Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Není čas zemřít: Recenze

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
reaguje na: jackb
Jo, to souhlasím, od Skyfallu po NTTD koncipovali záporáka a jeho vstup na scénu úplně stejně a mně trochu vadilo třeba i to, že vyjma Amalrica měli všichni ostatní nějakou fyzickou vadu (Mikkelsen krvácení z očí, Bardem spálenou ústní dutinu, Waltz jizvu přes obličej a slepotu na jedno oko a Malek popálenou půlku obličeje), což je sice taky takový bondovský trademark záporáků a v případě Mikkelsena a Waltze to vychází z předlohy, ale použít tuhle berličku i u Bardema a Maleka (plus Benssalaha s tím umělým okem) už fakt potřeba nebylo.

A taktéž souhlasím s tím, že nějaká ženská antagonistka craigovkám taky dost chyběla. Přitom, kdyby se do ní Craig citově zainteresoval a nakonec by se ukázalo, že stojí proti němu a byl ji donucen zabít, byl by to po Vesper další pěkný střípek do skládačky o tom, jak se Bond v ženách zklamal, nepřipouští si je k tělu a považuje je čistě za fyzické objekty. Sice v sérii by to nebylo nic moc nového (Electra v TWINE, Miranda v DAD), ale zrovna do craigovek by se to hodilo a kdyby to tvůrci pojali opravdu dobře, tak by to byl ten moment, kdy by se Bondův charakter "zacementoval" do té finální podoby (stran přístupu k ženám), jakou známe z minulosti. Protože v CR mi přišel ten přerod od "láska mého života" k "mrcha je mrtvá, jde se dál" trochu uspěchaný s ohledem na vysvětlovačku M v závěru, ze které plynou pochopitelné důvody proč to Vesper udělala a které Bond totálně ignoruje. Ale i kdyby tam byla nějaká žena čistě v roli záporáka bez nějakých emočních linek na Bonda, tak by to bylo osvěžující (zvláště když tenhle prvek má v sérii dlouholetou tradici).

Nějaké zobrazení minorit v negativním světle, typu gay zabijáků Winta a Kidda v DAF, je v dnešní době passé, ale doufám, že po white men only bad guys v craigovkách se s novým Bondem dočkáme i nějakých těch hlavních záporáku z řad žen, afroameričanů, asiatů, atd. v nejrůznějších kombinacích.
804936
[spoiler]Jo, to souhlasím, od Skyfallu po NTTD koncipovali záporáka a jeho vstup na scénu úplně stejně a mně trochu vadilo třeba i to, že vyjma Amalrica měli všichni ostatní nějakou fyzickou vadu (Mikkelsen krvácení z očí, Bardem spálenou ústní dutinu, Waltz jizvu přes obličej a slepotu na jedno oko a Malek popálenou půlku obličeje), což je sice taky takový bondovský trademark záporáků a v případě Mikkelsena a Waltze to vychází z předlohy, ale použít tuhle berličku i u Bardema a Maleka (plus Benssalaha s tím umělým okem) už fakt potřeba nebylo. A taktéž souhlasím s tím, že nějaká ženská antagonistka craigovkám taky dost chyběla. Přitom, kdyby se do ní Craig citově zainteresoval a nakonec by se ukázalo, že stojí proti němu a byl ji donucen zabít, byl by to po Vesper další pěkný střípek do skládačky o tom, jak se Bond v ženách zklamal, nepřipouští si je k tělu a považuje je čistě za fyzické objekty. Sice v sérii by to nebylo nic moc nového (Electra v TWINE, Miranda v DAD), ale zrovna do craigovek by se to hodilo a kdyby to tvůrci pojali opravdu dobře, tak by to byl ten moment, kdy by se Bondův charakter "zacementoval" do té finální podoby (stran přístupu k ženám), jakou známe z minulosti. Protože v CR mi přišel ten přerod od "láska mého života" k "mrcha je mrtvá, jde se dál" trochu uspěchaný s ohledem na vysvětlovačku M v závěru, ze které plynou pochopitelné důvody proč to Vesper udělala a které Bond totálně ignoruje. Ale i kdyby tam byla nějaká žena čistě v roli záporáka bez nějakých emočních linek na Bonda, tak by to bylo osvěžující (zvláště když tenhle prvek má v sérii dlouholetou tradici). Nějaké zobrazení minorit v negativním světle, typu gay zabijáků Winta a Kidda v DAF, je v dnešní době passé, ale doufám, že po white men only bad guys v craigovkách se s novým Bondem dočkáme i nějakých těch hlavních záporáku z řad žen, afroameričanů, asiatů, atd. v nejrůznějších kombinacích.[/spoiler]
804870
3 -1
reagují: verbst
reagovat
Tak samozřejmě tvůrci v rámci série už mají u záporáků nastavené nějaké postupy a ty vlastně střídají podle příběhu a archetypu záporáka co zrovna použijí. A ten druhý odstavec co píšeš tesat do kamene. Měl jsem to na mysli hlavně z pohledu diváka, kdy používají pojetí záporáka už po třetí v řadě.

