Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Co prozrazuje trailer epické sci-fi Duna?

příspěvky 61 - 79 Napsat příspěvek

Me to asi ani nevadi

ze to bude na HBO Max, i kdyby to bylo jenom tam.. Projektor a platno mam, sorroundy taky, tak neni problem. Holt si budeme muset zvyknout, ze takhle uz to proste bude, i kdyz treba covid bude pod kontrolou diky ockovani (pokud), tak takovy krok, jako premiery blockbusteru na streamech, nejde vzit zpet, to by se totiz namlsanym zakaznikum nelibilo.
777659
ze to bude na HBO Max, i kdyby to bylo jenom tam.. Projektor a platno mam, sorroundy taky, tak neni problem. Holt si budeme muset zvyknout, ze takhle uz to proste bude, i kdyz treba covid bude pod kontrolou diky ockovani (pokud), tak takovy krok, jako premiery blockbusteru na streamech, nejde vzit zpet, to by se totiz namlsanym zakaznikum nelibilo.
Me to asi ani nevadi
2 -2
reagovat
reaguje na: l-e-t-o
Sesterstvo Duny , Navigátori Duny a Mentati Duny som nečítal.
777657
Sesterstvo Duny , Navigátori Duny a Mentati Duny som nečítal.
777653
2 0
reagovat
Dohnat. Přečíst.
777655
Dohnat. Přečíst.
2 0
reagovat
reaguje na: JAKLA
Mám za to, že postup přijetí do Bene Gesseritu pomocí gom džabáru je popsán v Sesterstvu Duny. Tuto knížku jsem ale četl zatím jen jednou, takže si ji úplně nepamatuji :)
777653
Mám za to, že postup přijetí do Bene Gesseritu pomocí gom džabáru je popsán v Sesterstvu Duny. Tuto knížku jsem ale četl zatím jen jednou, takže si ji úplně nepamatuji :)
777646
1 0
reagují: JAKLA
reagovat
Dunu chci vidět v kině. Snad se toho dne jednou dočkáme. ;)
777651
Dunu chci vidět v kině. Snad se toho dne jednou dočkáme. *;)*
2 -2
reagovat
reaguje na: BlackAdder
Dobře a pravdivě shrnuto. :+
777649
Dobře a pravdivě shrnuto. *:+*
777645
2 -3
reagovat
"A je to paní pekelně důležitá, neb je to Ctihodná matka z Bene Gesseritu. Prostě hlavní šéfka tohohle převážně ženského řádu a jedna z nejmocnějších žen vesmíru." Bene gesserit je čisto ženský rád. Síce muži sa vyskytujú aj na ich domovskej planéte ale rozhodne nie sú členmi rádu. Ten tvoria len matky predstavené, teda tie ženy ktoré úspešne prešli agóniou.

"Podstupují jej všechny ženy, které vstupují do sesterstva" Zaujímal by ma zdroj tejto informácie (skúška so skrinkou bolesti), lebo mám tie knihy načítané celkom dobre (a nie raz) ale nikdy som túto informáciu nezaznamenal.

