Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Star Trek: V.I.M.

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
To už sa na to porovnávanie ľudia po tých 15 rokoch nemôžu už vys*ať? Dobre sú to odlišné svety, prístupy etc. A mne je to u zádele. Dostal som kvalitný letný blockbuster so skvelým tempom, postavami, zápletkou aj vizuálom. a je mi totálne jedno, že to nesúladí s pôvodným vesmírom Star Treku. Keď chcem starý Star Trek, tak si pustím ten starý Star Trek.
894718
To už sa na to porovnávanie ľudia po tých 15 rokoch nemôžu už vys*ať? Dobre sú to odlišné svety, prístupy etc. A mne je to u zádele. Dostal som kvalitný letný blockbuster so skvelým tempom, postavami, zápletkou aj vizuálom. a je mi totálne jedno, že to nesúladí s pôvodným vesmírom Star Treku. [b]Keď chcem starý Star Trek, tak si pustím ten starý Star Trek[/b].
1 0
reagovat
reaguje na: Child
Pěkný pohled z jiné strany, díky za něj!
894710
Pěkný pohled z jiné strany, díky za něj!
894704
0 0
reagovat
reaguje na: Child
Ne...

...ale dík, dostal jsem chuť si to hned pustit. :)
894707
Ne... ...ale dík, dostal jsem chuť si to hned pustit. *:)*
894704
4 -1
reagovat
Tento film paradoxně stárne a horší se rychleji, než by člověk a fanoušek čekal. Původně jsem byl z nového Star Treku u vytržení, ale zpětně si uvědomuju, že jsem se nechal unést několika povedenými věcmi na efekt - vizuál, postavy, akce, hudba, přímočarost, trailery a nostalgie. To ale ze Star Treku skvělý film nedělá. Bohužel, stejně jako většina děl J.J.Abramse, je to jen takové akční pozlacené prasátko. 

Nedržel se totiž původního světa a jeho filozofie. Najednou tu máme zasazení postav do doby, kde stále existuje velmi zištná společnost. Naopak původní Star Trek si zakládal na tom, že představil utopickou společnost daleké budoucnosti, kde neexistují žádné peníze, lidé pracují pro blaho společnosti a hlavním smyslem USS Enterprise je především poznávat neznámo vesmíru. Samozřejmě i za cenu konfliktů, ale ne v takové míře, jak je na konfliktech postavena celá moderní trilogie. V podstatě sledujeme nikoliv vědce a polo-armádní komandéry a velitele, ale přímo jakési armádní agenty, kteří dokonce pravidelně rozdmýchávají konflikty a nenávist. Původní Star Trek představil i další novinky, jako byl románek bělocha a černošky. O tomhle se novému Star Treku může nechat jen zdát, protože se drží klišé omáčky bez vlastní invence. 

Pamatujete si mimochodem na film, který spočíval v tom, že se Enterprise vrátí do minulosti na Zemi, aby zachránili velryby před vyhynutím? Dokážete si představit takové sci-fi dnes, aniž by na vás neútočila monstra a jiné civilizace?
894704
Tento film paradoxně stárne a horší se rychleji, než by člověk a fanoušek čekal. Původně jsem byl z nového Star Treku u vytržení, ale zpětně si uvědomuju, že jsem se nechal unést několika povedenými věcmi na efekt - vizuál, postavy, akce, hudba, přímočarost, trailery a nostalgie. To ale ze Star Treku skvělý film nedělá. Bohužel, stejně jako většina děl J.J.Abramse, je to jen takové akční pozlacené prasátko.  Nedržel se totiž původního světa a jeho filozofie. Najednou tu máme zasazení postav do doby, kde stále existuje velmi zištná společnost. Naopak původní Star Trek si zakládal na tom, že představil utopickou společnost daleké budoucnosti, kde neexistují žádné peníze, lidé pracují pro blaho společnosti a hlavním smyslem USS Enterprise je především poznávat neznámo vesmíru. Samozřejmě i za cenu konfliktů, ale ne v takové míře, jak je na konfliktech postavena celá moderní trilogie. V podstatě sledujeme nikoliv vědce a polo-armádní komandéry a velitele, ale přímo jakési armádní agenty, kteří dokonce pravidelně rozdmýchávají konflikty a nenávist. Původní Star Trek představil i další novinky, jako byl románek bělocha a černošky. O tomhle se novému Star Treku může nechat jen zdát, protože se drží klišé omáčky bez vlastní invence.  Pamatujete si mimochodem na film, který spočíval v tom, že se Enterprise vrátí do minulosti na Zemi, aby zachránili velryby před vyhynutím? Dokážete si představit takové sci-fi dnes, aniž by na vás neútočila monstra a jiné civilizace?
3 -6
reagují: Barv666, do_Od
reagovat
reaguje na: do_Od

Nádhera..

