Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku MZ Live o Univerzálním vojákovi a Cival s Adamem Sedlákem, režisérem Bangera

příspěvky 1 - 5 Napsat příspěvek
Akčně béčková esence 90s, ve kterých byly "Svaly z Bruselu" možná až nezdravě často na titulce domácí Cinemy:D a imho druhý nejlepší film Van Dammea (po Hard Targetu) a - jak by řekl Forrest:) - první nejlepší od Lundgrena (před Joshua Tree).
 
Přiznávám se, že jsem byl odjakživa #team sgt. Scott, který by se neztratil se svou šíleností/zavilostí ani v Platoon nebo Apocalypse Now a vždycky jsem tak trochu litoval, že se celý film neodehrává v Namu, protože válečný prolog měl parádní temnou a beznadějnou atmosféru (a v žánru válečných filmů by UniSolové byli zase něco nového), zatímco zbytek filmu ze současnosti byla obyčejná "někdo na útěku před něčím" škatulka, kterou v 80s a 90s točil kdekdo s kdekým.      
 
S čímž souvisí i to, že už tady prosvítal ten "vykrádací" vzorec, který následně Emmerich s Devlinem aplikovali na většinu své produkce v té době a minimálně v rámci 90s s ním slavili slušný úspěch, kdy je příběh trochu otrocky "poskládán" ze stavebních (dějových) bloků odjinud a nic moc navíc stran vlastní invence se nekoná, ale koho by to (alespoň tenkrát) trápilo, když to tak pěkně bouchá, kulky lítají všude okolo, děj uhání zběsile kupředu, cheesy hlášky jsou tady na každém kroku, s krví se vůbec nešetří (jak se na správné 90s sluší a patří:)) a dva tehdejší nasvalení božani si dávají po hubě:D.
 
Sice je pravda, že šance na kombo Arnie & Sly v tomto případě nikdy nebyla, ale minimálně Sly se tady objevit mohl, protože s týmovkami neměl problém ani v době své největší slávy, viz Tango & Cash nebo Demolition Man a vidět ho po letech znovu proti sobě s Lundgrenem mohlo být super. Jasně, muselo by se to nutně odrazit na větším budgetu, ale zároveň by Sly pravděpodobně dokázal už tak slušné tržby dál naboostovat a něco z těch prachů navíc pak Emmerich mohl "prodat" i na plátně (a z béčka udělat áčko). Na druhou stranu by to možná nedopadlo jako takové zábavné guilty pleasure, jako s dvojkou Van Damme/Lundgren, takže vše asi nakonec dopadlo přesně tak, jak mělo:).    
842197
Akčně béčková esence 90s, ve kterých byly "Svaly z Bruselu" možná až nezdravě často na titulce domácí Cinemy*:D* a imho druhý nejlepší film Van Dammea (po Hard Targetu) a - jak by řekl Forrest*:)* - první nejlepší od Lundgrena (před Joshua Tree).   Přiznávám se, že jsem byl odjakživa #team sgt. Scott, který by se neztratil se svou šíleností/zavilostí ani v Platoon nebo Apocalypse Now a vždycky jsem tak trochu litoval, že se celý film neodehrává v Namu, protože válečný prolog měl parádní temnou a beznadějnou atmosféru (a v žánru válečných filmů by UniSolové byli zase něco nového), zatímco zbytek filmu ze současnosti byla obyčejná "někdo na útěku před něčím" škatulka, kterou v 80s a 90s točil kdekdo s kdekým.         S čímž souvisí i to, že už tady prosvítal ten "vykrádací" vzorec, který následně Emmerich s Devlinem aplikovali na většinu své produkce v té době a minimálně v rámci 90s s ním slavili slušný úspěch, kdy je příběh trochu otrocky "poskládán" ze stavebních (dějových) bloků odjinud a nic moc navíc stran vlastní invence se nekoná, ale koho by to (alespoň tenkrát) trápilo, když to tak pěkně bouchá, kulky lítají všude okolo, děj uhání zběsile kupředu, cheesy hlášky jsou tady na každém kroku, s krví se vůbec nešetří (jak se na správné 90s sluší a patří*:)*) a dva tehdejší nasvalení božani si dávají po hubě*:D*.   Sice je pravda, že šance na kombo Arnie & Sly v tomto případě nikdy nebyla, ale minimálně Sly se tady objevit mohl, protože s týmovkami neměl problém ani v době své největší slávy, viz Tango & Cash nebo Demolition Man a vidět ho po letech znovu proti sobě s Lundgrenem mohlo být super. Jasně, muselo by se to nutně odrazit na větším budgetu, ale zároveň by Sly pravděpodobně dokázal už tak slušné tržby dál naboostovat a něco z těch prachů navíc pak Emmerich mohl "prodat" i na plátně (a z béčka udělat áčko). Na druhou stranu by to možná nedopadlo jako takové zábavné guilty pleasure, jako s dvojkou Van Damme/Lundgren, takže vše asi nakonec dopadlo přesně tak, jak mělo*:)*.    
2 0
reagovat
reaguje na: Codename.Onyx
Můj táta by přepral tvýho tátu.
841936
Můj táta by přepral tvýho tátu.
841935
4 -1
reagovat

JCVD vs Lundgren

Ja si teda nemyslim, ze by vyhral Dolph. Mam moc rad oba, ale JCVD by tezkopadnejsiho Lundgrena v realu sundal si myslim, kdyby na to prislo.

A Univerzalni vojak je hrozna pecka, ktera strci do kapsy dnesni blocbustery jak nic, letos uz videno 2x :)
841935
Ja si teda nemyslim, ze by vyhral Dolph. Mam moc rad oba, ale JCVD by tezkopadnejsiho Lundgrena v realu sundal si myslim, kdyby na to prislo. A Univerzalni vojak je hrozna pecka, ktera strci do kapsy dnesni blocbustery jak nic, letos uz videno 2x :)
JCVD vs Lundgren
2 -4
reagují: AndyKaufman
reagovat
Tipuju: bude Sedlákův nový film inspirován Ferim? 
841909
Tipuju: bude Sedlákův nový film inspirován Ferim? 
3 0
reagovat
Děkuju za Univerzálního vojáka, hoši, děláte mi radost. A těším se na ten další Díl, vzhledem k tomu, že ho inzerujete v každém díle. ;)
841866
Děkuju za Univerzálního vojáka, hoši, děláte mi radost. A těším se na ten další Díl, vzhledem k tomu, že ho inzerujete v každém díle. *;)*
1 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se