Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Craigova rozlučka s Bondem vládne světu, Venom září v Americe

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
reaguje na: TedGeorge
Kampaň je jedna věc, ale otázka je, kolik spolykal ten zhruba půlrok, co na tom pracoval Boyle a Hodge. Podle tehdejších zpráv to vypadalo, že se už rozjela - minimálně částečně - preprodukce (casting, location scouting, atd.) a těžko soudit, co z toho se použilo s nástupem Fukunagy a kolik z toho vyhodili oknem, protože se to do nového pitche nehodilo. Plus ty výdaje, způsobené vynuceným přerušením natáčení (Craigovo zranění, nehoda v 007 Stage), záležitosti spojené s pandemií a případně nějaké penále/úroky třetím stranám za odklady premiéry (to ale čistě hádám). Ale to už je asi spíše o tom, co všechno zahrnují do nákladů a co mají účetně "bokem". Chtělo by to nějaký leak nebo insider info:).
805365
Kampaň je jedna věc, ale otázka je, kolik spolykal ten zhruba půlrok, co na tom pracoval Boyle a Hodge. Podle tehdejších zpráv to vypadalo, že se už rozjela - minimálně částečně - preprodukce (casting, location scouting, atd.) a těžko soudit, co z toho se použilo s nástupem Fukunagy a kolik z toho vyhodili oknem, protože se to do nového pitche nehodilo. Plus ty výdaje, způsobené vynuceným přerušením natáčení (Craigovo zranění, nehoda v 007 Stage), záležitosti spojené s pandemií a případně nějaké penále/úroky třetím stranám za odklady premiéry (to ale čistě hádám). Ale to už je asi spíše o tom, co všechno zahrnují do nákladů a co mají účetně "bokem". Chtělo by to nějaký leak nebo insider info*:)*.
805356
1 0
reagovat
Bond ma v US naprosto stejny problem jako vsechny "spy" filmy: publikum je vetsinou jen muz, starsi a bily. Malo rodin, zen, latinos etc. Proto je tam strop nekde mezi 150-250. Naopak to sedi publiku v Evrope, ale pokud jim nehodi Cina 350+, tak Bond nebo Mission: Impossible nebudou miliardovi. Samozrejme s vyjimkou "dokonale boure"  v podani Skyfall, ale tam jsou ty duvody zrejme.
805361
Bond ma v US naprosto stejny problem jako vsechny "spy" filmy: publikum je vetsinou jen muz, starsi a bily. Malo rodin, zen, latinos etc. Proto je tam strop nekde mezi 150-250. Naopak to sedi publiku v Evrope, ale pokud jim nehodi Cina 350+, tak Bond nebo Mission: Impossible nebudou miliardovi. Samozrejme s vyjimkou "dokonale boure"  v podani Skyfall, ale tam jsou ty duvody zrejme.
3 0
reagovat
reaguje na: Polux
Reklamní kampaň prej "synergiema" za 150 mega zafinancovaly spřízněné strany, že by v tom dalších 150 míčů utopili producenti se mi moc nechce věřit, ale možné to je.

Ono to podle mě ani tak není o tom, že 700-750 mega jenom z kin by bylo málo (spíš to fakt na splacení všech nákladů souvisejícíh s releasem stačit nebude).

Spíš jde o to, že to nebude propadák. Další příjmy po kinech to už zacálujou komplet. Dlouho tu byla reálná obava, že když Bonda pošlou do kin už na konci září, půlka trhů bude (stejně jako teď Austrálie) v hajzlu a vydělají jenom horko těžko půlku. Což se nestalo a oni fakticky všude slaví úspěch.

Pořád si myslím, že je to velké vítězství a otvírák o 15 míčů nižší, než se tak trochu čekalo z US, na tom nic moc nemění... :)
805356
Reklamní kampaň prej "synergiema" za 150 mega zafinancovaly spřízněné strany, že by v tom dalších 150 míčů utopili producenti se mi moc nechce věřit, ale možné to je. Ono to podle mě ani tak není o tom, že 700-750 mega jenom z kin by bylo málo (spíš to fakt na splacení všech nákladů souvisejícíh s releasem stačit nebude). Spíš jde o to, že to nebude propadák. Další příjmy po kinech to už zacálujou komplet. Dlouho tu byla reálná obava, že když Bonda pošlou do kin už na konci září, půlka trhů bude (stejně jako teď Austrálie) v hajzlu a vydělají jenom horko těžko půlku. Což se nestalo a oni fakticky všude slaví úspěch. Pořád si myslím, že je to velké vítězství a otvírák o 15 míčů nižší, než se tak trochu čekalo z US, na tom nic moc nemění... :)
805355
2 0
reagují: Polux
reagovat
Snad jo, ale hlavní otázka spíše bude, kolik to musí vydělat, aby se to dostalo do černých čísel. Studio prý Fukunagovi dalo stop stav na nějaké další post produkční tweaky v době, kdy už byl film hotov a jen se čekalo na premiéru, tj. nechtělo do filmu lít další peníze i když by to filmu dle Fukunagy pomohlo.

