Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Spider-Man a spol. našli nový domov na streamu

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Tak Sony si to zařídila ještě lépe, než jsem myslel. Dohoda jak s Netflixem, tak Disney zároveň:D link

Takže MCU na D+ včetně pavouka. Sony filmy protočí v kině, pak je vydá na bd/uhd, pak je pošle na Netflix a pak ještě na D+. Geniální, prostě geniální:D:D:D
788373
Tak Sony si to zařídila ještě lépe, než jsem myslel. Dohoda jak s Netflixem, tak Disney zároveň*:D* https://dmedmedia.disney.com/disney-and-sony-pictures-entertainment-announce-unprecedented-post-pay-1-content-licensing-agreement#z1v3 Takže MCU na D+ včetně pavouka. Sony filmy protočí v kině, pak je vydá na bd/uhd, pak je pošle na Netflix a pak ještě na D+. Geniální, prostě geniální*:D**:D**:D*
0 0
reagovat
reaguje na: rambo871
Někde jsem kdysi četl (možná wiki), že Spidey je v top 3 nejpopulárnějších komiksových postav ever a myšleno all time (spolu s Batmanem a Supermanem) a podle toho, že se Sony s Disneym na hostování v MCU dohodla (a.k.a. Marvel ho do své série chtěl) na tom něco bude.

Může se stát vše (kreativní neshody a bla, bla, bla), ale pochybuji, že by se Marvel rozhodl se Spideym v MCU skončit jen proto, že ho Sony bude házet na Netflix namísto D+. Ta dohoda je výhodná jak pro Sony, tak pro Marvel (kreativní kontrola, částečné zisky a především promo na svůj merch a publishing).
786885
Někde jsem kdysi četl (možná wiki), že Spidey je v top 3 nejpopulárnějších komiksových postav ever a myšleno all time (spolu s Batmanem a Supermanem) a podle toho, že se Sony s Disneym na hostování v MCU dohodla (a.k.a. Marvel ho do své série chtěl) na tom něco bude. Může se stát vše (kreativní neshody a bla, bla, bla), ale pochybuji, že by se Marvel rozhodl se Spideym v MCU skončit jen proto, že ho Sony bude házet na Netflix namísto D+. Ta dohoda je výhodná jak pro Sony, tak pro Marvel (kreativní kontrola, částečné zisky a především promo na svůj merch a publishing).
786880
1 0
reagovat
reaguje na: rambo871
Nikdy neříkej nikdy. Pro Marvel a pro Disney je Spider-Mana podle docela důležitý. 
786883
Nikdy neříkej nikdy. Pro Marvel a pro Disney je Spider-Mana podle docela důležitý. 
786880
1 0
reagovat
No ako čítam ten článok a diskusiu tu.....mám pocit, že Spiderman skončil u Avengers....Disney by bolo hlúpe podľa mňa keby pokračovalo v natáčaní a spájanie ho s MCU.....škoda 
786880
No ako čítam ten článok a diskusiu tu.....mám pocit, že Spiderman skončil u Avengers....Disney by bolo hlúpe podľa mňa keby pokračovalo v natáčaní a spájanie ho s MCU.....škoda 
1 -1
reagují: Polux, DarkSith
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Pokračování Bad Boys a ten Resident Evil mě taky dost zajímá. Je mě zaráží, že si Disney takto nechá sebrat Spider-Mana s Hollandem.

Pokud po tolika letech Uncharted konečně vznikne a bude to dobrý film tak tady je potenciál na dlouhou filmovou sérii. Jen si tak uvědomuji, že snad všechno nové s Hollandem bude na Netflixu. 

To s tím předkupní pravém je dobré v tom, že Sony pro Netflix může točit zajímavé žánrové filmy, které by v kinech zapadli. 