…a paměť žádná :D
810454
…a paměť žádná *:D*
Nádhera..
809596
0 0
reagovat
Nedávné video Critical Drinkera na příkladu právě nových Star Treků (v kontrastu s těmi starými a s Dunou) docela hezky rozebírá proč většina moderních blockbusterů stojí za hovno, protože jsou psané dětmi a pro děti - a většina postav v nich se taky chová jako děti.
810339
[url=https://www.youtube.com/watch?v=CQ92cggLMx8]Nedávné video Critical Drinkera[/url] na příkladu právě nových Star Treků (v kontrastu s těmi starými a s Dunou) docela hezky rozebírá proč většina moderních blockbusterů stojí za hovno, protože jsou psané dětmi a pro děti - a většina postav v nich se taky chová jako děti.
2 -1
reagovat
Perfektní trailery, ale filmu škodí nevýrazné hudba a nevyužitý Eric Bana. Star Trek: Do temnoty se mne líbí víc.
809963
Perfektní trailery, ale filmu škodí nevýrazné hudba a nevyužitý Eric Bana. Star Trek: Do temnoty se mne líbí víc.
2 -2
reagovat

príliš

veľa scenáristických skratiek...stretnutie s old spockom totálny wtf!
809786
veľa scenáristických skratiek...stretnutie s old spockom totálny wtf!
príliš
2 -2
reagovat
Není to špatně natočený film, ale geniální dějové zápletky, jako třeba vysvětlení, jak Kirk zvládnul Kobayashi Maru, střídají WTF momenty, kdy je geniální objev posouvající lidstvo vyřešen tak, že ho prozradí navštěvník z budoucnosti. Takže nejde o sci-fi, ale o blábol.
Abrams sice tančí na Roddenberryho hrobě, ale alespoň s parádou. Skutečný úpadek univerza začal už s ST: Deep Nine... 
809732
Není to špatně natočený film, ale geniální dějové zápletky, jako třeba vysvětlení, jak Kirk zvládnul Kobayashi Maru, střídají WTF momenty, kdy je geniální objev posouvající lidstvo vyřešen tak, že ho prozradí navštěvník z budoucnosti. Takže nejde o sci-fi, ale o blábol. Abrams sice tančí na Roddenberryho hrobě, ale alespoň s parádou. Skutečný úpadek univerza začal už s ST: Deep Nine... 
3 -3
reagovat
reaguje na: Chermy
To jsem rád, že někdo vytáhl MI:III. Podle mě nejlepší díl vůbec. Až mě neskutečně mrzí, že se Abrams s těma scénáristama nevrátil ke špionážní tématice. Evidentně to fakt uměli.
809718
To jsem rád, že někdo vytáhl MI:III. Podle mě nejlepší díl vůbec. Až mě neskutečně mrzí, že se Abrams s těma scénáristama nevrátil ke špionážní tématice. Evidentně to fakt uměli.
809673
4 -4
reagovat
reaguje na: Chermy
Ale veď ono to je presne ako tie vymenovane filmy hlúpa zápletka ktorá moc nedáva zmysel postavy čo sa chovajú ako dobili akurát že je to dobre natočené a zahrané takže sa to da prehliadnuť;) a film si užiť. 
809713
Ale veď ono to je presne ako tie vymenovane filmy hlúpa zápletka ktorá moc nedáva zmysel postavy čo sa chovajú ako dobili akurát že je to dobre natočené a zahrané takže sa to da prehliadnuť*;)* a film si užiť. 
809670
2 -2
reagovat
Srovnávat to s Hvězdnými válkami mi přijde také mimo. Jak MI:3 tak oba Star Treky mám ve své sbírce mezi naprostými klasikami a absolutními vrcholy Hollywoodské zábavy... přesto se nebojím říct, že Síla se probouzí je k uzoufání nudné nic a Vzestup Skywalkera přímo scénáristický průjem. Ale házet kvůli tomu Abramse přes palubu? Neznám režiséra, který by ve své filmografii neměl zbytečný, nebo pitomý film...
809673
Srovnávat to s Hvězdnými válkami mi přijde také mimo. Jak MI:3 tak oba Star Treky mám ve své sbírce mezi naprostými klasikami a absolutními vrcholy Hollywoodské zábavy... přesto se nebojím říct, že Síla se probouzí je k uzoufání nudné nic a Vzestup Skywalkera přímo scénáristický průjem. Ale házet kvůli tomu Abramse přes palubu? Neznám režiséra, který by ve své filmografii neměl zbytečný, nebo pitomý film...
4 -2
reagují: kfk
reagovat