Ta účetní závěrka zrovna u NTTD, kdyby leakla, by byla hodně zajímavá - budget+marketing+covid odsun premiéry+další marketing+další covid odsun premiéry+další marketing+cgi dodělávky product placementu. Nedivil bych se, kdyby v tom nakonec utopili fakt 400 - 500m.
805355
Snad jo, ale hlavní otázka spíše bude, kolik to musí vydělat, aby se to dostalo do černých čísel. Studio prý Fukunagovi dalo stop stav na nějaké další post produkční tweaky v době, kdy už byl film hotov a jen se čekalo na premiéru, tj. nechtělo do filmu lít další peníze i když by to filmu dle Fukunagy pomohlo. Ta účetní závěrka zrovna u NTTD, kdyby leakla, by byla hodně zajímavá - budget+marketing+covid odsun premiéry+další marketing+další covid odsun premiéry+další marketing+cgi dodělávky product placementu. Nedivil bych se, kdyby v tom nakonec utopili fakt 400 - 500m.
1 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Polux
Samozřejmě je tu možnost, že po Venomovi ve světě to totálně zkolabuje a Čina se na to vysere (nevěřím, oni tyhle filmy milujou - viz třeba vlastně trochu podobné špionážní Mission: Impossible - nezapomínej, že poslední tržby Bonda jsou 6 let staré - to byla jiná  éra a měli tam pomalu 2x méně kin)

Napíšu to ještě jinak. Kdyby teďka z ničehonic zavřela úplně všechna kina ve světě kromě USA a Číny, stejně by podle mě padlo 500.

Na začátku listopadu si můžeme porovnat, kdo bude s naším současným závěrečným tipem blíže :)
805354
Samozřejmě je tu možnost, že po Venomovi ve světě to totálně zkolabuje a Čina se na to vysere (nevěřím, oni tyhle filmy milujou - viz třeba vlastně trochu podobné špionážní Mission: Impossible - nezapomínej, že poslední tržby Bonda jsou 6 let staré - to byla jiná  éra a měli tam pomalu 2x méně kin) Napíšu to ještě jinak. Kdyby teďka z ničehonic zavřela úplně všechna kina ve světě kromě USA a Číny, stejně by podle mě padlo 500. Na začátku listopadu si můžeme porovnat, kdo bude s naším současným závěrečným tipem blíže :)
805352
1 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Jasně, Evropa jede a zrovna v UK to je fakt jízda a ještě je tady Čína a Austrálie plus absence streamu pomůže hodně, ale trochu se bojím toho fanboy effectu, kdy kina vezmou útokem první den/víkend především fanoušci a "obyčejné" publikum další dny/týdny už podobně silný zásah mít nebude.

Ještě před týdnem jsem tipoval/doufal, že se bude končit někde mezi 700 - 800, ale teď už si tak jistý nejsem. Snad se to povede, Craig a spol. si to imho zaslouží. 
805352
Jasně, Evropa jede a zrovna v UK to je fakt jízda a ještě je tady Čína a Austrálie plus absence streamu pomůže hodně, ale trochu se bojím toho fanboy effectu, kdy kina vezmou útokem první den/víkend především fanoušci a "obyčejné" publikum další dny/týdny už podobně silný zásah mít nebude. Ještě před týdnem jsem tipoval/doufal, že se bude končit někde mezi 700 - 800, ale teď už si tak jistý nejsem. Snad se to povede, Craig a spol. si to imho zaslouží. 
805347
2 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Polux
Pokles v Evropě byl nízkej (jede to pořád nad úrovní Spectre ze srovnatelných trhů). Třeba Británie měla za první víkend 26 a teďka má přes 70 :) Francouzskej otvírák 10 mega taky cool.

