Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Jak do Česka přišel první Harry Potter

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
Harry Potter kniha zarezonovala po tom, co mě přesvědčila, že to musím přečíst, moje budoucí žena. Četl jsem sérii dvakrát, poprvé v roce cca 2001/2002 (to mi bylo dvacet) po vydání Ohnivého poháru, který mě jako kniha tehdy bavil nejvíc, i když mozkomoři už v trojce mrazili, dnes asi nejvíc baví knižně Princ dvojí krve, ale vlastně nevím...:) první dva filmy jsem zaškatulkoval někam k Saxaně, v PC tehdy rychle překlikal a u dvojky skučel při pitomém potlesku na závěr. Vězeň z Azkabanu, resp. Cuaron, o dva roky později v kinech přepsal pravidla hry a tam končí k Potterovi moje jakékoliv vážnější výhrady, jak v knihách, tak ve filmech to byla od té chvíle i v dospělosti prvotřídní zábava.
809844
Harry Potter kniha zarezonovala po tom, co mě přesvědčila, že to musím přečíst, moje budoucí žena. Četl jsem sérii dvakrát, poprvé v roce cca 2001/2002 (to mi bylo dvacet) po vydání Ohnivého poháru, který mě jako kniha tehdy bavil nejvíc, i když mozkomoři už v trojce mrazili, dnes asi nejvíc baví knižně Princ dvojí krve, ale vlastně nevím...*:)* první dva filmy jsem zaškatulkoval někam k Saxaně, v PC tehdy rychle překlikal a u dvojky skučel při pitomém potlesku na závěr. Vězeň z Azkabanu, resp. Cuaron, o dva roky později v kinech přepsal pravidla hry a tam končí k Potterovi moje jakékoliv vážnější výhrady, jak v knihách, tak ve filmech to byla od té chvíle i v dospělosti prvotřídní zábava.
2 -1
reagovat
reaguje na: Bezejmenny
Čo sa týka hier, tak tam sa dočkáme Hogwarts Legacy.

Čo sa však týka kúzlenia bez prútikov, možno to bolo spomenuté na Potterfan, ale nikde nebolo oznámené, že sa dá kúzliť bez prútika. Možno také veci ako premiestňovanie, ale aj tam si musel mať v tomto prípade prútik pri sebe.
809843
Čo sa týka hier, tak tam sa dočkáme Hogwarts Legacy. Čo sa však týka kúzlenia bez prútikov, možno to bolo spomenuté na Potterfan, ale nikde nebolo oznámené, že sa dá kúzliť bez prútika. Možno také veci ako premiestňovanie, ale aj tam si musel mať v tomto prípade prútik pri sebe.
809842
1 0
reagují: Bezejmenny
reagovat
reaguje na: Horace
Jo ty hry byly taky super, ale u konce Kamene mudrců mě naprosto vytáčelo, že nešel přeskočit krátká intro videosekvence před soubojem s Voldemortem. To bylo fakt na mašli. Trojku  a pětku jsem hrál asi nejdéle. Bavilo mě, že se pomocí myši muselo i kouzlit. A také úkoly od Freda a George byly fajn.


Mimochodem mně by se líbil nějaký spin-off z toho světa. Klidně Rko ohledně Voledmortova převzetí ministerstva kouzel.... To by mohla být fajn řežba. Nebo třeba první Fénixův řád a Harryho rodiče (to by bylo dost depresivní asi). 
809842
Jo ty hry byly taky super, ale u konce Kamene mudrců mě naprosto vytáčelo, že nešel přeskočit krátká intro videosekvence před soubojem s Voldemortem. To bylo fakt na mašli. Trojku  a pětku jsem hrál asi nejdéle. Bavilo mě, že se pomocí myši muselo i kouzlit. A také úkoly od Freda a George byly fajn. Mimochodem mně by se líbil nějaký spin-off z toho světa. Klidně Rko ohledně Voledmortova převzetí ministerstva kouzel.... To by mohla být fajn řežba. Nebo třeba první Fénixův řád a Harryho rodiče (to by bylo dost depresivní asi). 
809840
1 -1
reagují: Horace
reagovat

Ročník 92

Moje pokusy začali, ešte keď sme si kupovali na základke druhú knihu. Dal som tomu šancu, asi tak tri strany a tam to upadlo do zabudnutia.

