Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Black Widow plní kina, je nejúspěšnější premiérou posledního roku a půl

příspěvky 1 - 0 Napsat příspěvek
reaguje na: TedGeorge
Já v tom přepočtu kalkuloval s polovičním exitem prakticky ihned. A dvouletou vydrží zbytku
796374
Já v tom přepočtu kalkuloval s polovičním exitem prakticky ihned. A dvouletou vydrží zbytku
796353
1 -1
reagovat
No já tvrdím, že rozhodně nebyl. Ne u takovejch tent-poles.

Určitě se můžeme bavit o tom, že jim prostě nic jinýho nezbylo a tak zvolili tu nejméně bolestivou špatnou cestu, ale fakt si myslíš, že nebejt covidu - k nečemu takovému (k čemu teďka dochází) by došlo? Vždyť by to  nikoho ani na chvíli nenapadlo...

Koukni se znova na kinotržby 2017,2018, 2019...

Časem by se sice určitě zkracovalo to okno mezi premiérou v kinech z 90 dnů dolů, ale rozhodně by to nebylo okamžitě na 30-45. To by bylo za x let a o dost pomaleji.

Dovedeš si představit, že by někdo vůbec uvažoval o tom ohrozit to supervýdělečný okno v kinech kvůli pár rychle mizícím šupům ze streamu třeba u marvelovek, když každá vydělávala v multiplexech přes miliardu?

Vzpomínáš si ještě, jak důležitý bylo, když ta nejlepší kvalita nepřistála na netu hnedka, ale fakt až po těch třech měsících?  Ono nemusíme chodit daleko a trochu si naběhnu, ale podívej se jaký  krásný čísla udělalo Tiché místo 2. Ať mi nikdo neříká, že jedním z těch důvodů nebylo, že to měsíc a půl nebylo nikde na netu a lidem nezbylo nic jinýho, než za film platit v kině.

Black Widow si možná koupily dva miliony domácností za celkem pěknejch 60 milionů babek, ale dalších 50 milionů (plácnu) si jí stáhlo. Co na tom, že 40 milionů (třeba, co já vím), by do toho kina nikdy nešlo. Stejně to dělá obrovskej rozdíl.

Sorry, že jedu trochu rant a chraň mě ruka páně (a mrzelo by mě to), kdyby tohle snad zrovna ode mě vyznělo jako kádrování. Je mi jedno, kde kdo konzumuje obsah a sám fakt nejsem svatej...

