Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Avatar: Recenze

příspěvky 181 - 200 Napsat příspěvek
Nepřistupuju k Avataru apriori negativně. Jen sem od filmu na kterej všichni pějou ódy a vynášej ho do nebes čekal že bude opravdu skvělej ve všech směrech. A to oprvadu neni.
deiwi : Nepotřebuju vodit za ručičku a nepotrebuju film shodit. Jen mě opravdu baví jak ten film všichni brání :D Peří je detail ale díky inspiraci Indiánama to celý z toho filmu trčí. Jen ti poukazuju na to jak sou lidi zblblý... nespočet threadů, kde píšou jak je ta FAUNA i FLORA promakaná. Opravdu mi to tak nepřipadá. A to spojení přes copánky mi přišlo docela dst humorný... sorry já prostě musim: Co když se chtěl/a Navi osoba změnu účesu?
Kostěj: Fantazie Camerona mi v předchozich filmech přišla dobrá a hlavně sloužila filmu a ne naopak. V případě Avatara všechno světelkuje a je to barevný že sem měl místama pocit že před natáčenim koukal na Speed racera. A bohužel Cameron toho zas tolik nenatočil takže jediný co zbejvá jmenovat je Propast.:D
157717
Nepřistupuju k Avataru apriori negativně. Jen sem od filmu na kterej všichni pějou ódy a vynášej ho do nebes čekal že bude opravdu skvělej ve všech směrech. A to oprvadu neni. deiwi : Nepotřebuju vodit za ručičku a nepotrebuju film shodit. Jen mě opravdu baví jak ten film všichni brání *:D* Peří je detail ale díky inspiraci Indiánama to celý z toho filmu trčí. Jen ti poukazuju na to jak sou lidi zblblý... nespočet threadů, kde píšou jak je ta FAUNA i FLORA promakaná. Opravdu mi to tak nepřipadá. A to spojení přes copánky mi přišlo docela dst humorný... sorry já prostě musim: Co když se chtěl/a Navi osoba změnu účesu? Kostěj: Fantazie Camerona mi v předchozich filmech přišla dobrá a hlavně sloužila filmu a ne naopak. V případě Avatara všechno světelkuje a je to barevný že sem měl místama pocit že před natáčenim koukal na Speed racera. A bohužel Cameron toho zas tolik nenatočil takže jediný co zbejvá jmenovat je Propast.*:D*
0 0
reagovat

Kostej

Tu kralovnu mu sice postavil, ale Jim ju vymyslel aj nadizajnoval:)
157716
Tu kralovnu mu sice postavil, ale Jim ju vymyslel aj nadizajnoval:)
Kostej
0 0
reagovat
"jakou fantazii měl Jim u Terminátorů a Vetřelců"
No, jakou? Roboti z budoucnosti (vypadající v podstatě jako lidi) poslaný zpátky v čase. Vetřelec z jedničky a logický domyšlení toho, kde se berou ty vetřelčí vejce. Královnu mu postavil Stan Winston.
Ty filmy jsou samozřejmě skvělý, ale jako zářnej příklad režisérovy fantazie bych je teda zrovna nedával.
157715
"jakou fantazii měl Jim u Terminátorů a Vetřelců" No, jakou? Roboti z budoucnosti (vypadající v podstatě jako lidi) poslaný zpátky v čase. Vetřelec z jedničky a logický domyšlení toho, kde se berou ty vetřelčí vejce. Královnu mu postavil Stan Winston. Ty filmy jsou samozřejmě skvělý, ale jako zářnej příklad režisérovy fantazie bych je teda zrovna nedával.
0 0
reagovat

Dragon

"kde se na Pandoře vzalo to peří co maj ve vlasech? Žádný takový zvíře se ani neobjevilo." - To mě zaujalo. Z toho plyne, že a) patříš k lidem, kteří musí mít ve filmu ke všemu nápovědu a necháš se vodit za ručičku nebo b) jsi k filmu přistupoval a priori negativně a hledáš cokoliv, čím bys film shodil.

