Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku MZ Live Speciál o Základním instinktu a Cival na pivu s Jakubem Štáfkem

příspěvky 1 - 11 Napsat příspěvek
Tak díky za skvělý audio připomenutí Zakladniho instinktu v MZ speciálu. A opravdu škoda, že si to většina lidí pamatuje kvůli bobří scéně, protože je to naprosto excelentní thriller s Douglasem, Stone, Verhoevenem a de Bontem na vrcholu sil. 10/10

K druhému speciálu, Štáfek mi tedy fest nikdy nesednul a tento díl mi to potvrdil. :- 
866130
Tak díky za skvělý audio připomenutí Zakladniho instinktu v MZ speciálu. A opravdu škoda, že si to většina lidí pamatuje kvůli bobří scéně, protože je to naprosto excelentní thriller s Douglasem, Stone, Verhoevenem a de Bontem na vrcholu sil. 10/10 K druhému speciálu, Štáfek mi tedy fest nikdy nesednul a tento díl mi to potvrdil. *:-* 
1 0
reagovat
reaguje na: mecano
Jo, jo, myslel jsem tím jen tu necenzurovanou verzi. Když jsem film viděl po letech, tak jsem nabyl dojmu, že tak "ostré" to stran nahotinek a krve někdy před těmi 20 lety, kdy jsem to viděl poprvé, určitě nebylo:D. Pravděpodobnost, že se ke mně tehdy dostala eRková verze z US se limitně blíží nule, takže tahle nepřesnost padá zcela jistě na vrub mé neznalosti/počínající senilnosti. Sorry za neúmyslné zmatení:).    
865582
Jo, jo, myslel jsem tím jen tu necenzurovanou verzi. Když jsem film viděl po letech, tak jsem nabyl dojmu, že tak "ostré" to stran nahotinek a krve někdy před těmi 20 lety, kdy jsem to viděl poprvé, určitě nebylo*:D*. Pravděpodobnost, že se ke mně tehdy dostala eRková verze z US se limitně blíží nule, takže tahle nepřesnost padá zcela jistě na vrub mé neznalosti/počínající senilnosti. Sorry za neúmyslné zmatení*:)*.    
865573
1 0
reagovat
reaguje na: mecano
jj. vyzera to tak
865580
jj. vyzera to tak
865578
1 0
reagovat
reaguje na: pepo
Vdaka, Pepo. Tympadom je to jasne. Verzia, ktoru v USA volaju DC je to, co v Europe bezalo v kinach. :+
865578
Vdaka, Pepo. Tympadom je to jasne. Verzia, ktoru v USA volaju DC je to, co v Europe bezalo v kinach. *:+*
865574
2 0
reagují: pepo
reagovat
reaguje na: mecano
link

a este som nasiel toto. Ale vyzerá to, že u nás išla necenzúrovaná verzia

link
865574
https://www.microsoft.com/en-us/p/basic-instinct-directors-cut/8d6kgx01bdhp?activetab=pivot%3aoverviewtab a este som nasiel toto. Ale vyzerá to, že u nás išla necenzúrovaná verzia https://www.movie-censorship.com/report.php?ID=1595620
865573
3 0
reagují: mecano
reagovat
reaguje na: Polux
Byl jsem na premiere, koupil postupne vhs, dvd a bluray, vsechny verze byly vzdy stejne. Akorat kdyz mi nekdo poslal dvd z USA, bylo oklestene o nektere krvavejsi a odhalenejsi sceny. Ze existuje verze s vice zabery, ktera nebezela v kinech, jsem netusil. Muzes na to hodit vic svetla, pls?
865573
Byl jsem na premiere, koupil postupne vhs, dvd a bluray, vsechny verze byly vzdy stejne. Akorat kdyz mi nekdo poslal dvd z USA, bylo oklestene o nektere krvavejsi a odhalenejsi sceny. Ze existuje verze s vice zabery, ktera nebezela v kinech, jsem netusil. Muzes na to hodit vic svetla, pls?
865400
2 0
reagují: Polux, pepo
reagovat
reaguje na: Cival
Tak to jsem moc rád, že chyba není na mém zařízení a že mám oči v pořádku.:D
865437
Tak to jsem moc rád, že chyba není na mém zařízení a že mám oči v pořádku.*:D*
865434
1 0
reagovat
reaguje na: Taylor
Mam furt tu samou starou kameru co automaticky zoomuje :D
865434
Mam furt tu samou starou kameru co automaticky zoomuje *:D*
865411
2 0
reagují: Taylor
reagovat
Obojí mi bavilo:+ jen mám takový dotaz. Jak u MZ Live tak Cival na pivu se mi pořád rozostřoval obraz. Jakoby kamera stále zaostřovala. Chvíli úplně čistý obraz a pak chvilku rozmazaný. Tak se chci zeptat zda to bylo jenom u mě nebo má Cival novou kameru.:D...jinak za obé díky :+
865411
Obojí mi bavilo*:+* jen mám takový dotaz. Jak u MZ Live tak Cival na pivu se mi pořád rozostřoval obraz. Jakoby kamera stále zaostřovala. Chvíli úplně čistý obraz a pak chvilku rozmazaný. Tak se chci zeptat zda to bylo jenom u mě nebo má Cival novou kameru.*:D*...jinak za obé díky *:+*
1 0
reagují: Cival
reagovat
To je prokletí filmů s ikonickou scénou, taky mám zafixováno Skandalni odhalení jenom jako film s rozkrokem, po 20 letech a vždycky mi přišlo hrozně líto, že i excelentní Sofiina volba je pamatovana pro jednu scénu v koncentračním táboře a to ještě dost jinou proti zbytku filmu. Je víc takových příkladů ?
865405
To je prokletí filmů s ikonickou scénou, taky mám zafixováno Skandalni odhalení jenom jako film s rozkrokem, po 20 letech a vždycky mi přišlo hrozně líto, že i excelentní Sofiina volba je pamatovana pro jednu scénu v koncentračním táboře a to ještě dost jinou proti zbytku filmu. Je víc takových příkladů ?
1 0
reagovat
Jo, jo, s touhle popkulturní ikonou 90s jsem to měl úplně stejně a odvážím se tvrdit, že to takhle měli dost možná všichni, kteří občanku v době premiéry a ještě nějaký čas po ní po kapsách nenosili. V té době to pro mě byl svatý grál na poli filmového zakázaného ovoce, což ještě akcelerovalo jednak tím, že o filmu "všichni" mluvili (a málokdo z mého okolí jej skutečně viděl:D) v čele s legendární scénou, ve které si Stone na plac nevzala kalhotky a jednak všemi "zaručenými" historkami okolo, které se ke mně tehdy dostaly (fámy o tom, že si Douglas vypěstoval závislost na sexu a musel jít na terapii, o tom, že se herci při natáčení vžili do role do té míry, že si to rozdali naostro, nebo o tom, že Verhoeven slíbil Stone, že onu scénu nasvítí a natočí tak, že vlastně nebude vůbec nic vidět a do filmu ji "propašoval" bez vědomí studia a Stone, atd.). Nevím, co z toho byla pravda, polopravda a vysloveně lež (pravděpodobně úplně všechno:D), ale v dané době a v daném věku jsem věřil každému slovu a filmu to v mých očích dodávalo ještě působivější auru něčeho nevídaného a po jistou dobu nedosažitelného. 