Jenom prostě říkám, že ten premium access není výhra, ale znoucentnost a ta negativa převažujou. To fakt nemůže bejt budoucnost. Nefungovalo by to. A vlastně už teď BW ukazuje, že to nefunguje.
796364
No já tvrdím, že rozhodně nebyl. Ne u takovejch tent-poles. Určitě se můžeme bavit o tom, že jim prostě nic jinýho nezbylo a tak zvolili tu nejméně bolestivou špatnou cestu, ale fakt si myslíš, že nebejt covidu - k nečemu takovému (k čemu teďka dochází) by došlo? Vždyť by to  nikoho ani na chvíli nenapadlo... Koukni se znova na kinotržby 2017,2018, 2019... Časem by se sice určitě zkracovalo to okno mezi premiérou v kinech z 90 dnů dolů, ale rozhodně by to nebylo okamžitě na 30-45. To by bylo za x let a o dost pomaleji. Dovedeš si představit, že by někdo vůbec uvažoval o tom ohrozit to supervýdělečný okno v kinech kvůli pár rychle mizícím šupům ze streamu třeba u marvelovek, když každá vydělávala v multiplexech přes miliardu? Vzpomínáš si ještě, jak důležitý bylo, když ta nejlepší kvalita nepřistála na netu hnedka, ale fakt až po těch třech měsících?  Ono nemusíme chodit daleko a trochu si naběhnu, ale podívej se jaký  krásný čísla udělalo Tiché místo 2. Ať mi nikdo neříká, že jedním z těch důvodů nebylo, že to měsíc a půl nebylo nikde na netu a lidem nezbylo nic jinýho, než za film platit v kině. Black Widow si možná koupily dva miliony domácností za celkem pěknejch 60 milionů babek, ale dalších 50 milionů (plácnu) si jí stáhlo. Co na tom, že 40 milionů (třeba, co já vím), by do toho kina nikdy nešlo. Stejně to dělá obrovskej rozdíl. Sorry, že jedu trochu rant a chraň mě ruka páně (a mrzelo by mě to), kdyby tohle snad zrovna ode mě vyznělo jako kádrování. Je mi jedno, kde kdo konzumuje obsah a sám fakt nejsem svatej... Jenom prostě říkám, že ten premium access není výhra, ale znoucentnost a ta negativa převažujou. To fakt nemůže bejt budoucnost. Nefungovalo by to. A vlastně už teď BW ukazuje, že to nefunguje.
8 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
JJ, v těch dřívějších číslech určitě ne, to lítala jiná numera a teď budou počítat každej dolar. Zajímalo by mě to srovnání, pokud by ta situace nebyla ovlivněná covidem, jestli by ten poměr a brutální pokles v kinech byl takový nehledě na situaci, a nebo jestli by tam byl prostor pro ten kompromis kino/stream.
796362
JJ, v těch dřívějších číslech určitě ne, to lítala jiná numera a teď budou počítat každej dolar. Zajímalo by mě to srovnání, pokud by ta situace nebyla ovlivněná covidem, jestli by ten poměr a brutální pokles v kinech byl takový nehledě na situaci, a nebo jestli by tam byl prostor pro ten kompromis kino/stream.
796344
1 0
reagovat
reaguje na: jedendvatri
Já tipuji, že to bude trvat minimálně rok až dva, tj. někde mezi 2022 až 2023, takže pokud někdo kalkuluje s 2024, vůbec mě to nepřekvapuje. A to samozřejmě za předpokladu, že vše půjde tak, jak má, tj. žádné houpačky "Xtá vlna > ústup nemoci > Ntá vlna > ústup nemoci" a pořád dokola.

Hodně zajímavé imho bude se, za třeba 5 let, podívat zpátky a zhodnotit, jaký dopad ve skutečnosti pandemie na filmový průmysl měla. Nemyslím pokles/propad tržeb, tam je to jasné a očividné, ale všechny ty druhotné "butterfly effect" aspekty:

Kolik frančíz nebo dokonce malých studií skončilo (definitivně nebo přechodně)?
Kolik frančíz šlo s rozpočtem dolů, aby mohly nadále zůstat v kinech?
Kolik frančíz se víceméně plynule přesunulo na vod?
Jak se nakonec vedlo jednotlivým vod a které z nich mezitím skončily nebo živoří na pokraji zájmu a proč jsou to všichni, kromě Netflixu a D+:D?
Jak to dopadlo s tím experimentem souběžné premiéry na vod a v kinech?
Jaký vliv mělo zkrácení toho distribučního okna pro kina a pro vod a videotrh?
Jakým způsobem kina reagovala na případný dlouhotrvající pokles zájmu (obnovené premiéry starších pecek, větší zastoupení jiného obsahu (sport, koncerty, dokumenty), dumpingové ceny vstupenek, nějaká přidaná hodnota ke vstupence (pití zdarma), prodej merchu, binge-watching filmů nebo seriálů atd.)?
Zda došlo u frančíz k posunu od filmu spíše k seriálům?
Kolik prvoligových režisérů začalo spolupracovat s vod na pravidelné bázi?