Čo však čert nechcel, stále som bol na základke, už vychádzal tretí film a ja som k nemu dostal hru z napálených CDčiek. Čo potom nasledovalo bola hotová Pottero fantasmagória. Nemohol som sa odtrhnúť od hry a hrával som to neustále. Až mi jedného dňa ocino nepriniesol aj film na VHSke. A to boli teda kúzelné časy. Ešte, keď sa na VHSky robilo aj úvodné logo "Harry Potter a väzeň z Azkabanu". Od vtedy som hltal každú jednú knihu a doteraz som obrovským fanúšikom Harryho. Je mi už 29 rokov v čase keď vyšla trojka som bol asi v 7. ročníku.
809840
Moje pokusy začali, ešte keď sme si kupovali na základke druhú knihu. Dal som tomu šancu, asi tak tri strany a tam to upadlo do zabudnutia. Čo však čert nechcel, stále som bol na základke, už vychádzal tretí film a ja som k nemu dostal hru z napálených CDčiek. Čo potom nasledovalo bola hotová Pottero fantasmagória. Nemohol som sa odtrhnúť od hry a hrával som to neustále. Až mi jedného dňa ocino nepriniesol aj film na VHSke. A to boli teda kúzelné časy. Ešte, keď sa na VHSky robilo aj úvodné logo "Harry Potter a väzeň z Azkabanu". Od vtedy som hltal každú jednú knihu a doteraz som obrovským fanúšikom Harryho. Je mi už 29 rokov v čase keď vyšla trojka som bol asi v 7. ročníku.
Ročník 92
2 0
reagují: Bezejmenny
reagovat
reaguje na: Vault_13
V šesté knize se učí nonverbální zaklínadla. Asi všechna jdou použít i beze slov. Říci to zaklínadlo je prostě jistější, ale soupeř to zaklínadlo pozná. Mimochodem ke kouzlení není nutně potřeba hůlky. 

Já ty knížky miluju (jednička mi zpětně přijde, jako by tam úplně nepatřila, ale od dvojky dál jsou prostě boží). Na Kámen mudrců jsem byl v naprosto narvaném kině pár dní po premiéře už jako znalý prvních dvou nebo třech knih. Myslím si, že Columbus to vzal za naprosto správný konec a třeba scény: první pohled na Bradavice, měnící se schodiště , let Hedviky, vstup na nástupiště i výlet do lesa či Famrpal se opravdu povedly. Jo a skvěle se podařil casting. Trošku mě pak od trojky štval ten nový představitel Brumbala. A velké plus za Williamsovu hudbu a hlavní motiv
809839
V šesté knize se učí nonverbální zaklínadla. Asi všechna jdou použít i beze slov. Říci to zaklínadlo je prostě jistější, ale soupeř to zaklínadlo pozná. Mimochodem ke kouzlení není nutně potřeba hůlky.  Já ty knížky miluju (jednička mi zpětně přijde, jako by tam úplně nepatřila, ale od dvojky dál jsou prostě boží). Na Kámen mudrců jsem byl v naprosto narvaném kině pár dní po premiéře už jako znalý prvních dvou nebo třech knih. Myslím si, že Columbus to vzal za naprosto správný konec a třeba scény: první pohled na Bradavice, měnící se schodiště , let Hedviky, vstup na nástupiště i výlet do lesa či Famrpal se opravdu povedly. Jo a skvěle se podařil casting. Trošku mě pak od trojky štval ten nový představitel Brumbala. A velké plus za Williamsovu hudbu a hlavní motiv
809816
3 0
reagovat
Prvý Harry Potter pre mňa znamenal aj prvú návštevu kina - aspoň čo si pamätám. :) Vtedy to určite bolo za 10/10. Nedávno som videl všetky filmy po dlhom čase znovu a prvý diel by som už samozrejme hodnotil nižšie. Hlavne po treťom dieli, ktorý je vo všetkých ohľadom na vyššej úrovni než čokoľvek z tejto série. 
809838
Prvý Harry Potter pre mňa znamenal aj prvú návštevu kina - aspoň čo si pamätám. *:)* Vtedy to určite bolo za 10/10. Nedávno som videl všetky filmy po dlhom čase znovu a prvý diel by som už samozrejme hodnotil nižšie. Hlavne po treťom dieli, ktorý je vo všetkých ohľadom na vyššej úrovni než čokoľvek z tejto série. 
1 0
reagovat
reaguje na: mkubalikova
Já byl knížkama posedlej. Už jsem se někde kdysi "chlubil", že jsem jezdil na všechny možný Potter srazy a tam vyhrával znalostní kvízy, protože jsem věděl za kolik galeonů (respektive srpců) koupil Ron Bertíkový fazolky tisíckrát jinak při druhé cestě do Bradavic (pozor, je to chyták, druhou cestu do Bradavic neabsolvoval Ron v Tajemné komnatě a ta cena taky nesedí).