Abramsův Star trek je největší pecka!

"Abrams znásilnil Star Trek a udělal z něj pitomý a schválně co nejvíc primitivní popcorňák pro teenagery" Je nejvíc šokující komentář, co jsem kdy viděl :o 

Upřímně, kdyby něco takového padlo u Twilight, Mortal Instruments, nebo já nevim Birds of Prey - dosaďte si libovolnou primitivní chujovinu pro teenagery.. ale u jednoho z nejlepších moderních blockbusterů které kdy vznikly!? :o 

Na seriály jsem koukal, půdovní filmy také nějaké viděl... jako malého mě to místy bavilo, ale že bych z toho někdy byl odvařený, to vážně ne. Ale umím pochopit, že militantnímu uctívači původních filmů/seriálů nemusel sedět tón moderně a akčněji pojatého filmu od Abramse. Přesto takhle radikální názor bych tedy nečekal. Abramsův Star Trek je pro mě jasných 10/10 a jeden z těch filmů, který můžu vidět každý měsíc! Jeden z těch filmů, kvůli kterým chodím do kina!!!!

Takhle drsnou kritiku bych ještě pochopil u Avatara, který si o to svou jednoduchostí a šablonovitostí vyloženě říká... ale ST má tedy scénář daleko chytřejší a zajímavější.