To je v pohodě. Ten jejich byznys plán zni do budoucna zajímavě. Jen, aby jim to vyšlo. 
786872
Pokračování Bad Boys a ten Resident Evil mě taky dost zajímá. Je mě zaráží, že si Disney takto nechá sebrat Spider-Mana s Hollandem. Pokud po tolika letech Uncharted konečně vznikne a bude to dobrý film tak tady je potenciál na dlouhou filmovou sérii. Jen si tak uvědomuji, že snad všechno nové s Hollandem bude na Netflixu.  To s tím předkupní pravém je dobré v tom, že Sony pro Netflix může točit zajímavé žánrové filmy, které by v kinech zapadli.  To je v pohodě. Ten jejich byznys plán zni do budoucna zajímavě. Jen, aby jim to vyšlo. 
786868
2 0
reagovat
to samozrejme na Netflixu tedka vsechno nemas, uplne zbytecne sem ti ted napsal de-facto kompletni filmovej byznys plan Sony... :D
786871
to samozrejme na Netflixu tedka vsechno nemas, uplne zbytecne sem ti ted napsal de-facto kompletni filmovej byznys plan Sony... *:D*
2 0
reagovat
reaguje na: DarkSith
No máš tam Jumanji a Bad Boys - s tim pokracujou.
Nove Uncharted, z her prej i Watch dogs, Metal Gear Solid.
Posilaji do kin i horory - bude druhej Escape room, tusim i Dont Breathe 2 - nejaky v produkci, kde nejsou oznameny nazvy. Dlouhy roky spolupracujou se Screen Gems - ty jim krome hororu delali i Monster Hunter a nedavno to Unholy. Bude dalsi Resident Evil s Kayou Scodelario, kterej me kvuli ni docela zajima...
Jedou i animaky, coz je ted hlavne uz hotove pokracovani Hotel Transylvania - v priprave nejake Tao a Tut (asi dva filmy).
Potom samozrejme predevsim jejich marvelovky. To znamena dalsi hranej Holland, animovanej Spider-verse, Morbius, Venom, Kraven....

Na plno dalsich zapominam, ale ten trend bude jak uz napsal Joker jasnej - mene filmu v kinech, Netflix bude mit predkupni pravo na filmy, ktery jsou jiz v produkci a budou teprve vznikat - pokud se Sony rozhodne je do kin nepoustet.

Coz je docela dulezity a znovu bych tu zminil silene drahou reklamu pri poslani filmu do kin. Kdyz Sony udela mensi film za 20 mega, tak musi dat minimalne 50 na reklamu, pokud to chce poslat do kin nejenom v USA. A tady je obrovska vyhoda Netflixu - male reklamni naklady, nesrovnatelne se vsema hollywoodskejma filmama. Oni nahodi mesic pred premierou trailer a investujou logicky do reklamy mnohem mensi penize. Pisu to pokazdy - kouzlo pohodlnejch streamu - lidem se ten film nemusi cpat vsude, aby zvedli prdel a zamirili x kilometru daleko do nejakyho obchodniho centra s multiplexem.
786868
No máš tam [b]Jumanji a Bad Boys[/b] - s tim pokracujou. Nove [b]Uncharted[/b], z her prej i [b]Watch dogs, Metal Gear Solid[/b]. Posilaji do kin i horory - bude druhej [b]Escape room[/b], tusim i [b]Dont Breathe 2[/b] - nejaky v produkci, kde nejsou oznameny nazvy. Dlouhy roky spolupracujou se Screen Gems - ty jim krome hororu delali i [b]Monster Hunter[/b] a nedavno to [b]Unholy. [/b]Bude dalsi [b]Resident Evil[/b] s Kayou Scodelario, kterej me kvuli ni docela zajima... Jedou i animaky, coz je ted hlavne uz hotove pokracovani [b]Hotel Transylvania - [/b]v priprave nejake[b] Tao a Tut [/b](asi dva filmy). Potom samozrejme predevsim jejich marvelovky. To znamena dalsi [b]hranej Holland[/b], animovanej [b]Spider-verse, Morbius, Venom, Kraven[/b].... Na plno dalsich zapominam, ale ten trend bude jak uz napsal Joker jasnej - mene filmu v kinech, Netflix bude mit predkupni pravo na filmy, ktery jsou jiz v produkci a budou teprve vznikat - pokud se Sony rozhodne je do kin nepoustet. Coz je docela dulezity a znovu bych tu zminil silene drahou reklamu pri poslani filmu do kin. Kdyz Sony udela mensi film za 20 mega, tak musi dat minimalne 50 na reklamu, pokud to chce poslat do kin nejenom v USA. A tady je obrovska vyhoda Netflixu - male reklamni naklady, nesrovnatelne se vsema hollywoodskejma filmama. Oni nahodi mesic pred premierou trailer a investujou logicky do reklamy mnohem mensi penize. Pisu to pokazdy - kouzlo pohodlnejch streamu - lidem se ten film nemusi cpat vsude, aby zvedli prdel a zamirili x kilometru daleko do nejakyho obchodniho centra s multiplexem.
786865
5 0
reagují: DarkSith
reagovat
Budoucnost Sony je dělat 6-7 kino-filmů ročně a zbytek sil věnovat tvorbě pro Netflix nebo seriálové Spider-Man univerzum pro Amazon. Jsem zvědav, jak dlouho to takhle potáhnou, ale těch studií potenciálně na prodej je už nějak moc.
786866
Budoucnost Sony je dělat 6-7 kino-filmů ročně a zbytek sil věnovat tvorbě pro Netflix nebo seriálové Spider-Man univerzum pro Amazon. Jsem zvědav, jak dlouho to takhle potáhnou, ale těch studií potenciálně na prodej je už nějak moc.
2 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Já se v té nabídce Netflixu často ztrácím, takže by mě zajímalo, co zajímavého od Sony se tam dá najít?  
786865
Já se v té nabídce Netflixu často ztrácím, takže by mě zajímalo, co zajímavého od Sony se tam dá najít?  
786772
1 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Překvapuje mě, že si Disney nechalo ujít Spidermana, tedy jedinou postavu co na Disney+ nebude.
Jestlipak dohoda Disney/Sony vůbec byla někdy ve hře:) (tedy jestli byl tender).
786846
Překvapuje mě, že si Disney nechalo ujít Spidermana, tedy jedinou postavu co na Disney+ nebude. Jestlipak dohoda Disney/Sony vůbec byla někdy ve hře*:)* (tedy jestli byl tender).
1 0
reagovat
Pro Sony tedy rozhodně hodně slušný deal. Nechat si zaplatit za třetí slot (po kinu a videu) za kterým jsou už jen tv syndikáty a tím pádem v době uvedení na vod budou ty filmy v podstatě katalogovky, které už budou obvykle zaplacené z předchozích dvou slotů, je asi to nejlepší, co je mohlo potkat.

