Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Zemřel Wolfgang Petersen, režisér Ponorky, Nekonečného příběhu a Troji

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
S nasadením života a Smrtici i epidemie patrí medzi top ve svem žánri.
837877
S nasadením života a Smrtici i epidemie patrí medzi top ve svem žánri.
4 -2
reagovat
Troja je výborný film. Kritikům doporučuji se podívat znovu a porovnat se současnou produkcí velkofilmů. Ústřední dvojice Bana a Pitt jsou skvělý. I ty dialogy mají hlavu a patu scénaristé poté pracovali na na Hře o Trůny. Kdo chce vidět věrnější zpacovaní Ilias existuje seriál Troja: Pád města
To hodnocení na čsfd je až nespravedlivě kritický, ale lepší než Troja to fakt není.   
837870
Troja je výborný film. Kritikům doporučuji se podívat znovu a porovnat se současnou produkcí velkofilmů. Ústřední dvojice Bana a Pitt jsou skvělý. I ty dialogy mají hlavu a patu scénaristé poté pracovali na na Hře o Trůny. Kdo chce vidět věrnější zpacovaní Ilias existuje seriál [url=https://www.csfd.cz/film/593112-troja-pad-mesta/prehled/]Troja: Pád města [/url]To hodnocení na čsfd je až nespravedlivě kritický, ale lepší než Troja to fakt není.   
7 0
reagovat
RIP

Práve nedávno som pozeral Poseidon z 2006. Stále nič moc ale je to guilty pleasure epika.

Dokonalá búrka je jeden z pomerne obľúbených filmov a soundtrackov. Ak ide v TV, spravidla to pozriem. Petersen a herci tam fakt dobre trafili takú tú správne blue collar prímorskú chlapacku atmosféru. A ako tak rozmýšľam, asi je to jedna z Clooneyho top úloh, málokde bol lepší ak vôbec.

Ponorka jasná klasika. Tiež top atmosféra.

Tróju mám rád tiež. Po Gladiatorovi jediný historický veľkofilm ktorý so snahou napodobniť Scotta komerčne nezhorel. Tiež jedna z Pittovych top úloh a Bana asi lepší nebol nikde. Super epic výprava.

A Nekonečný príbeh. Prvá VHS spolu s Dvojitým zásahom. Inak tam by mi nevadil remake, prekvapuje ma že to nikto ešte neskúsil.
837869
RIP Práve nedávno som pozeral Poseidon z 2006. Stále nič moc ale je to guilty pleasure epika. Dokonalá búrka je jeden z pomerne obľúbených filmov a soundtrackov. Ak ide v TV, spravidla to pozriem. Petersen a herci tam fakt dobre trafili takú tú správne blue collar prímorskú chlapacku atmosféru. A ako tak rozmýšľam, asi je to jedna z Clooneyho top úloh, málokde bol lepší ak vôbec. Ponorka jasná klasika. Tiež top atmosféra. Tróju mám rád tiež. Po Gladiatorovi jediný historický veľkofilm ktorý so snahou napodobniť Scotta komerčne nezhorel. Tiež jedna z Pittovych top úloh a Bana asi lepší nebol nikde. Super epic výprava. A Nekonečný príbeh. Prvá VHS spolu s Dvojitým zásahom. Inak tam by mi nevadil remake, prekvapuje ma že to nikto ešte neskúsil.
7 -1
reagovat
Režisér se kterým jsem si bohužel nikdy moc nerozuměl. Ponorka je vlastně jedinej film, kterej se mi od něj líbil. V tomhle případě opravdu velká poklona, ale jinak žel bohu šla jeho pozdější tvorba zcela mimo mě. Je mi líto...
837868
Režisér se kterým jsem si bohužel nikdy moc nerozuměl. Ponorka je vlastně jedinej film, kterej se mi od něj líbil. V tomhle případě opravdu velká poklona, ale jinak žel bohu šla jeho pozdější tvorba zcela mimo mě. Je mi líto...
2 -2
reagovat
Skoro všechno co natočil byla vyložená pecka(a já mám rád třeba i takovou Tróju i když je to objektivně jeden z jeho slabších kousků ale když na to narazím v televizi stejně u toho většinou už zůstanu). Škoda toho Batmana v Supermana a taky toho že po roce 2006 už žádný další blockbuster(natožpak Hollywoodský) neudělal. Souhlasím s "Můj nepřítel". Jako děcko jsem to miloval a pak na to doslova na mnoho let úplně zapoměl jen abych si na to po letech náhodně vzpomněl jakobych našel starou lásku. Díky za vše pane Petersen. 
837867
Skoro všechno co natočil byla vyložená pecka(a já mám rád třeba i takovou Tróju i když je to objektivně jeden z jeho slabších kousků ale když na to narazím v televizi stejně u toho většinou už zůstanu). Škoda toho Batmana v Supermana a taky toho že po roce 2006 už žádný další blockbuster(natožpak Hollywoodský) neudělal. Souhlasím s "[i]Můj nepřítel[/i]". Jako děcko jsem to miloval a pak na to doslova na mnoho let úplně zapoměl jen abych si na to po letech náhodně vzpomněl jakobych našel starou lásku. Díky za vše pane Petersen. 
4 0
reagovat
Proč se tu tak málo objevuje Enemy Mine? Ten film je dokonalý a kouzelný. Jeden z nejpodceňovanějších filmů vůbec. 
837863
Proč se tu tak málo objevuje Enemy Mine? Ten film je dokonalý a kouzelný. Jeden z nejpodceňovanějších filmů vůbec. 
6 -4
reagovat
Ciweeee :(

