Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku 10 mrtvých na půlnočce Batmana

příspěvky 101 - 120 Napsat příspěvek

LDK

Studii sem samozřejmě nelinknu, protože takové studie vážně na internetu nenajdeš. Co sem můžu linknout je reportáž o ní, ale to Tě asi neuspokojí.

link
237348
Studii sem samozřejmě nelinknu, protože takové studie vážně na internetu nenajdeš. Co sem můžu linknout je reportáž o ní, ale to Tě asi neuspokojí. http://www.novinky.cz/zena/128453-sledovani-nasili-ve-filmech-aktivuje-v-mozku-agresivitu.html
LDK
0 0
reagovat

Horizont

Linkneš sem tu studii? Bez podkladů je tvé tvrzení pouze a jenom názor, který si už vyjádřil, a opakovat ho nemusíš. Nebo vycházíš z předpokladu/zkušenosti, že kuchařské pořady podněcují touhu vařit, takže se to stejné dá aplikovat u násilních pořadů.

Ještě tedy jednou: neptám se tě na tvůj názor, ptám se tě, jak si k němu došel.
237347
Linkneš sem tu studii? Bez podkladů je tvé tvrzení pouze a jenom názor, který si už vyjádřil, a opakovat ho nemusíš. Nebo vycházíš z předpokladu/zkušenosti, že kuchařské pořady podněcují touhu vařit, takže se to stejné dá aplikovat u násilních pořadů. Ještě tedy jednou: neptám se tě na tvůj názor, ptám se tě, jak si k němu došel.
Horizont
0 0
reagovat
Warneři práve zrušili pařížskou premiéru a všechny rozhovory s ní spojený.
237346
Warneři práve zrušili pařížskou premiéru a všechny rozhovory s ní spojený.
0 0
reagovat

KARLOS

"Ty ale vlastně říkáš, že kvůli nasilí v TDKR nějakému šílenci ruplo v bedně a proto udělal to, co udělal"

wow.
vážně, wow...
237345
"Ty ale vlastně říkáš, že kvůli nasilí v TDKR nějakému šílenci ruplo v bedně a proto udělal to, co udělal" wow. vážně, wow...
KARLOS
0 0
reagovat
Horizont: Vím, že chceš, aby se to ukončilo vtým věcným komentem ve smyslu jen já mám pravdu, ale nedá mi to...

Ano, mnohé filmy ukazují násilí bezdůvodné a to dle mého není úplně vhodné pro lidi, kterí mají k násilí až příliš blízko. Stejně, jako brát na film typu TDKR šestileté dítě je na pováženou, ale o tom, zda na něco takového jít, či nejít, si rozhoduje každý sám, potažmo každý rodič o tom rozhodne za své dítě...

Ty ale vlastně říkáš, že kvůli nasilí v TDKR nějakému šílenci ruplo v bedně a proto udělal to, co udělal (a to navíc přece potvrzuje jedna studie, takže je to tuplovaná pravda, přece)... JENŽE, on ten film nesledoval a i kdyby z počátku sledoval, nebyl to náhodný zkrat způsobený násilím ve filmu. Ten člověk byl připraven, měl prostředky a jako takové z toho vyplývá, že film samotný nebyl impulzem (teď se nebudu zabývat prozatím nepotvrzeným tvrzením, že to udělal, protože na něj nevyšel lístek, jestli se to potvrdí, bude to zase trochu jiný problém, o tom žádná), ale jen součást promyšleného plánu, jak zmařit co největší počet životů, předem promyšleným činem, na stejné úrovni, jako kbydy začal střílet třeba na parkovišti. Sám uznáš, že parkování samo o sobě nevyvolává agresivní sklony...
Dle mého by se to v tomto ohledu celého filmového průmyslu dotklo, kdyby ten týpek film viděl, ráno na sebe oblíkl kostým hlavního padoucha a šel někde střílet. Ale takto zůstává jen u nešťastné shody náhod.
237342
Horizont: Vím, že chceš, aby se to ukončilo vtým věcným komentem ve smyslu jen já mám pravdu, ale nedá mi to... Ano, mnohé filmy ukazují násilí bezdůvodné a to dle mého není úplně vhodné pro lidi, kterí mají k násilí až příliš blízko. Stejně, jako brát na film typu TDKR šestileté dítě je na pováženou, ale o tom, zda na něco takového jít, či nejít, si rozhoduje každý sám, potažmo každý rodič o tom rozhodne za své dítě... Ty ale vlastně říkáš, že kvůli nasilí v TDKR nějakému šílenci ruplo v bedně a proto udělal to, co udělal (a to navíc přece potvrzuje jedna studie, takže je to tuplovaná pravda, přece)... JENŽE, on ten film nesledoval a i kdyby z počátku sledoval, nebyl to náhodný zkrat způsobený násilím ve filmu. Ten člověk byl připraven, měl prostředky a jako takové z toho vyplývá, že film samotný nebyl impulzem (teď se nebudu zabývat prozatím nepotvrzeným tvrzením, že to udělal, protože na něj nevyšel lístek, jestli se to potvrdí, bude to zase trochu jiný problém, o tom žádná), ale jen součást promyšleného plánu, jak zmařit co největší počet životů, předem promyšleným činem, na stejné úrovni, jako kbydy začal střílet třeba na parkovišti. Sám uznáš, že parkování samo o sobě nevyvolává agresivní sklony... Dle mého by se to v tomto ohledu celého filmového průmyslu dotklo, kdyby ten týpek film viděl, ráno na sebe oblíkl kostým hlavního padoucha a šel někde střílet. Ale takto zůstává jen u nešťastné shody náhod.
0 0
reagovat
Na ČT24 říkali, že to prý nebyl teroristický útok ale, že se spekuluje o tom, že to útočník udělal proto, že se na něj nedostali lístky na TDKR. :o :- A Obama už ráno slíbil tvrdou odvetu.

