo došel k závěru, že když to nedají domácí somrácké bluray přehrávače, že to nemůžou vidět ani lidi na pc (a ano, tohle nebetyčně doplácí na neschopnost provozu pořádné online distribuce), takže si nemůžu pustit ani po*raný trailer v nativních 48fps (ty co jsou na netu jsou vyrobeny z 24fps trailerů, nejsou to nativní 48fps, což je pak pointless)
285969
Možná že kdyby byl hobit (apod) sehnatelný ve 48fps i mimo kino, že by to bylo zajímavější... Osobně jsem ochotný si na ten formát zvykat, protože je objektivně mnohem lepší a dříve nebo později to prostě standard bude, na druhou stranu si tím nechci kazit zážitek v kině + kvůli tomu hledat ve kterém kině to tak vůbec hrají a přejíždět republiku... Spíš bych ocenil možnost vidět to prostě doma a pustit si to jednou jako 48, pak jako 24, pak znova jako 48, pak znova jako 24fps a mít tak trochu objektivnější srovnání (oproti aktuálnímu hate od mnoha lidí čistě protože je to jiné). Bohužel někdo došel k závěru, že když to nedají domácí somrácké bluray přehrávače, že to nemůžou vidět ani lidi na pc (a ano, tohle nebetyčně doplácí na neschopnost provozu pořádné online distribuce), takže si nemůžu pustit ani po*raný trailer v nativních 48fps (ty co jsou na netu jsou vyrobeny z 24fps trailerů, nejsou to nativní 48fps, což je pak pointless)
0 0
reagovat
Tak z toho, co řekl, nevyplynulo, že by HFRko zavrhovali, spíš řeší, aby se s tím vším vlezli do rozpočtu. Ale HFRko nás nemine, na to je Jim až moc velkým zastáncem této technologie. Nehledě na to, že pro filmaře bude vždy jednoduší točit stereo v HFR, protože když čučí do monitorů nonstop, vyšší snímkování tolik neunavuje. Výsledná otázka tak nezní, zda se bude, či nebude točit, ale kolik toho ve finále (a zda vůbec – kvůli náročnější postprodukci) nakonec na vlastní oči uvidíme.
Co se tyče toho, zda točit komplet, či jen částečně v HFR opět značí technické serepetičky kolem a taky to, že většina filmařů se technologie po Hobbitovi zalekla. Singer ostatně má nové X-meny v HFRku natočené taky – s tím, že dlouho bylo ticho po pěšině a řešilo se, zda se zdrojový materiál použije v případě zájmu, nebo se přistoupí taktéž ke kombinaci klasik/HFR, až nakonec musel Singer „přiznat“, že se mu HFRko do dobovky ze sedmdesátých příliš nehodí a tak je vypustí pouze klasicky.
Podle mě se nakonec v HFRku (ať už 48, nebo 60 fps) točit bude komplet, postprodukce bude probíhat poprvé v nativním stereo 4K (tak, aby naplno využil potenciálu připravovaných nových IMAX promítaček – kde IMAX bude opět velkým tahákem) a dvojka se dodělá kombinovaně (tzn že render nebude všude nativní, ale i dopočítávaný) do HFRka s tím, že další díly budou připraveny pro eventuální plné uvedení dle úspěchu. Pokud ani dvojka s pohledem na HFRko nehne, další díly jednoznačně ostrouhají.
V HFR 3Dčku by měl točit Andy Serkis Zvířecí farmu letos na podzim. To je prozatím krom Avatara jediný další projekt ohlášený pro HFR 3Dčko, alespoň z velkých produkcí.
285968
Tak z toho, co řekl, nevyplynulo, že by HFRko zavrhovali, spíš řeší, aby se s tím vším vlezli do rozpočtu. Ale HFRko nás nemine, na to je Jim až moc velkým zastáncem této technologie. Nehledě na to, že pro filmaře bude vždy jednoduší točit stereo v HFR, protože když čučí do monitorů nonstop, vyšší snímkování tolik neunavuje. Výsledná otázka tak nezní, zda se bude, či nebude točit, ale kolik toho ve finále (a zda vůbec – kvůli náročnější postprodukci) nakonec na vlastní oči uvidíme. Co se tyče toho, zda točit komplet, či jen částečně v HFR opět značí technické serepetičky kolem a taky to, že většina filmařů se technologie po Hobbitovi zalekla. Singer ostatně má nové X-meny v HFRku natočené taky – s tím, že dlouho bylo ticho po pěšině a řešilo se, zda se zdrojový materiál použije v případě zájmu, nebo se přistoupí taktéž ke kombinaci klasik/HFR, až nakonec musel Singer „přiznat“, že se mu HFRko do dobovky ze sedmdesátých příliš nehodí a tak je vypustí pouze klasicky. Podle mě se nakonec v HFRku (ať už 48, nebo 60 fps) točit bude komplet, postprodukce bude probíhat poprvé v nativním stereo 4K (tak, aby naplno využil potenciálu připravovaných nových IMAX promítaček – kde IMAX bude opět velkým tahákem) a dvojka se dodělá kombinovaně (tzn že render nebude všude nativní, ale i dopočítávaný) do HFRka s tím, že další díly budou připraveny pro eventuální plné uvedení dle úspěchu. Pokud ani dvojka s pohledem na HFRko nehne, další díly jednoznačně ostrouhají. V HFR 3Dčku by měl točit Andy Serkis Zvířecí farmu letos na podzim. To je prozatím krom Avatara jediný další projekt ohlášený pro HFR 3Dčko, alespoň z velkých produkcí.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se