Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Prometheus: Odpovědi na nejčastější otázky

příspěvky 161 - 180 Napsat příspěvek
Já jsem teda ještě nezažil, aby se, jak tu někteří hateři říkají "blbost" takhle ve velkým řešila 8) Ale jo, dejte tomu chvíli, ono vám to vážená redakce dojde časem, že jste udělali zkrátka fail s tímto filmem ... :) Svým způsobem je tohle geniální... nepamatuju si za poslední roky žádný podobný film, který mi takhle perfektně do něčeho zapadal a přitom tolik otázek otvíral ...
234789
Já jsem teda ještě nezažil, aby se, jak tu někteří hateři říkají "blbost" takhle ve velkým řešila *8)* Ale jo, dejte tomu chvíli, ono vám to vážená redakce dojde časem, že jste udělali zkrátka fail s tímto filmem ... :) Svým způsobem je tohle geniální... nepamatuju si za poslední roky žádný podobný film, který mi takhle perfektně do něčeho zapadal a přitom tolik otázek otvíral ...
0 0
reagovat

ch3vr0n

Já vim, právě to jsem snad řekl :D
234788
Já vim, právě to jsem snad řekl *:D*
ch3vr0n
0 0
reagovat
"zapříčinili, že jsme se prostě nebavili a rádi bychom na film zapomněli"

Film obecne ocenovany 6-7 body z 10 (i zde).

Tenhle MZ hatefest uz me zacina nudit.
234787
"zapříčinili, že jsme se prostě nebavili a rádi bychom na film zapomněli" Film obecne ocenovany 6-7 body z 10 (i zde). Tenhle MZ hatefest uz me zacina nudit.
0 0
reagovat

Freddy33

Tak na ty planete uz je davno.. kdyz tu lod najdou a ten typek je prakticky "zkamenelej" ..
234786
Tak na ty planete uz je davno.. kdyz tu lod najdou a ten typek je prakticky "zkamenelej" ..
Freddy33
0 0
reagovat
Taky by vás neubylo kdyby jste přestali pořád psát slovo "sequel".
234785
Taky by vás neubylo kdyby jste přestali pořád psát slovo "sequel".
0 0
reagovat
Vzhledem k fresce vetřelce, která by měla zachycovat již vytvořený druh a asi těžko nějakou budoucí vizi si myslim, že v době kdy se prométheus odehrává už havarovaná loď s vajíčky na LV-426 dávno je.
234784
Vzhledem k fresce vetřelce, která by měla zachycovat již vytvořený druh a asi těžko nějakou budoucí vizi si myslim, že v době kdy se prométheus odehrává už havarovaná loď s vajíčky na LV-426 dávno je.
0 0
reagovat
Upřímě si myslím, i v návaznosti s komenty pod sebou, že říct, že "Víme skoro všechno" je teda dost odvážné tvrzení... Zbytek textu fajn zesumírování JEDNÉ jediné TEORIE, která je ale podpíraná v mnoha směrech samotným Scottem, ale pouze podpíraná, nikoli potvrzená...

