Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Top Gun: Maverick: Recenze

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
reaguje na: Epochva
No tak jaká je tvá odbornost? :) 

Jinak argumentuješ uplně zbytečně, protože já nepsal, že je to bez odborných chyb. 
830091
No tak jaká je tvá odbornost? *:)*  Jinak argumentuješ uplně zbytečně, protože já nepsal, že je to bez odborných chyb. 
830085
1 -1
reagovat

Komentar pilota amatera

Jedina vec, ktora ma tam vyslovene, diplomaticky povedane, pobavila bol sposob, akym Maverick ochcal Hangmana v treningovej pasazi tym, ze letel proti slnku. Presne na to tam maju tie ich helmy slnecne vizory. Ktore vsak samozrejme nemohli vo filme pouzivat, pretoze by nikto nespoznal hercov, ktori tam tie Gcka davali.8)
Z rovnakeho dovodu vo vsetkych filmoch s astronautami alebo potapacmi maju prilby vnutorne osvetlenie. S nim by v reali takmer nic nevideli ale divaci musia vidiet na tvare hercov.?)
830089
Jedina vec, ktora ma tam vyslovene, diplomaticky povedane, pobavila bol sposob, akym Maverick ochcal Hangmana v treningovej pasazi tym, ze letel proti slnku. Presne na to tam maju tie ich helmy slnecne vizory. Ktore vsak samozrejme nemohli vo filme pouzivat, pretoze by nikto nespoznal hercov, ktori tam tie Gcka davali.*8)* Z rovnakeho dovodu vo vsetkych filmoch s astronautami alebo potapacmi maju prilby vnutorne osvetlenie. S nim by v reali takmer nic nevideli ale divaci musia vidiet na tvare hercov.*?)*
Komentar pilota amatera
7 -1
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Nejsem laik a neodborník, byť takové tvrzení na internetu neobstojí, ale ty sis začal. Klidně si tady můžu zahrát na ještě většího vosera a rozpitvat každý nesmysl ve filmu, přestože: "Ta akce byla pro diváky a já s tím nemám nejmenší problém."

Jeden takový jsem už ohledně přetížení uvedl, přesto jsi následně zkopíroval celou stať kterou na to J. Míka poukazuje. Už jen to odhaluje jak se v problematice orientuješ, když si to nedokázal pochopit.
Vysoké přetížení vzniká pouze v oblouku. Jakmile se trajektorie opět napřímí, přetížení se opět vrací na hodnoty blízké 1 G.
(Typicky: Chci stoupat, zatáhnu za knipl a krátce tam, v závislosti na rychlosti atd,  mohou skočit brutální Géčka. Jakmile však úhel náběhu dosáhne požadovanou hodnotu, přetížení opět klesne na normál a letadlo stoupá.)
To znamená, že scény filmu, kde piloti tahají géčka po celou dobu vertikály k hřebenu sopky je jen umělecká fikce, žádná realita. 

Zaměřovací kontejnery a LGB (laserem naváděné pumy) mají určité limity. V případě profilu letu jaký je předveden ve filmu by se vůbec nedokázaly zaměřit ani pumy a prakticky ani zaměřovací kontejnery. Tady byl J. Míka ve vyjádřeních ohledně útoků na pozemní cíle velmi diplomatický...

Projekce přetížení ve filmu je velmi věrohodná, v tom naprosto souhlasím. Letecké souboje už mnohem méně. Kdyby Maverick předvedl manévr zvaný kobra, okamžitě by ztratil energii a letoun který jej předehnal by mu bleskově zmizel z dohledu. Možná by ještě stihl odpálit ŘS jako v jedničce, ale souboj na kanóny by tím skončil...

