Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Top Gun: Maverick: Recenze

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
reaguje na: kfk
Díky moc, přesně tohle jsem potřeboval - teď se můžu doopravdy těšit!
829821
Díky moc, přesně tohle jsem potřeboval - teď se můžu doopravdy těšit!
829798
1 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Z toho, co jsem viděl vyplývá, že je to z pohledu avioniky vlastně dost blízko reality. Jen ten starší intruktor měl menší výhrady. A tady je zase video s právníkem z JAGu, který reaguje na první TOP GUN. Je docela vtipnej.
829819
Z toho, co jsem viděl vyplývá, že je to z pohledu avioniky vlastně dost blízko reality. Jen ten starší intruktor měl menší výhrady. A [url=https://m.youtube.com/watch?v=sTx_qZL3tqM]tady[/url] je zase video s právníkem z JAGu, který reaguje na první TOP GUN. Je docela vtipnej.
829808
2 0
reagují: Epochva
reagovat
reaguje na: kfk
To je úžasný, díky :+ 

Přesto se najde mraky internetových teoretiků, kteří to rozcupují jako nekoukatelné kvůli nepřesnosti a mezi tím si to experti z praxe užívají. To je stejné jako s Chernobylem nebo boxerskými filmy. 
829808
To je úžasný, díky *:+*  Přesto se najde mraky internetových teoretiků, kteří to rozcupují jako nekoukatelné kvůli nepřesnosti a mezi tím si to experti z praxe užívají. To je stejné jako s Chernobylem nebo boxerskými filmy. 
829798
6 0
reagují: kfk
reagovat
Ještě jsem to neviděl celý, ale tady máte fajn interview s instruktory TOP GUNu. Ve zkratce: moc se jim to líbilo. Jeden z nich dokonce říká, že spoustu manévrů, které tam jsou, dělal v reálu.
829798
Ještě jsem to neviděl celý, ale [url=https://www.youtube.com/watch?v=r5tJA9pluxY&t=1933s]tady[/url] máte fajn interview s instruktory TOP GUNu. Ve zkratce: moc se jim to líbilo. Jeden z nich dokonce říká, že spoustu manévrů, které tam jsou, dělal v reálu.
4 0
reagují: Barv666, AndyKaufman
reagovat
Skvělé video o tom, jak dostali do stíhaček kamery a čím vším si museli herci projít.
Scéna, kdy odletí střecha kabiny ve scéně s Harrisem prý nebyla v plánu a měli je jeden pokus.

link
829674
Skvělé video o tom, jak dostali do stíhaček kamery a čím vším si museli herci projít. Scéna, kdy odletí střecha kabiny ve scéně s Harrisem prý nebyla v plánu a měli je jeden pokus. [url=https://www.youtube.com/watch?v=0ca9EiA3wMo]link[/url]
2 0
reagovat

9/10

Včera jsem na tom byl v IMAXu. Od prvního tónu znělky, takovej ten přiblblej úsměv, co mi tak nějak vydržel až do konce. Nostalgie dělala opravdu dost, ale i jinak vše ve filmu fungovalo, romantická linka, strhující akce, jen bych měl asi výtku k té závěrečné akci. Přišlo mi to až příliš přepálený, jak tady zmiňoval Barv, skoro jak ve Furym.