ad konec, úplný konec

Proč by to nemohla být Královna? Že je to na jiné planetě v tuhle chvíli neznamená vůbec nic, v A1 navíc Prej Derelikt nebyl zkroskotaný, ale zaparkovaný - vlastní slova Scotta.
A co se týče vizualizace samotné potvory, pak za a) v celé sérii se na nějakou návaznost v tomhle ohledu nikdy nehrálo, v Prom. SJ nejsou taky úplně do detailu stejní jako v A1, pak i v samotném A1 bylo jasně ukázáno, že vylíhnutý vetřelec, notně nemusí vypadal jen jako znemšená kopie dospělého - třeba to, že neměl ani ruce, ani druhé čelisti, ani trny na zádech atd... Na konci Promethea byla ale příšerka s velmi charakteristickými rysy královny - mohutnější velké čelisti, mnohem větší tělo a hlava a samozřejmě nepodstatný detail v podobě základu "vaječníků a kladékla" Jediné, co samozřejmě neštimuje, je freska v chrámu s hlavou, kde je Alien samozřejmě ukázaný a hromada SJ s roztrhanými hrudními koši...
234782
Upřímě si myslím, i v návaznosti s komenty pod sebou, že říct, že "Víme skoro všechno" je teda dost odvážné tvrzení... Zbytek textu fajn zesumírování JEDNÉ jediné TEORIE, která je ale podpíraná v mnoha směrech samotným Scottem, ale pouze podpíraná, nikoli potvrzená... ad konec, úplný konec [spoiler]Proč by to nemohla být Královna? Že je to na jiné planetě v tuhle chvíli neznamená vůbec nic, v A1 navíc Prej Derelikt nebyl zkroskotaný, ale zaparkovaný - vlastní slova Scotta. A co se týče vizualizace samotné potvory, pak za a) v celé sérii se na nějakou návaznost v tomhle ohledu nikdy nehrálo, v Prom. SJ nejsou taky úplně do detailu stejní jako v A1, pak i v samotném A1 bylo jasně ukázáno, že vylíhnutý vetřelec, notně nemusí vypadal jen jako znemšená kopie dospělého - třeba to, že neměl ani ruce, ani druhé čelisti, ani trny na zádech atd... Na konci Promethea byla ale příšerka s velmi charakteristickými rysy královny - mohutnější velké čelisti, mnohem větší tělo a hlava a samozřejmě nepodstatný detail v podobě základu "vaječníků a kladékla" Jediné, co samozřejmě neštimuje, je freska v chrámu s hlavou, kde je Alien samozřejmě ukázaný a hromada SJ s roztrhanými hrudními koši...[/spoiler]
0 0
reagovat
Je fakt,že to náboženství a podobně se holt v amerických filmech někdy skloňuje ve všech pádech,chápejte američany lidi,oni jsou napůl národ hodně pobožnej.Hooooodně pobožnej.
234781
Je fakt,že to náboženství a podobně se holt v amerických filmech někdy skloňuje ve všech pádech,chápejte američany lidi,oni jsou napůl národ hodně pobožnej.Hooooodně pobožnej.
0 0
reagovat
Možná by chtělo v textu napsat, že to nejsou žádné závazné odpovědi, ale jedny z mnoha spekulací, jaké se ted všude možně objevují. Sám Lindelof k tomu textu, ze kterýho opisujete, jen dodal, že se mu líbí, jak autor uvažuje.