A takto můžeme v pitvání klidně pokračovat, já si věřím, co ty? 
Ale možná by sis měl nejdřív ujasnit co vlastě chceš. Nejdříve tu poučuješ o uměleckém záměru filmu a pak se zaštiťuješ jeho realističností, tím že většina lidí z praxe je z toho "vyndaná".
830085
Nejsem laik a neodborník, byť takové tvrzení na internetu neobstojí, ale ty sis začal. Klidně si tady můžu zahrát na ještě většího vosera a rozpitvat každý nesmysl ve filmu, přestože: "Ta akce byla pro diváky a já s tím nemám nejmenší problém." Jeden takový jsem už ohledně přetížení uvedl, přesto jsi následně zkopíroval celou stať kterou na to J. Míka poukazuje. Už jen to odhaluje jak se v problematice orientuješ, když si to nedokázal pochopit. Vysoké přetížení vzniká pouze v oblouku. Jakmile se trajektorie opět napřímí, přetížení se opět vrací na hodnoty blízké 1 G. (Typicky: Chci stoupat, zatáhnu za knipl a krátce tam, v závislosti na rychlosti atd,  mohou skočit brutální Géčka. Jakmile však úhel náběhu dosáhne požadovanou hodnotu, přetížení opět klesne na normál a letadlo stoupá.) [spoiler]To znamená, že scény filmu, kde piloti tahají géčka po celou dobu vertikály k hřebenu sopky je jen umělecká fikce, žádná realita.  [/spoiler] Zaměřovací kontejnery a LGB (laserem naváděné pumy) mají určité limity. V případě profilu letu jaký je předveden ve filmu by se vůbec nedokázaly zaměřit ani pumy a prakticky ani zaměřovací kontejnery. Tady byl J. Míka ve vyjádřeních ohledně útoků na pozemní cíle velmi diplomatický... Projekce přetížení ve filmu je velmi věrohodná, v tom naprosto souhlasím. Letecké souboje už mnohem méně. Kdyby Maverick předvedl manévr zvaný kobra, okamžitě by ztratil energii a letoun který jej předehnal by mu bleskově zmizel z dohledu. Možná by ještě stihl odpálit ŘS jako v jedničce, ale souboj na kanóny by tím skončil... A takto můžeme v pitvání klidně pokračovat, já si věřím, co ty?  Ale možná by sis měl nejdřív ujasnit co vlastě chceš. Nejdříve tu poučuješ o uměleckém záměru filmu a pak se zaštiťuješ jeho realističností, tím že většina lidí z praxe je z toho "vyndaná".
830024
3 -4
reagují: Svaťoš, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Epochva
Hele, v pohodě, na komentáře tohodle zoufalce opravdu neber ohled :). Toho jsem tady potkal asi dvakrát, to si hrál na znalce nejprve bojových umění a potom epidemiologie. Dvakrát jsem si ho namazal na chleba a teď zase asi po půl roce vlezu na moviezone, na nejčtenější diskusi a kdo zase neexhibuje než místní brouk AndyKaufman pytlík. Já si naopak mnohem radši poslechnu tvůj názor a názory lidí, kteří něčemu rozumí, než tyhle internetové experty, kteří nerozumí ničemu, ale poučují o všem, dnes o "nepochopení uměleckého žánru od dokumentaristiky a faktografie" :D
830041
Hele, v pohodě, na komentáře tohodle zoufalce opravdu neber ohled *:)*. Toho jsem tady potkal asi dvakrát, to si hrál na znalce nejprve bojových umění a potom epidemiologie. Dvakrát jsem si ho namazal na chleba a teď zase asi po půl roce vlezu na moviezone, na nejčtenější diskusi a kdo zase neexhibuje než místní brouk AndyKaufman pytlík. Já si naopak mnohem radši poslechnu tvůj názor a názory lidí, kteří něčemu rozumí, než tyhle internetové experty, kteří nerozumí ničemu, ale poučují o všem, dnes o "nepochopení uměleckého žánru od dokumentaristiky a faktografie" *:D*
830022
3 -7
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Epochva
Počkat, takže ten spor je o tom, že to jako laik a neodborník považuješ za ne-uvěřitelné, přestože je z toho většina lidí z praxe vyndaná a dokládáš to rozhovorem s jedním odborníkem, který tam doslova tvrdí pravý opak toho, co ty?

"Věrohodnost leteckých scén a simulace zatížení organismu, když docházelo k přetížení, vypadalo velice věrohodně.“ 

"Realitu armádního letectví film ukazuje ve výkonu letounů, v zásazích hlavně proti cílům na zemi to je hodně reálné. Co se týče manévrového vzdušného boje letounů páté generace, co tam byly, tak by k takovému boji ani nedošlo. Ale co byste natočil? Že odněkud z neznáma letí raketa. To by nebylo divácky atraktivní. Koření vojenského stíhacího života je manévrový vzdušný boj a ten tam byl představený poměrně věrohodně.“

"„To ano, jenom by nešli na dlouhotrvající přetížení 9 G. Odhodil pumu a tahal géčka, aby se dostal nad tu horu. Takhle jsou tam ta géčka jenom v tom oblouku. Ale jak by stoupal nahoru, tam by měl zase normální přetížení, menší než jedna, když stoupáte do svíčky. Gripen může dosáhnout přetížení až 12 G, ačkoliv má povolených 9. Dokážu si představit, že by mohli překročit limity letounu, když je člověk trénovaný a připravený, tak to vydrží. Samozřejmě, kdybyste si do toho sednul vy, tak při 4 G spíte. Od toho jsou piloti trénovaní, ví, co mají dělat, takže by těch patnáct vteřin 9, 10 G vydrželi. Ale to jsou detaily, které znám, protože jsem odborník.