A konečně a především:
Kolik nakonec vydělal poslední Bond a bylo to dost, aby série pokračovala bez vynucené přestávky?
Mělo premiéru alespoň jedno z pokračování Avatara, nebo jsou - po masívních dotáčkách - aktuálně naplánovaná na slot 2027 - 2030:D?
Dočkali jsme se druhého dílu Duny nebo první díl byl sice pecka, ale finančně bohužel nic moc?
A točí Nolan stále pecky za 200m jen do kin, nebo byl nucen koketovat s vod, popř. zkrouhnout rozpočty svých filmů?

Hmm, samé otázky:D
796361
Já tipuji, že to bude trvat minimálně rok až dva, tj. někde mezi 2022 až 2023, takže pokud někdo kalkuluje s 2024, vůbec mě to nepřekvapuje. A to samozřejmě za předpokladu, že vše půjde tak, jak má, tj. žádné houpačky "Xtá vlna > ústup nemoci > Ntá vlna > ústup nemoci" a pořád dokola. Hodně zajímavé imho bude se, za třeba 5 let, podívat zpátky a zhodnotit, jaký dopad ve skutečnosti pandemie na filmový průmysl měla. Nemyslím pokles/propad tržeb, tam je to jasné a očividné, ale všechny ty druhotné "butterfly effect" aspekty: Kolik frančíz nebo dokonce malých studií skončilo (definitivně nebo přechodně)? Kolik frančíz šlo s rozpočtem dolů, aby mohly nadále zůstat v kinech? Kolik frančíz se víceméně plynule přesunulo na vod? Jak se nakonec vedlo jednotlivým vod a které z nich mezitím skončily nebo živoří na pokraji zájmu a proč jsou to všichni, kromě Netflixu a D+*:D*? Jak to dopadlo s tím experimentem souběžné premiéry na vod a v kinech? Jaký vliv mělo zkrácení toho distribučního okna pro kina a pro vod a videotrh? Jakým způsobem kina reagovala na případný dlouhotrvající pokles zájmu (obnovené premiéry starších pecek, větší zastoupení jiného obsahu (sport, koncerty, dokumenty), dumpingové ceny vstupenek, nějaká přidaná hodnota ke vstupence (pití zdarma), prodej merchu, binge-watching filmů nebo seriálů atd.)? Zda došlo u frančíz k posunu od filmu spíše k seriálům? Kolik prvoligových režisérů začalo spolupracovat s vod na pravidelné bázi? A konečně a především: Kolik nakonec vydělal poslední Bond a bylo to dost, aby série pokračovala bez vynucené přestávky? Mělo premiéru alespoň jedno z pokračování Avatara, nebo jsou - po masívních dotáčkách - aktuálně naplánovaná na slot 2027 - 2030*:D*? Dočkali jsme se druhého dílu Duny nebo první díl byl sice pecka, ale finančně bohužel nic moc? A točí Nolan stále pecky za 200m jen do kin, nebo byl nucen koketovat s vod, popř. zkrouhnout rozpočty svých filmů? Hmm, samé otázky*:D*
796343
4 0
reagovat
Ja by som si na jednu stranu želal úspech tohto filmu, ak by bol v duchu ten prvej tretiny. Aj preto, aby ukázali ostatným, že kina nezomreli. Ale zvyšné dve tretiny ma odrádzajú k tomu, aby mal akýkoľvek úspech, pretože sa Disney nepoučí.
796355
Ja by som si na jednu stranu želal úspech tohto filmu, ak by bol v duchu ten prvej tretiny. Aj preto, aby ukázali ostatným, že kina nezomreli. Ale zvyšné dve tretiny ma odrádzajú k tomu, aby mal akýkoľvek úspech, pretože sa Disney nepoučí.
1 -2
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Nezapomínej na to, že Disney+ je pořád krutě ztrátovej (ještě nedávno se hovořilo, že se dostane do "plusu" snad někdy v roce 2024) a myšák ho financuje díky příjmům ze zábavních parků.... .... .... a tržeb z kin, které byly ještě v roce 2019 naprosto monstrózní.