Je jasné, že média i politici se na tom budou chtít co možná nejvíce přiživit a záleží jen na lidech jestli dokáží zachovat chladnou hlavu a zdraví rozum tak aby nepropadli nesmyslným a naprosto nelogickým výmyslům těch co budou schválně posilovat v lidech strach a obavy jen pro svůj vlastní prospěch (čím vyšší sledovanost tím vyšší zisky pro televize a každý politik bez rozdílu strany je pro své zvolení ochotný udělat cokoliv jen aby se zavděčil "vyděšeným" a "šokovaným" občanům tedy voličům).
Osobně se obávám, aby toho v nejbližších dnech nezneužili a nenafoukli to až do absurdních rozměrů tak, že se z útoku jednoho magora, stane něco naprosto jiného. Nejhorší je, že právě tato obludná medializace, kdy má každý potřebu se k tomu vyjadřovat a přilévat tak olej do ohně, jen vyvolá další vlnu paniky a paradoxně může vést k inspirování nějaké skutečné extrémisty toužící po zviditelnění. :-
To, že to ohrozí a poškodí samotný film je jasné a dosti smutné.
237336
Na ČT24 říkali, že to prý nebyl teroristický útok ale, že se spekuluje o tom, že to útočník udělal proto, že se na něj nedostali lístky na TDKR. *:o* *:-* A Obama už ráno slíbil tvrdou odvetu. Je jasné, že média i politici se na tom budou chtít co možná nejvíce přiživit a záleží jen na lidech jestli dokáží zachovat chladnou hlavu a zdraví rozum tak aby nepropadli nesmyslným a naprosto nelogickým výmyslům těch co budou schválně posilovat v lidech strach a obavy jen pro svůj vlastní prospěch (čím vyšší sledovanost tím vyšší zisky pro televize a každý politik bez rozdílu strany je pro své zvolení ochotný udělat cokoliv jen aby se zavděčil "vyděšeným" a "šokovaným" občanům tedy voličům). Osobně se obávám, aby toho v nejbližších dnech nezneužili a nenafoukli to až do absurdních rozměrů tak, že se z útoku jednoho magora, stane něco naprosto jiného. Nejhorší je, že právě tato obludná medializace, kdy má každý potřebu se k tomu vyjadřovat a přilévat tak olej do ohně, jen vyvolá další vlnu paniky a paradoxně může vést k inspirování nějaké skutečné extrémisty toužící po zviditelnění. *:-* To, že to ohrozí a poškodí samotný film je jasné a dosti smutné.
0 0
reagovat

Horizont

Ok, mám odlišný názor ale to je v životě běžné.
A bohužel to počet šílenců, zabíjejících nevinné, nijak nesníží :-
237335
Ok, mám odlišný názor ale to je v životě běžné. A bohužel to počet šílenců, zabíjejících nevinné, nijak nesníží *:-*
Horizont
0 0
reagovat
Myslím, že bych to uzavřel na mém druhém příspěvku (násilí ve filmu podporuje násilné chování) a žádná další diskuze a ředění vlákna netřeba
237334
Myslím, že bych to uzavřel na mém druhém příspěvku (násilí ve filmu podporuje násilné chování) a žádná další diskuze a ředění vlákna netřeba
0 0
reagovat

Robur

Já taky nic nesmazal asi se to někomu nelíbilo.

Ale já tu už napsal, že to jejich záměr podpoří, to snad úplně stačí.
237332
Já taky nic nesmazal asi se to někomu nelíbilo. Ale já tu už napsal, že to jejich záměr podpoří, to snad úplně stačí.
Robur
0 0
reagovat
Smazání tvého předchozího komentu, na který jsem reagoval, bylo zbytečné. Ti, co vyjdou do ulic inspirováni hrou nebo filmem obvykle mají dlouhotrvající problém (často nedostatek empatie) a neznamená to, že při absenci násilí v médiích by zůstali beránky.
237330
Smazání tvého předchozího komentu, na který jsem reagoval, bylo zbytečné. Ti, co vyjdou do ulic inspirováni hrou nebo filmem obvykle mají dlouhotrvající problém (často nedostatek empatie) a neznamená to, že při absenci násilí v médiích by zůstali beránky.
0 0
reagovat