Na tento skalpel mám pomerne rozporuplný názor. Totiž ten čo nepozná knižnú predlohu (alebo nevidel film, prípadne skvelú minisériu) z toho nezmúdrie. Pre znalých je zasa zbytočný lebo si toho domyslí dosť veľa (napríklad čo znamenajú tie horiace palmy).
777646
"A je to paní pekelně důležitá, neb je to Ctihodná matka z Bene Gesseritu. Prostě hlavní šéfka tohohle převážně ženského řádu a jedna z nejmocnějších žen vesmíru." Bene gesserit je čisto ženský rád. Síce muži sa vyskytujú aj na ich domovskej planéte ale rozhodne nie sú členmi rádu. Ten tvoria len matky predstavené, teda tie ženy ktoré úspešne prešli agóniou. "Podstupují jej všechny ženy, které vstupují do sesterstva" Zaujímal by ma zdroj tejto informácie (skúška so skrinkou bolesti), lebo mám tie knihy načítané celkom dobre (a nie raz) ale nikdy som túto informáciu nezaznamenal. Na tento skalpel mám pomerne rozporuplný názor. Totiž ten čo nepozná knižnú predlohu (alebo nevidel film, prípadne skvelú minisériu) z toho nezmúdrie. Pre znalých je zasa zbytočný lebo si toho domyslí dosť veľa (napríklad čo znamenajú tie horiace palmy).
8 0
reagují: l-e-t-o
reagovat
Po traileru nevidím rozdíl mezi Lynchovou a touhle Dunou. Jasně, jsou tu hezčí obrázky, ale to je všechno. Stejně jako u Blade runnera nepřidává režisér nic svého, jen kopíruje starší zpracování. Měl to vzít Cameron, ten umí přidat další rozměr. 
777645
Po traileru nevidím rozdíl mezi Lynchovou a touhle Dunou. Jasně, jsou tu hezčí obrázky, ale to je všechno. Stejně jako u Blade runnera nepřidává režisér nic svého, jen kopíruje starší zpracování. Měl to vzít Cameron, ten umí přidat další rozměr. 
4 -11
reagují: Fnoobroklic, JAGODA
reagovat
reaguje na: gormie
Přitom právě takhle vládl francouzský král Ludvík XIV. Snědl toho fakt hodně, takže v každé místnosti ve Versailles musel být záchod. Takže ta Jodorowskiho verze vycházela z reálného podkladu. :))
777640
Přitom právě takhle vládl francouzský král Ludvík XIV. Snědl toho fakt hodně, takže v každé místnosti ve Versailles musel být záchod. Takže ta Jodorowskiho verze vycházela z reálného podkladu. *:))*
777635
5 0
reagovat

Trailer na DUNU si zaslouží důstojnější rozbor a proto: "Uřízneš to, co není dokončené a řekneš: "A teď už to dokončené je, protože to končí zde."