Mimochodem, Abramsovu dvojku jsem v kině moc neocenil a vlastně byl dost kritický. Po letech jsem mu ale také přišel na chuť a dnes je mám rád oba snad i stejně. :+
809670
"Abrams znásilnil Star Trek a udělal z něj pitomý a schválně co nejvíc primitivní popcorňák pro teenagery" Je nejvíc šokující komentář, co jsem kdy viděl *:o*  Upřímně, kdyby něco takového padlo u Twilight, Mortal Instruments, nebo já nevim Birds of Prey - dosaďte si libovolnou primitivní chujovinu pro teenagery.. ale u jednoho z nejlepších moderních blockbusterů které kdy vznikly!? *:o*  Na seriály jsem koukal, půdovní filmy také nějaké viděl... jako malého mě to místy bavilo, ale že bych z toho někdy byl odvařený, to vážně ne. Ale umím pochopit, že militantnímu uctívači původních filmů/seriálů nemusel sedět tón moderně a akčněji pojatého filmu od Abramse. Přesto takhle radikální názor bych tedy nečekal. Abramsův Star Trek je pro mě jasných 10/10 a jeden z těch filmů, který můžu vidět každý měsíc! Jeden z těch filmů, kvůli kterým chodím do kina!!!! Takhle drsnou kritiku bych ještě pochopil u Avatara, který si o to svou jednoduchostí a šablonovitostí vyloženě říká... ale ST má tedy scénář daleko chytřejší a zajímavější. Mimochodem, Abramsovu dvojku jsem v kině moc neocenil a vlastně byl dost kritický. Po letech jsem mu ale také přišel na chuť a dnes je mám rád oba snad i stejně. *:+*
Abramsův Star trek je největší pecka!
6 -5
reagují: ipkkis
reagovat
reaguje na: HAL
Pri star wars mi to až tak nevadí tam sa mi zdá chovanie postáv aj fungovanie sveta v rámci pravidiel. Samozrejme 9 už bola katastrofa
809656
Pri star wars mi to až tak nevadí tam sa mi zdá chovanie postáv aj fungovanie sveta v rámci pravidiel. Samozrejme 9 už bola katastrofa
809631
1 -1
reagovat
Prvni ST je dokonaly moderni blockbuster. Mozna jen ten Bana mohl dostat vic prostoru, ale i po temer 15 letech to mam v kategorii 9-10/10. Problemy u Abramse zacinaji hlavne se Super 8 a Into Darkness. Vlastne... mam rad jen jeho uvodni dva filmy, ty dalsi povazuji za prumer, SW9 vylozene za fiasko a naprosty shit, takze dnes pro me uz jeho jmeno neni zarukou absolutne niceho.
809640
Prvni ST je dokonaly moderni blockbuster. Mozna jen ten Bana mohl dostat vic prostoru, ale i po temer 15 letech to mam v kategorii 9-10/10. Problemy u Abramse zacinaji hlavne se Super 8 a Into Darkness. Vlastne... mam rad jen jeho uvodni dva filmy, ty dalsi povazuji za prumer, SW9 vylozene za fiasko a naprosty shit, takze dnes pro me uz jeho jmeno neni zarukou absolutne niceho.
6 -3
reagovat
Jejda, tady se to nějak rozhořelo.
Neřekl bych, že je první Abramsův ST vyloženě špatnej film, mně se jako blockbuster náhodou líbil, jen chybí to gró Star Treku.
809638
Jejda, tady se to nějak rozhořelo. Neřekl bych, že je první Abramsův ST vyloženě špatnej film, mně se jako blockbuster náhodou líbil, jen chybí to gró Star Treku.
4 0
reagovat
reaguje na: ipkkis
Nejhorší je že tady jsou jasně vidět všechny průsery které se pak staly se Star Wars trilogií - takhle zpětně se divím jak jsme se na ni kdy mohli těšit, když už ze jména režiséra/executive producera mohlo být předem jasné jak to dopadne.
809631
Nejhorší je že tady jsou jasně vidět všechny průsery které se pak staly se Star Wars trilogií - takhle zpětně se divím jak jsme se na ni kdy mohli těšit, když už ze jména režiséra/executive producera mohlo být předem jasné jak to dopadne.
809618
4 -4
reagují: ipkkis
reagovat
Takže sa asi zhodneme že je to dobré sci fi ale zlý Star trek :D Star Trek Pitch Meeting to zhrnul paradne 8)
809618
Takže sa asi zhodneme že je to dobré sci fi ale zlý Star trek *:D* [url=https://www.youtube.com/watch?v=lHwLd4qyG7A]Star Trek Pitch Meeting [/url]to zhrnul paradne *8)*
2 -1
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: Will
Z mého pohledu je jedno, kdo si co konkrétně prosadil. Pod filmem je podepsán Abrams, který - ze všech dostupných informací a to i přímo pocházejících od něj - oba filmy natočil podle svých (společných) představ (týmu), přičemž od jejich vzniku uplynulo již dost času na potenciální neofiko info, které by to rozporovalo, což se nestalo (imho ani nestane).

Takže si, jako správný trekkie fundamentalista, svou DIY sadu voodoo panenky pojmenovanou  J.J. a jehelníčku ponechám i do budoucna:D
809610
Z mého pohledu je jedno, kdo si co konkrétně prosadil. Pod filmem je podepsán Abrams, který - ze všech dostupných informací a to i přímo pocházejících od něj - oba filmy natočil podle svých (společných) představ (týmu), přičemž od jejich vzniku uplynulo již dost času na potenciální neofiko info, které by to rozporovalo, což se nestalo (imho ani nestane). Takže si, jako správný trekkie fundamentalista, svou DIY sadu voodoo panenky pojmenovanou  J.J. a jehelníčku ponechám i do budoucna*:D*. 
809598
2 0
reagovat
reaguje na: do_Od
Tvl kdybys mi řek, že jsem před devíti lety napsal VIMko Transformers, tak bych ti nevěřil :D
809602
Tvl kdybys mi řek, že jsem před devíti lety napsal VIMko Transformers, tak bych ti nevěřil *:D*
809596
7 -1
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se