Ta akce byla pro diváky a já s tím nemám nejmenší problém."


pls :D
830024
Počkat, takže ten spor je o tom, že to jako laik a neodborník považuješ za ne-uvěřitelné, přestože je z toho většina lidí z praxe vyndaná a dokládáš to rozhovorem s jedním odborníkem, který tam doslova tvrdí pravý opak toho, co ty? "Věrohodnost leteckých scén a simulace zatížení organismu, když docházelo k přetížení, vypadalo velice věrohodně.“  "Realitu armádního letectví film ukazuje ve výkonu letounů, v zásazích hlavně proti cílům na zemi to je hodně reálné. Co se týče manévrového vzdušného boje letounů páté generace, co tam byly, tak by k takovému boji ani nedošlo. Ale co byste natočil? Že odněkud z neznáma letí raketa. To by nebylo divácky atraktivní. Koření vojenského stíhacího života je manévrový vzdušný boj a ten tam byl představený poměrně věrohodně.“ "„To ano, jenom by nešli na dlouhotrvající přetížení 9 G. Odhodil pumu a tahal géčka, aby se dostal nad tu horu. Takhle jsou tam ta géčka jenom v tom oblouku. Ale jak by stoupal nahoru, tam by měl zase normální přetížení, menší než jedna, když stoupáte do svíčky. Gripen může dosáhnout přetížení až 12 G, ačkoliv má povolených 9. Dokážu si představit, že by mohli překročit limity letounu, když je člověk trénovaný a připravený, tak to vydrží. Samozřejmě, kdybyste si do toho sednul vy, tak při 4 G spíte. Od toho jsou piloti trénovaní, ví, co mají dělat, takže by těch patnáct vteřin 9, 10 G vydrželi. Ale to jsou detaily, které znám, protože jsem odborník. [b]Ta akce byla pro diváky a já s tím nemám nejmenší problém."[/b] pls *:D*
830022
6 -1
reagují: Epochva
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
To jste pane arbitře špatně pochopil. S uměleckou licencí nemám žádný problém a platí to i pro Top Gun. Nicméně dokud se budou objevovat názory, které budou letní blockbuster vydávat za něco, co je slovy z recenze: "...vlastně dokonale uvěřitelné..." tak se ohradím. 
830022
To jste pane arbitře špatně pochopil. S uměleckou licencí nemám žádný problém a platí to i pro Top Gun. Nicméně dokud se budou objevovat názory, které budou letní blockbuster vydávat za něco, co je slovy z recenze: "...vlastně dokonale uvěřitelné..." tak se ohradím. 
829999
3 -2
reagují: Qwat, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: kfk
I kdyby byl Petr Jirmus, tak ho to neomlouvá od nepochopení uměleckého žánru od dokumentaristiky a faktografie.
829999
I kdyby byl Petr Jirmus, tak ho to neomlouvá od nepochopení uměleckého žánru od dokumentaristiky a faktografie.
829991
2 -2
reagují: Epochva
reagovat
reaguje na: Epochva
Nevím, kdo jsi. Možná jsi avionik:) Možná jen amatér. Je to fuk. Víš proč? Protože se bavíme o filmu. Film je jen konstrukt. Zapiš si to za uši. Je to fikční audovizuální forma, která má působit na tvé emoce. Nic víc. Nic míň. 
Duranga (svatba Jiřího Káry).
829991
Nevím, kdo jsi. Možná jsi avionik:) Možná jen amatér. Je to fuk. Víš proč? Protože se bavíme o filmu. Film je jen konstrukt. Zapiš si to za uši. Je to fikční audovizuální forma, která má působit na tvé emoce. Nic víc. Nic míň.  Duranga (svatba Jiřího Káry).
829969
4 -1
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: ovmartin23
Díky, nevědel jsem. I přesto, že jsem to tolik nevnímal jako u Nolana, tak jsem byl docela překvapenej, že šel touhle cestou. Asi bych to nechal na klasickym 2.39. Ale je pravda, že ty Soňáky k tomu stejně inklinovaly. Ten film je dost dynamickej a nedalavá smysl to nechávat jen u klasickýho formátu. Divák by pak mohl v akčních sekvencích hodně ztrácet.
829990
Díky, nevědel jsem. I přesto, že jsem to tolik nevnímal jako u Nolana, tak jsem byl docela překvapenej, že šel touhle cestou. Asi bych to nechal na klasickym 2.39. Ale je pravda, že ty Soňáky k tomu stejně inklinovaly. Ten film je dost dynamickej a nedalavá smysl to nechávat jen u klasickýho formátu. Divák by pak mohl v akčních sekvencích hodně ztrácet.
829925
1 0
reagovat
reaguje na: kfk
Tak když odborník tiše přejde fakt, že po ustálení obratu, na rozdíl od filmu,  už skoro žádný géčka netaháš, tak je buď taktní a nebo zaplacený, aby říkal to co chce plebs (a producenti) slyšet. Sice můžeš mít deset odborníků a deset různých názorů, ale fyziku chlapče neokecáš... ;) 
829969
Tak když odborník tiše přejde fakt, že po ustálení obratu, na rozdíl od filmu,  už skoro žádný géčka netaháš, tak je buď taktní a nebo zaplacený, aby říkal to co chce plebs (a producenti) slyšet. Sice můžeš mít deset odborníků a deset různých názorů, ale fyziku chlapče neokecáš... ;) 
829910
2 -5
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: kfk
byl jsem před měsícem na té projekci pro kinaře a kody pro film prý dorazily 30min před projekcí. nebylo to úplně ono (imho až konec byl v 1,9:1). včera úplně jná liga. začátek, tj. Darkstar, první trénink (když klikujou), plachetnice, tréninkový let Mavericka + konec = 60min v imax formátu. top zážitek, který trochu upravil mé nejoblíbenější Cruisoviny: 1) Fallout 2) TGM 3) EoT

