Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Rocky IV: V.I.M.

příspěvky 1 - 16 Napsat příspěvek
Už toho bylo řečeno hodně, tak za mě ještě dodatečně vychválím Lundgrenovu dokonalou postavu.

Nevím čím to je, ale tehdy a tam byl (za tehdejších podmínek) takovým způsobem dokonale odladěnej, že i většina dnešních ,,instant" nabušenců vypadá tak nějak nesouměrně. 
Hovořím tu o Evansovi, samozřejmě Dwaynovi, Hemsworthovi a i tomu Adkinsovi.

Jako ta správná propagační sovětská superstar opravdu skvělá volba .  
841402
Už toho bylo řečeno hodně, tak za mě ještě dodatečně vychválím Lundgrenovu dokonalou postavu. Nevím čím to je, ale tehdy a tam byl (za tehdejších podmínek) takovým způsobem dokonale odladěnej, že i většina dnešních ,,instant" nabušenců vypadá tak nějak nesouměrně.  Hovořím tu o Evansovi, samozřejmě Dwaynovi, Hemsworthovi a i tomu Adkinsovi. Jako ta správná propagační sovětská superstar opravdu skvělá volba .  
3 0
reagovat
To byl můj první Rocky na VHS, tuším, že u sousedů. No, když člověk dostane takový náhul hned na začátku, a pak teprve vidí první díl.... ale sjíždím to vše. 
Jo, pětka je pak bída a divně navazuje na 4, kde má Rocky ještě malého kluka, kdežto v 5, když se vrátí, už jaksi ne... ale ta pouliční bitka na konci je skvělá a má atmosféru. To byl super nápad. 
841343
To byl můj první Rocky na VHS, tuším, že u sousedů. No, když člověk dostane takový náhul hned na začátku, a pak teprve vidí první díl.... ale sjíždím to vše.  Jo, pětka je pak bída a divně navazuje na 4, kde má Rocky ještě malého kluka, kdežto v 5, když se vrátí, už jaksi ne... ale ta pouliční bitka na konci je skvělá a má atmosféru. To byl super nápad. 
1 0
reagovat
Čtyřka má své nepopiratelné kouzlo umocněné ve své době tím, že zlí Sověti dostali pořádně na hubu, což si lidi, kteří film viděli za železnou oponou, imho z pochopitelných důvodů "vychutnali" ještě násobně více, než diváci v reaganovské Americe (tak jako tom bylo v jiných filmech (třetí Rambo nebo lundgrenovský Red Scorpion, atd.) nebo sportu). K tomu samozřejmě Lundgren ve špičkové formě a parádní tréninkové montáže a vlastní (nerealistický, ale koho to zajímá, když je tak skvělý:D) finálový zápas.
 
Sly byl ve druhé polovině 80s horlivý politický ideolog a tak jako do druhého Ramba (přes protesty Camerona) nasypal svůj politický komentář a totéž protlačil do třetího (ten "gallant people of Afghanistan" dovětek v titulcích mě pokaždé rozesměje:D), tak i čtvrtý Rocky je v podstatě hlavně politická agitka, schovaná za sportovní film. Což ve své době fungovalo skvěle, ale dnes už to působí pro každého, kdo zmíněnou dobu neprožil, nevyhnutelně zastarale až možná směšně. O to víc mně překvapilo, že v director´s cutu Sly stran (z dnešního pohledu překonané) politiky ještě více přitlačil na pilu, než aby ji trochu utlumil. Naštěstí z filmu vyhodil robota, který byl trapný už v době premiéry, a přidal více Weatherse, čímž se to kompenzuje:).

Jednička je subjektivně lepší film, protože v ní měl Sly nějaké umělecké (dramatické/příběhové) ambice, zatímco čtyřka je už čistě žánrové béčko (tak jako dvojka s trojkou a hrůzostrašná pětka), a k tomu navíc agitačně zabarvené, ale nedá se nic dělat - pro mě je to nejlepší díl v sérii a tak trochu nostalgické guilty pleasure:)
841340
Čtyřka má své nepopiratelné kouzlo umocněné ve své době tím, že zlí Sověti dostali pořádně na hubu, což si lidi, kteří film viděli za železnou oponou, imho z pochopitelných důvodů "vychutnali" ještě násobně více, než diváci v reaganovské Americe (tak jako tom bylo v jiných filmech (třetí Rambo nebo lundgrenovský Red Scorpion, atd.) nebo sportu). K tomu samozřejmě Lundgren ve špičkové formě a parádní tréninkové montáže a vlastní (nerealistický, ale koho to zajímá, když je tak skvělý*:D*) finálový zápas.   Sly byl ve druhé polovině 80s horlivý politický ideolog a tak jako do druhého Ramba (přes protesty Camerona) nasypal svůj politický komentář a totéž protlačil do třetího (ten "gallant people of Afghanistan" dovětek v titulcích mě pokaždé rozesměje*:D*), tak i čtvrtý Rocky je v podstatě hlavně politická agitka, schovaná za sportovní film. Což ve své době fungovalo skvěle, ale dnes už to působí pro každého, kdo zmíněnou dobu neprožil, nevyhnutelně zastarale až možná směšně. O to víc mně překvapilo, že v director´s cutu Sly stran (z dnešního pohledu překonané) politiky ještě více přitlačil na pilu, než aby ji trochu utlumil. Naštěstí z filmu vyhodil robota, který byl trapný už v době premiéry, a přidal více Weatherse, čímž se to kompenzuje*:)*. Jednička je subjektivně lepší film, protože v ní měl Sly nějaké umělecké (dramatické/příběhové) ambice, zatímco čtyřka je už čistě žánrové béčko (tak jako dvojka s trojkou a hrůzostrašná pětka), a k tomu navíc agitačně zabarvené, ale nedá se nic dělat - pro mě je to nejlepší díl v sérii a tak trochu nostalgické guilty pleasure*:)*. 
4 0
reagovat
Když umřel, tak umřel.