Zatím to vykazuje znaky "trvalky" a nezapomínej na premiéru v Číně, to by snad mělo dát aspoň kilo navíc :)

Amerika sice trochu zklamala, ale není to nic zásadního. Všechny poslední bondovky násobili opening weekend 3x a více.

500 padne během dvou týdnů, díky kilu z Číny půjde Bond za 700 a nakonec i Rychle a zběsile padne, uvidíš  :)
805347
Pokles v Evropě byl nízkej (jede to pořád nad úrovní Spectre ze srovnatelných trhů). Třeba Británie měla za první víkend 26 a teďka má přes 70 :) Francouzskej otvírák 10 mega taky cool. Zatím to vykazuje znaky "trvalky" a nezapomínej na premiéru v Číně, to by snad mělo dát aspoň kilo navíc :) Amerika sice trochu zklamala, ale není to nic zásadního. Všechny poslední bondovky násobili opening weekend 3x a více. 500 padne během dvou týdnů, díky kilu z Číny půjde Bond za 700 a nakonec i Rychle a zběsile padne, uvidíš  :)
805346
2 0
reagují: Polux
reagovat
Tak víkend nakonec u Bonda za 56m a celosvětově zatím 313m (bez Číny). Snad to nějak doklepe alespoň k těm 500m a nebude se moc odepisovat.
805346
Tak víkend nakonec u Bonda za 56m a celosvětově zatím 313m (bez Číny). Snad to nějak doklepe alespoň k těm 500m a nebude se moc odepisovat.
1 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Bond, zda se, jen 16-17M za patek a vikend kolem 55. Starsi publikum se zjevne v US uplne nevratilo, coz bude problem pro Dunu, Last Duel atd., oba navic s delkou pres 150 min.
805192
Bond, zda se, jen 16-17M za patek a vikend kolem 55. Starsi publikum se zjevne v US uplne nevratilo, coz bude problem pro Dunu, Last Duel atd., oba navic s delkou pres 150 min.
805149
2 0
reagovat
Tak poslední Bond za čtvrtek o 20 % lepší čísla než měl Spectre. :+
805149
Tak poslední Bond za čtvrtek o 20 % lepší čísla než měl Spectre. *:+*
4 0
reagují: The Joker
reagovat
reaguje na: Cival
A povedzme si na rovinu, celý Venom 2 je "len" povinná vata, aby značka a postava zostali v povedomí. Sony sa s Venomom už tak či onak pozerá ďalej a je jasné kam a možno tam podvedome či vedome smerovali od začiatku. 

Venom vlastne nikdy nemal byť stand-alone postava, to len Sony nechcelo pustiť Disneymu práva a chceli si ako páku podržať Spider-Manovho no. 1 villaina + prečo rýchlo nezarobiť extra cash na komiksovom boome. Tak tam šupsli trendového Hardyho, nejako to splieskali dokopy a nejakým zázrakom táto ich rychlokvaška v r. 2018 vydala na skoro 900 mil. dolárov a trafila sa do noty bežnému divákovi. 