ad 1 - trailer na M:I jsem zase neměl. to už je znamení..... (Samotáři)
829925
byl jsem před měsícem na té projekci pro kinaře a kody pro film prý dorazily 30min před projekcí. nebylo to úplně ono (imho až konec byl v 1,9:1). včera úplně jná liga. [spoiler]začátek, tj. Darkstar, první trénink (když klikujou), plachetnice, tréninkový let Mavericka + konec[/spoiler] = 60min v imax formátu. top zážitek, který trochu upravil mé nejoblíbenější Cruisoviny: 1) Fallout 2) TGM 3) EoT ad 1 - trailer na M:I jsem zase neměl. to už je znamení..... (Samotáři)
829909
4 0
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: Epochva
Podívám se, vyjádřím se. Ale nezapomeň, chlapče. Co odborník, to jiný názor. To platí na všechny obory;)
Vágní se ti to zdá proto, že je to účel. Film je tzv. fikční svět, ergo realitu maximálně odráží jako zrcadlo s optickými vadami. Do “reality” má hodně daleko, a to se bavíme i o dokumentaristice.
Z vyjádření bývalých a současných instruktorů TG se dá odvodit (dle konkrétního videa), že to to zrcadlo nemá tolik vad jako jednička;)
829910
Podívám se, vyjádřím se. Ale nezapomeň, chlapče. Co odborník, to jiný názor. To platí na všechny obory;) Vágní se ti to zdá proto, že je to účel. Film je tzv. fikční svět, ergo realitu maximálně odráží jako zrcadlo s optickými vadami. Do “reality” má hodně daleko, a to se bavíme i o dokumentaristice. Z vyjádření bývalých a současných instruktorů TG se dá odvodit (dle konkrétního videa), že to to zrcadlo nemá tolik vad jako jednička;)
829876
6 0
reagují: Epochva
reagovat
reaguje na: ovmartin23
Jj, je to první. Ale upřímně, skoro jsem si toho ani nevšiml … pokud to teda bereš jako negativum.
829909
Jj, je to první. Ale upřímně, skoro jsem si toho ani nevšiml … pokud to teda bereš jako negativum.
829847
1 0
reagují: ovmartin23
reagovat