Mikkelsen se v CR ukazuje pravidelně už od začátku a jenom k tomu jejich setkání dojde až později. Jinak tady se ukazuje jaký je Mikkelsen Pan Herec, když se nad tím člověk zamyslí, tak hraje toho nejobyčenějšího Bondova protivníka - v zásadě je to jenom účetní co prošutroval klientovi prachy, žádná touha ovládnou svět, pomsta nic. GE zase hezky pracuje v jistou hierarchií záporáků, kdy se jenom ukazuje jak se co má. Bardem jediný z trojice s Waltzem a Malekem funguje, protože už od začátku je napojený na M a Bonda skrz ten seznam agentů + samozřejmě má charisma, že by proboural stěnu.

Blofeld je napsaný fakt hrozně a Waltz svým výkonem moc nepomáhá a celé to odhalování je strašně kostrbaté a nebál bych se říct hloupé a ani to budouvání prostě nefunguje (hlavně protože Spectre působí jako banda lidí bez osobnosti)  aodhalení ukradené z Astina Powerse to jenom zabije. Safin mi příjde v první půlce budovaný dobře a Malek mi v té první scéně (myslím sezení s Madeleine) příjde správně nepředvídatelný, ale bohužel to pak díky tý zmatený motivaci v druhé půlce nezvládnou prodat a přitom se nabízela smrt Leitera.

Doufám, že v další Bondovce se záporákem budou pracovat jinak. A osobně bych zase chtěl záporačku (nemusí být nutně hlavní) - naposledy byla v Dnes neumírej.
804870
[spoiler]Tak samozřejmě tvůrci v rámci série už mají u záporáků nastavené nějaké postupy a ty vlastně střídají podle příběhu a archetypu záporáka co zrovna použijí. A ten druhý odstavec co píšeš tesat do kamene. Měl jsem to na mysli hlavně z pohledu diváka, kdy používají pojetí záporáka už po třetí v řadě. Mikkelsen se v CR ukazuje pravidelně už od začátku a jenom k tomu jejich setkání dojde až později. Jinak tady se ukazuje jaký je Mikkelsen Pan Herec, když se nad tím člověk zamyslí, tak hraje toho nejobyčenějšího Bondova protivníka - v zásadě je to jenom účetní co prošutroval klientovi prachy, žádná touha ovládnou svět, pomsta nic. GE zase hezky pracuje v jistou hierarchií záporáků, kdy se jenom ukazuje jak se co má. Bardem jediný z trojice s Waltzem a Malekem funguje, protože už od začátku je napojený na M a Bonda skrz ten seznam agentů + samozřejmě má charisma, že by proboural stěnu. Blofeld je napsaný fakt hrozně a Waltz svým výkonem moc nepomáhá a celé to odhalování je strašně kostrbaté a nebál bych se říct hloupé a ani to budouvání prostě nefunguje (hlavně protože Spectre působí jako banda lidí bez osobnosti)  aodhalení ukradené z Astina Powerse to jenom zabije. Safin mi příjde v první půlce budovaný dobře a Malek mi v té první scéně (myslím sezení s Madeleine) příjde správně nepředvídatelný, ale bohužel to pak díky tý zmatený motivaci v druhé půlce nezvládnou prodat a přitom se nabízela smrt Leitera. Doufám, že v další Bondovce se záporákem budou pracovat jinak. A osobně bych zase chtěl záporačku (nemusí být nutně hlavní) - naposledy byla v Dnes neumírej.[/spoiler]
3 -1
reagují: Polux
reagovat
reaguje na: jackb
Tak ono je to s tím pojetím záporáka ala DN v bondovkách už trochu tradice (tak jako Bardem ve Skyfallu funguje třeba Bean v GE a vlastně i Mikkelsen v CR se s Craigem potká až po hodině filmu), takže samo o sobě to imho problém není.

Aby to ale fungovalo, je potřeba mít výraznou postavu (charisma a/nebo herecké schopnosti daného představitele), dobře napsané dialogy, ideálně osobní napojení na Bonda, slušně napsanou tu background story (motivace, důvody, plán, charakterové rysy, atd.) a hlavně rozumný screen time (i když třeba ze 100% v druhé části filmu).

Jinak se ze záporáka stane tak trochu deus ex machina z povinnosti, což je imho případ jak Maleka, tak i Waltze ve Spectre, kde sice osobní linka s Bondem přítomna je a Waltz je skvělý herec, ale dialogy jsou o ničem (kukačka mě straší dodnes), Waltz má v celém filmu minimum prostoru a "šokující" retcon, kdo je čí nevlastní bratr, působí stejně debilně, jako blahé paměti ve Scream 3.
 
804860
[spoiler]Tak ono je to s tím pojetím záporáka ala DN v bondovkách už trochu tradice (tak jako Bardem ve Skyfallu funguje třeba Bean v GE a vlastně i Mikkelsen v CR se s Craigem potká až po hodině filmu), takže samo o sobě to imho problém není. Aby to ale fungovalo, je potřeba mít výraznou postavu (charisma a/nebo herecké schopnosti daného představitele), dobře napsané dialogy, ideálně osobní napojení na Bonda, slušně napsanou tu background story (motivace, důvody, plán, charakterové rysy, atd.) a hlavně rozumný screen time (i když třeba ze 100% v druhé části filmu). Jinak se ze záporáka stane tak trochu deus ex machina z povinnosti, což je imho případ jak Maleka, tak i Waltze ve Spectre, kde sice osobní linka s Bondem přítomna je a Waltz je skvělý herec, ale dialogy jsou o ničem (kukačka mě straší dodnes), Waltz má v celém filmu minimum prostoru a "šokující" retcon, kdo je čí nevlastní bratr, působí stejně debilně, jako blahé paměti ve Scream 3.[/spoiler] 
804858
2 -2
reagovat
reaguje na: Polux
Přesně tohle jsem si myslel taky, že v tom filmu je záporák jenom protože tam být musí. Stejně to bylo u Skyfall s Bond Girl - všeho všudy tam byla 10 minut, protože ho někdo k tomu Bardemovi zavést musel, ale jinak by to fungovalo i bez ní, protože pointa byla jinde (vztah Bonda a M a skládání pocty celé sérii).

