Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Dannyho parťáci: V.I.M.

příspěvky 1 - 17 Napsat příspěvek
Njn, na přelomu milénia byl Soderbergh hodně cool a podle trojkomba Traffic, Erin Brockovich a právě Ocean's Eleven, které přišlo krátce po sobě (jak to sakra stíhal?), to vypadalo, že se v Hollywoodu zrodil nový golden boy. Aby následující trojkombo Solaris, Full Frontal a (bohužel) Ocean's Twelve tohle nadšení zase pěkně zchladilo:D. Nicméně Ocean's Eleven je stále totálně feel-good záležitost a celkově velká pecka, za což můžou především dvě věci.
 
Soderbergh nebyl zdaleka první, komu se podařilo do svého filmu ukecat tak početnou skvadru soudobých hereckých hvězd (historické a válečné velkofilmy v 60s a 70s na tom byli podobně, ne-li možná ještě o něco lépe, o originálu pochopitelně ani nemluvě), ale pohotově využil "mezeru na trhu", jelikož těžil z toho, že se tenhle přístup (co jméno v titulcích, to velká herecká hvězda) ve filmech postupem času přestal objevovat (z pochopitelných důvodů) a v době uvedení filmu tak působil takový casting jako něco mimořádného.
 
Což taky bylo, protože podobnou bilanci počtu současných hereckých hvězd na metr čtvereční se podařilo zopakovat snad až o další dekádu později (jednička Avengers a následně další marvelovky, částečně Expendables). V tomhle ohledu je fakt skvělé, že Soderbergh šel ve stopách původního filmu a casting neodbyl velkou hvězdou v hlavní roli a zbytek neřešil stylem "ten obličej odněkud znám, ale na jméno si nevzpomenu".
 
Jen úctyhodný casting by ovšem ke kvalitnímu výsledku nevedl. Soderbergh měl naštěstí šťastnou ruku i v případě chytře vystavěného a skvěle šlapajícího scénáře, který si celou dobu vede diváka pěkně za ručičku. Jak moc potřeba je pohlídat si kvalitu nejen stran slavných jmen v titulcích, ale především na poli scénáře, se o něco později naplno ukázalo v mizerné dvojce a průměrné trojce, protože obě pokračování dokázaly těžit už jen z toho castingu.
867661
Njn, na přelomu milénia byl Soderbergh hodně cool a podle trojkomba Traffic, Erin Brockovich a právě Ocean's Eleven, které přišlo krátce po sobě (jak to sakra stíhal?), to vypadalo, že se v Hollywoodu zrodil nový golden boy. Aby následující trojkombo Solaris, Full Frontal a (bohužel) Ocean's Twelve tohle nadšení zase pěkně zchladilo*:D*. Nicméně Ocean's Eleven je stále totálně feel-good záležitost a celkově velká pecka, za což můžou především dvě věci.   Soderbergh nebyl zdaleka první, komu se podařilo do svého filmu ukecat tak početnou skvadru soudobých hereckých hvězd (historické a válečné velkofilmy v 60s a 70s na tom byli podobně, ne-li možná ještě o něco lépe, o originálu pochopitelně ani nemluvě), ale pohotově využil "mezeru na trhu", jelikož těžil z toho, že se tenhle přístup (co jméno v titulcích, to velká herecká hvězda) ve filmech postupem času přestal objevovat (z pochopitelných důvodů) a v době uvedení filmu tak působil takový casting jako něco mimořádného.   Což taky bylo, protože podobnou bilanci počtu současných hereckých hvězd na metr čtvereční se podařilo zopakovat snad až o další dekádu později (jednička Avengers a následně další marvelovky, částečně Expendables). V tomhle ohledu je fakt skvělé, že Soderbergh šel ve stopách původního filmu a casting neodbyl velkou hvězdou v hlavní roli a zbytek neřešil stylem "ten obličej odněkud znám, ale na jméno si nevzpomenu".   Jen úctyhodný casting by ovšem ke kvalitnímu výsledku nevedl. Soderbergh měl naštěstí šťastnou ruku i v případě chytře vystavěného a skvěle šlapajícího scénáře, který si celou dobu vede diváka pěkně za ručičku. Jak moc potřeba je pohlídat si kvalitu nejen stran slavných jmen v titulcích, ale především na poli scénáře, se o něco později naplno ukázalo v mizerné dvojce a průměrné trojce, protože obě pokračování dokázaly těžit už jen z toho castingu.
3 0
reagovat
reaguje na: Vincent
Zrovna Dannyho parťáky jsem si zkopčil z VHS z půjčovny:)
Dývka byla ještě drahá.
867647
Zrovna Dannyho parťáky jsem si zkopčil z VHS z půjčovny:) Dývka byla ještě drahá.
867514
3 0
reagovat
reaguje na: Vincent
Hele, možná byly. Ale naše domácnost co se týče "technologických novinek" byla vždy extrémně pozadu. A nebylo to otázkou financí, prostě jiná mentalita. :D