A fanúšikovia aj tak eventuálne dostanú čo chcú - Holland vs. Hardy, čo môže byť pecka, má to veľký potenciál ak sa Disney nebude snažiť film natlačiť do svojho štandardného family friendly vanilla mustru. Win - win pre všetky strany.  
804673
A povedzme si na rovinu, celý Venom 2 je "len" povinná vata, aby značka a postava zostali v povedomí. Sony sa s Venomom už tak či onak pozerá ďalej a je jasné kam a možno tam podvedome či vedome smerovali od začiatku.  Venom vlastne nikdy nemal byť stand-alone postava, to len Sony nechcelo pustiť Disneymu práva a chceli si ako páku podržať Spider-Manovho no. 1 villaina + prečo rýchlo nezarobiť extra cash na komiksovom boome. Tak tam šupsli trendového Hardyho, nejako to splieskali dokopy a nejakým zázrakom táto ich rychlokvaška v r. 2018 vydala na skoro 900 mil. dolárov a trafila sa do noty bežnému divákovi.  A fanúšikovia aj tak eventuálne dostanú čo chcú - Holland vs. Hardy, čo môže byť pecka, má to veľký potenciál ak sa Disney nebude snažiť film natlačiť do svojho štandardného family friendly vanilla mustru. Win - win pre všetky strany.  
804593
2 0
reagovat
Ještě sem v rychlosti upravil samotný závěr článku vábící na budoucí víkend. Venom se sice v hrstce zemí dočká premiéry už příští víkend, ale globální tržební masakr (včetně premiéry u nás) nastane až za 14 dní. Nikoliv za týden, jak jsem původně nesprávně uváděl. Dík.
804649
Ještě sem v rychlosti upravil samotný závěr článku vábící na budoucí víkend. Venom se sice v hrstce zemí dočká premiéry už příští víkend, ale globální tržební masakr (včetně premiéry u nás) nastane až za 14 dní. Nikoliv za týden, jak jsem původně nesprávně uváděl. Dík.
4 0
reagovat
Onoasi jsme cekali ze min. Jeden film z tria Duna, Bond a Venom to odsere financne. A Duna uz jen tim brzkym uvedenim na VOD si o to rikala nejvic... Jinak Bonda jsem.videl a velka spokojenost.
804620
Onoasi jsme cekali ze min. Jeden film z tria Duna, Bond a Venom to odsere financne. A Duna uz jen tim brzkym uvedenim na VOD si o to rikala nejvic... Jinak Bonda jsem.videl a velka spokojenost.
3 0
reagovat
reaguje na: Randal K.
Je to proste lidovka no. Takze uspech jistej, jen analytikama zas podcenovanej nesmyslne. U traileru jsem psal “ Bude to hit a svým fandům to dodá to samé, co nabídla jednička, jen možná ještě o level líp. Takže v Sony si můžou mnout ruce už teď.” a kdyz si tomu clovek pricte tech 90 min stopaze a mixed, ale ne uplne negativni ohlasy, tak by v tom chtel mit podil investicni ;)
804593
Je to proste lidovka no. Takze uspech jistej, jen analytikama zas podcenovanej nesmyslne. U traileru jsem psal “ Bude to hit a svým fandům to dodá to samé, co nabídla jednička, jen možná ještě o level líp. Takže v Sony si můžou mnout ruce už teď.” a kdyz si tomu clovek pricte tech 90 min stopaze a mixed, ale ne uplne negativni ohlasy, tak by v tom chtel mit podil investicni ;)
804567
3 0
reagují: Randal K.
reagovat
U toho Venoma se to tady řešilo dřív při jedničce jak kdo má v okolí někoho, kdo se těšil, potažmo z filmu odcházel spokojen. V tomhle jsem ve svý bublině v menšině, protože jsem jedničce napálil 4/5. Mně tam fakt nic nechybělo, ani mi nepřišlo, že jsem ochuzenej v rámci komiksový oddechovky.

Vlastně jsem to měl s prvním Venomem jako letos se Shang Chim - u ukázek a spol. mě to míjelo, do kina jsem se nehrnul, ale pak to časově vyšlo, že ho zrovna dávali a já byl zrovna v blízkosti kina. Dvojka mě do toho kina z upoutávek taky zrovna 2x nežene, že bych se nemohl dočkat. Ale zajdu.

PS penzistovo okýnko: je to blbý, ale i vítám, že mě někdo nechce zas zabít 2,5 hodinami, protože si pořád myslim, že je to mánie, kterou si ale málokterý film z poslední doby obhájí, a vlastně i vítám těch 90 minut.
804587
U toho Venoma se to tady řešilo dřív při jedničce jak kdo má v okolí někoho, kdo se těšil, potažmo z filmu odcházel spokojen. V tomhle jsem ve svý bublině v menšině, protože jsem jedničce napálil 4/5. Mně tam fakt nic nechybělo, ani mi nepřišlo, že jsem ochuzenej v rámci komiksový oddechovky. Vlastně jsem to měl s prvním Venomem jako letos se Shang Chim - u ukázek a spol. mě to míjelo, do kina jsem se nehrnul, ale pak to časově vyšlo, že ho zrovna dávali a já byl zrovna v blízkosti kina. Dvojka mě do toho kina z upoutávek taky zrovna 2x nežene, že bych se nemohl dočkat. Ale zajdu. PS penzistovo okýnko: je to blbý, ale i vítám, že mě někdo nechce zas zabít 2,5 hodinami, protože si pořád myslim, že je to mánie, kterou si ale málokterý film z poslední doby obhájí, a vlastně i vítám těch 90 minut.
5 -1
reagovat
Tržby Venoma jsou dobrá zpráva :) Včera v polozaplněném (i více) kině na Bondovi to taky vypadalo svěže. Co by fanda kin, dobrého zvuku, velkého plátna a kultivovaného publika mám radost. Fakt bych nerad, kdyby lenost a velké obrazovky doma (nebo hůř - PC, tablety a mobily) na stěně zabily film v kině i jako společenskou událost i jako zážitek. A že to včera zážitek byl luxusní.
804585
Tržby Venoma jsou dobrá zpráva :) Včera v polozaplněném (i více) kině na Bondovi to taky vypadalo svěže. Co by fanda kin, dobrého zvuku, velkého plátna a kultivovaného publika mám radost. Fakt bych nerad, kdyby lenost a velké obrazovky doma (nebo hůř - PC, tablety a mobily) na stěně zabily film v kině i jako společenskou událost i jako zážitek. A že to včera zážitek byl luxusní.
6 0
reagovat
reaguje na: Randal K.
Ten Venom je něco jako staré komedie s Jimem Carryem. Všichni ví, co od toho čekat, rencenze to mívá všelijaké, ale lidi na to prostě chodí kvůli zábavě a oddechu.