Ale v zásadě mě to taky zklamalo, v první půlce dobrý tam to člověk chápe, ale ta motivace v druhé dost citelně chybí. Úplně by stačilo, že se chce pomstít Spectre a Madelaine si nechává jako poslední a žádný virus a prodej tam být nemusel. Takhle chyběla i vyhrocenost mezi Safinem a Bondem - hlavně Bond asi 2 hodiny vůbec neví proti komu jde.

Trošku mě taky štve, že od Skyfall najeli se záporákama na styl Dr. No - že v první půjde buď nejsou vůbec nebo fakt krátce a dělá se kolem nich hrozní haló a objeví se až v té druhé a celkově tam jsou málo (Bardem byl alespoň pořádně výraznej psychouš).
804858
[spoiler]Přesně tohle jsem si myslel taky, že v tom filmu je záporák jenom protože tam být musí. Stejně to bylo u Skyfall s Bond Girl - všeho všudy tam byla 10 minut, protože ho někdo k tomu Bardemovi zavést musel, ale jinak by to fungovalo i bez ní, protože pointa byla jinde (vztah Bonda a M a skládání pocty celé sérii). Ale v zásadě mě to taky zklamalo, v první půlce dobrý tam to člověk chápe, ale ta motivace v druhé dost citelně chybí. Úplně by stačilo, že se chce pomstít Spectre a Madelaine si nechává jako poslední a žádný virus a prodej tam být nemusel. Takhle chyběla i vyhrocenost mezi Safinem a Bondem - hlavně Bond asi 2 hodiny vůbec neví proti komu jde. Trošku mě taky štve, že od Skyfall najeli se záporákama na styl Dr. No - že v první půjde buď nejsou vůbec nebo fakt krátce a dělá se kolem nich hrozní haló a objeví se až v té druhé a celkově tam jsou málo (Bardem byl alespoň pořádně výraznej psychouš). [/spoiler]
804856
7 -1
reagují: Polux
reagovat
reaguje na: Godlike
Jo, měl jsem z toho stejný pocit, hlavní důraz byl tvůrci kladen na Craiga a bad guys jsou tady jen proto, že tam být musí a co+proč+jak vlastně není důležité, což platí nejen pro Maleka, ale i pro Waltze. Jelikož jsem ale zastáncem teorie "čím výraznější/lepší záporák, tím zpětně lepší i hlavní hrdina a film jako celek", tak mě tenhle mírný tvůrčí posun trochu zklamal (s ohledem na to, jak si se záporáky vyhráli v CR nebo Skyfallu). Rozhodně ne natolik, aby mi to zkazilo celkový zážitek, ale spatřuji tam, řekněme, promarněný potenciál:)
804856
[spoiler]Jo, měl jsem z toho stejný pocit, hlavní důraz byl tvůrci kladen na Craiga a bad guys jsou tady jen proto, že tam být musí a co+proč+jak vlastně není důležité, což platí nejen pro Maleka, ale i pro Waltze. Jelikož jsem ale zastáncem teorie "čím výraznější/lepší záporák, tím zpětně lepší i hlavní hrdina a film jako celek", tak mě tenhle mírný tvůrčí posun trochu zklamal (s ohledem na to, jak si se záporáky vyhráli v CR nebo Skyfallu). Rozhodně ne natolik, aby mi to zkazilo celkový zážitek, ale spatřuji tam, řekněme, promarněný potenciál*:)*. [/spoiler]
804851
3 -1
reagují: jackb
reagovat
reaguje na: Polux
Já souhlasím, i když jsem celkem rád, protože Malek zase hrál sám sebe jak říkal Tony a celkově ho nemusím, takže mi nechyběl. Spíš jsem se snažil poukázat na to, že možná sami tvůrci naznačili, že nakonec vlastně tak důležitej není, ostatně jako nikdo z těch záporáků, naopak jde o ty klaďase, který nám denně zachraňujou krky. Možná je to ode mě hodně overstretched, ale ty náznaky mi pomohly přejít motivace záporáka a podobné a užít si film ještě víc.
804851
[spoiler]Já souhlasím, i když jsem celkem rád, protože Malek zase hrál sám sebe jak říkal Tony a celkově ho nemusím, takže mi nechyběl. Spíš jsem se snažil poukázat na to, že možná sami tvůrci naznačili, že nakonec vlastně tak důležitej není, ostatně jako nikdo z těch záporáků, naopak jde o ty klaďase, který nám denně zachraňujou krky. Možná je to ode mě hodně overstretched, ale ty náznaky mi pomohly přejít motivace záporáka a podobné a užít si film ještě víc.[/spoiler]
804849
4 -1
reagují: Polux
reagovat
reaguje na: Godlike
Na mě celá ta linka s Malekem působila hodně do počtu. V podstatě kromě prologu a scény se Sedoux v její kanceláři je jen ve finále a screen time má tak možná 20 minut celkem. Ještěže tam má, kromě finální konfrontace, ten dialog s Craigem. Chápu, že přednost dostal Craig protože rozlučka (herce) a smrt (postavy), ale i s ohledem na stopáž jsem doufal, že Malek bude více zapojen do příběhu.

Stačilo třeba, aby byl Malek řadový člen Spectre, se kterým by se Craig několikrát potkal v průběhu filmu a vypadalo by to, že má v plánu osvobodit Blofelda z vězení, v čemž by se mu Craig snažil zabránit, aby se následně ukázalo, že se ve skutečnosti rozhodl převzít vedení Spectre, odklidit Waltze z cesty a ovládnout/zničit/whatever celý svět. Craig by tak musel - proti své vůli - Waltze chránit, což by se mu nepodařilo a finále by mohlo být stejné jako ve filmu.  
804849
[spoiler]Na mě celá ta linka s Malekem působila hodně do počtu. V podstatě kromě prologu a scény se Sedoux v její kanceláři je jen ve finále a screen time má tak možná 20 minut celkem. Ještěže tam má, kromě finální konfrontace, ten dialog s Craigem. Chápu, že přednost dostal Craig protože rozlučka (herce) a smrt (postavy), ale i s ohledem na stopáž jsem doufal, že Malek bude více zapojen do příběhu. Stačilo třeba, aby byl Malek řadový člen Spectre, se kterým by se Craig několikrát potkal v průběhu filmu a vypadalo by to, že má v plánu osvobodit Blofelda z vězení, v čemž by se mu Craig snažil zabránit, aby se následně ukázalo, že se ve skutečnosti rozhodl převzít vedení Spectre, odklidit Waltze z cesty a ovládnout/zničit/whatever celý svět. Craig by tak musel - proti své vůli - Waltze chránit, což by se mu nepodařilo a finále by mohlo být stejné jako ve filmu.  [/spoiler]
804842
3 -1
reagují: Godlike
reagovat
Byla to pro mne první návštěva kina od premiéry loňských třetích Mizerů a stálo to hned za to. : ) Hned mne posadily na zadek úvodní titulky,
jedny z nej. Trochu jsem brblal u songu, ale ano není to Skyfall, ale
vytknout se mu moc nedá.  Fukunaga je toprežisér když dokázal ten Spectre průser takhle uhrál. Hlavně jsem si u spousty
scén opravdu chrochtal blahem. Krásný vizuál střídalo napětí s fantastickou
akcí. Hodně jsem se bál tří herců, Lashany Lynch, Ramiho Maleka a Leyi Seydoux
a dopadlo to tak so so. Malek zklamání, už od trailerů jsem tu brečel, že bude
Rami Malek hrát Ramiho Maleka a potvrdilo se to, škoda, přitom ta postava měla
potenciál. Seydoux se svezla se Spectre, měl jsem jí za tragickou a tady si to
částečně napravila, scénu od scény jsem si na ní zvyknul, ale pořád tam nevidím
Bondovu nejosudovější Femme Fatale, průměr charismatem i herecky, sorry jako.
Ale totálně příjemně překvapila Lashana Lynch, která byla prostě skvělá a to
jsem na ní také brblal. IMHO na ní může mít kecy jenom rasista co film neviděl.
: ) Na chválení Any de Armas je škoda úderů do klávesnice.
Akorát se přiznám, že jsem absolutní konec nečekal, ale byloto důstojné. Craig nám dal 3 fantastické a 2 příšerné bondovky a bude chybět. 8/10
Jsem zvědavý jak to bude pokračovat.
804845
Byla to pro mne první návštěva kina od premiéry loňských třetích Mizerů a stálo to hned za to. : ) Hned mne posadily na zadek úvodní titulky, jedny z nej. Trochu jsem brblal u songu, ale ano není to Skyfall, ale vytknout se mu moc nedá.  Fukunaga je toprežisér když dokázal ten Spectre průser takhle uhrál. Hlavně jsem si u spousty scén opravdu chrochtal blahem. Krásný vizuál střídalo napětí s fantastickou akcí. Hodně jsem se bál tří herců, Lashany Lynch, Ramiho Maleka a Leyi Seydoux a dopadlo to tak so so. Malek zklamání, už od trailerů jsem tu brečel, že bude Rami Malek hrát Ramiho Maleka a potvrdilo se to, škoda, přitom ta postava měla potenciál. Seydoux se svezla se Spectre, měl jsem jí za tragickou a tady si to částečně napravila, scénu od scény jsem si na ní zvyknul, ale pořád tam nevidím Bondovu nejosudovější Femme Fatale, průměr charismatem i herecky, sorry jako. Ale totálně příjemně překvapila Lashana Lynch, která byla prostě skvělá a to jsem na ní také brblal. IMHO na ní může mít kecy jenom rasista co film neviděl. : ) Na chválení Any de Armas je škoda úderů do klávesnice. Akorát se přiznám, že jsem absolutní konec nečekal, ale byloto důstojné. Craig nám dal 3 fantastické a 2 příšerné bondovky a bude chybět. 8/10 Jsem zvědavý jak to bude pokračovat.
5 -3
reagovat
reaguje na: Polux
No, já jsem to tak nějak celý skoro zamet pod koberec jako vlastně nedůležitý, protože mě ohledně záporáka nejvíc bavil rozhovor Bond vs M, kde oba shodně přitakávají a usmívají se: 

"Odstranění světových lídrů, zabíjení nevinných civilistů, vždyť to znáš, jako vždycky." 

