Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 mrtvých na půlnočce Batmana


ikona
KarelR
batmandark knight
V Coloradu na novou nolanovku nebudou vzpomínat s nadšením. 

AKTUALIZACE: Christopher Nolan, Christian Bale, Morgan Freeman a Anne Hathaway měli dnes večer absolvovat pařížskou premiéru filmu. Warneři jí ale na poslední chvíli zrušili, stejně jako všechny rozhovory s ní spojené.

---

Ne, nezabrousili jste na špatný web. Ačkoliv podobné zprávy obvykle ignorujeme, tentokrát to zkrátka nejde. Na půlnoční projekci Temný rytíř povstal v colorádském městečku Aurora (blízko Denveru) se totiž střílelo. Zatím neidentifikovaný muž s neprůstřelnou vestou a plynovou maskou nejdřív použil slzný plyn k rozptýlení publika. Diváci v tu chvíli mysleli, že jde o doprovodný program k filmu. Když do nich ale začal střílet, tahle myšlenka je rychle opustila.

Zatím je napočítáno 12 mrtvých (10 lidí zemřelo na místě, 2 později v nemocnici) a víc než 50 zraněných. Útočník byl zadržen krátce po střelbě, jeho identita se ale prozatím tají. Další podrobnosti a upřesnění přinesou až nadcházející hodiny, v tuhle chvíli tedy nezbývá než vyjádřit upřímnou soustrast všem, kteří se nadšeně vydali na nového Batmana, aby z něj nakonec odcházeli bez přátel a rodinných příslušníků. Zatraceně smutné.

Příští dny samozřejmě zavalí spousta spekulací, co za útokem stálo, a upřímně... chudák Nolan. Doměnky, že jeho teroristické postavy (minule Joker, nyní Bane) inspirovaly nějakého maniaka k činu, určitě nejsou daleko. A stejně tak si asi dáme další kolečko výkřiků o tom, že násilné filmy provokují násilné činy. Následovat by mohlo zvýšení ostrahy na projekcích nového Batmana (a v amerických kinech vůbec), plus stejně jako po 11. září úbytek filmů s teroristy.

Ano, tohle je nešťastná událost, která na dlouho poznamená nejen životy všech zúčastněných, ale i celý filmový průmysl. Neměli bychom ale zapomínat na to, že za šílenými činy jednoduše stojí šílení lidé. Ať už si při čištění zbraně pouštěli cokoliv...

Zdroj: Reuters

---

7. září posílají Warneři do kin film Gangster Squad, v jehož trailerech prochází pět padouchů se samopaly plátnem, aby rozstříleli kinosál plný diváků. Můžeme se s touhle scénou rozloučit podobně, jako s WTC v prvním Spider-Manovi? Čeká nás odsun premiéry? Nebo studio situaci vyřeší nějak jinak?

AKTUALIZACE: Trailer na Gangster Squad se (docela pochopitelně) všude promítal před Batmanem. Studio Warner Bros. ho začíná z kin rychle stahovat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace