Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Jak jsem před 20 lety propadnul Pánovi prstenů

příspěvky 41 - 52 Napsat příspěvek
Společenstvo jsem viděl kdysi na kazetě a o nějakých knihách jsem nevěděl. U Dvou věží to bylo už jiné, a dodnes si vzpomínám, že to byl jeden z nejkrásnějších kinozážitků.
816513
Společenstvo jsem viděl kdysi na kazetě a o nějakých knihách jsem nevěděl. U Dvou věží to bylo už jiné, a dodnes si vzpomínám, že to byl jeden z nejkrásnějších kinozážitků.
1 0
reagovat
U zminky village na andelu me hned napadlo, zes po prvni projekci tajne proklouznul do salu, kde akorat zacinala projekce druha. Protoze to jsem tam presne delal ja.
816512
U zminky village na andelu me hned napadlo, zes po prvni projekci tajne proklouznul do salu, kde akorat zacinala projekce druha. Protoze to jsem tam presne delal ja.
3 0
reagovat
Já jsem LOTRa před filmy vůbec neznal (věděl jsem, že jde o slavnou knižní sérii, etalon žánru, atd., ale to bylo tak všechno), ale byl jsem velký fanoušek Jacksona díky Bad Taste, Braindead a The Frighteners, takže jsem se na filmy hodně těšil v podstatě hlavně kvůli němu a ve své sociální bublině všem fanouškům Tolkiena a LOTRa, kteří neměli daleko k rázným soudům typu "Who the f*ck is Neill Blomkamp Peter Jackson?" dlouho před premiérou vykládal, že to bude naprostá pecka, ať už je předloha jaká chce:D:D:D, protože konečně dal někdo Jacksonovi to jediné, co mu doteď chybělo k dokonalosti a to 300m budget a áčkové herce.

A to jsem ještě vůbec netušil, co mě v kině čeká pochopitelně stran kvalit samotné předlohy i filmů jako takových. Stačilo jen pár minut prologu s bitvou posledního spojenectví, abych sbíral čelist někde na podlaze a v duchu pronesl odvážný soud, že pokud všechny bitvy v trilogii budou vypadat takto, tak to bude absolutní mega ultra nářez a budou se přepisovat dějiny a jak se po ROTK ukázalo, tak taky že jo. FOTR byl navíc druhý film, který jsem v kině viděl v surroundu, takže zážitek byl o to více umocněn. Rok nato u TTT samozřejmě padala čelist znovu (Glum, Helmův žleb) a nakonec u ROTK tomu nemohlo být jinak. A sice TTT a ROTK jsou asi o trochu lepší filmy, ale nejraději z trilogie mám FOTR pro ten prvotní pocit okouzlení Tolkienovým světem a diváckého uzemnění Jacksonovým zpracováním (protože u dvojky a trojky už člověk tak nějak věděl, co může čekat). 

Následovaly vypůjčky dvd z půjčovny, nákupy Tolkienových knih (jak trilogie, tak Hobita a Silmarillionu), nákupy dvd s kinoverzí a opakované přehrávání/čtení několikrát za rok. Jediné co mě tehdy pořádně štvalo byl fakt, že ty prodloužené verze, natož sběratelky s bonusovým diskem navíc, byly pro mě strašně drahé a nezbývalo, než je jen závistivě okukovat. Naštěstí později vyšla celá prodloužená trilogie pohromadě (bohužel ale bez těch bonusových disků), takže nakonec se štěstí usmálo i na mně a opakované přehrávání mohlo zdárně pokračovat jen s tím rozdílem, že zatímco prodloužené verze "točím" pořád dokola, kino verze jsem od té doby snad už neviděl. A o dalších pár let později jsem v nějakém klubu viděl prodlouženou trilogii i na plátně z projektoru (plátno bylo velké jen pár metrů, takže to vypadalo celkem obstojně, byť to pochopitelně pouštěli z těch dvd) a to byl také hodně fajn zážitek.

Proč, sakra, kina nedávají častěji retro projekce podobných klasik? Trilogii jsem viděl nesčetněkrát, ale pokud by někde byla možnost ji znovu vidět na velkém plátně s Atmosem (nejlépe v prodloužené verzi), tak bez váhání jdu do toho.      
816511
Já jsem LOTRa před filmy vůbec neznal (věděl jsem, že jde o slavnou knižní sérii, etalon žánru, atd., ale to bylo tak všechno), ale byl jsem velký fanoušek Jacksona díky Bad Taste, Braindead a The Frighteners, takže jsem se na filmy hodně těšil v podstatě hlavně kvůli němu a ve své sociální bublině všem fanouškům Tolkiena a LOTRa, kteří neměli daleko k rázným soudům typu [url=https://www.moviezone.cz/clanek/447-who-the-f*ck-is-neill-blomkamp]"Who the f*ck is [s]Neill Blomkamp[/s] Peter Jackson?"[/url] dlouho před premiérou vykládal, že to bude naprostá pecka, ať už je předloha jaká chce*:D**:D**:D*, protože konečně dal někdo Jacksonovi to jediné, co mu doteď chybělo k dokonalosti a to 300m budget a áčkové herce. A to jsem ještě vůbec netušil, co mě v kině čeká pochopitelně stran kvalit samotné předlohy i filmů jako takových. Stačilo jen pár minut prologu s bitvou posledního spojenectví, abych sbíral čelist někde na podlaze a v duchu pronesl odvážný soud, že pokud všechny bitvy v trilogii budou vypadat takto, tak to bude absolutní mega ultra nářez a budou se přepisovat dějiny a jak se po ROTK ukázalo, tak taky že jo. FOTR byl navíc druhý film, který jsem v kině viděl v surroundu, takže zážitek byl o to více umocněn. Rok nato u TTT samozřejmě padala čelist znovu (Glum, Helmův žleb) a nakonec u ROTK tomu nemohlo být jinak. A sice TTT a ROTK jsou asi o trochu lepší filmy, ale nejraději z trilogie mám FOTR pro ten prvotní pocit okouzlení Tolkienovým světem a diváckého uzemnění Jacksonovým zpracováním (protože u dvojky a trojky už člověk tak nějak věděl, co může čekat).  Následovaly vypůjčky dvd z půjčovny, nákupy Tolkienových knih (jak trilogie, tak Hobita a Silmarillionu), nákupy dvd s kinoverzí a opakované přehrávání/čtení několikrát za rok. Jediné co mě tehdy pořádně štvalo byl fakt, že ty prodloužené verze, natož sběratelky s bonusovým diskem navíc, byly pro mě strašně drahé a nezbývalo, než je jen závistivě okukovat. Naštěstí později vyšla celá prodloužená trilogie pohromadě (bohužel ale bez těch bonusových disků), takže nakonec se štěstí usmálo i na mně a opakované přehrávání mohlo zdárně pokračovat jen s tím rozdílem, že zatímco prodloužené verze "točím" pořád dokola, kino verze jsem od té doby snad už neviděl. A o dalších pár let později jsem v nějakém klubu viděl prodlouženou trilogii i na plátně z projektoru (plátno bylo velké jen pár metrů, takže to vypadalo celkem obstojně, byť to pochopitelně pouštěli z těch dvd) a to byl také hodně fajn zážitek. Proč, sakra, kina nedávají častěji retro projekce podobných klasik? Trilogii jsem viděl nesčetněkrát, ale pokud by někde byla možnost ji znovu vidět na velkém plátně s Atmosem (nejlépe v prodloužené verzi), tak bez váhání jdu do toho.      
4 0
reagovat
reaguje na: hanak_v_exilu
Hele taky jsem si trochu říkal, že jsem to možná hledal spíš někde na Seznamu nebo tak něco... :D
816510
Hele taky jsem si trochu říkal, že jsem to možná hledal spíš někde na Seznamu nebo tak něco... *:D*
816506
3 0
reagovat
Skvěle napsaný! To je prostě láska na celej život!
816507
Skvěle napsaný! To je prostě láska na celej život!
4 0
reagovat
Věřím všemu, jen ne tomu googlování v roce 2002. :D Krásně tu dobovou mánii kolem Pána prstenů shrnul kamarád který mi stahoval pirátské filmy. "Jako děcko jsem ty knížky miloval, ale filmy mě serou čím dál víc, protože všichni chcou nejdřív vypálit na dvě CD normální verzi, za pár měsíců dvě CD prodloužené verze a pak ještě na jedno CD soundtrack. A takhle třikrát dokola. Do prdele TŘIKRÁT DOKOLA." :D
816506
Věřím všemu, jen ne tomu googlování v roce 2002. *:D* Krásně tu dobovou mánii kolem Pána prstenů shrnul kamarád který mi stahoval pirátské filmy. "Jako děcko jsem ty knížky miloval, ale filmy mě serou čím dál víc, protože všichni chcou nejdřív vypálit na dvě CD normální verzi, za pár měsíců dvě CD prodloužené verze a pak ještě na jedno CD soundtrack. A takhle třikrát dokola. Do prdele TŘIKRÁT DOKOLA." *:D*
11 0
reagují: KarelR
reagovat
reaguje na: Attikus
Příběhovou kampaň si z nich nepamatuju už vůbec, ale hodiny strávené na LAN parties v multiplayeru stály za to :+
Remaster bych si dal s chutí.

A filmový svět Petera Jacksona... z článku čišící nadšení na mě nostalgicky doléhá nemálo. Do Společenstva v kině jsem šel skoro naslepo, bylo to mé první setkání s Pánem Prstenů, a říct že jsem byl kompletně mindblown by bylo krutým podhodnocením.
Nejsilnější filmový zážitek mého života.
A myslím že i hlavní spouštěč toho že jsem pak začal častěji chodit do kina a vůbec se intenzivněji zajímat o filmy nad rámec toho co zrovna vysílají v televizi.
816503
Příběhovou kampaň si z nich nepamatuju už vůbec, ale hodiny strávené na LAN parties v multiplayeru stály za to *:+* Remaster bych si dal s chutí. A filmový svět Petera Jacksona... z článku čišící nadšení na mě nostalgicky doléhá nemálo. Do Společenstva v kině jsem šel skoro naslepo, bylo to mé první setkání s Pánem Prstenů, a říct že jsem byl kompletně mindblown by bylo krutým podhodnocením. Nejsilnější filmový zážitek mého života. A myslím že i hlavní spouštěč toho že jsem pak začal častěji chodit do kina a vůbec se intenzivněji zajímat o filmy nad rámec toho co zrovna vysílají v televizi.
816495
6 0
reagovat
Krásné vzpomínky! Weby lotr.jcsoft a fantasyplanet mám pořád ještě v záložkách. Denně jsem tam hltal jakoukoliv informaci rok před premiérou Společenstva. Na samotnou premiéru nikdy nezapomenu a úplně to vidím, jako by to bylo včera. :-)
816502
Krásné vzpomínky! Weby lotr.jcsoft a fantasyplanet mám pořád ještě v záložkách. Denně jsem tam hltal jakoukoliv informaci rok před premiérou Společenstva. Na samotnou premiéru nikdy nezapomenu a úplně to vidím, jako by to bylo včera. :-)
4 0
reagovat
Diky ranimu shlednuti traileru na serial jsem si musel hned pustit extended Spolecenstvo a ted tam mrsknu Dve veze...v mezicase si prectu clanek, diky :D
816501
Diky ranimu shlednuti traileru na serial jsem si musel hned pustit extended Spolecenstvo a ted tam mrsknu Dve veze...v mezicase si prectu clanek, diky :D
4 -1
reagovat
reaguje na: Attikus
Jestli bude remaster, tak mam neskutečnou radost, miloval jsem ty hry!
816499
Jestli bude remaster, tak mam neskutečnou radost, miloval jsem ty hry!
816495
4 -1
reagovat
Podpisujem sa pod všetko :)
Akurát Karle ty si nehral strategickú PC hru Battle for Middle-earth 1, Battle for Middle-earth 2 spolu s datadiskom Rise of the witch king? To si teda prišiel o veľa minimálne po príbehovej stránke (mohol si si dokonca vybrať či chceš hrať za "dobrých" alebo "zlých", 1ka boli v podstate filmy, 2ka sa už ale venovala súbežne tomu čo sa odohrávalo počas filmov v Temnohvozde a Osamelej hore, a Rise of the witch king išiel dejovo dozadu a sledoval vzostup černokňažného kráľa), nehovoriac, že v rámci žánru, hrateľnosti a mechaník (nikde inde dovtedy pajáci nelietali tak veľmi ako tu :D ) je táto hra veľký míľnik. V jednotke si navyše mal taký mód veľko stratégie "war of the ring" kde si postupne dobýjal územia v celej Stredozemy. Plus si tam mal tiež map editor mohol si si vyrobiť akúkoľvek mapu tak ako v Age of Empires, nehovoriac o možnosti multiplayeru. Tuším tieto hry chcú aj remastrovať. Plus na playku bola tiež ešte RPG hra Pán prsteňov, to bolo fajn.
816495
Podpisujem sa pod všetko *:)* Akurát Karle ty si nehral strategickú PC hru Battle for Middle-earth 1, Battle for Middle-earth 2 spolu s datadiskom Rise of the witch king? To si teda prišiel o veľa minimálne po príbehovej stránke (mohol si si dokonca vybrať či chceš hrať za "dobrých" alebo "zlých", 1ka boli v podstate filmy, 2ka sa už ale venovala súbežne tomu čo sa odohrávalo počas filmov v Temnohvozde a Osamelej hore, a Rise of the witch king išiel dejovo dozadu a sledoval vzostup černokňažného kráľa), nehovoriac, že v rámci žánru, hrateľnosti a mechaník (nikde inde dovtedy pajáci nelietali tak veľmi ako tu *:D* ) je táto hra veľký míľnik. V jednotke si navyše mal taký mód veľko stratégie "war of the ring" kde si postupne dobýjal územia v celej Stredozemy. Plus si tam mal tiež map editor mohol si si vyrobiť akúkoľvek mapu tak ako v Age of Empires, nehovoriac o možnosti multiplayeru. Tuším tieto hry chcú aj remastrovať. Plus na playku bola tiež ešte RPG hra Pán prsteňov, to bolo fajn.
10 0
reagují: KarelR, HAL, Godlike
reagovat
Díky za super článek, dodnes si pamatuju, jak jsem ve 14 seděl v kině na Společenstvu, stejně tak později Dvě Věže a Návrat krále. Pro mě je to láska na celý život a nic před tím ani potom pro mě Pána prstenů nepřekonalo. Jen s těmi rozšířenými verzemi to nemám tak jednoznačné. Třeba scénu Gandalfa s Witch Kingem vyloženě přetáčím. V knížkách nebyla, takhle by ten souboj nedopadl, proto jsem rád, že ji vystřihli
816493
Díky za super článek, dodnes si pamatuju, jak jsem ve 14 seděl v kině na Společenstvu, stejně tak později Dvě Věže a Návrat krále. Pro mě je to láska na celý život a nic před tím ani potom pro mě Pána prstenů nepřekonalo. Jen s těmi rozšířenými verzemi to nemám tak jednoznačné. Třeba scénu Gandalfa s Witch Kingem vyloženě přetáčím. V knížkách nebyla, takhle by ten souboj nedopadl, proto jsem rád, že ji vystřihli
3 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se