Malek byl prostě další v zástupu vypatlanců, o kterých na konci mluví i Bond, kvůli kterým MI6 a "00" agenti existují. Nejde o ně, ale o ty agenty a správňáky, kteří tam vždycky budou, pokud tenhle zástup "malých slabých mužů" nedojde konce. A je úplně jedno s jakou motivací do toho jdou. A proto mi právě jeho motiv  nevadilo tak trošku odsunout na druhou kolej a brát ho jen jako další den v práci při záchraně světa, i když bohužel ten nejfatálnější.
804842
[spoiler]No, já jsem to tak nějak celý skoro zamet pod koberec jako vlastně nedůležitý, protože mě ohledně záporáka nejvíc bavil rozhovor Bond vs M, kde oba shodně přitakávají a usmívají se:  "Odstranění světových lídrů, zabíjení nevinných civilistů, vždyť to znáš, jako vždycky."  Malek byl prostě další v zástupu vypatlanců, o kterých na konci mluví i Bond, kvůli kterým MI6 a "00" agenti existují. Nejde o ně, ale o ty agenty a správňáky, kteří tam vždycky budou, pokud tenhle zástup "malých slabých mužů" nedojde konce. A je úplně jedno s jakou motivací do toho jdou. A proto mi právě jeho motiv  nevadilo tak trošku odsunout na druhou kolej a brát ho jen jako další den v práci při záchraně světa, i když bohužel ten nejfatálnější.[/spoiler]
804835
4 -1
reagují: Polux
reagovat
reaguje na: Incitatus
Asi kvůli tomu, jak to ke konci křupne.
804839
Asi kvůli tomu, jak to ke konci křupne.
804761
3 0
reagovat
On celý ten switch Maleka někde v druhé polovině od pomsty Blofeldovi, potažmo celému Spectre, k vlastnímu evil mastermind plánu byl takový prapodivný a ne úplně jasný. Míchají tam dohromady nějaký záporákův new world order záměr (přičemž je tam narážka i na rasu při dialogu Lynch s Dencikem a alespoň na mě to nepůsobilo tak, že je myšlena lidská rasa obecně) s čistě finanční motivací skrze ten prodej nejvyšší nabídce, plus do toho ještě únos Seydoux a její dcery k dokončení pomsty jejímu otci, nebo jako pojistka proti Craigovi, nebo obojí, nebo kdoví vlastně proč:D

Malek sám se prý nechal slyšet, že roli vzal za podmínky, že jeho postava nebude ideologicky nebo nábožensky motivována, tak asi platí především ten motiv pomsty za smrt své rodiny a zbytek je imho jen taková nezbytná "kulisa" pro ten hlavní fokus, čili osud Bonda jako takového
804835
[spoiler]On celý ten switch Maleka někde v druhé polovině od pomsty Blofeldovi, potažmo celému Spectre, k vlastnímu evil mastermind plánu byl takový prapodivný a ne úplně jasný. Míchají tam dohromady nějaký záporákův new world order záměr (přičemž je tam narážka i na rasu při dialogu Lynch s Dencikem a alespoň na mě to nepůsobilo tak, že je myšlena lidská rasa obecně) s čistě finanční motivací skrze ten prodej nejvyšší nabídce, plus do toho ještě únos Seydoux a její dcery k dokončení pomsty jejímu otci, nebo jako pojistka proti Craigovi, nebo obojí, nebo kdoví vlastně proč*:D*? [/spoiler] Malek sám se prý nechal slyšet, že roli vzal za podmínky, že jeho postava nebude ideologicky nebo nábožensky motivována, tak asi platí především ten motiv [spoiler]pomsty za smrt své rodiny[/spoiler] a zbytek je imho jen taková nezbytná "kulisa" pro ten hlavní fokus, čili [spoiler]osud Bonda jako takového[/spoiler]. 
4 0
reagují: Godlike
reagovat
reaguje na: the dark knight
Tam slo o to, ze boli (carovne) hacknute rozne narodne databazy DNA za cim teda stal Safin. Poznamka o tisicoch sa tykala len agentov Spectre. Cize vzoriek DNA mal vela z tych narodnych databaz. Stale je tu ale otazka , na ktoru som si nevsimol ziadnu odpoved, ze co s tym? Byvalo to smiesne a po prave parodovane ale tento krat tam fakt chybal nejaky ten monolog alebo rovno telefonat do OSN kde by predostrel svoj plan. Nieco teda este naznacovalo to ze k ostrovu mierili sukromne lode, co by znamenalo predaj tejto zbrane na mieru do sukromnych ruk. Ale to vysumelo do prazdna. 
804832
Tam slo o to, [spoiler]ze boli (carovne) hacknute rozne narodne databazy DNA za cim teda stal Safin. Poznamka o tisicoch sa tykala len agentov Spectre. Cize vzoriek DNA mal vela z tych narodnych databaz. Stale je tu ale otazka , na ktoru som si nevsimol ziadnu odpoved, ze co s tym? Byvalo to smiesne a po prave parodovane ale tento krat tam fakt chybal nejaky ten monolog alebo rovno telefonat do OSN kde by predostrel svoj plan. Nieco teda este naznacovalo to ze k ostrovu mierili sukromne lode, co by znamenalo predaj tejto zbrane na mieru do sukromnych ruk. Ale to vysumelo do prazdna. [/spoiler]
804828
2 0
reagovat

