Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku The Gray Man: Recenze

příspěvky 41 - 45 Napsat příspěvek

3/10

Škaredý film o ničem. Ta buchta, které bych nevěřil, že umí uvařit míchaná vajíčka, natož nějakou agentku, jak tam běhá s raketometem na zádech to byla síla ... :D A třeba kecy o házení zbraně bez nábojů byly naprosto stupidní a štvaly mě.
835200
Škaredý film o ničem. Ta buchta, které bych nevěřil, že umí uvařit míchaná vajíčka, natož nějakou agentku, jak tam běhá s raketometem na zádech to byla síla ... *:D* A třeba kecy o házení zbraně bez nábojů byly naprosto stupidní a štvaly mě.
3/10
7 -8
reagovat

6-7/10

Očekával jsem strašně málo. Vlastně jsem očekával průser, což mě naučil Red Notice, Old Guard, 6 Underground a mnohé další fláky, které sice byly drahé, ale fakt fakt blbé a hlavně nudné na sledování. O to větším překvapením pro mě bylo, že jsem si Gray Man vlastně užil a ty 2 hodiny mi utekly vcelku rychle.

Na rozdíl od drtivé většiny internetu mi tam Gosling vůbec nevadil, neb toho stoického, málomluvného drsňáka imho zvládá v pohodě, a pitoreskní Evans je vyloženě lahůdka:D

Vadí mi tak opravdu spíš technická stránka věci, jak už zaznělo v recenzi. Těch 200 milionů tam prostě vidět není a obzvlášť digitální triky jsou místy vyloženě odpudivé (devastace nám. Rep. šalinou).

Sečteno a podtrženo vlastně docela fajn věc, ke které se asi klidně někdy za pár let třeba i vrátím, ale na druhou stranu naprosto chápu i argumentaci druhého tábora, který je z filmu zklamaný.
835196
Očekával jsem strašně málo. Vlastně jsem očekával průser, což mě naučil Red Notice, Old Guard, 6 Underground a mnohé další fláky, které sice byly drahé, ale fakt fakt blbé a hlavně nudné na sledování. O to větším překvapením pro mě bylo, že jsem si Gray Man vlastně užil a ty 2 hodiny mi utekly vcelku rychle. Na rozdíl od drtivé většiny internetu mi tam Gosling vůbec nevadil, neb toho stoického, málomluvného drsňáka imho zvládá v pohodě, a pitoreskní Evans je vyloženě lahůdka*:D* Vadí mi tak opravdu spíš technická stránka věci, jak už zaznělo v recenzi. Těch 200 milionů tam prostě vidět není a obzvlášť digitální triky jsou místy vyloženě odpudivé (devastace nám. Rep. šalinou). Sečteno a podtrženo vlastně docela fajn věc, ke které se asi klidně někdy za pár let třeba i vrátím, ale na druhou stranu naprosto chápu i argumentaci druhého tábora, který je z filmu zklamaný.
6-7/10
5 -3
reagovat
Osobně bych byl mnohem přísnější. Ten film je strašlivě odfláknutý. Top herci jedou ani ne na půl plynu. Akce je naprosto matná. CGI působí hrozivě. A střih je k pláči. Soundtrack... ehm, má to vůbec nějaký?

Scéna, kde je Gosling připoután u Rudolfina a zásahovka ho není schopná ohrozit je vyloženě k smíchu - přišlo mi to, jako by tam byl celou věčnost a URNA tam fungovala jako skriptovaní panáci ve FPS hrách.

Další věc - lokace. Praha 30x krát jinak. S rozpočtem, jaký měli si ani nepohlídali detaily - Žižkovská věž ve scéně pohřbu (to měla být myslím Vídeň) a pak znovu na delší dobu při drone shotu (Praha).

Mně by nevadil hloupý akčňák, kdyby to aspoň byla prča. Ale není, je to příšerná klišoidní nuda s bezkrevnou choreografií soubojů.

EDIT: facku zaslouží i costume a makeup departments. Anička zde absolutně nesexy. V NTTD si ukradla pro sebe celou jednu pasáž a byla prostě úžasná. Gosling totálně nařachaný a nikde to, kromě jedné scény neprodali.
EDIT2: když bych chtěl agenturní politiku, dám si Bournea. Když se chci bát o hrdiny a chci plnotučnou akci, dám si Ajeossi.