Podobných "chyb" najdeš dvanáct do tuctu v jakýmkoliv filmu, který tě napadne. Cameron na Pandoře ukázal sotva 10 živočichů, Avatar je film pro masy a těžko můžeš chtít aby to byl sci-fi Microcosmos o životě v trávě.
157714
"kde se na Pandoře vzalo to peří co maj ve vlasech? Žádný takový zvíře se ani neobjevilo." - To mě zaujalo. Z toho plyne, že a) patříš k lidem, kteří musí mít ve filmu ke všemu nápovědu a necháš se vodit za ručičku nebo b) jsi k filmu přistupoval a priori negativně a hledáš cokoliv, čím bys film shodil. Podobných "chyb" najdeš dvanáct do tuctu v jakýmkoliv filmu, který tě napadne. Cameron na Pandoře ukázal sotva 10 živočichů, Avatar je film pro masy a těžko můžeš chtít aby to byl sci-fi Microcosmos o životě v trávě.
Dragon
0 0
reagovat

Dragon

Ten presah je v priamom kontexte s našou sucasnostou. To že väčšina tých tém nie je nových je irelevantné. Sú tam. Každý si tam môže nájsť niečo iné, niekto Tanec s vlkmi alebo Pocahontas nevidel, alebo ho v tej podobe neoslovili.
Na dnes koncim, ak budem mat na čo, odpoviem až ráno.
157710
Ten presah je v priamom kontexte s našou sucasnostou. To že väčšina tých tém nie je nových je irelevantné. Sú tam. Každý si tam môže nájsť niečo iné, niekto Tanec s vlkmi alebo Pocahontas nevidel, alebo ho v tej podobe neoslovili. Na dnes koncim, ak budem mat na čo, odpoviem až ráno.
Dragon
0 0
reagovat

Gorecki

Skvělý, děkuju za odpověď. :)
Ano tohle už beru jako odpověď. Napsal si to přesně, je to povrchně načrtnuté. Ale pořád to jsou témata, na přesah je to málo. Nehledě na to že to samé je už dávno v námětu, který Avatar bezostyšně vykrádá a to v Pocahontas a Tanec s Vlky.
157709
Skvělý, děkuju za odpověď. *:)* Ano tohle už beru jako odpověď. Napsal si to přesně, je to povrchně načrtnuté. Ale pořád to jsou témata, na přesah je to málo. Nehledě na to že to samé je už dávno v námětu, který Avatar bezostyšně vykrádá a to v Pocahontas a Tanec s Vlky.
Gorecki
0 0
reagovat

Dragon

Napísal si že ta fascinuju ľudia, ktorí v tom filme vidia niečo čo tam podľa teba nieje. Podľa reakcie na mna usudzujes, že nevedia o com hovoria, alebo sú zblbnuti marketingom. Pýtal som sa na základe čoho to tak bohorovne tvrdis. Na čo si odpovedal, že TY si to tam nenašiel. Tvoj prvotny postoj tak môžem bez urazky hodnotiť ako aroganciu.
Z toho filmu priam trcia rôzne témy od VEDECKY dokazaneho panteizmu, nie nejaké New age bluznenie (ako by sme sa k nemu postavili na Zemi, zmenilo by to niečo?), cez xenofobiu, medzinárodnú politiku, terorizmus, escapizmus, vyhladzovanie kultúr v minulosti aj súčasnosti, antropocentrizmus a pod. Samozrejme, všetko je nacrtnute veľmi povrchne, ľahko stravitelne pre masy, ale viem si predstaviť, že to tam niekto nájde a osloví ho to. Tak ako to urobil napríklad Matrix. A vo to go.
157708
Napísal si že ta fascinuju ľudia, ktorí v tom filme vidia niečo čo tam podľa teba nieje. Podľa reakcie na mna usudzujes, že nevedia o com hovoria, alebo sú zblbnuti marketingom. Pýtal som sa na základe čoho to tak bohorovne tvrdis. Na čo si odpovedal, že TY si to tam nenašiel. Tvoj prvotny postoj tak môžem bez urazky hodnotiť ako aroganciu. Z toho filmu priam trcia rôzne témy od VEDECKY dokazaneho panteizmu, nie nejaké New age bluznenie (ako by sme sa k nemu postavili na Zemi, zmenilo by to niečo?), cez xenofobiu, medzinárodnú politiku, terorizmus, escapizmus, vyhladzovanie kultúr v minulosti aj súčasnosti, antropocentrizmus a pod. Samozrejme, všetko je nacrtnute veľmi povrchne, ľahko stravitelne pre masy, ale viem si predstaviť, že to tam niekto nájde a osloví ho to. Tak ako to urobil napríklad Matrix. A vo to go.
Dragon
0 0
reagovat