Nekonečný příběh, to pro mě v dětství byly vlastně takové Hvězdný války, kterých jsem se dočkal pozdě. Ten film, jakkoli už bych na něj asi nekoukal, ve mě probouzí hrozně dobrý vzpomínky.

A že Troja byla hejtovaná, to mi uniklo, a za mě tedy naprosto nevím proč, ten film patří ve svém ranku IMO k tomu hodně lepšímu.
837862
Ciweeee :( Nekonečný příběh, to pro mě v dětství byly vlastně takové Hvězdný války, kterých jsem se dočkal pozdě. Ten film, jakkoli už bych na něj asi nekoukal, ve mě probouzí hrozně dobrý vzpomínky. A že Troja byla hejtovaná, to mi uniklo, a za mě tedy naprosto nevím proč, ten film patří ve svém ranku IMO k tomu hodně lepšímu.
4 -2
reagovat
Až na Poseidon a možná Shattered a Four Against the Bank (obé jsem zatím neviděl, tak nemůžu soudit) všechny ostatní filmy, když už ne rovnou pecky, tak parádní řemeslo a skvělé žánrovky, u kterých lituju, že jsem je neviděl v kině úplně všechny, ale jen několik z nich. Sice v Hollywoodu skončil už dávno a kdoví, zda by ještě někdy něco natočil, ale i tak bude chybět, no.

Jinak Troy je v Director's Cutu o dost lepší film než (už tak slušná) kinoverze. Není to sice až takový "skok" jako u Kingdom Of Heaven, ale posun nahoru tam rozhodně je (stejně jako třeba u Alexandra). Až jsem byl překvapený, kolik toho původně obětovali a o kolik mohl být ten film lepší už v kině. 
837861
Až na Poseidon a možná Shattered a Four Against the Bank (obé jsem zatím neviděl, tak nemůžu soudit) všechny ostatní filmy, když už ne rovnou pecky, tak parádní řemeslo a skvělé žánrovky, u kterých lituju, že jsem je neviděl v kině úplně všechny, ale jen několik z nich. Sice v Hollywoodu skončil už dávno a kdoví, zda by ještě někdy něco natočil, ale i tak bude chybět, no. Jinak Troy je v Director's Cutu o dost lepší film než (už tak slušná) kinoverze. Není to sice až takový "skok" jako u Kingdom Of Heaven, ale posun nahoru tam rozhodně je (stejně jako třeba u Alexandra). Až jsem byl překvapený, kolik toho původně obětovali a o kolik mohl být ten film lepší už v kině. 
5 -1
reagovat
reaguje na: woody
Perfekt, díky moc! :+
837860
Perfekt, díky moc! *:+*
837857
2 0
reagovat
reaguje na: KarelR
Tak ta všeobecně nejpřijímanější je petersenův DC cut z 90. let - má 208 minut a vyšel na DVD i Blu-Ray.