2-3/10 :-
835195
Osobně bych byl mnohem přísnější. Ten film je strašlivě odfláknutý. Top herci jedou ani ne na půl plynu. Akce je naprosto matná. CGI působí hrozivě. A střih je k pláči. Soundtrack... ehm, má to vůbec nějaký? Scéna, kde je Gosling připoután u Rudolfina a zásahovka ho není schopná ohrozit je vyloženě k smíchu - přišlo mi to, jako by tam byl celou věčnost a URNA tam fungovala jako skriptovaní panáci ve FPS hrách. Další věc - lokace. Praha 30x krát jinak. S rozpočtem, jaký měli si ani nepohlídali detaily - Žižkovská věž ve scéně pohřbu (to měla být myslím Vídeň) a pak znovu na delší dobu při drone shotu (Praha). Mně by nevadil hloupý akčňák, kdyby to aspoň byla prča. Ale není, je to příšerná klišoidní nuda s bezkrevnou choreografií soubojů. EDIT: facku zaslouží i costume a makeup departments. Anička zde absolutně nesexy. V NTTD si ukradla pro sebe celou jednu pasáž a byla prostě úžasná. Gosling totálně nařachaný a nikde to, kromě jedné scény neprodali. EDIT2: když bych chtěl agenturní politiku, dám si Bournea. Když se chci bát o hrdiny a chci plnotučnou akci, dám si Ajeossi. 2-3/10 *:-*
14 -3
reagovat

6/10

"Vítejte v Fight Netflix Clubu. První pravidlo zní: "Dáme tomu obří rozpočet, ideálně okolo 200 mega." Druhé pravidlo zní: "Prachy na tom nepůjdou vůbec vidět a výsledek bude stát za hovno." Třetí pravidlo zní: "Příště to uděláme úplně stejně, protože přesně tohle diváci chtějí vidět a pravidelně nám za to platit." Čtvrté a poslední pravidlo zní: "Platí první, druhé a zejména třetí pravidlo.":D Po zhlédnutí filmu mohu smutně konstatovat, že streamovací fastfood nezklamal a pravidla Netflix Clubu byla i tentokrát zcela neporušena.
 
Nevzrušující a unylý trailer neblaze naznačoval další generickou "dávku emocí" z netflixácké pásové výroby a bohužel se ukázalo, že jak zlověstně sliboval, tak také do puntíku splnil, protože samotný film je přinejlepším slušné řemeslo ale nic, jakože vůbec nic, navíc, což je na nejdražší projekt Netflixu, wannabe událost streamovací sezóny, nový brand na spousty pokračování v budoucnu (budou vůbec, když akcie padají k zemi a "budget cuts" je v kancelářích Netflixu nový buzzword?) a důvod, proč si jejich službu dál předplácet a nedat jim vale ve prospěch konkurence, sakra málo.
 
Předlohu neznám a tak tedy netuším, jak moc velká vykrádačka všeho možného je to už na papíře, ale scénář filmu jako by pocházel z 90s (dost mi to připomínalo hypotetickou situaci, kdyby někdo vzal scénář Gemini Mana a vyhodil z něho všechny sci-fi prvky:D). Počínaje otřepanou zápletkou zrady ve vlastních řadách a vydání se na útěk s cílem očistit své jméno a/nebo zachránit si život, aneb kolikrát to tady už bylo od Bonda přes Bournea a Hunta po kupu nezapamatování hodných béček (a to nepočítám seriály nebo videohry), přes nezajímavé Muffiny MacGuffiny a jednorozměrné figurky spolu s příběhovými klišé konče. A jako bonus navíc zde máme ještě status quo závěr filmu, který nedává moc smysl (celý film Page prohlašuje, jak je Gosling nechtěný už jen proto, že je poslední Šedivák a navrch ještě nepohodlný svědek, který musí být eliminován, aby jej na konci nechal jen tak na živu a riskoval, že si celou legraci s útěkem a honbou na něj zopakuje?).
 