Gorecki

Promiň ale Ty teď urážíš mě. To že si někde předtím argumentoval je sice možný ale nevidim problém v tom to napsat znovu.
Ano reagoval sem arogantne protoze na moji otazku:
"Jaky presah jsi nasel ty?" jsi mi napsal "Skus viac popremyslat:)"
To je docela provokativni. A hlavně to vypadá že na jednoduchou otázku prostě nechceš odpovědět. Nevim, můžu si udělat spousta názorů. Ale ty mi spíš potvrzuješ "B"
Nikomu neberu ani nevnucuju svůj vlastní názor a svoje názory podkládám argumenty. Nezlob se na mě ale TY si přesně příklad diváka co strhnul marketing a ostatní lidi. Nejde o urážku. Já napsal co si myslim, tys mojí myšlenku napadnul. Zeptal sem se na tvůj názor a ty nejsi schopnej pořádně odpovědět. Tady je to diskuze, ne?
157707
Promiň ale Ty teď urážíš mě. To že si někde předtím argumentoval je sice možný ale nevidim problém v tom to napsat znovu. Ano reagoval sem arogantne protoze na moji otazku: "Jaky presah jsi nasel ty?" jsi mi napsal "Skus viac popremyslat:)" To je docela provokativni. A hlavně to vypadá že na jednoduchou otázku prostě nechceš odpovědět. Nevim, můžu si udělat spousta názorů. Ale ty mi spíš potvrzuješ "B" Nikomu neberu ani nevnucuju svůj vlastní názor a svoje názory podkládám argumenty. Nezlob se na mě ale TY si přesně příklad diváka co strhnul marketing a ostatní lidi. Nejde o urážku. Já napsal co si myslim, tys mojí myšlenku napadnul. Zeptal sem se na tvůj názor a ty nejsi schopnej pořádně odpovědět. Tady je to diskuze, ne?
Gorecki
0 0
reagovat

Dragon

Uprimne, argumentoval som už niekoľko krát na rôznych diskusiách a zbytočne. Vždy keď ma vytocila podobná arogancia od ľudí ako ty. To že ty tam nie si schopný nájsť iné paralely a kontexty ako že sme kobylky ešte neznamená že ti druhí zapadaju do tých tvojich troch skatuliek.
Je tu totiž ešte štvrtá možnosť: nemám chuť ta vodit za rucicku či vyvracat z omylu. Stačí ak akceptujes, že každý má právo vidieť tam veci aké mu prinalezia, bez toho, aby si ich urazal. Myslím že to nie je tak ťažké pochopiť;)
157706
Uprimne, argumentoval som už niekoľko krát na rôznych diskusiách a zbytočne. Vždy keď ma vytocila podobná arogancia od ľudí ako ty. To že ty tam nie si schopný nájsť iné paralely a kontexty ako že sme kobylky ešte neznamená že ti druhí zapadaju do tých tvojich troch skatuliek. Je tu totiž ešte štvrtá možnosť: nemám chuť ta vodit za rucicku či vyvracat z omylu. Stačí ak akceptujes, že každý má právo vidieť tam veci aké mu prinalezia, bez toho, aby si ich urazal. Myslím že to nie je tak ťažké pochopiť;)
Dragon
0 0
reagovat

Gorecki

OK. Takže...
Buď:
A) Nemáš vůbec ponětí zda tam nějakej přesah je.
B) Nechal ses ovlivnit módní vlnou a budeš Avatar bránit zuby nehty aniž bys věděl proč?!
C) Snažíš se bejt zajímavej.

Tenhle kvíz jsem napsal abych tě přinutil argumentovat. To neni hádka ale jelikož si napsal že jsem ho tam nenašel tak to trochu vyzní hloupě když nejsi schopnej argumentovat.
157705
OK. Takže... Buď: A) Nemáš vůbec ponětí zda tam nějakej přesah je. B) Nechal ses ovlivnit módní vlnou a budeš Avatar bránit zuby nehty aniž bys věděl proč?! C) Snažíš se bejt zajímavej. Tenhle kvíz jsem napsal abych tě přinutil argumentovat. To neni hádka ale jelikož si napsal že jsem ho tam nenašel tak to trochu vyzní hloupě když nejsi schopnej argumentovat.
Gorecki
0 0
reagovat

Dragon

Skus viac popremyslat:)
157704
Skus viac popremyslat:)
Dragon
0 0
reagovat

Gorecki

Nechám si poradit. Jaký přesah jsi našel Ty?
157703
Nechám si poradit. Jaký přesah jsi našel Ty?
Gorecki
0 0
reagovat

Dragon

No fajn, konecne si rozumieme, chcel si totiz napisat, ze TY si tam ziadny presah nenasiel:)
157701
No fajn, konecne si rozumieme, chcel si totiz napisat, ze TY si tam ziadny presah nenasiel:)
Dragon
0 0
reagovat