Nemluvě o tom, že je v jejich zájmu budovat tyhle franšízy přes kina. Právě tam je musí vidět co nejvíc lidí, aby pak mohli servírovat všechny ty seriály, které z těch filmů vychází.

A samozřejmě se nabízí otázka, kolik lidí si sice Disney+ kvůli filmu předplatí, ale po dvou měsících zase odejde. S těma 200 milionama / milion předplatitelů opatrně. Je to něco za něco.
796353
Nezapomínej na to, že Disney+ je pořád krutě ztrátovej (ještě nedávno se hovořilo, že se dostane do "plusu" snad někdy v roce 2024) a myšák ho financuje díky příjmům ze zábavních parků.... .... .... a tržeb z kin, které byly ještě v roce 2019 naprosto monstrózní. Nemluvě o tom, že je v jejich zájmu budovat tyhle franšízy přes kina. Právě tam je musí vidět co nejvíc lidí, aby pak mohli servírovat všechny ty seriály, které z těch filmů vychází. A samozřejmě se nabízí otázka, kolik lidí si sice Disney+ kvůli filmu předplatí, ale po dvou měsících zase odejde. S těma 200 milionama / milion předplatitelů opatrně. Je to něco za něco.
796352
5 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
Nezapomeňte že na Disney+ nejde jenom o absolutní počty shlédnutí, ale i to kolik ten film přilákal nových předplatitelů, což může mít třeba u milionu nových předplatitelů na film hodnotu jako 200 milionů ww tržeb z klasického kina.
796352
Nezapomeňte že na Disney+ nejde jenom o absolutní počty shlédnutí, ale i to kolik ten film přilákal nových předplatitelů, což může mít třeba u milionu nových předplatitelů na film hodnotu jako 200 milionů ww tržeb z klasického kina.
5 -1
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Zdroj na to nemam, takze ciste pocitove a mozna to proste mene sleduji, ale skoro jsem nezaznamenal, ze Widow jde do kin. U F9 tipuji nizsi naklady uz kvuli ty roztahany premiere do nekolika tydnu. Warneri jsou jasny - v momente kdy vyplatili za ctvrtmiliardy talent za letosni rok.

Jinak mi teda dojem z tech podstrelenych kampani zesiluji hodnoceni na csfd - F9 je uz ted nejhur hodnoceny film z FF serie, Widow je teprve druha modra marvelovka za poslednich 10 let. Hodne mi to pripomina ty oscarovky, ktery v Cesku lidi nejdriv vidi na screenerech, nebo filmy od streameru, kdy je asi tezsi tam budovat hype a takovy ten okamzity zajem, nadseni, ze pak ta hodnoceni jsou podstatne nizsi nez by jeden cekal. Mozna to zni jako blbost, ale pripada mi ze jaky se na zacatku urci trend, tak potom to tam jede v ty lajne a u Widow proste nevecpali lidem "nejlepsi marvelovka... do te pristi marvelovky" a pritom mi BW urcite nepripada nejak horsi nez Ant-Mani, Captain Marvel atd.
796349
Zdroj na to nemam, takze ciste pocitove a mozna to proste mene sleduji, ale skoro jsem nezaznamenal, ze Widow jde do kin. U F9 tipuji nizsi naklady uz kvuli ty roztahany premiere do nekolika tydnu. Warneri jsou jasny - v momente kdy vyplatili za ctvrtmiliardy talent za letosni rok. Jinak mi teda dojem z tech podstrelenych kampani zesiluji hodnoceni na csfd - F9 je uz ted nejhur hodnoceny film z FF serie, Widow je teprve druha modra marvelovka za poslednich 10 let. Hodne mi to pripomina ty oscarovky, ktery v Cesku lidi nejdriv vidi na screenerech, nebo filmy od streameru, kdy je asi tezsi tam budovat hype a takovy ten okamzity zajem, nadseni, ze pak ta hodnoceni jsou podstatne nizsi nez by jeden cekal. Mozna to zni jako blbost, ale pripada mi ze jaky se na zacatku urci trend, tak potom to tam jede v ty lajne a u Widow proste nevecpali lidem "nejlepsi marvelovka... do te pristi marvelovky" a pritom mi BW urcite nepripada nejak horsi nez Ant-Mani, Captain Marvel atd.
796347
5 0
reagovat
reaguje na: The Joker
Lucu mi treba vysvetlis. Jo, tracking byl nizkej, ale nechapu tim padem, jak to Disney rozsekl, kdyz to lidem nabidnul na jejich dumpingove nacenenem plusku bez dalsiho premiere priplatku...