7/10

Je to slusne a asi tak 10s jsem citil napeti, coz je pocit, ktery jsem u takove chujoviny necekal. Kosinski si napravil reputaci po nudnem dog fightu z Trona. Kazdopadne jsme se tomu s zenou i castecne smali, jaky pomnik si Tom Cruise udelal a korunu tomu nasadil jeho shirtless titulek v zaveru. To byl vybuch smichu a potlesk zaroven. :+
829881
Je to slusne a asi tak 10s jsem citil napeti, coz je pocit, ktery jsem u takove chujoviny necekal. Kosinski si napravil reputaci po nudnem dog fightu z Trona. Kazdopadne jsme se tomu s zenou i castecne smali, jaky pomnik si Tom Cruise udelal a korunu tomu nasadil jeho shirtless titulek v zaveru. To byl vybuch smichu a potlesk zaroven. *:+*
7/10
2 -7
reagovat
reaguje na: Epochva
Hele, třeba, ale zjevně je to pořád dost jiný level, než mnou zmiňovaný Fury, kdy i vojenský analfabet (ověřeno na několika) viděl, že toho tam je až moc WTF.
829878
Hele, třeba, ale zjevně je to pořád dost jiný level, než mnou zmiňovaný Fury, kdy i vojenský analfabet (ověřeno na několika) viděl, že toho tam je až moc WTF.
829876
2 0
reagovat
reaguje na: kfk
Fráze, že: "...je to z pohledu avioniky vlastně dost blízko reality." je dost vágní asi jako, že je Ordinace v Růžové zahradě dost blízko realitě ve zdravotnictví, nebo, že si (slovy z recenze) z filmu Commando lze udělat obrázek, jak tvrdou práci mají vojáci speciálních jednotek...
Tento rozhovor s nestorem českého vojenského letectví Jardou Míkou o TG: Maverick, je trošku střízlivější a to je často mezi řádky cítit hodně silná diplomacie a zdvořilost...
829876
Fráze, že: "...je to z pohledu avioniky vlastně dost blízko reality." je dost vágní asi jako, že je Ordinace v Růžové zahradě dost blízko realitě ve zdravotnictví, nebo, že si (slovy z recenze) z filmu Commando lze udělat obrázek, jak tvrdou práci mají vojáci speciálních jednotek... [url=https://www.kinobox.cz/clanek/22115-rozhovor-s-velitelem-jaroslavem-mikou-o-druhem-top-gunu]Tento rozhovor [/url]s nestorem českého vojenského letectví Jardou Míkou o TG: Maverick, je trošku střízlivější a to je často mezi řádky cítit hodně silná diplomacie a zdvořilost...
829819
2 -7
reagují: kfk, Barv666
reagovat
reaguje na: Codename.Onyx
Jó, to mě taky pobavilo:+. Na druhou stranu zase bych netvrdil, že Cruise je poslední svého druhu, byť nejen za Top Gun u mě má hodně plusových bodíků :)
829850
Jó, to mě taky pobavilo*:+*. Na druhou stranu zase bych netvrdil, že Cruise je poslední svého druhu, byť nejen za Top Gun u mě má hodně plusových bodíků *:)*
829826
1 0
reagovat

dotaz na Imax

v jakém je TGM formátu?
1) klasický Nolan nebo M:I Fallout
- film je 2,4:1 a u akčních scén se obraz roztáhne na 1,9:1
2) všechno od Kosinského nebo Endgame nebo 1917 nebo Skyfall
- oproti normálnímu kinu je Imax projekce celá v 1,9:1

myslel jsem, že to bude druhá možnost, ale je to první, že?
829847
v jakém je TGM formátu? 1) klasický Nolan nebo M:I Fallout - film je 2,4:1 a u akčních scén se obraz roztáhne na 1,9:1 2) všechno od Kosinského nebo Endgame nebo 1917 nebo Skyfall - oproti normálnímu kinu je Imax projekce celá v 1,9:1 myslel jsem, že to bude druhá možnost, ale je to první, že?
dotaz na Imax
1 0
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: Codename.Onyx
Holy f*ck. V P-51 bych se chtěl proletět taky. :'(
829827
Holy f*ck. V P-51 bych se chtěl proletět taky. :'(
829826
2 0
reagovat
Mrkněte radši na něco takového, moc se mi líbí příspěvek,

This is what you call a MOVIE STAR and the last one of his generation and this generation.

link
829826
Mrkněte radši na něco takového, moc se mi líbí příspěvek, This is what you call a MOVIE STAR and the last one of his generation and this generation. https://www.youtube.com/watch?v=v1iZtBM23bY
2 -2
reagují: Stranger777, Memphis
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se