Jen škoda, že Venom netlačí víc na humor jako třeba Deadpool. Sedlo by mi to o to víc. Jo a taky se na to chystám do kinam
804583
Ten Venom je něco jako staré komedie s Jimem Carryem. Všichni ví, co od toho čekat, rencenze to mívá všelijaké, ale lidi na to prostě chodí kvůli zábavě a oddechu. Jen škoda, že Venom netlačí víc na humor jako třeba Deadpool. Sedlo by mi to o to víc. Jo a taky se na to chystám do kinam
804567
2 -3
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Díky. Asi nezbývá než doufat v zázrak, padesátimiliónový otvírák a dost dolarů, než za dva týdny poté přijdou Eternals...
804577
Díky. Asi nezbývá než doufat v zázrak, padesátimiliónový otvírák a dost dolarů, než za dva týdny poté přijdou Eternals...
804576
1 0
reagovat
reaguje na: quelhar
Ta čísla jsou bohužel dost nepravděpodobná, pravděpodobně dá jak v USA tak v Asii o dost méně.

Něco pod půlmiliardy by byl vzhledem k okolnostem samozřejmě velký úspěch, ale spíš se bojím že to horko těžko přeleze přes 3 kila. Což ale pořád může na sequel stačit
804576
Ta čísla jsou bohužel dost nepravděpodobná, pravděpodobně dá jak v USA tak v Asii o dost méně. Něco pod půlmiliardy by byl vzhledem k okolnostem samozřejmě velký úspěch, ale spíš se bojím že to horko těžko přeleze přes 3 kila. Což ale pořád může na sequel stačit
804574
4 0
reagují: quelhar
reagovat
ad The Many Saints of Newark: schvalne jsem se dival na Wiki a tohle je 18. film WB ktery mel jit puvodne do kin a nakonec dostal stream nebo hybridni release. A z tech 18 jsou jen 2 v cervenem na csfd: Malignant s 70.1% po 2700 hodnoceni, takze se tez prida k modrym, a The Suicide Squad s 73.7% po 8300, od premiery trvale klesa a kdo vi kde bude az se dostane na uroven Ayera a jeho 30K+ hodnoceni. Jeste jako bonus k tomu lze pridat 6 modrych filmu tocenych ciste pro MAX (vcetne Limana a 2x Soderbergha). Bez ohledu na zpusob uvedeni nebo vydaju na kampan... WB musi zabrat v rovine kvality. A to hrozne moc.
804575
ad The Many Saints of Newark: schvalne jsem se dival na Wiki a tohle je 18. film WB ktery mel jit puvodne do kin a nakonec dostal stream nebo hybridni release. A z tech 18 jsou jen 2 v cervenem na csfd: Malignant s 70.1% po 2700 hodnoceni, takze se tez prida k modrym, a The Suicide Squad s 73.7% po 8300, od premiery trvale klesa a kdo vi kde bude az se dostane na uroven Ayera a jeho 30K+ hodnoceni. Jeste jako bonus k tomu lze pridat 6 modrych filmu tocenych ciste pro MAX (vcetne Limana a 2x Soderbergha). Bez ohledu na zpusob uvedeni nebo vydaju na kampan... WB musi zabrat v rovine kvality. A to hrozne moc.
8 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se