Jinak mas nejakej spolehlivej zdroj na to, ze BW mela dvakrat levnejsi reklamni kampan? Podle Ispotu v US prej jeli klasicky drahy bomby uplne vsude - stejne jako Rychle a zbesile. Nerikam, ze to levnejsi oproti normalu nebylo, ale...

Jinak vim, ze WB jedou levny kampane a s trailerama to pripomina pomalu Netflix (mesic pred premierou a srat na to). Ale ta BW me teda fakt prekvapuje, rad se necham poucit, nectu vsechno a vsude.
796347
Lucu mi treba vysvetlis. Jo, tracking byl nizkej, ale nechapu tim padem, jak to Disney rozsekl, kdyz to lidem nabidnul na jejich dumpingove nacenenem plusku bez dalsiho premiere priplatku... Jinak mas nejakej spolehlivej zdroj na to, ze BW mela dvakrat levnejsi reklamni kampan? Podle Ispotu v US prej jeli klasicky drahy bomby uplne vsude - stejne jako Rychle a zbesile. Nerikam, ze to levnejsi oproti normalu nebylo, ale... Jinak vim, ze WB jedou levny kampane a s trailerama to pripomina pomalu Netflix (mesic pred premierou a srat na to). Ale ta BW me teda fakt prekvapuje, rad se necham poucit, nectu vsechno a vsude.
796346
1 0
reagují: The Joker
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Nebyl u Luca rumour, ze to melo tracking pod 30M, tak Disney zvolil radsi plusko? BW mela pred covidem snad 110, co jsem ted cetl, takze 80 je v soucasny situaci dobry. S vydrzi asi bude mit dnes problem vetsina filmu - kdo chce do kina, tak se nahrne o prvnim vikendu. Navic ted studia brutalne seskrtala vydaje na propagaci napr WB jedou prvni trailer az 2-3 pred premierou a Godzilla vs Kong je pry vysla pouze na 70 mega, pred covidem by to jiste bylo 150-180. Space Jam je nejspis film za 200 a kdo vi, ze jde za tri dny do kin? Rekl bych, ze Disney a WB to hlavne chteji dostat ven a nejak bude. :)
796346
Nebyl u Luca rumour, ze to melo tracking pod 30M, tak Disney zvolil radsi plusko? BW mela pred covidem snad 110, co jsem ted cetl, takze 80 je v soucasny situaci dobry. S vydrzi asi bude mit dnes problem vetsina filmu - kdo chce do kina, tak se nahrne o prvnim vikendu. Navic ted studia brutalne seskrtala vydaje na propagaci napr WB jedou prvni trailer az 2-3 pred premierou a Godzilla vs Kong je pry vysla pouze na 70 mega, pred covidem by to jiste bylo 150-180. Space Jam je nejspis film za 200 a kdo vi, ze jde za tri dny do kin? Rekl bych, ze Disney a WB to hlavne chteji dostat ven a nejak bude. :)
796344
2 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Mack.
To je pravda. Disney si z toho necha vetsinu (nikdo poradne nevi) a z kin v USA prej dostavaji (nadstandardnich ) 60 %.

Kazdopadne je ve vzduchu jasna otazka. Opravdu se jim tech, placnu, celkovejch 120-140 mega z primeho prodeje na streamech vyplati? Ja si to fakt nemyslim.