Těžko soudit, co si od toho slibuje Netflix (jak velkou časovou exkluzivitu bude mít před syndikáty?), ale asi se pomalu dostává do situace, kdy je pro něj těžší a těžší získávat obsah od tradičních studiových hráčů (protože mají vlastní vod služby) tak jako v minulosti, takže dohoda se Sony je pro něj něco, co přišlo zatraceně vhod.
786824
Pro Sony tedy rozhodně hodně slušný deal. Nechat si zaplatit za třetí slot (po kinu a videu) za kterým jsou už jen tv syndikáty a tím pádem v době uvedení na vod budou ty filmy v podstatě katalogovky, které už budou obvykle zaplacené z předchozích dvou slotů, je asi to nejlepší, co je mohlo potkat. Těžko soudit, co si od toho slibuje Netflix (jak velkou časovou exkluzivitu bude mít před syndikáty?), ale asi se pomalu dostává do situace, kdy je pro něj těžší a těžší získávat obsah od tradičních studiových hráčů (protože mají vlastní vod služby) tak jako v minulosti, takže dohoda se Sony je pro něj něco, co přišlo zatraceně vhod.
2 0
reagovat
reaguje na: Jedam
Co se sveta tyce, tak tam je to strasnej bordel a snad jenom dodam, ze i tedka si muzes klidne pustit Spider-man: Far From Home na nasem Netflixu.

Jinak Sony melo dlouhe roky dohodu se Starz sluzbou, kterou tedka vlastni Lionsgate. Byť Lionsgate radi prodavali snad uplne vsechno Netflixu (ale zase - spis v Evrope, predpokladam v USA ne).

I tedka si na Netflixu pustits vsechny Hunger Games ze staje Lionsgate. Nasem Netflixu :D

Bude to urcite jeste slozitejsi, ale priznam se, ze jsem linej googlovat :)
786814
Co se sveta tyce, tak tam je to strasnej bordel a snad jenom dodam, ze i tedka si muzes klidne pustit Spider-man: Far From Home na nasem Netflixu. Jinak Sony melo dlouhe roky dohodu se Starz sluzbou, kterou tedka vlastni Lionsgate. Byť Lionsgate radi prodavali snad uplne vsechno Netflixu (ale zase - spis v Evrope, predpokladam v USA ne). I tedka si na Netflixu pustits vsechny Hunger Games ze staje Lionsgate. Nasem Netflixu :D Bude to urcite jeste slozitejsi, ale priznam se, ze jsem linej googlovat :)
786806
3 0
reagovat
Pokud se smlouva vztahuje až na filmy od roku 2022, kdo má vlastně práva na stream filmů Sony do té doby?
786806
Pokud se smlouva vztahuje až na filmy od roku 2022, kdo má vlastně práva na stream filmů Sony do té doby?
1 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Salem
Tohle se deje ale docela bezne a Sony by nebyla prvni. Pamatuje se na to ve smlouvach a samozrejme to ovlivnuje i moznou kupni cenu studia.

Rozhodne to neni tak, ze Netflixu by zbyly oci pro plac, kdyby za rok sla Sony treba nekam do cinskych rukou. Akorat by to pravdepodobne nejak ovlivnilo ten budouci plan Netflixu produkovat se Sony obsah uz rovnou pro Netfix.