:+:D
841334
Když umřel, tak umřel. *:+**:D*
4 0
reagovat
Tento střípek z americké osmdesátkové mozaiky je takovou naivně studenoválečnickou a nostalgicky zamlženou pohádkou pro kluky všech věkových kategorií, která vás skoro donutí vytáhnout ze skříně americkou zástavu, odpřísáhnout jí věrnost a fandit Stallonemu co nejvíce to jde. :))
Jo, taky jsem to viděl a vlastně to byl k dnešnímu dni můj jediný Rocky vůbec, jen mne ty tuny patosu nebrali ani ve správně mladém věku, ani trochu odrostlejšího a ani dnes ne. 
841328
Tento střípek z americké osmdesátkové mozaiky je takovou naivně studenoválečnickou a nostalgicky zamlženou pohádkou pro kluky všech věkových kategorií, která vás skoro donutí vytáhnout ze skříně americkou zástavu, odpřísáhnout jí věrnost a fandit Stallonemu co nejvíce to jde. *:))* Jo, taky jsem to viděl a vlastně to byl k dnešnímu dni můj jediný Rocky vůbec, jen mne ty tuny patosu nebrali ani ve správně mladém věku, ani trochu odrostlejšího a ani dnes ne. 
2 -4
reagovat
Kdysi dávno to byl můj první Rocky, takže jsem nechápal celou tu linii s pomstou. Apollo mi přišel jako šašek jak tam poskakoval v ringu a žádnou nostalgii jsem k němu necítil. Ale strhlo mě to, protože atmosféra je prostě skvělá. 
841315
Kdysi dávno to byl můj první Rocky, takže jsem nechápal celou tu linii s pomstou. Apollo mi přišel jako šašek jak tam poskakoval v ringu a žádnou nostalgii jsem k němu necítil. Ale strhlo mě to, protože atmosféra je prostě skvělá. 
1 -1
reagovat
IV je nejlepší, páč je tam Ludmilla.
841293
IV je nejlepší, páč je tam Ludmilla.
1 -1
reagovat
Vidím to tak jednou měsíčně. 
841290
Vidím to tak jednou měsíčně. 
4 -1
reagovat
Viděl sem to jako malej smrad a už tehdá mě strašně sral ten otřesnej robot (vždycky sem scény s ním přetáčel - úplně toho kripla nenávidím, bůh žehnej tý nový verzi, kde je vymazanej). A taky moje dětský nepochopení, jak může po trojce, kde bylo řečený že proti Langově síle vydrží dvě až tři kola. Tak najednou zvládne patnáct kol proti nadopovanýmu komouši...
Ale i tak je to sranda film, kterej mám svým způsobem rád, protože je doslova kouzelně pitomej :D
841288
Viděl sem to jako malej smrad a už tehdá mě strašně sral ten otřesnej robot (vždycky sem scény s ním přetáčel - úplně toho kripla nenávidím, bůh žehnej tý nový verzi, kde je vymazanej). A taky moje dětský nepochopení, jak může po trojce, kde bylo řečený že proti Langově síle vydrží dvě až tři kola. Tak najednou zvládne patnáct kol proti nadopovanýmu komouši... Ale i tak je to sranda film, kterej mám svým způsobem rád, protože je doslova kouzelně pitomej :D
3 -2
reagovat
Muj prvni Rocky. 80s, VHS, rychlodabing.. Oldies goldies
841280
Muj prvni Rocky. 80s, VHS, rychlodabing.. Oldies goldies
3 -1
reagovat
Zasloužený vítěz pěti Zlatých malin. :+
841279
Zasloužený vítěz pěti Zlatých malin. *:+*
4 -9
reagovat

Rocky na vrcholu : ,,Dragoooooo!´´

Drago : ,,I must break you!´´
841278
Drago : ,,I must break you!´´
Rocky na vrcholu : ,,Dragoooooo!´´
6 -1
reagovat
Naj diel série :+
841277
Naj diel série *:+*
6 -2
reagovat
Neni to clovek. Je jako kus zeleza :) KULT
841276
Neni to clovek. Je jako kus zeleza *:)* KULT
6 -1
reagovat
neznám bolest
841273
neznám bolest
6 -1
reagovat
Nejlepší Rocky!!!
841272
Nejlepší Rocky!!!
7 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se