Oni muzou argumentovat (a taky to tak delaji) ze v dnesni specificke dobe si to koupi hodne lidi, kteri by z nejakeho duvodu do toho kina proste nesli. Ok, beru. Ale mrknete se, jak se chovala vikendova cisla, jakej sesup je tam uz v tu sobotu... Tedy ve chvili, kdy se to objevilo na streamu.

Vetsina premier, ktery doted za covidu byly (pocinaje Wonder Woman 1984) se vyznacovala tim, ze pokud byla soubezna premiera na streamu, klesalo se dalsi dny a tydny opravdu hodne moc. Mrknete na opening weekend Godzilly, Mortal Kombat atd. Cest vyjimkam z ranku rodinne Cruelly.

Tech 60 mega za prvni vikend na plusku je fajn, ale to neznamena, ze se na to podivalo 2 milionu lidi za 30 babek. Kupovali predevsim rodinky pro x lidi. Rodinky, ktery mohli jit do kina a nekoupit si jenom jeden listek... Nikde neni receno, ze to oslovilo jenom lidi, kteri by do toho kina nesli.

Uz v sobotu byl net po celem svete klasicky zaplevelenej piratskymi kopiemi a podle me se to projevi na vydrzi, kdy v US bude Black Widow jeste hodne rada za 170-180 micu a tesne predstihnuti Rychle a zbesile 9 nebo Ticheho mista 2.

Samozrejme ze Disney machruje s prodejem na plusku. Nic jinyho jim nezbyva, protoze Black Widow je pro ne za posledni rok ta nejsledovanejsi a nejdulezitejsi premiera. Akcionari to bedlive sledujou. Ale za cenu krasneho press releasu michajiciho jablka s hruskami se pripravili podle meho nazoru o dost milionu. Nevyplati se jim to, je to z nouze ctnost.
796344
To je pravda. Disney si z toho necha vetsinu (nikdo poradne nevi) a z kin v USA prej dostavaji (nadstandardnich ) 60 %. Kazdopadne je ve vzduchu jasna otazka. Opravdu se jim tech, placnu, celkovejch 120-140 mega z primeho prodeje na streamech vyplati? Ja si to fakt nemyslim. Oni muzou argumentovat (a taky to tak delaji) ze v dnesni specificke dobe si to koupi hodne lidi, kteri by z nejakeho duvodu do toho kina proste nesli. Ok, beru. Ale mrknete se, jak se chovala vikendova cisla, jakej sesup je tam uz v tu sobotu... Tedy ve chvili, kdy se to objevilo na streamu. Vetsina premier, ktery doted za covidu byly (pocinaje Wonder Woman 1984) se vyznacovala tim, ze pokud byla soubezna premiera na streamu, klesalo se dalsi dny a tydny opravdu hodne moc. Mrknete na opening weekend Godzilly, Mortal Kombat atd. Cest vyjimkam z ranku rodinne Cruelly. Tech 60 mega za prvni vikend na plusku je fajn, ale to neznamena, ze se na to podivalo 2 milionu lidi za 30 babek. Kupovali predevsim rodinky pro x lidi. Rodinky, ktery mohli jit do kina a nekoupit si jenom jeden listek... Nikde neni receno, ze to oslovilo jenom lidi, kteri by do toho kina nesli. Uz v sobotu byl net po celem svete klasicky zaplevelenej piratskymi kopiemi a podle me se to projevi na vydrzi, kdy v US bude Black Widow jeste hodne rada za 170-180 micu a tesne predstihnuti Rychle a zbesile 9 nebo Ticheho mista 2. Samozrejme ze Disney machruje s prodejem na plusku. Nic jinyho jim nezbyva, protoze Black Widow je pro ne za posledni rok ta nejsledovanejsi a nejdulezitejsi premiera. Akcionari to bedlive sledujou. Ale za cenu krasneho press releasu michajiciho jablka s hruskami se pripravili podle meho nazoru o dost milionu. Nevyplati se jim to, je to z nouze ctnost.
796342
9 -2
reagují: Mack., The Joker
reagovat
Na Deadline som čítal, že analytici predpokladajú návrat do predcovidových tržieb, čiže niekde na úroveň tržieb z roku 2019 až niekedy v roku 2024.
796343
Na Deadline som čítal, že analytici predpokladajú návrat do predcovidových tržieb, čiže niekde na úroveň tržieb z roku 2019 až niekedy v roku 2024.
4 -1
reagují: Polux
reagovat
A hlavně 60 míčů ze streamu je jiných než 60 míčů v kinech.
796342
A hlavně 60 míčů ze streamu je jiných než 60 míčů v kinech.
3 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Prý ten úspěch Black Widow vedl k jednání o sólovce Red Guardiana. Mne teda Harbour v roli bavil, hlavně je to schopný herec s uvěřitelnou vážnou i komediální polohou a jeho rusák s dobytčím chováním by mne docela bavil jako plnohodnotný člen Avengers :D
796341
Prý ten úspěch Black Widow vedl k jednání o sólovce Red Guardiana. Mne teda Harbour v roli bavil, hlavně je to schopný herec s uvěřitelnou vážnou i komediální polohou a jeho rusák s dobytčím chováním by mne docela bavil jako plnohodnotný člen Avengers *:D*
7 0
reagovat
Já to psal už loni, že počítám, že návrat miliardových tržeb obecně (natož za víkend, byť prodloužený) se hned tak konat nebude, i když bude pandemie na ústupu, populace proočkovaná a kina v dostatečném množství otevřená. A proč? Protože k tomu je potřeba, aby byla situace stejná po celém světě v tu samou dobu, což ještě nějakou dobu prostě nebude. Nemluvě o trendu premiér nebo brzkého uvedení na vod, které kinům také moc nepomáhají.