Gorecki

Ako viem? Nenabízí my žádnou otázku, žádný dilema jen přímočaře říká že sme jak kobylky.
157700
Ako viem? Nenabízí my žádnou otázku, žádný dilema jen přímočaře říká že sme jak kobylky.
Gorecki
0 0
reagovat

Dragon

"Trochu mě fascinuje jak v "Modrý Pocahontas" hledáte fylozofický přesah když tam ani neni."
Ako vies?8)
157699
"Trochu mě fascinuje jak v "Modrý Pocahontas" hledáte fylozofický přesah když tam ani neni." Ako vies?*8)*
Dragon
0 0
reagovat
Pánové nedá mi to. Kdokoliv má nakoukano filmů z posledních 20ti let tak nemuže považovat Avatar za dobrej film. Když si vzpomenu na Tanec s Vlky (podobný námět) tak je vedle toho Avatar hloupá přehlídka klišé. Film je pro mě jedno z největších zklamání a to sem od Jamese Camerona nečekal. Po pravdě už Titanic je kýč jak bitcha upřímě nechápu co je na Titanicu tak úžasnýho. A přiznám se že stejně jako u Avataru je marketing 100násobně lepší než film.
Každopádně abych to shrnul. Byl jsem na Avataru v Imaxu a celej film sem čekal kdy mě to posadí na zadek a i když snesu hodně (dokoukal sem Bathory i když na dvakrát), hezkej vizuál, 3D bylo fajn ale zbytek?! Příběh a vyprávění?! Jako by se totálně rezignovalo na vývoj postav a jejich motivace. Všechno se dělo jen tak a nikdo neřešil nic kromě hlavní postavy... ano chtěla zase chodit a né se vozit.
Promyšlená příroda mě přišla dost chabá, promiňte mi ale na to jakou fantazii měl Jim u Terminátorů a Vetřelců a tady má všechno krom humanoidů 6nohou. Další problém co mi u filmu vadí je ta nepokrytá inspirace Indiánama, chápu že v naší kultuře mají mnohem blíž přírodě ale kde se na Pandoře vzalo to peří co maj ve vlasech? Žádný takový zvíře se ani neobjevilo. Co se týče "ekologickýho poselství" tak tu měl i Wall-E a podlě mě mnohem lepší! Ano je to moc hezky natočenej a animovanej film ale u filmu co stál tolik peněz a ještě se na něm pracovalo tak dlouho bych čekal že bude mít vypilovanej i scénář. Nevadí mi že neni originální ale neni ani inovativní a vykrádá pravdu vše co se za poslední dobu natočilo, stejně jako Horner svou předchozí hudební tvorbu.
Trochu mě fascinuje jak v "Modrý Pocahontas" hledáte fylozofický přesah když tam ani neni. Všem co vyzdvihou tenhle film do nebes doporučuju podívat se na Tanec s Vlky nebo Pocahontas. Stejná story ale podle mě líp vyprávěná.
Možná sem trochu moc kritickej ale přiznám se že mě to stavění Avataru na piedestal už leze krkem.
Když bych měl hodnotit percentuálně tak 55%
Toť můj subjektivní názor.
157696
Pánové nedá mi to. Kdokoliv má nakoukano filmů z posledních 20ti let tak nemuže považovat Avatar za dobrej film. Když si vzpomenu na Tanec s Vlky (podobný námět) tak je vedle toho Avatar hloupá přehlídka klišé. Film je pro mě jedno z největších zklamání a to sem od Jamese Camerona nečekal. Po pravdě už Titanic je kýč jak bitcha upřímě nechápu co je na Titanicu tak úžasnýho. A přiznám se že stejně jako u Avataru je marketing 100násobně lepší než film. Každopádně abych to shrnul. Byl jsem na Avataru v Imaxu a celej film sem čekal kdy mě to posadí na zadek a i když snesu hodně (dokoukal sem Bathory i když na dvakrát), hezkej vizuál, 3D bylo fajn ale zbytek?! Příběh a vyprávění?! Jako by se totálně rezignovalo na vývoj postav a jejich motivace. Všechno se dělo jen tak a nikdo neřešil nic kromě hlavní postavy... ano chtěla zase chodit a né se vozit. Promyšlená příroda mě přišla dost chabá, promiňte mi ale na to jakou fantazii měl Jim u Terminátorů a Vetřelců a tady má všechno krom humanoidů 6nohou. Další problém co mi u filmu vadí je ta nepokrytá inspirace Indiánama, chápu že v naší kultuře mají mnohem blíž přírodě ale kde se na Pandoře vzalo to peří co maj ve vlasech? Žádný takový zvíře se ani neobjevilo. Co se týče "ekologickýho poselství" tak tu měl i Wall-E a podlě mě mnohem lepší! Ano je to moc hezky natočenej a animovanej film ale u filmu co stál tolik peněz a ještě se na něm pracovalo tak dlouho bych čekal že bude mít vypilovanej i scénář. Nevadí mi že neni originální ale neni ani inovativní a vykrádá pravdu vše co se za poslední dobu natočilo, stejně jako Horner svou předchozí hudební tvorbu. Trochu mě fascinuje jak v "Modrý Pocahontas" hledáte fylozofický přesah když tam ani neni. Všem co vyzdvihou tenhle film do nebes doporučuju podívat se na Tanec s Vlky nebo Pocahontas. Stejná story ale podle mě líp vyprávěná. Možná sem trochu moc kritickej ale přiznám se že mě to stavění Avataru na piedestal už leze krkem. Když bych měl hodnotit percentuálně tak 55% Toť můj subjektivní názor.
0 0
reagovat
Mě teda ta příroda přijde hodně promakaná. Je pravda, že v tom 2D to nění tolik vidět,ale ve 3D to je (teda aspoň pro mě) fakt promakaný a těch detailů si všímá člověk víc. ;)
S tim příběhem, nevim, mě přišel takovej normální, k tomuhle filmu si ani nějak jinej nedokážu představit. Kdyby to mělo dokonalej (komplikovanej) příběh, tak si zase člověk nebude moc opájet tou krásou, protože se bude snažit pochopit ten příběh.:D
157535
Mě teda ta příroda přijde hodně promakaná. Je pravda, že v tom 2D to nění tolik vidět,ale ve 3D to je (teda aspoň pro mě) fakt promakaný a těch detailů si všímá člověk víc. *;)* S tim příběhem, nevim, mě přišel takovej normální, k tomuhle filmu si ani nějak jinej nedokážu představit. Kdyby to mělo dokonalej (komplikovanej) příběh, tak si zase člověk nebude moc opájet tou krásou, protože se bude snažit pochopit ten příběh.*:D*
0 0
reagovat
MarvinP mne naopak prisli tie vodopady hrozne umele. Krajina vyzerala bajecne ale dve veci mi tam tak bili do oci a to tie vodopady(kde som si v hlave povedal ze ehm toto vyzera divne) a druha vec boli tie velke stroje na tazbu taktiez na mna posobili blbo. Bohuzial som to videl len v 2D. Mozno v 3D by to bolo super.
157529
MarvinP mne naopak prisli tie vodopady hrozne umele. Krajina vyzerala bajecne ale dve veci mi tam tak bili do oci a to tie vodopady(kde som si v hlave povedal ze ehm toto vyzera divne) a druha vec boli tie velke stroje na tazbu taktiez na mna posobili blbo. Bohuzial som to videl len v 2D. Mozno v 3D by to bolo super.
0 0
reagovat