Rozbor traileru včetně spoilerů a mírného zasvěcení do Světa 23000 let po Kristu.
Paul Atreides, ten který se již v 15 letech naučil umění mlčení, je jediným synem Leta a Jessici z domu rodu Atreidů, vychováván pro dva účely. Ten zjevný kdy se předpokládá, že jednoho dne převezme vládu po svém charismatickém otci, ten druhý - skrytý, který má završit několik generací genetické šlechtění napříč všemi rody s cílem stvořit toho, který dokáže být na více místech současně. Proto sny Paula, v traileru reprezentující vnitřním hlasem, jsou mnohem hlubší a osudovější než u běžného smrtelníka. A zde výtka v odklonu oproti předloze. V Té se nemluví o "křížové výpravě", ale "služebnickém džihádu", kdy Paul může být prorokem. Duna - předloha (ovšem bez politických ambicí), významně čerpá z kulturních vzorců blízkého východu a Islámu. Tento vztah se odráží ve jménech postav, charakteru prostředí, etc. Ne náhodou feudálním světům DUNY formálně vládne Padišáh Imperátor Shaddam IV ze slavného rodu Corrinů.
Z dívkou, kterou si vzájemně vymění to nejcennější na Arrakisu, vlastní vodu, je Chani z jednoho mnoha Síčů - obydlí Fremenů, kterým do vlastní historie řád Ben Gesserit vpletl legendy pro směřování vlastního cíle.
Stařena, které jsou mnohé dveře zavřeny a přes které může projít jen vyvolený, testuje zda-li Paul je člověk a ne pouhým zvířetem (Hlásám vám nadčlověka. Člověk je cosi, co má býti překonáno. Co jste vykonali, aby byl překonán? Všechny bytosti dosud vytvořily něco nad sebe samy: A vy chcete býti odlivem tohoto velkého přílivu a raději snad se vrátit k zvířeti...). V této první a nejlehčí zkoušce uspěje.
Sladký a změkčilý Caladan, třetí planeta v soustavě Delta Pavonis, kde se můžete chránit štíty, kterým pronikne jen pozvolný úder, štíty které na Arrakisu dovádí Tvůrce k šílenství.
Arrakén, hlavní město Duny, pro Ty kteří nechápou, že síla přichází s pouště, s náručí otevřenou Duncana Idaha, kterého v dětství trýznil rod Harkonnenů. Rod který je pradávný nepřítel Ateridů. Nechutně a absurdně tlustý Baron Vladimír Harkonnen, kdysi atleticky ušlechtilý, který kráčí po cestě pomsty, lemována fantastickou  brutalitou Glossu Rabbana. Cesta jenž započala v dávné minulosti před příběhem Duny a teprve díky zradě může být naplněna a završena - na krátký čas:  Yueh! Yueh! Yueh! Zasloužil by víc než milión smrtí! Smrtí kterou ve službách Padišáha přináší zlehka na poušť se vznášející děti Salusi Secundus.
Mezitím se sen stává realitou, realita hororem a horor novým začátkem.
A na závěr: Tvůrce a pouštní myš, ten první naslouchá druhému.
777636
[b]R[/b][i]ozbor traileru včetně spoilerů a mírného zasvěcení do Světa 23000 let po Kristu.[/i] Paul Atreides, ten který se již v 15 letech naučil umění mlčení, je jediným synem Leta a Jessici z domu rodu Atreidů, vychováván pro dva účely. Ten zjevný kdy se předpokládá, že jednoho dne převezme vládu po svém charismatickém otci, ten druhý - skrytý, který má završit několik generací genetické šlechtění napříč všemi rody s cílem stvořit toho, [i]který dokáže být na více místech současně[/i]. Proto [b]sny[/b] Paula, v traileru reprezentující vnitřním hlasem, jsou mnohem hlubší a osudovější než u běžného smrtelníka. A zde výtka v odklonu oproti předloze. V Té se nemluví o "křížové výpravě", ale "služebnickém džihádu", kdy Paul může být prorokem. Duna - předloha (ovšem bez politických ambicí), významně čerpá z kulturních vzorců blízkého východu a Islámu. Tento vztah se odráží ve jménech postav, charakteru prostředí, etc. Ne náhodou feudálním světům DUNY formálně vládne Padišáh Imperátor Shaddam IV ze slavného rodu Corrinů. Z dívkou, kterou si vzájemně vymění to nejcennější na Arrakisu, vlastní vodu, je Chani z jednoho mnoha Síčů - obydlí Fremenů, kterým do vlastní historie řád Ben Gesserit vpletl legendy pro směřování vlastního cíle. Stařena, které jsou mnohé dveře zavřeny a přes které může projít jen vyvolený, testuje zda-li Paul je člověk a ne pouhým zvířetem ([i]Hlásám vám nadčlověka. Člověk je cosi, co má býti překonáno. Co jste vykonali, aby byl překonán? Všechny bytosti dosud vytvořily něco nad sebe samy: A vy chcete býti odlivem tohoto velkého přílivu a raději snad se vrátit k zvířeti...