U Black Widow jsou to na současnou dobu slušná prvotní čísla. Hlad po kinoMarvelovkách 2 roky od posledního Spideyho asi udělal své a obecně mám pocit, že cílovka Marvelu je hodně vychovaná a chodí na jejich filmy tak nějak automaticky:)

Zajímalo by mě, jak se budou studia a producenti stavět k frančízám "nižší svítivosti", které jdou do kin v čase pandemie a mají poměr nákladů/tržeb so-so nebo si rovnou tykají s červenými čísly. Zda sérii hodí definitivně k ledu, nebo finanční mizérii až krach přičtou na vrub pandemii, v tuto chvíli odepíšou pár miliónů a za pár let (pokud, resp. až se situace vrátí k normálu) vyrukují s dalším pokračováním, protože nebýt pandemie, film by něco málo/dost vydělal (ať už je to pravda, nebo si to jenom myslí) a série by pokračovala.
796336
Já to psal už loni, že počítám, že návrat miliardových tržeb obecně (natož za víkend, byť prodloužený) se hned tak konat nebude, i když bude pandemie na ústupu, populace proočkovaná a kina v dostatečném množství otevřená. A proč? Protože k tomu je potřeba, aby byla situace stejná po celém světě v tu samou dobu, což ještě nějakou dobu prostě nebude. Nemluvě o trendu premiér nebo brzkého uvedení na vod, které kinům také moc nepomáhají. U Black Widow jsou to na současnou dobu slušná prvotní čísla. Hlad po kinoMarvelovkách 2 roky od posledního Spideyho asi udělal své a obecně mám pocit, že cílovka Marvelu je hodně vychovaná a chodí na jejich filmy tak nějak automaticky*:)* Zajímalo by mě, jak se budou studia a producenti stavět k frančízám "nižší svítivosti", které jdou do kin v čase pandemie a mají poměr nákladů/tržeb so-so nebo si rovnou tykají s červenými čísly. Zda sérii hodí definitivně k ledu, nebo finanční mizérii až krach přičtou na vrub pandemii, v tuto chvíli odepíšou pár miliónů a za pár let (pokud, resp. až se situace vrátí k normálu) vyrukují s dalším pokračováním, protože nebýt pandemie, film by něco málo/dost vydělal (ať už je to pravda, nebo si to jenom myslí) a série by pokračovala.
3 0
reagovat
reaguje na: Petr77
A Gunnova Squad má zatím totálně matnou kampaň. Ayerova verze touhle dobou byla vidět všude, jedny z nejlepších trailerů všech dob, hafo merche, singly nonstop v rádiích... Nedivil bych se, kdyby to teď otevřelo jen za polovinu Widow a druhý víkend padlo o 60-65%.
796335
