Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Warneři odkládají své komiksové hity. Kdy dorazí nový Batman?

příspěvky 41 - 50 Napsat příspěvek
reaguje na: Bezejmenny
To já samozřejmě taky o kino přijít nechci. A věřím, ze studia taky ne. Já se nebavím o tom konceptu VOD samotným, ale o chování lidí v a po koroně. 

Když vykouknu z naší “MZ bubliny”, kde filmy hltáme a těšíme se na ně, tak je mýmu okolí filmová kultura celkem jedno. Do kina chodili, protože v sobotu večer v televizi nic nedávali, reklamy atd... teď korona do širokého (ještě širšího než predtim) povědomí dostala VOD a přesně tihle lidi zjistili, ze si můžou vybrat z nabídky X desítek filmů a do žádného kina nemusí, protože nějaký “obstojný” vždycky najdou. 

Statistiky nehledám, jen říkám, ze více než strachu z korony bych se bál VOD po koroně...
767191
To já samozřejmě taky o kino přijít nechci. A věřím, ze studia taky ne. Já se nebavím o tom konceptu VOD samotným, ale o chování lidí v a po koroně.  Když vykouknu z naší “MZ bubliny”, kde filmy hltáme a těšíme se na ně, tak je mýmu okolí filmová kultura celkem jedno. Do kina chodili, protože v sobotu večer v televizi nic nedávali, reklamy atd... teď korona do širokého (ještě širšího než predtim) povědomí dostala VOD a přesně tihle lidi zjistili, ze si můžou vybrat z nabídky X desítek filmů a do žádného kina nemusí, protože nějaký “obstojný” vždycky najdou.  Statistiky nehledám, jen říkám, ze více než strachu z korony bych se bál VOD po koroně...
767187
8 -1
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: The Joker
Nolan, Cameron, Cuarón, Eastwood...už žádají kongres o uvolnění finanční injekce pro americké kinaře. :+

Jinak situace v ČR překvapivě není (zatím) tak tragická. Čísla za srpen a zaří se pohybují kolem 900 000 návštěvníků měsíčně, zatímco květen a červen to bylo kolem 150 000. V porovnání s normálním lednem a únorem je to sice propad o půl milionu, ale vzhledem k obsahu docela úspěch. :+
767188
Nolan, Cameron, Cuarón, Eastwood...už žádají kongres o uvolnění [url=https://deadline.com/2020/09/movie-theater-rescue-filmmakers-nato-mpa-dga-letter-to-congress-theaters-1234589055/]finanční injekce[/url] pro americké kinaře. *:+* Jinak situace v ČR překvapivě není (zatím) tak tragická. Čísla za srpen a zaří se pohybují kolem 900 000 návštěvníků měsíčně, zatímco květen a červen to bylo kolem 150 000. V porovnání s normálním lednem a únorem je to sice propad o půl milionu, ale vzhledem k obsahu docela úspěch. *:+*
767175
8 -2
reagovat
reaguje na: Dm683
Já si zase myslím, že VOD v současné době není nastavené na plnou distribuci filmů. 300 měsíčně za Netflix za desítky filmů?  To samé v podstatě Disney+. To je jeden a půl lístku do kina v ČR. Nebo pro někoho jeden s občerstvením.

Ano mohli by použít model Mulan, kdy si ten film zaplatíš samostatně, ale v takovém případě ta cena téměř odpovídající ceně lístků v kinech je třeba pro mě nepřijatelná. To radši půjdu do kina, než koukat doma, za stejnou částku. Ostatně těch služeb, kde si můžeš koupit film a kouknout na něj je hodně. Třeba Apple TV+ má svojí sekci.

Proto si myslím, že studia udělají vše proto, aby současný model vydržel. Nejdříve protočit v kinech, vydělat ideálně stovky milionů a následně další na VOD a dalších službách. A já doufám, že se jim to podaří, protože o zážitek z kina přijít nechci. 
767187
Já si zase myslím, že VOD v současné době není nastavené na plnou distribuci filmů. 300 měsíčně za Netflix za desítky filmů?  To samé v podstatě Disney+. To je jeden a půl lístku do kina v ČR. Nebo pro někoho jeden s občerstvením. Ano mohli by použít model Mulan, kdy si ten film zaplatíš samostatně, ale v takovém případě ta cena téměř odpovídající ceně lístků v kinech je třeba pro mě nepřijatelná. To radši půjdu do kina, než koukat doma, za stejnou částku. Ostatně těch služeb, kde si můžeš koupit film a kouknout na něj je hodně. Třeba Apple TV+ má svojí sekci. Proto si myslím, že studia udělají vše proto, aby současný model vydržel. Nejdříve protočit v kinech, vydělat ideálně stovky milionů a následně další na VOD a dalších službách. A já doufám, že se jim to podaří, protože o zážitek z kina přijít nechci. 
767186
4 -1
reagují: Dm683
reagovat
reaguje na: Dedina
Tady se dle mě nebude budoucí situace točit kolem strachu, který po koroně v divácích zůstane. Protože ten časem určitě zmizí. 