Vedle toho existuje ještě kinoverze, která má jen asi 150 minut a ne že by s ní WP nebyl spokojen, ale přece jenom tam byl donucený k mnoha vystřiženým scénám.

Ale jelikož se původně Das Boot natáčela v koprodukce s německými televizemi, vznikla ještě hromada materiálů, z níž pak vznikla 3-dílná minisérie po 100 minutách. Tato 300minutová verze se dá také sehnat, vyšla na DVD - je roztahanější, nemá takový spád, nuda nuda šeď šeď.

Ideál je proto DC cut. 
837857
Tak ta všeobecně nejpřijímanější je petersenův DC cut z 90. let - má 208 minut a vyšel na DVD i Blu-Ray. Vedle toho existuje ještě kinoverze, která má jen asi 150 minut a ne že by s ní WP nebyl spokojen, ale přece jenom tam byl donucený k mnoha vystřiženým scénám. Ale jelikož se původně Das Boot natáčela v koprodukce s německými televizemi, vznikla ještě hromada materiálů, z níž pak vznikla 3-dílná minisérie po 100 minutách. Tato 300minutová verze se dá také sehnat, vyšla na DVD - je roztahanější, nemá takový spád, nuda nuda šeď šeď. Ideál je proto DC cut. 
837832
10 0
reagují: KarelR
reagovat
Trója je super 
837846
Trója je super 
7 0
reagovat
1) The Neverending Story - i když jsem to neviděl tak 15 let, tak na ty šílené zážitky na konci 80. let nikdy nezapomenu,
2) Outbreak - asi nejvíce napínavý film 90. let, který jsem na VHS a Nově viděl nesčetněkrát,
3) In the Line of Fire - ve všech ohledech dokonalý thriller.

Dokonalou bouři bych chtěl vidět v Imaxu. než zemřu, chci dohnat Das Boot ve 4k. Troya mě mine zřejmě navždy
837843
1) The Neverending Story - i když jsem to neviděl tak 15 let, tak na ty šílené zážitky na konci 80. let nikdy nezapomenu, 2) Outbreak - asi nejvíce napínavý film 90. let, který jsem na VHS a Nově viděl nesčetněkrát, 3) In the Line of Fire - ve všech ohledech dokonalý thriller. Dokonalou bouři bych chtěl vidět v Imaxu. než zemřu, chci dohnat Das Boot ve 4k. Troya mě mine zřejmě navždy
5 0
reagovat
Nekonečný příběh byl skvělý, ale Dokonalá bouře ve mě v mládí taky zanechala hodně.
837840
Nekonečný příběh byl skvělý, ale Dokonalá bouře ve mě v mládí taky zanechala hodně.
6 0
reagovat
Nekonečný příběh je film, který se mi nesmazatelně vypálil do paměti. Děkuji Petersene.
837838
Nekonečný příběh je film, který se mi nesmazatelně vypálil do paměti. Děkuji Petersene.
5 0
reagovat
reaguje na: Likan7
Ta burácivá hudba je ze soundracku Burtonovy Planety opic (Elfman) a myslím, že je použita ve více jak tříhodinovém režisérském sestřihu, který teda já osobně zbožňuju... Troja to tenkrát schytala dost neprávem, vysmívali se Pittovi s blond hřívou (neoprávněně, je tam super), mrtvolnému O'Toolovi (vcelku oprávněně), slabší stylizaci (řekněme, že to prostě bylo decentní v rámci jakéhosi "realismu" a já s tím neměl problém), jalovému Bloomovi (tak pade na pade) a nevýrazné Heleně (za mě Kruger vcelku fajn). Navíc Sean Bean by si zasloužil vlastní spin-off...jo, jak nad tím přemýšlím, Troja je super, poctivá starosvětská filmařina a spolu se Smrtící epidemií a S nasazením života můj nejoblíbenější Petersen
837837
Ta burácivá hudba je ze soundracku Burtonovy Planety opic (Elfman) a myslím, že je použita ve více jak tříhodinovém režisérském sestřihu, který teda já osobně zbožňuju... Troja to tenkrát schytala dost neprávem, vysmívali se Pittovi s blond hřívou (neoprávněně, je tam super), mrtvolnému O'Toolovi (vcelku oprávněně), slabší stylizaci (řekněme, že to prostě bylo decentní v rámci jakéhosi "realismu" a já s tím neměl problém), jalovému Bloomovi (tak pade na pade) a nevýrazné Heleně (za mě Kruger vcelku fajn). Navíc Sean Bean by si zasloužil vlastní spin-off...jo, jak nad tím přemýšlím, Troja je super, poctivá starosvětská filmařina a spolu se Smrtící epidemií a S nasazením života můj nejoblíbenější Petersen
837825
10 0
reagovat
reaguje na: KarelR
Přidávám se k otázce.