8/10

Špičková bondovka, která ve finále silně přeceňuje emocionální propojení diváka s hlavní postavou. Zjistil jsem, že nejsem fyzicky schopen se dojímat nad Jamesem Bondem, ani za všechny odkazy na Ve službách Jejího Veličenstva světa - které mi mimochodem přišly jako prachsprosté kradení emocí z jiného (lepšího?) filmu. 

A může mi někdo vysvětlit Malekův plán? Koho měli ti nanoboti zabít? To posbíral DNA všech lidí na světě? Proč ale v tom případě říkali, že těch vzorků jsou v databázi (jenom) tisíce? Měly teda zabít jenom náhodné lidi, jejichž DNA se mu podařilo z databází ukrást (což je docela srandovní představa)? Proč by teda pak Bond říkal, že "už nebude co zachránit," když selžou?

Ta finální hrozba není dostatečně vyjasněná, což si asi tvůrci sami uvědomovali, proto nakonec tikajicí hodiny představují rakety, které mají hrozbu zničit. O důvod víc, proč to finále na mě nefungovalo. V téhle nejasné podobě to prostě není katastrofa hodná smrti Jamese Bonda (když už cítili potřebu se s Craigem tak fatalisticky rozloučit).
804828
Špičková bondovka, která ve finále silně přeceňuje emocionální propojení diváka s hlavní postavou. Zjistil jsem, že nejsem fyzicky schopen se dojímat nad Jamesem Bondem, ani za všechny odkazy na Ve službách Jejího Veličenstva světa - které mi mimochodem přišly jako prachsprosté kradení emocí z jiného (lepšího?) filmu.  A může mi někdo vysvětlit Malekův plán? [spoiler]Koho měli ti nanoboti zabít? To posbíral DNA všech lidí na světě? Proč ale v tom případě říkali, že těch vzorků jsou v databázi (jenom) tisíce? Měly teda zabít jenom náhodné lidi, jejichž DNA se mu podařilo z databází ukrást (což je docela srandovní představa)? Proč by teda pak Bond říkal, že "už nebude co zachránit," když selžou? Ta finální hrozba není dostatečně vyjasněná, což si asi tvůrci sami uvědomovali, proto nakonec tikajicí hodiny představují rakety, které mají hrozbu zničit. O důvod víc, proč to finále na mě nefungovalo. V téhle nejasné podobě to prostě není katastrofa hodná smrti Jamese Bonda (když už cítili potřebu se s Craigem tak fatalisticky rozloučit).[/spoiler]
8/10
5 0
reagují: Will
reagovat
Proč je u nás Bond od 15?:o
804761
Proč je u nás Bond od 15?*:o*
3 0
reagují: C.C.Baxter
reagovat