A Gunnova Squad má zatím totálně matnou kampaň. Ayerova verze touhle dobou byla vidět všude, jedny z nejlepších trailerů všech dob, hafo merche, singly nonstop v rádiích... Nedivil bych se, kdyby to teď otevřelo jen za polovinu Widow a druhý víkend padlo o 60-65%.
796331
5 0
reagovat
Ten US otvírák asi o 2-3 míče klesne a je otázka jaká bude výdrž, ale moc nemyslím, že 400M celosvětově bez Číny (kde to asi ani nebude mít vůbec premiéru a pokud ano, tak odsouzenou k neúspěchu) padne. Spíš bych tipoval finiš kolem 380M. D+ se nejspíše zastaví kolem kilča a většina ze Států, tak to je jak 180 z kino-tržeb. Ve výsledku to míří k druhým dílům Iron Mana, Ant-Mana a Thora, což je pro Disneyho asi super výsledek. Z home video sice nepřiteče skoro nic, ale zato kampaň musela vyjít na max polovinu z dob před covidem.
796333
Ten US otvírák asi o 2-3 míče klesne a je otázka jaká bude výdrž, ale moc nemyslím, že 400M celosvětově bez Číny (kde to asi ani nebude mít vůbec premiéru a pokud ano, tak odsouzenou k neúspěchu) padne. Spíš bych tipoval finiš kolem 380M. D+ se nejspíše zastaví kolem kilča a většina ze Států, tak to je jak 180 z kino-tržeb. Ve výsledku to míří k druhým dílům Iron Mana, Ant-Mana a Thora, což je pro Disneyho asi super výsledek. Z home video sice nepřiteče skoro nic, ale zato kampaň musela vyjít na max polovinu z dob před covidem.
1 0
reagovat
Paradoxem je že.Tento víkend půjde Film do kin i na stream Space Jim 2 a dle ohlasů je to pěkná blbost snad horší jak na Amazonu Svět Zítřka .a další Filmy jako Čas a Výbušny koktejl téz moc díru do svět neudělají takže Black Widow bude následující 3 týdny v klidu ,až do Přemíery v Srpnu Gunnova Iddilu.
796331
Paradoxem je že.Tento víkend půjde Film do kin i na stream Space Jim 2 a dle ohlasů je to pěkná blbost snad horší jak na Amazonu Svět Zítřka .a další Filmy jako Čas a Výbušny koktejl téz moc díru do svět neudělají takže Black Widow bude následující 3 týdny v klidu ,až do Přemíery v Srpnu Gunnova Iddilu.
2 -5
reagují: The Joker
reagovat
Teď to asi bude nějaký čas zmatený, kina, streamy, různé kombinace. Ale to si sedne.
796330
Teď to asi bude nějaký čas zmatený, kina, streamy, různé kombinace. Ale to si sedne.
796328
1 0
reagovat
Originální film aby člověk v kinech lupou hledal..  pokračování, recyklace, pořád dokola. 8)
796329
Originální film aby člověk v kinech lupou hledal..  pokračování, recyklace, pořád dokola. *8)*
3 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se