Jeden z těch režisérů, jejichž filmy mě provázely dětstvím a dospíváním. Tohle mě docela zasáhlo. :'(
837834
Přidávám se k otázce. Jeden z těch režisérů, jejichž filmy mě provázely dětstvím a dospíváním. Tohle mě docela zasáhlo. :'(
837832
4 0
reagovat
Hele jak to je s verzema Ponorky? Je nějaká, která se hromadně nejvíc doporučuje, třeba jako Final Cut u Blade Runnera nebo prodloužený Království nebeský? :)
837832
Hele jak to je s verzema Ponorky? Je nějaká, která se hromadně nejvíc doporučuje, třeba jako Final Cut u Blade Runnera nebo prodloužený Království nebeský? *:)*
5 0
reagují: woody, Memphis
reagovat

RIP

Tiež registrujem že na Tróju veľa ľudí pindá že je taká a hentaká ale podľa mňa je to super historický veľkofilm ktorý úplne v pohode funguje aj dnes.
837831
Tiež registrujem že na [i]Tróju [/i]veľa ľudí pindá že je taká a hentaká ale podľa mňa je to super historický veľkofilm ktorý úplne v pohode funguje aj dnes.
RIP
6 -1
reagují: The Joker
reagovat
Odpočívej v pokokoji, Wolfgangu.
Za mě nejlepší Smrtící epidemie. Pak Dokonalá bouře a Troja.
(Ponorku si musím připomenout)

pro redakci: když tak si opravte jméno v nadpisu
837830
Odpočívej v pokokoji, Wolfgangu. Za mě nejlepší Smrtící epidemie. Pak Dokonalá bouře a Troja. (Ponorku si musím připomenout) pro redakci: když tak si opravte jméno v nadpisu
3 -1
reagovat
Smrtící Epidemie je absolutní top jeho film. Perfektní precizní filmařina od začátku do konce. :+:o

Troja. Nejvíc namakaná role Brada Pitta. Absolutně nejlepší ztvárnění historické postavy v dosavadní filmografii vůbec. Ten film je skvělej. 8)
837828
Smrtící Epidemie je absolutní top jeho film. Perfektní precizní filmařina od začátku do konce. *:+**:o* Troja. Nejvíc namakaná role Brada Pitta. Absolutně nejlepší ztvárnění historické postavy v dosavadní filmografii vůbec. Ten film je skvělej. *8)*
5 -1
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se