Tady je jiný výklad: link Pracujete se tu s aktuálnějšími informacemi.
234780
Možná by chtělo v textu napsat, že to nejsou žádné závazné odpovědi, ale jedny z mnoha spekulací, jaké se ted všude možně objevují. Sám Lindelof k tomu textu, ze kterýho opisujete, jen dodal, že se mu líbí, jak autor uvažuje. Tady je jiný výklad: http://www.ropeofsilicon.com/what-is-going-on-in-prometheus-a-universe-of-questions-answers-and-theories/ Pracujete se tu s aktuálnějšími informacemi.
0 0
reagovat
Proš v posledním záběru vypadal Vetřelec jako neVetřelec? :D myslím že tam budou ještě nějaký čachry s tím hadem, protože Aleinovi chyběl ocas a to cosi v tlamě! Jestli nás čeká dvojka (což myslím že jo) tak tam bude další křížení...
234778
[spoiler]Proš v posledním záběru vypadal Vetřelec jako neVetřelec? :D myslím že tam budou ještě nějaký čachry s tím hadem, protože Aleinovi chyběl ocas a to cosi v tlamě! Jestli nás čeká dvojka (což myslím že jo) tak tam bude další křížení... [/spoiler]
0 0
reagovat
Nemůžu si pomoct, ale scéna z úvodu mi přijde spíš jako potrestání/vyhoštění nějakého jejich "Prométea" a jeho následná sebevražda. Kousek šroubovice neplánovaně přežil a založil nový život.
Lidstvo tak zřejmě vzniklo "by accident," což se teď/tenkrát snaží inženýři napravit.
234774
Nemůžu si pomoct, ale scéna z úvodu mi přijde spíš jako potrestání/vyhoštění nějakého jejich "Prométea" a jeho následná sebevražda. Kousek šroubovice neplánovaně přežil a založil nový život. Lidstvo tak zřejmě vzniklo "by accident," což se teď/tenkrát snaží inženýři napravit.
0 0
reagovat
To s Ježíšem jim nežeru. Celou dobu se mluví o vojenské základně a testování nových biologických zbraní, mutací za výsledkem výroby, vyšlechtění ultimátní zbraně (vetřelce). Tvůrci nechtěli zkoušet účinek této mutace na sobě a tak použili planety s rozumným prostředím pro vypěstování pokusné myši s jím podobnou, stejnou DNA. Ve chvíli kdy se testovací myš natolik vyvine tak si i sama přiletí pro pokusnou dávku, nebo k nám už před tím létali a stále nenašli vhodnou vývojovou část lidstva (na artefaktech z pyramidy je občas vydět předobraz vetřelce - tudíž už to na lidech nebo někom podobném zkusili) 6 sekundový pohled na fresku se k tomu i přeneseně odkazuje.

Tvůrce na začátku mi připomíná islámské mučedníky, kteří tvoří nový lepší život tím že se sami pod snůškou spiritistických blábolů odpálí a věří že jdou hned do nebe.

Tvůrci se rozhodli zničit lidstvo, proto že je buď jako druh převýšilo (holt jsme přišli pozdějc než plánovali) nebo jsme se dál nehodili pro vývoj a tak se rozhodli experiment zrušit. To že se jim to nepodařilo dřív připisuji katastrofě která se odehrála na vojenské bázi tvůrců (unik biologického sajrajtu, živelná pohroma - bouře atd.) proto asi všichni v pyramidě pochcípali.

Pokud byla Elizabeth ve své podtsatě hodná a jen se snažila dostat se k poznání tak by z ní neměla vypadnout zlá chobotnička - spíše to podporuje to co jsem napsal výše.

Rozporů a dalších dohadů je moc a na text do fora to nestačí.
234773
To s Ježíšem jim nežeru. Celou dobu se mluví o vojenské základně a testování nových biologických zbraní, mutací za výsledkem výroby, vyšlechtění ultimátní zbraně (vetřelce). Tvůrci nechtěli zkoušet účinek této mutace na sobě a tak použili planety s rozumným prostředím pro vypěstování pokusné myši s jím podobnou, stejnou DNA. Ve chvíli kdy se testovací myš natolik vyvine tak si i sama přiletí pro pokusnou dávku, nebo k nám už před tím létali a stále nenašli vhodnou vývojovou část lidstva (na artefaktech z pyramidy je občas vydět předobraz vetřelce - tudíž už to na lidech nebo někom podobném zkusili) 6 sekundový pohled na fresku se k tomu i přeneseně odkazuje. Tvůrce na začátku mi připomíná islámské mučedníky, kteří tvoří nový lepší život tím že se sami pod snůškou spiritistických blábolů odpálí a věří že jdou hned do nebe. Tvůrci se rozhodli zničit lidstvo, proto že je buď jako druh převýšilo (holt jsme přišli pozdějc než plánovali) nebo jsme se dál nehodili pro vývoj a tak se rozhodli experiment zrušit. To že se jim to nepodařilo dřív připisuji katastrofě která se odehrála na vojenské bázi tvůrců (unik biologického sajrajtu, živelná pohroma - bouře atd.) proto asi všichni v pyramidě pochcípali. Pokud byla Elizabeth ve své podtsatě hodná a jen se snažila dostat se k poznání tak by z ní neměla vypadnout zlá chobotnička - spíše to podporuje to co jsem napsal výše. Rozporů a dalších dohadů je moc a na text do fora to nestačí.
0 0
reagovat
Hm, velmi zajímavé! Tato teorie zatím dává asi největší smysl. Těch odkazů na Krista je tam víc - třeba mytí nohou Waylanda, nebo "ukřižovaný" Alien.