Nicméně u podobných špionážních žánrovek o děj častokrát příliš nejde, důležitá je opulentní audiovizuální stránka a především předvedená akce. A v tomto směru je to snad ještě horší. Nekoná se zde žádný eye-candy moment, žádná scéna, která by člověka donutila uznale pokývat hlavou (v jakémkoliv ohledu), dokonce ani o nějakém money-shotu nemůže být vůbec řeč. Ten šílený rozpočet na filmu, snad kromě sekvence u nás, není absolutně znát a bez problému bych uvěřil, že stál polovinu. Samotné akci nepřekvapivě vévodí v traileru vyzdvihovaná honička v Praze, která je, pravda, vcelku slušná, ale to jen díky tomu, že všechny ostatní akční scény ve filmu stojí za nic (zvláště bitka v letadle je střihem totálně zabitá), nikoliv proto, že by byla natolik na úrovni. Vyjma tramvajové projížďky městem je všechno ve (k rozpočtu milosrdné) tmě, kouři, mlze nebo v kombinaci všeho zmíněného bez jediného nápadu, zajímavého úhlu kamery nebo chytrého střihu (včetně finální bitky v bludišti, která měla být klimaxem filmu). Choreografie je tak strašně generická, až se člověk podivuje, že film mají na svědomí ti stejní lidé, kteří před pár lety natočili skvělou Civil War:-.
 
Po herecké stránce je zde Gosling na můj vkus docela matný a nevýrazný (a to jej mám jako herce docela rád), Armas je absolutně nevyužita a kdyby roli hrál kdokoliv "no name" jiný, vyšlo by to na stejno (takže stále platí, že v pár minutovém vystoupení v NTTD působí/zaujme nesrovnatelně více, než v typově podobných rolích všude jinde, kde se objevila poté), mdlý Page je úplná tragédie a jediní, kdo z toho vycházejí alespoň trochu dobře, jsou Evans s pornoknírkem (neklamný to znak toho, že postava je záporák:)), který si skrz naskrz psychopatickou polohu slušně užívá a Thornton ve vedlejší roli Goslingova mentora.
 
Zkrátka Netflix najal herecké hvězdy, prověřené režisérské duo, odklepl štědrý rozpočet, štáb se dokonce vydal natáčet na skutečné lokace a neodflákl to jen šaškováním před blue/greenscreenem (správně, v dnešní době se, bohužel, cení i taková kdysi samozřejmost/banalita:D), papírově je tedy vše v naprostém pořádku. Stojí ovšem výsledek - při srovnání s konkurencí z podobné váhově-rozpočtové kategorie (NTTD, Rouge Nation, Fallout) - za něco víc, než jen znuděné zívnutí a pokrčení rameny? Bohužel pro Netflix i jeho diváky ne.
 