Filmy cajk, ale už sem na ně (hlavně na jedničku a dvojku) byl tenkrát asi moc starej.

Jinak stejně jako paní Kubalíková - ročník 1986.
809835
Já byl knížkama posedlej. Už jsem se někde kdysi "chlubil", že jsem jezdil na všechny možný Potter srazy a tam vyhrával znalostní kvízy, protože jsem věděl za kolik galeonů (respektive srpců) koupil Ron Bertíkový fazolky tisíckrát jinak při druhé cestě do Bradavic (pozor, je to chyták, druhou cestu do Bradavic neabsolvoval Ron v Tajemné komnatě a ta cena taky nesedí). Filmy cajk, ale už sem na ně (hlavně na jedničku a dvojku) byl tenkrát asi moc starej. Jinak stejně jako paní Kubalíková - ročník 1986.
809825
8 0
reagují: mkubalikova
reagovat
Zvláštní, já si tohle vůbec nepamatuju - už vůbec nevím jestli jsem Pottera poprvé viděl v kině nebo až v televizi, nebo jestli jsem dřív četl knihy než viděl film. Jediné co si vzpomínám že každý z prvních tří dílů jsem přečetl za den... takže jsem ty knihy dával asi až později nějak naráz?

Bavilo mě obojí, ale nijak zásadně jsem to nežral, já byl z těch které odboural film Pán Prstenů a knižní Zaklínač, a Pottery tak už tehdy bral jako až moc pro děti.
809834
Zvláštní, já si tohle vůbec nepamatuju - už vůbec nevím jestli jsem Pottera poprvé viděl v kině nebo až v televizi, nebo jestli jsem dřív četl knihy než viděl film. Jediné co si vzpomínám že každý z prvních tří dílů jsem přečetl za den... takže jsem ty knihy dával asi až později nějak naráz? Bavilo mě obojí, ale nijak zásadně jsem to nežral, já byl z těch které odboural film Pán Prstenů a knižní Zaklínač, a Pottery tak už tehdy bral jako až moc pro děti.
1 0
reagovat

Ročník 87

Pamatuju si, že když jsem se před lety seznámil s dnes už mou ženou, vyprávěl jsem jí jak jsem byl fascinovaný Pánem prstenů v kině... a ona se mě zeptala "a to ses nebál?!" Tehdy jsme poprvé pochopili, že je mezi námi 6 let rozdíl :D A proto jsem já Kámen mudrců, jakožto pohádku pro děti, prakticky ignoroval a pro mou ženu to bylo daleko zásadnější dílo, než Pán prstenů :D takže asi tak
809831
Pamatuju si, že když jsem se před lety seznámil s dnes už mou ženou, vyprávěl jsem jí jak jsem byl fascinovaný Pánem prstenů v kině... a ona se mě zeptala "a to ses nebál?!" Tehdy jsme poprvé pochopili, že je mezi námi 6 let rozdíl *:D* A proto jsem já Kámen mudrců, jakožto pohádku pro děti, prakticky ignoroval a pro mou ženu to bylo daleko zásadnější dílo, než Pán prstenů *:D* takže asi tak
Ročník 87
4 0
reagovat

Ročník 1978

První film jsem ignoroval, protože to podle recenzí zavánělo filmem pro haranty (tzn. něčím, co je udělané jednoduše a infantilně, protože se předpokládá, že děti jsou takové a není v tom potenciál pro dospělého fanouška hororu a fantasy). Pracoval jsem o něco později v knihkupectví a pořád tam za mnou chodily děti kvůli vydání dvojky, vysloveně dychtiví čtenáři (což jsem zažil naposled v 90´s, když se mraky lidí chodily ptát, jestli už nevyšlo něco nového od Kinga nebo Barkera). Podlehl jsem zvědavosti a přečetl si první dvě knihy, velmi dobře přeložené a pak teprve viděl filmy - jednička mi fakt dodnes přijde trochu dětská, ale od dvojky už se to zlepšuje, vysloveně se mi líbila 3 a 5. Knihy jsou samozřejmě lepší, je tam o něco víc materiálu a pro nečtoucí fanoušky filmů by to mohl být vhodný zákusek po ukončené sérii.
809828
První film jsem ignoroval, protože to podle recenzí zavánělo filmem pro haranty (tzn. něčím, co je udělané jednoduše a infantilně, protože se předpokládá, že děti jsou takové a není v tom potenciál pro dospělého fanouška hororu a fantasy). Pracoval jsem o něco později v knihkupectví a pořád tam za mnou chodily děti kvůli vydání dvojky, vysloveně dychtiví čtenáři (což jsem zažil naposled v 90´s, když se mraky lidí chodily ptát, jestli už nevyšlo něco nového od Kinga nebo Barkera). Podlehl jsem zvědavosti a přečetl si první dvě knihy, velmi dobře přeložené a pak teprve viděl filmy - jednička mi fakt dodnes přijde trochu dětská, ale od dvojky už se to zlepšuje, vysloveně se mi líbila 3 a 5. Knihy jsou samozřejmě lepší, je tam o něco víc materiálu a pro nečtoucí fanoušky filmů by to mohl být vhodný zákusek po ukončené sérii.
Ročník 1978
4 0
reagovat
Je to fakt hodně o tom, v jakém věku to člověk vidí. U "dětských" filmů pak speciálně. Já jsem v 2001 už vyhlížel plnoletost, ale vůbec jsem neznal jak LOTRa, tak HP (snad kromě pár fotek z natáčení FOTRa v Cinemě), takže by se dalo říct, že jsem byl nepopsaný list papíru.

Ale zatímco na LOTRa jsem se těšil paradoxně nikoliv kvůli předloze, ale protože jej točil Jackson (jehož Bad Taste a Braindead jsem zbožňoval), abych následně v kině pochopil ten obrovský hype:D a později přečetl vše od Tolkiena co šlo, tak HP mě úplně a naprosto minul ("to je ten film pro děcka s totálně prkenným Radcliffem") a viděl jsem ho až dlouho poté na DVD, abych ten obrovský hype stále nechápal:D, natož abych něco od Rowling přečetl.

A bylo to čistě o tom, že jsem pro HP nebyl v tom "správném" věku a nemohl tak stárnout a dospívat s jeho hrdiny. Později s dalšími díly (právě proto, že hrdinové zestárli a zápletky "dospěly") to už bylo mnohem lepší. Na každý film se zpětně rád podívám (vlastně kecám, filler v podobě sedmičky znovu vidět nepotřebuji), ale "jiskra nepřeskočila", no. Kdyby to Rowling tehdy napsala jako teen ságu, tj. začínalo by se někdy na střední škole, tak by ze mě velice pravděpodobně jedna z věrných oveček byla:D
809827
Je to fakt hodně o tom, v jakém věku to člověk vidí. U "dětských" filmů pak speciálně. Já jsem v 2001 už vyhlížel plnoletost, ale vůbec jsem neznal jak LOTRa, tak HP (snad kromě pár fotek z natáčení FOTRa v Cinemě), takže by se dalo říct, že jsem byl nepopsaný list papíru. Ale zatímco na LOTRa jsem se těšil paradoxně nikoliv kvůli předloze, ale protože jej točil Jackson (jehož Bad Taste a Braindead jsem zbožňoval), abych následně v kině pochopil ten obrovský hype*:D* a později přečetl vše od Tolkiena co šlo, tak HP mě úplně a naprosto minul ("to je ten film pro děcka s totálně prkenným Radcliffem") a viděl jsem ho až dlouho poté na DVD, abych ten obrovský hype stále nechápal*:D*, natož abych něco od Rowling přečetl. A bylo to čistě o tom, že jsem pro HP nebyl v tom "správném" věku a nemohl tak stárnout a dospívat s jeho hrdiny. Později s dalšími díly (právě proto, že hrdinové zestárli a zápletky "dospěly") to už bylo mnohem lepší. Na každý film se zpětně rád podívám (vlastně kecám, filler v podobě sedmičky znovu vidět nepotřebuji), ale "jiskra nepřeskočila", no. Kdyby to Rowling tehdy napsala jako teen ságu, tj. začínalo by se někdy na střední škole, tak by ze mě velice pravděpodobně jedna z věrných oveček byla*:D*. 
1 -1
reagovat
Jedna z největších životních chyb. Na knihu jsem měl tak akorát věk, abych propadl jejímu kouzlu přesně s příchodem na náš trh a pak s hrdinama vyrostl, ale na to sem byl moc velkej drsňák už. Přece nebudu číst knížku pro děti, když si všichni ujíždíme na Panovi Prstenů...
No, tak sem apoň časem objevil Tajemství zvětšovacích slipů a stal se posedlý tím :D
Krásná úkázka
809826
Jedna z největších životních chyb. Na knihu jsem měl tak akorát věk, abych propadl jejímu kouzlu přesně s příchodem na náš trh a pak s hrdinama vyrostl, ale na to sem byl moc velkej drsňák už. Přece nebudu číst knížku pro děti, když si všichni ujíždíme na Panovi Prstenů... No, tak sem apoň časem objevil Tajemství zvětšovacích slipů a stal se posedlý tím :D [url=https://www.youtube.com/watch?v=VDfD1u4Do-0]Krásná úkázka[/url]
1 -1
reagovat

Ročník (Ted doplní)