verbst

To se totiž dá hrozně moc srovnávat. Ještě by mě zajímalo, proč jsi dal slovo film do úvozovek.
157525
To se totiž dá hrozně moc srovnávat. Ještě by mě zajímalo, proč jsi dal slovo film do úvozovek.
verbst
0 0
reagovat

mikosuo

Souhlasím, že film je to veskrze stupidní, nejtrapnější děj, nejnestydatější klišé, nejpatetičtější výžblepty a nejvíc polopatická a naivní "message". Mononoke je proti tomu těžké sousto. Ale sakra! Avatar je jednoznačně ta nejlepší pouťová atrakce jakou jsem kdy zažil a jdu si jí dát do IMaxu tenhle tejden znova. Mobil a rozum vypnu před začátkem a stráááášně si to užiju. Děj mě nedojal ani jednou, ale při prvním vodopádu mi nad tou dokonalostí vyhrkly slzy. :+
157523
Souhlasím, že film je to veskrze stupidní, nejtrapnější děj, nejnestydatější klišé, nejpatetičtější výžblepty a nejvíc polopatická a naivní "message". Mononoke je proti tomu těžké sousto. Ale sakra! Avatar je jednoznačně ta nejlepší pouťová atrakce jakou jsem kdy zažil a jdu si jí dát do IMaxu tenhle tejden znova. Mobil a rozum vypnu před začátkem a stráááášně si to užiju. Děj mě nedojal ani jednou, ale při prvním vodopádu mi nad tou dokonalostí vyhrkly slzy. *:+*
mikosuo
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se