tom.bartl -> pokud jsi četl pozorně, tak podle té teorie se vůbec nejedná o vojenskou základnu, ale o základnu na "tvoření nového života". Podle mě ta "pozvánka" od Tvůrců znamenala "Pojďte tvořit s námi!".

Pořád mi ale nejde do hlavy jedna věc - pokud ta věc na úplném konci je pra-předek Aliena, kde se pak vzala ta malba v chrámu a kde se vzala loď s vajíčky na LV-426??
234772
Hm, velmi zajímavé! Tato teorie zatím dává asi největší smysl. Těch odkazů na Krista je tam víc - třeba mytí nohou Waylanda, nebo "ukřižovaný" Alien. tom.bartl -> pokud jsi četl pozorně, tak podle té teorie se vůbec nejedná o vojenskou základnu, ale o základnu na "tvoření nového života". Podle mě ta "pozvánka" od Tvůrců znamenala "Pojďte tvořit s námi!". Pořád mi ale nejde do hlavy jedna věc - pokud ta věc na úplném konci je pra-předek Aliena, kde se pak vzala ta malba v chrámu a kde se vzala loď s vajíčky na LV-426??
0 0
reagovat
RakeW: na to proste Janek nejak prisel :D predpokladam ze to bude predmetem reziserskyho sestrihu...
234769
RakeW: na to proste Janek nejak prisel :D predpokladam ze to bude predmetem reziserskyho sestrihu...
0 0
reagovat
Ja zase nevim proc ji David chtel dat do karanteny a nikdo ji nechtel pomoct. Ona si to pak vynda sama a jakoby se nic nestalo.
234768
Ja zase nevim proc ji David chtel dat do karanteny a nikdo ji nechtel pomoct. Ona si to pak vynda sama a jakoby se nic nestalo.
0 0
reagovat
no ze by mi to prisle nejak presvedcuji se rict neda..ale pridam jeste jednu otazku: proc byl v tech jeskynich malbach odkaz na planetu ktera nebyla stvoritelu ale jenom jejich vojenska zakladna?
234765
no ze by mi to prisle nejak presvedcuji se rict neda..ale pridam jeste jednu otazku: [spoiler]proc byl v tech jeskynich malbach odkaz na planetu ktera nebyla stvoritelu ale jenom jejich vojenska zakladna?[/spoiler]
0 0
reagovat
A jak vědci vůbec přišli na to, že Tvůrci letěli zničit lidstvo?
234767
A jak vědci vůbec přišli na to, že Tvůrci letěli zničit lidstvo?
0 0
reagovat
Vela veci zodpevadanych, povacsinu som si uz utvrdil z partiou v kine a aj domyslel.
Ale nejde mi do hlavy ta teoria/ napad z tekutinou ala "bahna/ fruty di mare" ktore pri reagovani s tvorcami vytvara zivot pretoze su "dobry, a pri reakcii s nami zivot zabija a tvory "monstra rovnake nasej povahe.