9/10

Diskuze, který Bond je nejlepší nikdy neutichnou, každopádně nemůže být sporu, že filmy s Craigem jako jediné nejdou s počtem kvalitativně  do hajzlu a v budoucnu bude mít smysl si je pustit všechny po sobě protože maj nějaký dějový oblouk a hlavně vývoj hrdiny v čase. No Time to Die není dokonalý film, ale mě ze všech dílů přišel nejvyrovnanější. Chyby, co tam jsou, dokážu odpustit, zejména proto, že jako první z těch 25 filmů ve mě dokázal vyvolat nějaké emoce (a nemyslím, zrovna závěr, ten je pro ženský) a Bond tu je nejvíc člověk a ne jen superman, což tu emoční linku podtrhuje. Ty tři hodiny utekly jako nic taky díky Zimmerovi, který sice vzal the best of, protáhl to přes "Zimmer plugin" a je z toho nejzapamatovatelnější ost k Bondovi od Casina, a přitom nic nového nevymyslel (Inception vibes).
804695
Diskuze, který Bond je nejlepší nikdy neutichnou, každopádně nemůže být sporu, že filmy s Craigem jako jediné nejdou s počtem kvalitativně  do hajzlu a v budoucnu bude mít smysl si je pustit všechny po sobě protože maj nějaký dějový oblouk a hlavně vývoj hrdiny v čase. No Time to Die není dokonalý film, ale mě ze všech dílů přišel nejvyrovnanější. Chyby, co tam jsou, dokážu odpustit, zejména proto, že jako první z těch 25 filmů ve mě dokázal vyvolat nějaké emoce (a nemyslím, zrovna závěr, ten je pro ženský) a Bond tu je nejvíc člověk a ne jen superman, což tu emoční linku podtrhuje. Ty tři hodiny utekly jako nic taky díky Zimmerovi, který sice vzal the best of, protáhl to přes "Zimmer plugin" a je z toho nejzapamatovatelnější ost k Bondovi od Casina, a přitom nic nového nevymyslel (Inception vibes).
9/10
4 -4
reagovat
reaguje na: remy
Ja sa prave pytam otazku ako moc vobec bolo Madeleine treba ako Bondovu dalsiu osudovu lasku? Mne z toho vychadza ze vobec a dej sa prakticky nemusel menit, ajked by si urcite zasluzilo niekolko elementov viac rozviest a tam si prave myslim ze zbytocna love story ubera priestor zvysku. 
Ako pises, Safin ma jasnu motivaciu a je to dobry obluk ako vratit naspat Spectre, Blofelda aj Madeleine. Bond stale nieje vyrovnany s Vesper, takze ide na hrob, tam sa odohra to co sa odohralo a privedie to Bonda spat ku Spectre. S Madeleine sa stretavaju pri Blofeldovi a zacne sa rozmotavat jej prepojenie na Safina. Kedze v Spectre slubil ze ju ochrani tak to chce dodrzat, mozno aj koli sebe aby napravil to ze nedokazal ochranit Vesper. Zomrie pri jej ochrane a pri zachrane ludstva, lebo o nic mensie sa hrat nemoze, to je uplne cajk. Vymenou za skratenu story line s Madeleine by sa mohol rozviest Safinov plan a cely zaver ktory vyzeral na slusnu medzinarodnu eskalaciu a potom sa to tak nejak zahralo do autu. 
804679
Ja sa prave pytam otazku ako moc vobec bolo Madeleine treba ako Bondovu dalsiu osudovu lasku? Mne z toho vychadza ze vobec a dej sa prakticky nemusel menit, ajked by si urcite zasluzilo niekolko elementov viac rozviest a tam si prave myslim ze zbytocna love story ubera priestor zvysku.  [spoiler]Ako pises, Safin ma jasnu motivaciu a je to dobry obluk ako vratit naspat Spectre, Blofelda aj Madeleine. Bond stale nieje vyrovnany s Vesper, takze ide na hrob, tam sa odohra to co sa odohralo a privedie to Bonda spat ku Spectre. S Madeleine sa stretavaju pri Blofeldovi a zacne sa rozmotavat jej prepojenie na Safina. Kedze v Spectre slubil ze ju ochrani tak to chce dodrzat, mozno aj koli sebe aby napravil to ze nedokazal ochranit Vesper. Zomrie pri jej ochrane a pri zachrane ludstva, lebo o nic mensie sa hrat nemoze, to je uplne cajk. Vymenou za skratenu story line s Madeleine by sa mohol rozviest Safinov plan a cely zaver ktory vyzeral na slusnu medzinarodnu eskalaciu a potom sa to tak nejak zahralo do autu. [/spoiler]
804652
6 0
reagovat
za mě zklamání. přestřelená délka, slabý záporák i jeho motivace (viz remy níže), Malek taky nic moc (v CR je záporák nejlepší evropský herec, QoS nej francouzský herec, Skyfall španělský, Spectre rakouský s 2 Oscary a na ně se Malek nechytá), málo Any de Armas a konec, který pro někoho zanechá chuťový ocas, ale pro mě spíše pachuť. nebudu asi fanoušek tohoto filmu, což je škoda, neboť začátek byl pro mě na plnou palbu.
má to hodně pozitivních věcí, jako v pohodě ženskou 007, skvěle natočenou Itálii,ale zejména Hanse Zimmera. T. Newman odvedl v posledních 2 dílech skvělou práci, ale Zimmer jede vlastní ligu. pořád přemýšlím, proč tam zakomponoval oba slavné motivy z nejvíce kontroverzního dílu. jednak ten super zamilovaný (Armstrong), ale myslím, že při venkovním setkání Bonda s M hrála i hlavní titulková skladba z In Her Majesty Secret S.
6/10 a časem třeba více. objektivně je to ale nejslabší lichý díl
804669
za mě zklamání. přestřelená délka, slabý záporák i jeho motivace (viz remy níže), Malek taky nic moc (v CR je záporák nejlepší evropský herec, QoS nej francouzský herec, Skyfall španělský, Spectre rakouský s 2 Oscary a na ně se Malek nechytá), málo Any de Armas a konec, který pro někoho zanechá chuťový ocas, ale pro mě spíše pachuť. nebudu asi fanoušek tohoto filmu, což je škoda, neboť začátek byl pro mě na plnou palbu. má to hodně pozitivních věcí, jako v pohodě ženskou 007, skvěle natočenou Itálii,ale zejména Hanse Zimmera. T. Newman odvedl v posledních 2 dílech skvělou práci, ale Zimmer jede vlastní ligu. pořád přemýšlím, proč tam zakomponoval oba slavné motivy z nejvíce kontroverzního dílu. jednak ten super zamilovaný (Armstrong), ale myslím, že při venkovním setkání Bonda s M hrála i hlavní titulková skladba z In Her Majesty Secret S. 6/10 a časem třeba více. objektivně je to ale nejslabší lichý díl
8 -6
reagovat
Tohle je hned za Casinem. Moc děkuju za rozlučku s mým nejoblíbenějším Bondem. Taky možná napíšu víc, ale musím to hodně nechat uležet. 