Ale větší problém pro kinaře je to, jak moc korona akcelerovala prěchod na VOD. Kolik běžných diváků si díky koroně uvědomilo, že vyhazovat peníze za kino vlastně nemusí a stačí si počkat/vybrat si film z nabídky Netflixu, HBO, Amazonu atd...  
767186
Tady se dle mě nebude budoucí situace točit kolem strachu, který po koroně v divácích zůstane. Protože ten časem určitě zmizí.  Ale větší problém pro kinaře je to, jak moc korona akcelerovala prěchod na VOD. Kolik běžných diváků si díky koroně uvědomilo, že vyhazovat peníze za kino vlastně nemusí a stačí si počkat/vybrat si film z nabídky Netflixu, HBO, Amazonu atd...  
767179
8 -1
reagují: Bezejmenny
reagovat
reaguje na: Bezejmenny
Oba mate dobre pointy. Pravda je nekde uprostred. Lidi pujdou do kina pokud jim to vlada nezakaze. Pokud bude na co. Navic hodne lidi prijde o praci. Financni dopady na ekonomiku a lidi budou enormni a pristi rok se ukaze zkaza, ktera uz ted vypada strasne. Dotovani od vlady neni reseni. To by dotovala kde co kdyz nema z ceho. (Divadla, hospody,hotely, kinare, organizatory akci atd.) 
Nejsem vasnivy kinar, ale do kina si parkrat do roka rad zajdu. Snad pristi rok bude jeste nejake kino :o
767184
Oba mate dobre pointy. Pravda je nekde uprostred. Lidi pujdou do kina pokud jim to vlada nezakaze. Pokud bude na co. Navic hodne lidi prijde o praci. Financni dopady na ekonomiku a lidi budou enormni a pristi rok se ukaze zkaza, ktera uz ted vypada strasne. Dotovani od vlady neni reseni. To by dotovala kde co kdyz nema z ceho. (Divadla, hospody,hotely, kinare, organizatory akci atd.)  Nejsem vasnivy kinar, ale do kina si parkrat do roka rad zajdu. Snad pristi rok bude jeste nejake kino *:o*
767181
4 -1
reagovat
reaguje na: Dedina
Přešel mor několikrát, přešla španělská chřipka. Přejde i Covid. Za jak dlouho, to už je otázka, ale přejde a postupně se to všechno vrátí.
Světové války taky toho zdecimovaly a přesto se postupně vše obnovilo.  Zbývá jen prostě čekat.
767183
Přešel mor několikrát, přešla španělská chřipka. Přejde i Covid. Za jak dlouho, to už je otázka, ale přejde a postupně se to všechno vrátí. Světové války taky toho zdecimovaly a přesto se postupně vše obnovilo.  Zbývá jen prostě čekat.
767179
16 -2
reagovat
reaguje na: Dedina
Proč by se to nevrátilo? 

Já myslím, že to chvíli potrvá. Třeba rok. Ale nemyslím si, že bude několik let strach v populaci, který by bránil návštěvám kina či jiných akcí. Já si myslím, že až odezní Covid krize a následně na to navázaná ekonomická krize, tak se vše vrátí do stejných kolejí. 
767181
Proč by se to nevrátilo?  Já myslím, že to chvíli potrvá. Třeba rok. Ale nemyslím si, že bude několik let strach v populaci, který by bránil návštěvám kina či jiných akcí. Já si myslím, že až odezní Covid krize a následně na to navázaná ekonomická krize, tak se vše vrátí do stejných kolejí. 
767179
7 -2
reagují: Spinder
reagovat

Očividně to ještě hlavouni nepochopili

Hlava mi to nebere, ale on si snad ještě někdo myslí, že se tržebně vrátí do doby před pandemií? To si může myslet snad už jen blázen. Žádné odvětví, které mělo příjmy z davů lidí, už se nikdy nedostane na ten stejný level. I když bude Korča někdy v budoucnu definitivně pryč, ten strach z populace jen tak nevymizí, takže papaláši můžou odsouvat premiéry doufajíc v rejžování "jak za mlada", ale to už se jim nepovede. Určitě ne v kinosálech.
767179
Hlava mi to nebere, ale on si snad ještě někdo myslí, že se tržebně vrátí do doby před pandemií? To si může myslet snad už jen blázen. Žádné odvětví, které mělo příjmy z davů lidí, už se nikdy nedostane na ten stejný level. I když bude Korča někdy v budoucnu definitivně pryč, ten strach z populace jen tak nevymizí, takže papaláši můžou odsouvat premiéry doufajíc v rejžování "jak za mlada", ale to už se jim nepovede. Určitě ne v kinosálech.
Očividně to ještě hlavouni nepochopili
5 -9
reagují: Dm683, okkac, Bezejmenny
reagovat
Dospělý může být zklamaný, ale třeba pro desetileté dítě je "za dva roky" v subjektivním vnímání času totéž, jako "za sto let". To čekání na nové marvelovky jim nezávidím. :/
767176
Dospělý může být zklamaný, ale třeba pro desetileté dítě je "za dva roky" v subjektivním vnímání času totéž, jako "za sto let". To čekání na nové marvelovky jim nezávidím. :/
7 0
reagovat
No, u kin je to uz vylozene v rovine, kdy potrebuji statni podporu... Tak je otazka, jestli by se jim lepe nevyjednavalo, kdyby byla studia fer a ty pristi mesice vzdala uz ted a ne az za 5-6 tydnu.

Jinak teda The Batman a Flashpoint jsou pro me urcite ty nejocekavanejsi filmy pristich let, takze tyhle posuny dost mrzi, no.
767175
No, u kin je to uz vylozene v rovine, kdy potrebuji statni podporu... Tak je otazka, jestli by se jim lepe nevyjednavalo, kdyby byla studia fer a ty pristi mesice vzdala uz ted a ne az za 5-6 tydnu. Jinak teda The Batman a Flashpoint jsou pro me urcite ty nejocekavanejsi filmy pristich let, takze tyhle posuny dost mrzi, no.
4 0
reagují: Cinefil
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se