Já mám s Harrym také velmi nostalgické vzpomínky, i když jsem v době prvního filmu byla už na vysoké. V dubnu 2000 jsem se zabalila a odjela do Anglie jako au pair, abych se naučila anglicky. Měla jsem obrovské štěstí na rodinu, vzali mě rychle za svou, takže se můj pobyt tehdy natáhl na výrazně delší dobu, než původně plánované 3 měsíce. Moje "mamka" dělala vše pro to, abych se anglicky fakt naučila. Nejdřív kurz, pak anglická škola a nakonec studium na King's. Plus po mě chtěla, ať hodně čtu. První knížkou, kterou jsem krátce po příjezdu dostala, byl Kámen mudrců. Dětská knížka, ale s mojí tehdy mizernou angličtinou to byl celkem oříšek. Ten svět mě ale natolik zaujal, že jsem se tím prokousala. No a v listopadu jsem seděla v kině vybavená už slušnou angličtinou a zamilovaná do kouzelnického světa. Pán prstenů mě na začátku devadesátých let přivedl k fantasy, ale Harry Potter je moje anglická srdcovka. 
809825
Já mám s Harrym také velmi nostalgické vzpomínky, i když jsem v době prvního filmu byla už na vysoké. V dubnu 2000 jsem se zabalila a odjela do Anglie jako au pair, abych se naučila anglicky. Měla jsem obrovské štěstí na rodinu, vzali mě rychle za svou, takže se můj pobyt tehdy natáhl na výrazně delší dobu, než původně plánované 3 měsíce. Moje "mamka" dělala vše pro to, abych se anglicky fakt naučila. Nejdřív kurz, pak anglická škola a nakonec studium na King's. Plus po mě chtěla, ať hodně čtu. První knížkou, kterou jsem krátce po příjezdu dostala, byl Kámen mudrců. Dětská knížka, ale s mojí tehdy mizernou angličtinou to byl celkem oříšek. Ten svět mě ale natolik zaujal, že jsem se tím prokousala. No a v listopadu jsem seděla v kině vybavená už slušnou angličtinou a zamilovaná do kouzelnického světa. Pán prstenů mě na začátku devadesátých let přivedl k fantasy, ale Harry Potter je moje anglická srdcovka. 
Ročník (Ted doplní)
14 -1
reagují: TedGeorge
reagovat
První dva díly originál VHS a od trojky kino pamatuju si, že nás na trojku vzali na základce a některý scény ve věku 3. třídy nebyly úplně v pohodě:D
809822
První dva díly originál VHS a od trojky kino pamatuju si, že nás na trojku vzali na základce a některý scény ve věku 3. třídy nebyly úplně v pohodě*:D*
1 0
reagovat

Ročník 89

Kámen mudrců byla první knížka bez obrázků, kterou jsem dostal na Vánoce. Vzbudila ve mně zájem o knížky a najednou jsem mohl do čtenářského deníku psat o něčem, co mě opravdu zajímá.
Měl jsem "štěstí" že tehdy byly venku česky první čtyři knihy. Na Fénixův řád už jsem si musel počkat a to čekání bylo nakonec příjemnější, než výsledná kniha, protože ten konec mě tehdy hrozně nas.al.
Co se filmu týká, tak jsem první fotky viděl myslim v Cineme a byl z toho v rozpacích, protože jsem u všech měl v hlavě svoje podoby a najednou byl Snape Hans Gruber:D
Všechny filmy jsem viděl na VHS/DVD a vlastně až na poslední jsem šel do kina.
Mám ty knihy i filmy rád hlavně z nostalgie, protože kdybych si dnes mohl vybrat, jestli si přečtu znovu HP nebo Temnou věž, tak sáhnu po Rolandove cestě.
Ale musím se přiznat, že když jsem byl dva roky zpátky v HP studiu v Londýně, tak mi zase bylo 15, prožíval jsem to tam podobně, jako děti okolo a odvezl si domů repliku Tonksové hůlky za 40€:D
809821
Kámen mudrců byla první knížka bez obrázků, kterou jsem dostal na Vánoce. Vzbudila ve mně zájem o knížky a najednou jsem mohl do čtenářského deníku psat o něčem, co mě opravdu zajímá. Měl jsem "štěstí" že tehdy byly venku česky první čtyři knihy. Na Fénixův řád už jsem si musel počkat a to čekání bylo nakonec příjemnější, než výsledná kniha, protože ten konec mě tehdy hrozně nas.al. Co se filmu týká, tak jsem první fotky viděl myslim v Cineme a byl z toho v rozpacích, protože jsem u všech měl v hlavě svoje podoby a najednou byl Snape Hans Gruber*:D* Všechny filmy jsem viděl na VHS/DVD a vlastně až na poslední jsem šel do kina. Mám ty knihy i filmy rád hlavně z nostalgie, protože kdybych si dnes mohl vybrat, jestli si přečtu znovu HP nebo Temnou věž, tak sáhnu po Rolandove cestě. Ale musím se přiznat, že když jsem byl dva roky zpátky v HP studiu v Londýně, tak mi zase bylo 15, prožíval jsem to tam podobně, jako děti okolo a odvezl si domů repliku Tonksové hůlky za 40€*:D*
Ročník 89
6 0
reagovat
Já první dva možná i třetí díl viděl doma na PC...
Až od 4. Dílu jsem chodil do kina. Knížky jsem četl 5-7 právě po shlédnutí 4. Dílu. chtěl jsem vědět jak to bude dál a nečekat další rok na Fénixův řád v kině.
809819
Já první dva možná i třetí díl viděl doma na PC... Až od 4. Dílu jsem chodil do kina. Knížky jsem četl 5-7 právě po shlédnutí 4. Dílu. chtěl jsem vědět jak to bude dál a nečekat další rok na Fénixův řád v kině.
1 0
reagovat