Takže asi není překvapením, že jakmile doba pokročila a dostalo se mi výsady film poprvé zhlédnout, hned po úvodním logu studia jsem automaticky přetočil film až na onu scénu s bobrem, po jejím konci uznale pokýval hlavou se znovu nabytým poznáním, že Verhoeven je ďábel a génius v jednom, ať už točí maso a krev, maso a plech, nebo maso a (sekáček na) led, a až následně se na film podíval od začátku do konce:). Teprve o něco později jsem seznal, že všechny pikantní postelové hrátky, kvůli kterým se z filmu stal kultovní hit a z Douglase a především ze Stone superhvězdy (Douglas byl hvězda už předtím, ale tohle jej katapultovalo na úplný vrchol), jsou vlastně jen polevou, pod kterou se skrývá dort v podobě parádního thrilleru, vzdávajícího hold všem film noir klasikám a femme fatale postavám, který výtečný Goldsmithův OST posouvá ještě na vyšší úroveň. A ještě o něco později jsem okusil i třešničku na dortu, čímž byla unrated verze filmu s doplněnými explicitními záběry, kterých se musel Verhoeven v kinoverzi vzdát, aby obdržel "smířlivější" eRkový rating. Dvojku jsem pro jistotu doteď neviděl:).  
865400
Jo, jo, s touhle popkulturní ikonou 90s jsem to měl úplně stejně a odvážím se tvrdit, že to takhle měli dost možná všichni, kteří občanku v době premiéry a ještě nějaký čas po ní po kapsách nenosili. V té době to pro mě byl svatý grál na poli filmového zakázaného ovoce, což ještě akcelerovalo jednak tím, že o filmu "všichni" mluvili (a málokdo z mého okolí jej skutečně viděl*:D*) v čele s legendární scénou, ve které si Stone na plac nevzala kalhotky a jednak všemi "zaručenými" historkami okolo, které se ke mně tehdy dostaly (fámy o tom, že si Douglas vypěstoval závislost na sexu a musel jít na terapii, o tom, že se herci při natáčení vžili do role do té míry, že si to rozdali naostro, nebo o tom, že Verhoeven slíbil Stone, že onu scénu nasvítí a natočí tak, že vlastně nebude vůbec nic vidět a do filmu ji "propašoval" bez vědomí studia a Stone, atd.). Nevím, co z toho byla pravda, polopravda a vysloveně lež (pravděpodobně úplně všechno*:D*), ale v dané době a v daném věku jsem věřil každému slovu a filmu to v mých očích dodávalo ještě působivější auru něčeho nevídaného a po jistou dobu nedosažitelného.  Takže asi není překvapením, že jakmile doba pokročila a dostalo se mi výsady film poprvé zhlédnout, hned po úvodním logu studia jsem automaticky přetočil film až na onu scénu s bobrem, po jejím konci uznale pokýval hlavou se znovu nabytým poznáním, že Verhoeven je ďábel a génius v jednom, ať už točí maso a krev, maso a plech, nebo maso a (sekáček na) led, a až následně se na film podíval od začátku do konce*:)*. Teprve o něco později jsem seznal, že všechny pikantní postelové hrátky, kvůli kterým se z filmu stal kultovní hit a z Douglase a především ze Stone superhvězdy (Douglas byl hvězda už předtím, ale tohle jej katapultovalo na úplný vrchol), jsou vlastně jen polevou, pod kterou se skrývá dort v podobě parádního thrilleru, vzdávajícího hold všem film noir klasikám a femme fatale postavám, který výtečný Goldsmithův OST posouvá ještě na vyšší úroveň. A ještě o něco později jsem okusil i třešničku na dortu, čímž byla unrated verze filmu s doplněnými explicitními záběry, kterých se musel Verhoeven v kinoverzi vzdát, aby obdržel "smířlivější" eRkový rating. Dvojku jsem pro jistotu doteď neviděl*:)*.  
4 -1
reagují: mecano
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se