Potom ako mi vysvetlite vec, ze tvorcovia sami pri dotyku a kontakte s "bahnom umierali ale nic sa nestalo ? resp. bolo pre nich tiez smrtelne a to je aj dovod preco ho netestovali na svojej planete ale niekde tam kde si vo vesmire ??
234763
Vela veci zodpevadanych, povacsinu som si uz utvrdil z partiou v kine a aj domyslel. Ale nejde mi do hlavy ta teoria/ napad z tekutinou ala "bahna/ fruty di mare" ktore pri reagovani s tvorcami vytvara zivot pretoze su "dobry, a pri reakcii s nami zivot zabija a tvory "monstra rovnake nasej povahe. Potom ako mi vysvetlite vec, ze tvorcovia sami pri dotyku a kontakte s "bahnom umierali ale nic sa nestalo ? resp. bolo pre nich tiez smrtelne a to je aj dovod preco ho netestovali na svojej planete ale niekde tam kde si vo vesmire ??
0 0
reagovat
SPOILER: A odpoved na tuto otazku nemate? :-D

tu scenu si sice uz moc nepamatam, ale prečo sa Fifield zmenil na tu zombie? Ved pokial pamatam, tak on s čiernou tekutinou do styku neprisiel. A dalsia vec, Holloway by sa po čase takisto rozpadol ako SJ na začiatku, alebo by sa z neho azda takisto stala zombie ako v pripade Fifielda. Takisto červ sa premenil na zabijackeho hada. Vopred vdaka za pripadne odpovede.
234762
SPOILER: A odpoved na tuto otazku nemate? :-D [spoiler]tu scenu si sice uz moc nepamatam, ale prečo sa Fifield zmenil na tu zombie? Ved pokial pamatam, tak on s čiernou tekutinou do styku neprisiel. A dalsia vec, Holloway by sa po čase takisto rozpadol ako SJ na začiatku, alebo by sa z neho azda takisto stala zombie ako v pripade Fifielda. Takisto červ sa premenil na zabijackeho hada. Vopred vdaka za pripadne odpovede.[/spoiler]
0 0
reagovat
Podle mě tohle je jen potvrzení toho, proč dopadl Prometheus jak dopadl. Scott prostě opravdu chtěl odpovědět nebo řešit otázky všehomíra od počátku až do konce. Se vší úctou, tohle ale od podobné sci-fi neočekávám a asi nebudu sám.

Položil jsem si otázku co se mi vetřelčí sérii, zvláště na druhém díle tak líbilo a odpověděl jsem si, že to nebyly odpovědi na vznik života na modré planetě, ale naopak "obyčejné" souznění s postavami, které jsme si nejdříve mohli oblíbit a pak je vidět postupně přicházet o život. Zní to drsně, ale u sci-fi hororu se tohle podle mě očekává. Rippleyová ale navíc přinesla ale něco ještě mnohem víc, když v Cameronových Vetřelcích hledá dívku a bojuje o ni jako by to bylo její vlastní dítě. Ano, je to celé o emocích a ne o odpovědích na všechno. Proto mi přišel Prometheus víceméně chladný, protože jsem se s většinou postav nedokázal sžít a bez následných Scottových odpovědí nebylo často možné pochopit co se na plátně děje a proč.
234761
Podle mě tohle je jen potvrzení toho, proč dopadl Prometheus jak dopadl. Scott prostě opravdu chtěl odpovědět nebo řešit otázky všehomíra od počátku až do konce. Se vší úctou, tohle ale od podobné sci-fi neočekávám a asi nebudu sám. Položil jsem si otázku co se mi vetřelčí sérii, zvláště na druhém díle tak líbilo a odpověděl jsem si, že to nebyly odpovědi na vznik života na modré planetě, ale naopak "obyčejné" souznění s postavami, které jsme si nejdříve mohli oblíbit a pak je vidět postupně přicházet o život. Zní to drsně, ale u sci-fi hororu se tohle podle mě očekává. Rippleyová ale navíc přinesla ale něco ještě mnohem víc, když v Cameronových Vetřelcích hledá dívku a bojuje o ni jako by to bylo její vlastní dítě. Ano, je to celé o emocích a ne o odpovědích na všechno. Proto mi přišel Prometheus víceméně chladný, protože jsem se s většinou postav nedokázal sžít a bez následných Scottových odpovědí nebylo často možné pochopit co se na plátně děje a proč.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se