[/i]). V této první a nejlehčí zkoušce uspěje. Sladký a změkčilý Caladan, třetí planeta v soustavě Delta Pavonis, kde se můžete chránit štíty, kterým pronikne jen pozvolný úder, štíty které na Arrakisu dovádí Tvůrce k šílenství. Arrakén, hlavní město Duny, pro Ty kteří nechápou, že síla přichází s pouště, s náručí otevřenou Duncana Idaha, kterého v dětství trýznil rod Harkonnenů. Rod který je pradávný nepřítel Ateridů. Nechutně a absurdně tlustý Baron Vladimír Harkonnen, kdysi atleticky ušlechtilý, který kráčí po cestě pomsty, lemována fantastickou  brutalitou Glossu Rabbana. Cesta jenž započala v dávné minulosti před příběhem Duny a teprve díky zradě může být naplněna a završena - na krátký čas:  [i]Yueh! Yueh! Yueh! Zasloužil by víc než milión smrtí![/i] Smrtí kterou ve službách Padišáha přináší zlehka na poušť se vznášející děti Salusi Secundus. Mezitím se sen stává realitou, realita hororem a horor novým začátkem. A na závěr: Tvůrce a pouštní myš, ten první naslouchá druhému.
Trailer na DUNU si zaslouží důstojnější rozbor a proto: "Uřízneš to, co není dokončené a řekneš: "A teď už to dokončené je, protože to končí zde."
6 -12
reagují: kfk, gonzo
reagovat
V té "nádherné" Jodorovského verzi jsme měli vidět Salvatora Dalího, kterak koná malou i velkou potřebu na svém císařském trůnu, který zároveň funguje jako záchod. To bych si asi nechal ujít. :D
777635
V té "nádherné" Jodorovského verzi jsme měli vidět Salvatora Dalího, kterak koná malou i velkou potřebu na svém císařském trůnu, který zároveň funguje jako záchod. To bych si asi nechal ujít. *:D*
5 -2
reagují: Disketa1
reagovat
reaguje na: Dolf
Brian Herbert je syn Franka Herberta, i když by ho hodně fanoušků za prznění odkazu Duny nejraději ve jménu Franka vydědilo, kdyby mohlo.
777634
Brian Herbert je syn Franka Herberta, i když by ho hodně fanoušků za prznění odkazu Duny nejraději ve jménu Franka vydědilo, kdyby mohlo.
777633
5 0
reagovat
Nevím, zda po této recenzi ještě na film půjdu :D Ale asi ano. DUNU jsem přečetl celou, postupně, jak na sebe díly navazovaly, včetně dílů dopsaných po smrti F. Herberta. Jen si myslím, že se nejednalo o syna, ale synovce, který to dopsal spolu s Andersonem. Ale na film asi půjdu, snad to napotřetí dopadne alespoň "dobře".
777633
Nevím, zda po této recenzi ještě na film půjdu *:D* Ale asi ano. DUNU jsem přečetl celou, postupně, jak na sebe díly navazovaly, včetně dílů dopsaných po smrti F. Herberta. Jen si myslím, že se nejednalo o syna, ale synovce, který to dopsal spolu s Andersonem. Ale na film asi půjdu, snad to napotřetí dopadne alespoň "dobře".
1 -7
reagují: MorusRubra
reagovat
reaguje na: l-e-t-o
Dik :)
777632
Dik :)
777629
2 0
reagovat
"A díky tomu vidíme část jeho výcviku. Neboli cvičení v boji. V této scéně, která je taky velmi věrně převedená z knížky, jej jeden z jeho mentorů Gurney Halleck (Josh Brolin) cvičí v boji s dýkou."
Tohle je na úrovni slohovky z páté třídy.
777631
"A díky tomu vidíme část jeho výcviku. Neboli cvičení v boji. V této scéně, která je taky velmi věrně převedená z knížky, jej jeden z jeho mentorů Gurney Halleck (Josh Brolin) cvičí v boji s dýkou." Tohle je na úrovni slohovky z páté třídy.
14 -1
reagovat
reaguje na: Barv666
Raději předem. Číst něco po filmu je strašný nápor na nezávislou představivost :)
777630
Raději předem. Číst něco po filmu je strašný nápor na nezávislou představivost :)
777626
7 0
reagovat
jsem asi teprve v půlce článku, ale musím se ozvat.
Opravte prosím "Atreidesů" na "Atreidů" a "vévodu Leto Atreidese" na "vévodu Leta Atreida". Brouk možná knihu četl, ale takovéto patvary v ní opravdu nejsou nikde použity. Díky
777629
jsem asi teprve v půlce článku, ale musím se ozvat. Opravte prosím "Atreidesů" na "Atreidů" a "vévodu Leto Atreidese" na "vévodu Leta Atreida". Brouk možná knihu četl, ale takovéto patvary v ní opravdu nejsou nikde použity. Díky
14 0
reagují: Cival
reagovat
no jestli bude film nudnej jako tenhle skalpel tak se fakt není na co těšit :-
a pust tě to klidně na VOD
777627
no jestli bude film nudnej jako tenhle skalpel tak se fakt není na co těšit *:-* a pust tě to klidně na VOD
6 -26
reagovat
Kdo nečetl Dunu, aspoň první knihu, ať to bez výmluv napraví - ať již hned, nebo až po filmu.
777626
Kdo nečetl Dunu, aspoň první knihu, ať to bez výmluv napraví - ať již hned, nebo až po filmu.
11 0
reagují: Epochva
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se