Ročník 92

Když šel první Harry do kin, byl sem ve 3 třídě. Do dnes si pamatuju ten zážitek v kině-dneska už neexistující kino Ladví v Praze.  Ihned potom sem si půjčil od spolužáka knihu a přelouskal jí za dva dny. Potom sem dohnal zbytek a potom vždy vytrvale čekal až výjde nový díl kniha/film. Filmy miljuju do dnes, knihy taky. Ale co si tak pamatuju tak nejvíc sem si užil při čtení Ohnivý Pohár/Fénixuv Řád/Princ dvojí krve. :+
Asi si dám brzo maraton:+8)
809817
Když šel první Harry do kin, byl sem ve 3 třídě. Do dnes si pamatuju ten zážitek v kině-dneska už neexistující kino Ladví v Praze.  Ihned potom sem si půjčil od spolužáka knihu a přelouskal jí za dva dny. Potom sem dohnal zbytek a potom vždy vytrvale čekal až výjde nový díl kniha/film. Filmy miljuju do dnes, knihy taky. Ale co si tak pamatuju tak nejvíc sem si užil při čtení Ohnivý Pohár/Fénixuv Řád/Princ dvojí krve. *:+* Asi si dám brzo maraton*:+**8)*
Ročník 92
4 0
reagovat
Bylo mi 15 a žil jsem tehdy, jakožto fanoušek předlohy, především Pánem prstenů, jehož přípravy jsem každý den už rok hltal z tehdejšího jcsoftu (pozdější samostatně oddělený web panprstenu.info). Když pak dorazil do kin, bylo to nepopsatelné.

Na Kámen mudrců jsem tehdy šel se starším bráchou a jeho kámošema, HP jsem vůbec neznal, snad jen z televizních zpráv o vydání české verze knihy, to jsem tehdy zaregistroval. Na dvojku jsme pak byli se školou v kině. Trojku jsem viděl už jen v televizi, ale doteďka je mým nejoblíbenějším dílem (njn...hrátky s časem).  Jedničku si ale kvůli té pohádkovosti a prvotnímu uvedení do velkého světa čarodějů vždycky s chutí dám.