Dodatek:
Ze smlouvy (respektive toho, co proniklo ven) navic neni jasny, jestli jim tu miliardu na x let daji rovnou, nebo jim poslou par set mega kazdej rok...

Kazdopadne nejenom koupe "brandu" Na noze ukazala, ze kolem klasickejch hollywoodskejch hracu tedka krouzi velmi hladova smecka - Netflix, Amazon a trochu zapominanej Apple. Ti jsou schopni vysolit na drevo obrovske penize a zrovna u Sony to trochu visi ve vzduchu - jejich katalog je lakavej a bylo by pro vsechny samozrejme jednodusi ho spolu se studiem koupit a neresit stovky milionu za prava jenom pro Ameriku.
786799
Tohle se deje ale docela bezne a Sony by nebyla prvni. Pamatuje se na to ve smlouvach a samozrejme to ovlivnuje i moznou kupni cenu studia. Rozhodne to neni tak, ze Netflixu by zbyly oci pro plac, kdyby za rok sla Sony treba nekam do cinskych rukou. Akorat by to pravdepodobne nejak ovlivnilo ten budouci plan Netflixu produkovat se Sony obsah uz rovnou pro Netfix. [b] Dodatek:[/b] Ze smlouvy (respektive toho, co proniklo ven) navic neni jasny, jestli jim tu miliardu na x let daji rovnou, nebo jim poslou par set mega kazdej rok... Kazdopadne nejenom koupe "brandu" Na noze ukazala, ze kolem klasickejch hollywoodskejch hracu tedka krouzi velmi hladova smecka - Netflix, Amazon a trochu zapominanej Apple. Ti jsou schopni vysolit na drevo obrovske penize a zrovna u Sony to trochu visi ve vzduchu - jejich katalog je lakavej a bylo by pro vsechny samozrejme jednodusi ho spolu se studiem koupit a neresit stovky milionu za prava jenom pro Ameriku.
786788
4 -1
reagovat
Zajímalo by mě na jak dlouho to mají, kdyby Sony někdo koupil jak rychle by si mohl ty filmy hodit pod sebe.
786788
Zajímalo by mě na jak dlouho to mají, kdyby Sony někdo koupil jak rychle by si mohl ty filmy hodit pod sebe.
2 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
1. Je to od roku 2022, takze zadnej Spiderman 3, zadnej Venom 2
2. Je to jenom USA
3. Na streamu to dost mozna bude az po mesicich, kdy to Sony bude intenzivne tocit v kinech a prodavat na domacich nosicich - Netflix bude mit exkluzivitu pouze pozde a pouze on-line
4. Exkluzivni v pravem slova smyslu to vlastne moc nebude, protoze ten film uz davno vsichni uvidi nekde jinde

Ja bych teda skoro rekl, ze zas tak nekompromisni to neni. Sony jenom nic jinyho nezbyva a samozrejme ze to smysl dava.
786785
1. Je to od roku 2022, takze zadnej Spiderman 3, zadnej Venom 2 2. Je to jenom USA 3. Na streamu to dost mozna bude az po mesicich, kdy to Sony bude intenzivne tocit v kinech a prodavat na domacich nosicich - Netflix bude mit exkluzivitu pouze pozde a pouze on-line 4. Exkluzivni v pravem slova smyslu to vlastne moc nebude, protoze ten film uz davno vsichni uvidi nekde jinde Ja bych teda skoro rekl, ze zas tak nekompromisni to neni. Sony jenom nic jinyho nezbyva a samozrejme ze to smysl dava.
786765
4 -1
reagovat
Spis sem myslel studiovej obsah, na kterej nemaji pro USA prava, ale ok :)
786784
Spis sem myslel studiovej obsah, na kterej nemaji pro USA prava, ale ok :)
1 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Áno, určite snívajú o českých filmoch v USA :)
786783
Áno, určite snívajú o českých filmoch v USA :)
786772
3 0
reagovat
reaguje na: crom
Ale ono to funguje i naopak - Netflix díky tomu dělení u nás nabízí i obsah, o kterém si v USA mohou jenom nechat zdát.
786772
Ale ono to funguje i naopak - Netflix díky tomu dělení u nás nabízí i obsah, o kterém si v USA mohou jenom nechat zdát.
786770
6 0
reagují: DarkSith, peter316
reagovat
Super, akorát to dělení na USA a zbytek světa je peklo.. 
786770
Super, akorát to dělení na USA a zbytek světa je peklo.. 
2 0
reagují: TedGeorge
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se