Spoiler vyzrazující i děj, tak asi jen pro ty, co už film viděli:
Čekal jsem, že tu misy, alespoň někdo nepřežije, třeba, že sestřelí Phoenix nebo Fanboye nebo kdo to letěl s nimi. Jakmile se objevili na radaru, tak na každého odstartovaly 4 rakety a všechny na pohodu odkloněj flérama. Když se Rooster vrací, tak oni ho opustí a letí dál na loď i když oba filmy zdůrazňujou, že nikdy neopustíš parťáka, konec ve dvou byla už definitivní pohádka, tam už bylo jasný, že se jim nemůže nic stát. Za to srážím bodík dolu i když jinak byla ta akce strhujícím způsobem natočena, o tom žádná, ale každej film Toma nemusí být Mission Impossible.
829666
Včera jsem na tom byl v IMAXu. Od prvního tónu znělky, takovej ten přiblblej úsměv, co mi tak nějak vydržel až do konce. Nostalgie dělala opravdu dost, ale i jinak vše ve filmu fungovalo, romantická linka, strhující akce, jen bych měl asi výtku k té závěrečné akci. Přišlo mi to až příliš přepálený, jak tady zmiňoval Barv, skoro jak ve Furym. Spoiler vyzrazující i děj, tak asi jen pro ty, co už film viděli: Čekal jsem, že [spoiler]tu misy, alespoň někdo nepřežije, třeba, že sestřelí Phoenix nebo Fanboye nebo kdo to letěl s nimi. Jakmile se objevili na radaru, tak na každého odstartovaly 4 rakety a všechny na pohodu odkloněj flérama. Když se Rooster vrací, tak oni ho opustí a letí dál na loď i když oba filmy zdůrazňujou, že nikdy neopustíš parťáka, konec ve dvou byla už definitivní pohádka, tam už bylo jasný, že se jim nemůže nic stát.[/spoiler] Za to srážím bodík dolu i když jinak byla ta akce strhujícím způsobem natočena, o tom žádná, ale každej film Toma nemusí být Mission Impossible.
9/10
3 0
reagovat
Tak v neděli do IMAXu po druhý. (Můj vůbec první film, na kterej jdu do IMAXu víc než jednou).

Těšim se ještě víc, jak na po prvý!
829601
Tak v neděli do IMAXu po druhý. (Můj vůbec první film, na kterej jdu do IMAXu víc než jednou). Těšim se ještě víc, jak na po prvý!
2 -1
reagovat
9/10

Natocene je to paradne, herci vsetko super, ale ja si musim trochu zafrflat na to lietanie. Okrem toho ze sa pouzivaju flares na SAM, to ... no nic. Vyzera to dobre a ucel to plni. It's not a documentary. 

Ale za mna tomu paradoxne ubralo to ze sa leti konkretna a velmi obmedzena misia. Tym padom sa driluje z nicenie Death Star a neni cas na vylomeniny od srdiecka. Ani ziaden prepaleny vzdusny suboj nakonci. Iba jeden nahradnik prileti tak aby sa nepovedalo.  Proste mi tam chybal ten balls to the wall pristup kedy hlavnym zamerom bolo vymysliet to tak aby vsetci boli strasne cool, neporusili sa ziadne predpisy a namornictvo nemohlo byt za blbych. Inac bolo jedno ci to nejak suvisi s realitou. 
829533
9/10 Natocene je to paradne, herci vsetko super, ale ja si musim trochu zafrflat na to lietanie. Okrem toho ze sa pouzivaju flares na SAM, to ... no nic. Vyzera to dobre a ucel to plni. It's not a documentary.  Ale za mna tomu paradoxne ubralo to ze sa leti konkretna a velmi obmedzena misia. Tym padom sa driluje z nicenie Death Star a neni cas na vylomeniny od srdiecka. [spoiler]Ani ziaden prepaleny vzdusny suboj nakonci. Iba jeden nahradnik prileti tak aby sa nepovedalo.  [/spoiler]Proste mi tam chybal ten balls to the wall pristup kedy hlavnym zamerom bolo vymysliet to tak aby vsetci boli strasne cool, neporusili sa ziadne predpisy a namornictvo nemohlo byt za blbych. Inac bolo jedno ci to nejak suvisi s realitou. 
3 0
reagovat
reaguje na: Polux
Reálnost leteckých scén neurčuje přebarvené letadlo, nebo následky po provedeném manévru. Jde o to, že ten výkrut, nebo let na zádech možný je. Což přičítám poradcům, kteří při pokračování zůstali před dveřmi studia...
829460
Reálnost leteckých scén neurčuje přebarvené letadlo, nebo následky po provedeném manévru. Jde o to, že ten výkrut, nebo let na zádech možný je. Což přičítám poradcům, kteří při pokračování zůstali před dveřmi studia...
829442
1 0
reagovat
reaguje na: Polux
Ani mě to netrápí, neboj. Trápily mě ale názory kamarádů na pivu, kteří to  probírali docela vážně, jako kdyby na tom opravdu něco bylo...
829457
Ani mě to netrápí, neboj. Trápily mě ale názory kamarádů na pivu, kteří to  probírali docela vážně, jako kdyby na tom opravdu něco bylo...
829442
1 -3
reagovat
reaguje na: Epochva
Počkej, myslíš ten samý Top Gun, ve kterém lítají F-5 nabarvené na černo a říkají jim MiG-28, Maverick s Goosem při letu na zádech letí kokpitem asi metr od kokpitu "MiGu", při průletu kolem věže Maverick provede s forsáží barrel roll (za což by v reálu vracel křidélka) a instruktáže se provádí v hangáru (ideálně s kovbojským kloboukem na hlavě):D?