Pomstu Sithů už jsem si pouštěl z DVD, ale kolem roku 2002 ještě VHS vládly. Z videopůjčovny, i nahrané z TV. Živě si pamatuju, jak jsem půjčené Společenstvo protočil třikrát za jeden den.
867583
Hele, možná byly. Ale naše domácnost co se týče "technologických novinek" byla vždy extrémně pozadu. A nebylo to otázkou financí, prostě jiná mentalita. *:D* Pomstu Sithů už jsem si pouštěl z DVD, ale kolem roku 2002 ještě VHS vládly. Z videopůjčovny, i nahrané z TV. Živě si pamatuju, jak jsem půjčené Společenstvo protočil třikrát za jeden den.
867514
3 0
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Nedokoukal som ani jednu. Absolutne ma to nebavilo. To je cele. 
867528
Nedokoukal som ani jednu. Absolutne ma to nebavilo. To je cele. 
867511
2 -1
reagovat
reaguje na: Vincent
To byly ale na DVD přehrávač jsem si doma ještě musel pár let počkat, takže největší přísun filmů v té době pro mě bylo to co jsem si nahrál z televize :+ Já jsem ročník 91 takže Dannyho parťáky jsem viděl asi až v TV a pamatuju si, že pak byli ve videu dost často :D Nevím jak to měl Memphis, případně se omlouvám za historické okénko :)
867517
To byly ale na DVD přehrávač jsem si doma ještě musel pár let počkat, takže největší přísun filmů v té době pro mě bylo to co jsem si nahrál z televize *:+* Já jsem ročník 91 takže Dannyho parťáky jsem viděl asi až v TV a pamatuju si, že pak byli ve videu dost často *:D* Nevím jak to měl Memphis, případně se omlouvám za historické okénko *:)*
867514
3 0
reagovat
reaguje na: Memphis
VHS v roce 2002? Nebyly v te dobe uz v norme DVD? Uz to je 20 let, nepamatuju si to sam :)
867514
VHS v roce 2002? Nebyly v te dobe uz v norme DVD? Uz to je 20 let, nepamatuju si to sam :)
867497
1 0
reagují: kfk, Memphis, pytlik
reagovat
reaguje na: drive
Takže jsi nedokoukal jedničku, ale víš, že celá trilogie je nuda? Jen se ptám. 
867511
Takže jsi nedokoukal jedničku, ale víš, že celá trilogie je nuda? Jen se ptám. 
867510
4 0
reagují: drive
reagovat
Nedopozerane. Cela trilogia otrava a nuda. 
867510
Nedopozerane. Cela trilogia otrava a nuda. 
2 -6
reagují: Mr. Hlad
reagovat
Spolu s prvními Mizery tohle bývala moje nejohranější VHS. Dodnes se na to můžu dívat pořád dokola.

Dvojku bych nejradši zapomněl úplně, trojka je fajn, ale ta lehkost jedničky jí chybí.
867497
Spolu s prvními Mizery tohle bývala moje nejohranější VHS. Dodnes se na to můžu dívat pořád dokola. Dvojku bych nejradši zapomněl úplně, trojka je fajn, ale ta lehkost jedničky jí chybí.
1 -1
reagují: Vincent
reagovat
Za mě trojka šlape skoro stejně dobře jako jednička a oba díly bych měl tak za 7-8/10. Dvojka má několik super scén, ale jako celek mě nikdy moc nebavila. 
867477
Za mě trojka šlape skoro stejně dobře jako jednička a oba díly bych měl tak za 7-8/10. Dvojka má několik super scén, ale jako celek mě nikdy moc nebavila. 
3 -2
reagovat
reaguje na: Randal K.
Dvojka byla prej spíchnutá scénářem k jinýmu filmu.
867475
Dvojka byla prej spíchnutá scénářem k jinýmu filmu.
867473
2 0
reagovat
Videl jsem nedavno a slape dokonale
867474
Videl jsem nedavno a slape dokonale
4 -2
reagovat
Nedávno som skúšal pozrieť celú trilógiu. 