Daniel Craig je neskutečnej borec a pokaždý čumim, co herecky zvládne. Skvělý. Skvělý! První návštěva kina od Tennet nemohla být lepší. 
804667
Tohle je hned za Casinem. Moc děkuju za rozlučku s mým nejoblíbenějším Bondem. Taky možná napíšu víc, ale musím to hodně nechat uležet.  Daniel Craig je neskutečnej borec a pokaždý čumim, co herecky zvládne. Skvělý. Skvělý! První návštěva kina od Tennet nemohla být lepší. 
5 -2
reagovat
reaguje na: remy
Motivace je v jmenu... Wink wink scenaristicka vysoka skola :D

Btw ted sem dosel z kina a nejlepsi Bondovka co sem videl. Neni bezchybna, ale na tech ostatnich bylo vzdy neco co me stvalo nebo urazelo. Tady tomu ty chyby byt vetsi odpoustim.

Zitra se rozepisu vic.
804665
Motivace je v jmenu... Wink wink scenaristicka vysoka skola *:D* Btw ted sem dosel z kina a nejlepsi Bondovka co sem videl. Neni bezchybna, ale na tech ostatnich bylo vzdy neco co me stvalo nebo urazelo. Tady tomu ty chyby byt vetsi odpoustim. Zitra se rozepisu vic.
804652
4 -4
reagovat
reaguje na: Gonzi

Asi budu za kreténa ale.......

koukal jsem teď po 2. na Spectre, protože Skyfall jsem dal už před více než týdnem po víc než několikáté a jak jsem říkal, skoro vůbec se mi nelíbilo (bývala to moje nejoblíbenější bondovka, ale jsou to myslím čtyři roky, co jsem to před tímhle rewatchem viděl). Nicméně nebudu tu psát zbytečnosti. Důvod proč to rozepisuji je ten, že......

se mi Spectre líbilo víc než Skyfall :D a ne, nesnažím se jít za každou cenu proti proudu. Dal bych tomu silných 7/10 a jsem plný frustrace z toho, kolik nevyužitého potenciálu v tom filmu je. V podstatě mi vadí jen to, že Blofeld jako Bondův bratr působí neuvěřitelně a chtělo by to více informací o celé organizaci. A také akčnější a vyrovnanější finále s řádným střetem mezi Bondem a Blofeldem (sestřelení vrtulníku mě sere stejně jako po odchodu z kina před lety) .
Madeleine mi přijde ze všech žen v celé sérii jako ta nejvhodnější trvalá partnerka pro Bonda, protože jsou si podobní a ten vztah mi na celém filmu přišel jako to nejlepší a to na romantiku nejsem. Mohli tam dát ale více povídacích scén, protože to ,,Miluju" tě při mučení nepůsobilo zrovna úplně uvěřitelně, mělo přijít až na konci (při Bondově rozhodnutí), který si mě získal a je škoda, že si něco takového nenechali až na úplný konec do No time to die. Teda předpokládám, že tam to dopadne jinak.

Narozdíl od Skyfall se tady neděly takové boty, jaké jsem už vypsal níže při kritice Skyfallu. Samozřejmě tady ale chyby byly, jen pro mě nebyly tak zásadní jako napojení potenciálně nebezpečného počítače do sítě MI6 (ano, ještě mě neomrzelo to zmiňovat, protože mi to přijde opravdu debilní) a nebo jsem si těch největších nevšiml.


804662
koukal jsem teď po 2. na Spectre, protože Skyfall jsem dal už před více než týdnem po víc než několikáté a jak jsem říkal, skoro vůbec se mi nelíbilo (bývala to moje nejoblíbenější bondovka, ale jsou to myslím čtyři roky, co jsem to před tímhle rewatchem viděl). Nicméně nebudu tu psát zbytečnosti. Důvod proč to rozepisuji je ten, že...... se mi Spectre líbilo víc než Skyfall *:D* a ne, nesnažím se jít za každou cenu proti proudu. Dal bych tomu silných 7/10 a jsem plný frustrace z toho, kolik nevyužitého potenciálu v tom filmu je. V podstatě mi vadí jen to, [spoiler]že Blofeld jako Bondův bratr působí neuvěřitelně a chtělo by to více informací o celé organizaci. A také akčnější a vyrovnanější finále s řádným střetem mezi Bondem a Blofeldem (sestřelení vrtulníku mě sere stejně jako po odchodu z kina před lety) . [/spoiler]Madeleine mi přijde ze všech žen v celé sérii jako ta nejvhodnější trvalá partnerka pro Bonda, protože jsou si podobní a ten vztah mi na celém filmu přišel jako to nejlepší a to na romantiku nejsem. [spoiler]Mohli tam dát ale více povídacích scén, protože to ,,Miluju" tě při mučení nepůsobilo zrovna úplně uvěřitelně, mělo přijít až na konci (při Bondově rozhodnutí), který si mě získal a je škoda, že si něco takového nenechali až na úplný konec do No time to die. Teda předpokládám, že tam to dopadne jinak. [/spoiler] Narozdíl od Skyfall se tady neděly takové boty, jaké jsem už vypsal níže při kritice Skyfallu. Samozřejmě tady ale chyby byly, jen pro mě nebyly tak zásadní jako napojení potenciálně nebezpečného počítače do sítě MI6 (ano, ještě mě neomrzelo to zmiňovat, protože mi to přijde opravdu debilní) a nebo jsem si těch největších nevšiml.[spoiler] [/spoiler][spoiler] [/spoiler]
Asi budu za kreténa ale.......
804590
6 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se