Plno blbostí je i v jedničce a já si ji navzdory tomu dokážu skvěle užít a totéž platí o dvojce. V Hollywoodském blockbusteru pro masy hledám primárně potěchu pro první signální, napětí, emoce a celkově zážitek, což oba filmy plní skvěle, takže za mně je mise splněna:)
829442
Počkej, myslíš ten samý Top Gun, ve kterém lítají F-5 nabarvené na černo a říkají jim MiG-28, Maverick s Goosem při letu na zádech letí kokpitem asi metr od kokpitu "MiGu", při průletu kolem věže Maverick provede s forsáží barrel roll (za což by v reálu vracel křidélka) a instruktáže se provádí v hangáru (ideálně s kovbojským kloboukem na hlavě)*:D*? Plno blbostí je i v jedničce a já si ji navzdory tomu dokážu skvěle užít a totéž platí o dvojce. V Hollywoodském blockbusteru pro masy hledám primárně potěchu pro první signální, napětí, emoce a celkově zážitek, což oba filmy plní skvěle, takže za mně je mise splněna*:)*. 
829426
10 0
reagují: Epochva, Epochva
reagovat
s dovolením se ještě vrátím k té z*urvené číně. vlevo trailer, vpravo výsledný film. jako konzervativní volič to beru jako znamení8)
829441
s dovolením se ještě vrátím k té [url=https://video-images.vice.com/articles/6290ab3a974dfd009497a236/lede/1653648187422-top-gun.jpeg?crop=0.9870222222222222xw:1xh;center,center&resize=1000:*]z*urvené[/url] číně. vlevo trailer, vpravo výsledný film. jako konzervativní volič to beru jako znamení*8)*
3 0
reagovat
reaguje na: imf
Hele, jo a ne. Já tedy nevím jak moc je těch nesmyslů v TG:M. Třeba to bude snesitelné a užiju si to v pohodě. Jako příklad jsem uvedl Furyho, tam to fakt bolelo, v bojových scénách toho bylo špatně tak moc, že nešlo se nad to povznést. A přitom to byl jinak hodně OK film.
829438
Hele, jo a ne. Já tedy nevím jak moc je těch nesmyslů v TG:M. Třeba to bude snesitelné a užiju si to v pohodě. Jako příklad jsem uvedl Furyho, tam to fakt bolelo, v bojových scénách toho bylo špatně tak moc, že nešlo se nad to povznést. A přitom to byl jinak hodně OK film.
829429
2 -5
reagovat
Po letech jsem oprášil login, abych sem mohl imfovi napsat, že se mi jeho recenze líbila víc než film. Původní film se na mně hluboce podepsal a na pokračování jsem se hodně těšil, ale na tu správnou strunu zabrnkal jen občas. Nostalgie mohlo být méně (v půlce filmu už byly docela otravné), stejně tak střihů v leteckých scénách. Darkstar a nekonečné vysvětlování mise by Maverickovi spíše prospělo. Zejména to druhé ochudilo finále o podstatnou část napětí. Z celého filmu si odnáším "jen" dechberoucí záběry od CineJetů a pár lokací, po nichž jsem se před pár týdny procházel. Chápu nadšení diváků po téměř dvouletém půstu a téměř čtyř dékádách čekání na sequel, ale mně to bohužel tolik nesedlo. 7/10 (IMAX 2D)
829436
Po letech jsem oprášil login, abych sem mohl imfovi napsat, že se mi jeho recenze líbila víc než film. Původní film se na mně hluboce podepsal a na pokračování jsem se hodně těšil, ale na tu správnou strunu zabrnkal jen občas. Nostalgie mohlo být méně (v půlce filmu už byly docela otravné), stejně tak střihů v leteckých scénách. Darkstar a nekonečné vysvětlování mise by Maverickovi spíše prospělo. Zejména to druhé ochudilo finále o podstatnou část napětí. Z celého filmu si odnáším "jen" dechberoucí záběry od CineJetů a pár lokací, po nichž jsem se před pár týdny procházel. Chápu nadšení diváků po téměř dvouletém půstu a téměř čtyř dékádách čekání na sequel, ale mně to bohužel tolik nesedlo. 7/10 (IMAX 2D)