Horizont

A ty patríš do ktorej skupiny?
237329
A ty patríš do ktorej skupiny?
Horizont
0 0
reagovat

Horizont

Nevyvrátils vůbec nic.
Navíc je rozdíl mezi reakcí mozku při sledování filmů, kde jde o účelové násilí bez objasnění jeho podstaty - tupé vyvražďovačky a mezi filmy, jako je například právě TDK (TDKR nemůžu ještě hodnotit), kde člověk chápe podstatu chování aktéru a které, přestože jsou násilí plné, ho odsuzují.
237328
Nevyvrátils vůbec nic. Navíc je rozdíl mezi reakcí mozku při sledování filmů, kde jde o účelové násilí bez objasnění jeho podstaty - tupé vyvražďovačky a mezi filmy, jako je například právě TDK (TDKR nemůžu ještě hodnotit), kde člověk chápe podstatu chování aktéru a které, přestože jsou násilí plné, ho odsuzují.
Horizont
0 0
reagovat

Robur

A některé další to prostě inspiruje k tomu jít do ulic.
237324
A některé další to prostě inspiruje k tomu jít do ulic.
Robur
0 0
reagovat

Horizont

Tu statistiku bych rád viděl. Naopak většina psychologů se shoduje na tom, že akční hry a filmy pomáhají vybít agresivitu i těch, kteří by se jinak při shodě okolností a nějaké spouštěcí situaci mohli dopustit násilí reálného.

Ale shodnu se s většinou na tom, že tohle není vhodné téma pro tuto diskuzi.
237322
Tu statistiku bych rád viděl. Naopak většina psychologů se shoduje na tom, že akční hry a filmy pomáhají vybít agresivitu i těch, kteří by se jinak při shodě okolností a nějaké spouštěcí situaci mohli dopustit násilí reálného. Ale shodnu se s většinou na tom, že tohle není vhodné téma pro tuto diskuzi.
Horizont
0 0
reagovat
Neurologové z Columbia University pouštěli několika dobrovolníkům filmy s agresivní tematikou a sledovali odezvu jejich mozku. Když došlo na násilné a brutální scény, mozkové centrum potlačující nevhodné chování a agresivitu – orbitofrontální kůra mozková a amygdala – výrazně omezilo svoji aktivitu. Tyto změny přitom vedou k tomu, že dotyčný jedinec mnohem hůř ovládá svoje násilné chování a agresivitu.

Takže příště než začnete na internetu zuřivě mačkat do klávesnice, mějte trošku rozhled.
237321
Neurologové z Columbia University pouštěli několika dobrovolníkům filmy s agresivní tematikou a sledovali odezvu jejich mozku. Když došlo na násilné a brutální scény, mozkové centrum potlačující nevhodné chování a agresivitu – orbitofrontální kůra mozková a amygdala – výrazně omezilo svoji aktivitu. Tyto změny přitom vedou k tomu, že dotyčný jedinec mnohem hůř ovládá svoje násilné chování a agresivitu. Takže příště než začnete na internetu zuřivě mačkat do klávesnice, mějte trošku rozhled.
0 0
reagovat

Vardant

Až dnes jsem vycítil potřebu při probírání bahnem této diskuze.

Jinak fakt, že něco raději označíš za trolling uzavírá tento případ ?)
237319
Až dnes jsem vycítil potřebu při probírání bahnem této diskuze. Jinak fakt, že něco raději označíš za trolling uzavírá tento případ *?)*
Vardant
0 0
reagovat

Gangster Squad

Na druhou stranu může jít o zásadní scénu a film může být odložen ?)
237318
Na druhou stranu může jít o zásadní scénu a film může být odložen *?)*
Gangster Squad
0 0
reagovat

Horizont

Jeden komentář, k tomuhle a ještě dneska registrovaný?

Já chápu, že lidi co se baví troll posty jsou trošku duševně slabší, ale i někomu takovému by mohlo dojít, že tohle vážně není ta správná chvíle.
237316
Jeden komentář, k tomuhle a ještě dneska registrovaný? Já chápu, že lidi co se baví troll posty jsou trošku duševně slabší, ale i někomu takovému by mohlo dojít, že tohle vážně není ta správná chvíle.
Horizont
0 0
reagovat
KarelR - tiež si myslim, že "ta scena" z Gangster Squad neuzrie svetlo sveta vo finalnej verzii. Škoda.
237315
KarelR - tiež si myslim, že "ta scena" z Gangster Squad neuzrie svetlo sveta vo finalnej verzii. Škoda.
0 0
reagovat
Násilné filmy jednoznačně napomáhají trestným činům, to je prostě fakt a statistika která nelže. A odpůrci této teorie jsou fanoušci (akčních) filmů, takže o nějaké objektivitě asi nebude řeč :-
237314
Násilné filmy jednoznačně napomáhají trestným činům, to je prostě fakt a statistika která nelže. A odpůrci této teorie jsou fanoušci (akčních) filmů, takže o nějaké objektivitě asi nebude řeč *:-*
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se