Jednotka je stále solídna zábava na úrovni, stále je to úplne učebnicový Hollywood čo má trochu šmrnc.

Dvojka je viac-menej už také jammovanie a trochu machrovanie, proste kde si Soderbergh, Clooney a spol. predsa len trochu moc verili (viď. pasáž s Bruceom Willisom a Juliou Roberts). Stále pozerateľná oddychovka, ktorá má veľmi fajn soundtrack a v ktorom je Catherine Zeta-Jones  asi na vrchole svojej krásy (medzi moje obľúbenkyne nepatrí, ale tu mi z nej fakt skoro padla sánka). 

Trojka už varí z vody, a nedopozeral som ju. nie je objektívne zlá, ale chýba jej niečo z toho štramáckeho šarmu jednotky a tej uvoľnenejšej atmosféry dvojky. 
867473
Nedávno som skúšal pozrieť celú trilógiu.  Jednotka je stále solídna zábava na úrovni, stále je to úplne učebnicový Hollywood čo má trochu šmrnc. Dvojka je viac-menej už také jammovanie a trochu machrovanie, proste kde si Soderbergh, Clooney a spol. predsa len trochu moc verili (viď. pasáž s Bruceom Willisom a Juliou Roberts). Stále pozerateľná oddychovka, ktorá má veľmi fajn soundtrack a v ktorom je Catherine Zeta-Jones  asi na vrchole svojej krásy (medzi moje obľúbenkyne nepatrí, ale tu mi z nej fakt skoro padla sánka).  Trojka už varí z vody, a nedopozeral som ju. nie je objektívne zlá, ale chýba jej niečo z toho štramáckeho šarmu jednotky a tej uvoľnenejšej atmosféry dvojky. 
1 0
reagují: kfk
reagovat
Jo šlape to pořád skvěle. Dvojka a především trojka jsou hodně fajn, ale jednička je o chloupek výše. Jen mě překvapuje poznámka o barvách. Na mě to nikdy nepůsobilo nijak extra barevně. 

Mimochodem, když se řekne George Clooney, tak se mi jako první vybaví Danny Ocean.... taky what else, že?
867464
Jo šlape to pořád skvěle. Dvojka a především trojka jsou hodně fajn, ale jednička je o chloupek výše. Jen mě překvapuje poznámka o barvách. Na mě to nikdy nepůsobilo nijak extra barevně.  Mimochodem, když se řekne George Clooney, tak se mi jako první vybaví Danny Ocean.... taky what else, že?
4 -1
reagovat
Zrovna nedávno jsem to po velmi dlouhé době viděl, a po letech k tomu konečně dokopal i manželku. 
Je to furt skvělý. Šlape to jaxviň a soundtrack v topu..
Takovej ansámbl už nikdy neuvidíme. 
867445
Zrovna nedávno jsem to po velmi dlouhé době viděl, a po letech k tomu konečně dokopal i manželku.  Je to furt skvělý. Šlape to jaxviň a soundtrack v topu.. Takovej ansámbl už nikdy neuvidíme. 
3 0
reagovat
Prvý diel ešte ušiel (6/10), ostatné diely sú sofistikovaná nuda (4/10).
867418
Prvý diel ešte ušiel (6/10), ostatné diely sú sofistikovaná nuda (4/10).
2 -8
reagovat
K filmu jsem dostal ale nikdy nedokoukal. Pokoušel jsem se ho marně zkouknout tak 3 dny po sobě, leč náhoda je blbec, nejdřív vypadek proudu, pak jsem nutně musel něco zařídit, přičemž tam mamča hodila něco jinýho, a potřetí už nevim co bylo. Od té doby jsem absolutně ztratil chuť to shlédnout.

Nicméně rád bych se k filmu dostal, a tohle V.I.M.ko mne k tomu navnadilo:+
867409
K filmu jsem dostal ale nikdy nedokoukal. Pokoušel jsem se ho marně zkouknout tak 3 dny po sobě, leč náhoda je blbec, nejdřív vypadek proudu, pak jsem nutně musel něco zařídit, přičemž tam mamča hodila něco jinýho, a potřetí už nevim co bylo. Od té doby jsem absolutně ztratil chuť to shlédnout. Nicméně rád bych se k filmu dostal, a tohle V.I.M.ko mne k tomu navnadilo*:+*
3 -2
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se