5 0
reagovat
reaguje na: imf
To si myslim, ze nas podcenujes a urcite ho napis :+:+:+
829432
To si myslim, ze nas podcenujes a urcite ho napis *:+**:+**:+*
829429
6 0
reagovat
reaguje na: imf
Určitě nebudu sám, kdo by si podobný článek přál. :D
829431
Určitě nebudu sám, kdo by si podobný článek přál. *:D*
829429
4 0
reagovat
reaguje na: Epochva
A nikoho to netrápí, protože hardcore fandů leteckých simulátorů, kteří vědí, o čem mluvíš, je přesně jedna milióntina procenta. ;) Jednička i dvojka je o tom, jak prodat, že práce stíhacího pilota je o kejhák a zároveň hrozně cool. To je celý. Já bych samozřejmě mohl napsat článek o tom, co jsou to ty stíhačky páté generace, kam tam spadá Super Hornet apod., ale fakt by to zajímalo jen jednoho člověka ze sta a ještě by mi vyčetl, že nejdu do hloubky a dělám zkratky. Neumět se nad to u filmu povznést mi přijde malicherné. Stejně jako v diskuzi sypat hlášky typu "Panebože co to je za píčovinu, snažit se flérama zarušit Něvu..?" :+
829429
A nikoho to netrápí, protože hardcore fandů leteckých simulátorů, kteří vědí, o čem mluvíš, je přesně jedna milióntina procenta. *;)* Jednička i dvojka je o tom, jak prodat, že práce stíhacího pilota je o kejhák a zároveň hrozně cool. To je celý. Já bych samozřejmě mohl napsat článek o tom, co jsou to ty stíhačky páté generace, kam tam spadá Super Hornet apod., ale fakt by to zajímalo jen jednoho člověka ze sta a ještě by mi vyčetl, že nejdu do hloubky a dělám zkratky. Neumět se nad to u filmu povznést mi přijde malicherné. Stejně jako v diskuzi sypat hlášky typu "Panebože co to je za píčovinu, snažit se flérama zarušit Něvu..?" *:+*
829426
21 0
reagují: Barv666, TedGeorge, Memphis
reagovat
reaguje na: Polux
Proto je také paradoxní, že ačkoliv je dnes první Top Gun už spíše jen show pro gaye a lidi co zamrzli v osmdesátkách, tak co se týče samotných leteckých scén, stále dokáže obstát a není v nich nic co by ani u znalých lidí příliš pozvedávalo obočí.
U nového filmu je tomu přesně naopak. Tam je to od začátku nesmysl za nesmyslem...
829426
Proto je také paradoxní, že ačkoliv je dnes první Top Gun už spíše jen show pro gaye a lidi co zamrzli v osmdesátkách, tak co se týče samotných leteckých scén, stále dokáže obstát a není v nich nic co by ani u znalých lidí příliš pozvedávalo obočí. U nového filmu je tomu přesně naopak. Tam je to od začátku nesmysl za nesmyslem...
829417
1 -18
reagují: Polux, imf
reagovat
reaguje na: kfk
je tam. to si nenechají ujít. jestli se nepletu, tak ten opar kolem letadla se udělá při překonání rychlosti zvuku....

z druhého traileru chybí - Maverick, který se dívá na "sochu" letadla (0:31). z prvního - do kamery otáčející se Jeniffer u jezera (1:28)
829425
je tam. to si nenechají ujít. jestli se nepletu, tak ten opar kolem letadla se udělá při překonání rychlosti zvuku.... z druhého traileru chybí - Maverick, který se dívá na "sochu" letadla (0:31). z prvního - do kamery otáčející se Jeniffer u jezera (1:28)
829420
1 0
reagovat
reaguje na: kfk
Je tam.
829422
Je tam.
829420
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se