Dotaz na knižní znalce HP: V těch filmech jsem vždycky nechápal jednu věc, a to, že někdy stačí mávnout hůlkou a čaruje se, někdy je potřeba i zaklínadlo. Jak je toto vysvětleno v knihách? :)
809816
Bylo mi 15 a žil jsem tehdy, jakožto fanoušek předlohy, především Pánem prstenů, jehož přípravy jsem každý den už rok hltal z tehdejšího jcsoftu (pozdější samostatně oddělený web panprstenu.info). Když pak dorazil do kin, bylo to nepopsatelné. Na Kámen mudrců jsem tehdy šel se starším bráchou a jeho kámošema, HP jsem vůbec neznal, snad jen z televizních zpráv o vydání české verze knihy, to jsem tehdy zaregistroval. Na dvojku jsme pak byli se školou v kině. Trojku jsem viděl už jen v televizi, ale doteďka je mým nejoblíbenějším dílem (njn...hrátky s časem).  Jedničku si ale kvůli té pohádkovosti a prvotnímu uvedení do velkého světa čarodějů vždycky s chutí dám. Dotaz na knižní znalce HP: V těch filmech jsem vždycky nechápal jednu věc, a to, že někdy stačí mávnout hůlkou a čaruje se, někdy je potřeba i zaklínadlo. Jak je toto vysvětleno v knihách? *:)*
1 0
reagují: Bezejmenny
reagovat

Ročník 95

Všechny Potter filmy jsou pro mě 5/5 !!! To mi nevymluvíte !!!
Harry nastoupil do Bradavic a já šel do první třídy! Ach to byly časy ...
Na Vánoce si to vždycky zopakuju, s dabingem samozřejmě. Ale třeba to jednou dám v původním znění ... :D
Knížky jsem pak nějak postupně dostával na Vánoce. Všechny jsem je přelouskal, i vícekrát. Teď už se k nim ale nevracím.
809815
Všechny Potter filmy jsou pro mě 5/5 !!! To mi nevymluvíte !!! Harry nastoupil do Bradavic a já šel do první třídy! Ach to byly časy ... Na Vánoce si to vždycky zopakuju, s dabingem samozřejmě. Ale třeba to jednou dám v původním znění ... *:D* Knížky jsem pak nějak postupně dostával na Vánoce. Všechny jsem je přelouskal, i vícekrát. Teď už se k nim ale nevracím.
Ročník 95
7 -1
reagovat
Bylo mi 11 let a mamka mě v lednu vzala na Společenstvo prstenu (netušil jsem, co to je a nechtělo se mi, ale byl jsem uchvácen) a měsíc na to mě vzala na Kámen mudrců (to už jsem věděl, do čeho jdu a nechalo mě to celkem chladnym, Tajemnou komnatu už jsem v kině vynechal, i když jako jedinej díl nakonec). Myslim, že spolu s Dannyho parťáky (na ty mě vzal pro změnu táta), to byly poslední filmy, na který jsem musel v dobrovodu rodičů a pak jsme začali jezdit s kámošema do kina (Příšerky s.r.o., Jay a mlčenlivej Bob vrací úder, Král škorpion atd.) a tyhle výlety jsme vždycky ještě tehdy na čerňáku spojili s hranim automatů a žranicí u mcdonald. A taky si pamatuju, že nám nechtěli prodat lístky na Černý jestřáb sestřelen :(, ale aspoň na Kód Navajo jo a z toho jsme tehdy byli hodně na větvi. 
809813
Bylo mi 11 let a mamka mě v lednu vzala na Společenstvo prstenu (netušil jsem, co to je a nechtělo se mi, ale byl jsem uchvácen) a měsíc na to mě vzala na Kámen mudrců (to už jsem věděl, do čeho jdu a nechalo mě to celkem chladnym, Tajemnou komnatu už jsem v kině vynechal, i když jako jedinej díl nakonec). Myslim, že spolu s Dannyho parťáky (na ty mě vzal pro změnu táta), to byly poslední filmy, na který jsem musel v dobrovodu rodičů a pak jsme začali jezdit s kámošema do kina (Příšerky s.r.o., Jay a mlčenlivej Bob vrací úder, Král škorpion atd.) a tyhle výlety jsme vždycky ještě tehdy na čerňáku spojili s hranim automatů a žranicí u mcdonald. A taky si pamatuju, že nám nechtěli prodat lístky na Černý jestřáb sestřelen :(, ale aspoň na Kód Navajo jo a z toho jsme tehdy byli hodně na větvi. 
3 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se