P.S. Když největší invenci u filmu předvede autor závěrečných animovaných titulků, tak je to pro 200 mega produkci hodně smutná vizitka. 
835191
"Vítejte v [s]Fight[/s] Netflix Clubu. První pravidlo zní: "Dáme tomu obří rozpočet, ideálně okolo 200 mega." Druhé pravidlo zní: "Prachy na tom nepůjdou vůbec vidět a výsledek bude stát za [spoiler]hovno[/spoiler]." Třetí pravidlo zní: "Příště to uděláme úplně stejně, protože přesně tohle diváci chtějí vidět a pravidelně nám za to platit." Čtvrté a poslední pravidlo zní: "Platí první, druhé a zejména třetí pravidlo."*:D* Po zhlédnutí filmu mohu smutně konstatovat, že streamovací fastfood nezklamal a pravidla Netflix Clubu byla i tentokrát zcela neporušena.   Nevzrušující a unylý trailer neblaze naznačoval další generickou "dávku emocí" z netflixácké pásové výroby a bohužel se ukázalo, že jak zlověstně sliboval, tak také do puntíku splnil, protože samotný film je přinejlepším slušné řemeslo ale nic, jakože vůbec nic, navíc, což je na nejdražší projekt Netflixu, wannabe událost streamovací sezóny, nový brand na spousty pokračování v budoucnu (budou vůbec, když akcie padají k zemi a "budget cuts" je v kancelářích Netflixu nový buzzword?) a důvod, proč si jejich službu dál předplácet a nedat jim vale ve prospěch konkurence, sakra málo.   Předlohu neznám a tak tedy netuším, jak moc velká vykrádačka všeho možného je to už na papíře, ale scénář filmu jako by pocházel z 90s (dost mi to připomínalo hypotetickou situaci, kdyby někdo vzal scénář Gemini Mana a vyhodil z něho všechny sci-fi prvky*:D*). Počínaje otřepanou zápletkou zrady ve vlastních řadách a vydání se na útěk s cílem očistit své jméno a/nebo zachránit si život, aneb kolikrát to tady už bylo od Bonda přes Bournea a Hunta po kupu nezapamatování hodných béček (a to nepočítám seriály nebo videohry), přes nezajímavé [s]Muffiny[/s] MacGuffiny a jednorozměrné figurky spolu s příběhovými klišé konče. A jako bonus navíc zde máme ještě [spoiler]status quo[/spoiler] závěr filmu, který nedává moc smysl [spoiler](celý film Page prohlašuje, jak je Gosling nechtěný už jen proto, že je poslední Šedivák a navrch ještě nepohodlný svědek, který musí být eliminován, aby jej na konci nechal jen tak na živu a riskoval, že si celou legraci s útěkem a honbou na něj zopakuje?)[/spoiler].   Nicméně u podobných špionážních žánrovek o děj častokrát příliš nejde, důležitá je opulentní audiovizuální stránka a především předvedená akce. A v tomto směru je to snad ještě horší. Nekoná se zde žádný eye-candy moment, žádná scéna, která by člověka donutila uznale pokývat hlavou (v jakémkoliv ohledu), dokonce ani o nějakém money-shotu nemůže být vůbec řeč. Ten šílený rozpočet na filmu, snad kromě sekvence u nás, není absolutně znát a bez problému bych uvěřil, že stál polovinu. Samotné akci nepřekvapivě vévodí v traileru vyzdvihovaná honička v Praze, která je, pravda, vcelku slušná, ale to jen díky tomu, že všechny ostatní akční scény ve filmu stojí za nic (zvláště bitka v letadle je střihem totálně zabitá), nikoliv proto, že by byla natolik na úrovni. Vyjma tramvajové projížďky městem je všechno ve (k rozpočtu milosrdné) tmě, kouři, mlze nebo v kombinaci všeho zmíněného bez jediného nápadu, zajímavého úhlu kamery nebo chytrého střihu (včetně finální bitky [spoiler]v bludišti[/spoiler], která měla být klimaxem filmu). Choreografie je tak strašně generická, až se člověk podivuje, že film mají na svědomí ti stejní lidé, kteří před pár lety natočili skvělou Civil War*:-*.   Po herecké stránce je zde Gosling na můj vkus docela matný a nevýrazný (a to jej mám jako herce docela rád), Armas je absolutně nevyužita a kdyby roli hrál kdokoliv "no name" jiný, vyšlo by to na stejno (takže stále platí, že v pár minutovém vystoupení v NTTD působí/zaujme nesrovnatelně více, než v typově podobných rolích všude jinde, kde se objevila poté), mdlý Page je úplná tragédie a jediní, kdo z toho vycházejí alespoň trochu dobře, jsou Evans s pornoknírkem (neklamný to znak toho, že postava je záporák*:)*), který si skrz naskrz psychopatickou polohu slušně užívá a Thornton ve vedlejší roli Goslingova mentora.   Zkrátka Netflix najal herecké hvězdy, prověřené režisérské duo, odklepl štědrý rozpočet, štáb se dokonce vydal natáčet na skutečné lokace a neodflákl to jen šaškováním před blue/greenscreenem (správně, v dnešní době se, bohužel, cení i taková kdysi samozřejmost/banalita*:D*), papírově je tedy vše v naprostém pořádku. Stojí ovšem výsledek - při srovnání s konkurencí z podobné váhově-rozpočtové kategorie (NTTD, Rouge Nation, Fallout) - za něco víc, než jen znuděné zívnutí a pokrčení rameny? Bohužel pro Netflix i jeho diváky ne.   P.S. Když největší invenci u filmu předvede autor závěrečných animovaných titulků, tak je to pro 200 mega produkci hodně smutná vizitka. 
6/10
3 -2
reagovat
Nejvýstižnější je to slovo "mdlé", které Hlad použil. Jsou tu herci, jsou tu prachy, jsou akční scény, ale mě to prostě často nudilo až nepříjemně hodně.
835190
Nejvýstižnější je to slovo "mdlé", které Hlad použil. Jsou tu herci, jsou tu prachy, jsou akční scény, ale mě to prostě často nudilo až nepříjemně hodně.
5 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se