Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Dočkáme se dalšího Vetřelce?

příspěvky 1 - 0 Napsat příspěvek
Ja toho tretieho Promethea strasne velmi chcem vidiet. Dost velmi sa mi pacil aj Covenant. Ja to proste Ridleymu zeriem. A ta hra s vysokym a nizkym umenim je nieco, co mi ohromne sedi. 
756168
Ja toho tretieho Promethea strasne velmi chcem vidiet. Dost velmi sa mi pacil aj Covenant. Ja to proste Ridleymu zeriem. A ta hra s vysokym a nizkym umenim je nieco, co mi ohromne sedi. 
4 -5
reagovat
Scott už dostal dvě šance a nevidím úplně důvod k tomu, aby divákům po třetí dokazoval, že jej samotné monstrum jako takové už moc nezajímá a raději by se zabýval jinými věcmi (což není problém), které jsou ovšem nezajímavě až mizerně napsány a natočeny (což je velký problém). Tedy za předpokladu, že by opět pokračoval v dosavadním stylu a v tuto chvíli není moc důvodů o tom pochybovat.

Takže doufám, že Alien bude na filmovém plátně pokračovat, ale šanci dostanou jiní tvůrci, kteří frančíze vdechnou nový život. Věčná škoda, že plánovaná pětka od Blomkampa skončila v koši jen proto, že Scott dostal přednost. Jak ukázal herní nástupce Isolation nebo ostatně i žánrově odlišná dvojka, popř. podobná trojka, lze na legendární Scottovu jedničku důstojně navázat, přestože jde stále o totéž (bubák v bludišti se zbraněmi nebo bez), aniž by se ale jednička tupě kopírovala/vykrádala.
756155
Scott už dostal dvě šance a nevidím úplně důvod k tomu, aby divákům po třetí dokazoval, že jej samotné monstrum jako takové už moc nezajímá a raději by se zabýval jinými věcmi (což není problém), které jsou ovšem nezajímavě až mizerně napsány a natočeny (což je velký problém). Tedy za předpokladu, že by opět pokračoval v dosavadním stylu a v tuto chvíli není moc důvodů o tom pochybovat. Takže doufám, že Alien bude na filmovém plátně pokračovat, ale šanci dostanou jiní tvůrci, kteří frančíze vdechnou nový život. Věčná škoda, že plánovaná pětka od Blomkampa skončila v koši jen proto, že Scott dostal přednost. Jak ukázal herní nástupce Isolation nebo ostatně i žánrově odlišná dvojka, popř. podobná trojka, lze na legendární Scottovu jedničku důstojně navázat, přestože jde stále o totéž (bubák v bludišti se zbraněmi nebo bez), aniž by se ale jednička tupě kopírovala/vykrádala.
6 0
reagovat

Jo

Alien isolation byla strasna pecka. Ale nevydelalo to. Pokracovani urcite nebude. Rad bych se mylil. 
756153
Alien isolation byla strasna pecka. Ale nevydelalo to. Pokracovani urcite nebude. Rad bych se mylil. 
Jo
756151
3 -1
reagovat
... pod tohle se podepisuju.
Nicméně by mi u Scotta nevadila jeho ,,posouvající se,,  vize a nechuť točit další variaci na masakr. 
Problém je, že se mu to nehorázně sesypalo pod rukama a to prvotní nadšení, že se oblíbená série mistrovi vrací do rukou bylo doslova zadupáno do země.


Takže už fakt prosím ne, minule to bylo už za hranou a téhle vizi nerozumím.
Beztak se vykrádá a kopíruje sám, moc nevěřím, že by zrovna jemu kázalo studio(takže ne, fakt nepomůže directors cut kdyby něco:+)...
756150
... pod tohle se podepisuju. Nicméně by mi u Scotta nevadila jeho ,,posouvající se,,  vize a nechuť točit další variaci na masakr.  Problém je, že se mu to nehorázně sesypalo pod rukama a to prvotní nadšení, že se oblíbená série mistrovi vrací do rukou bylo doslova zadupáno do země. Takže už fakt prosím ne, minule to bylo už za hranou a téhle vizi nerozumím. Beztak se vykrádá a kopíruje sám, moc nevěřím, že by zrovna jemu kázalo studio(takže ne, fakt nepomůže directors cut kdyby něco*:+*)...
5 -1
reagovat
Mně se ten Ridleyho koncept líbí, akorát to zpracování stojí za hovno. 
756149
Mně se ten Ridleyho koncept líbí, akorát to zpracování stojí za hovno. 
5 -1
reagovat

Skôr nie

Prometheus bol zaujímavý film, z Covenanta už ten pocit nemám. Bol som z neho sklamaný.
Myslím si, že aj keď má Ridley víziu a nápady, neviem, či má ešte v sebe ten entuziazmus, tú chuť a energiu. Či je ešte vo forme točiť taký film. Predsa, inak človek rozmýšľa v 40-tke, inak v 80-tke, inak rieši veci. Proste má iný pohľad na vec. Nepodceňujem ho, no narážam aj na to, či tie jeho vízie oslovia dnešných divákov. Niekedy mám totiž pocit, že niektorí filmári zaspali v čase a chceli by vrátiť to, čo sa už vrátiť nedá. 
756147
Prometheus bol zaujímavý film, z Covenanta už ten pocit nemám. Bol som z neho sklamaný. Myslím si, že aj keď má Ridley víziu a nápady, neviem, či má ešte v sebe ten entuziazmus, tú chuť a energiu. Či je ešte vo forme točiť taký film. Predsa, inak človek rozmýšľa v 40-tke, inak v 80-tke, inak rieši veci. Proste má iný pohľad na vec. Nepodceňujem ho, no narážam aj na to, či tie jeho vízie oslovia dnešných divákov. Niekedy mám totiž pocit, že niektorí filmári zaspali v čase a chceli by vrátiť to, čo sa už vrátiť nedá. 
Skôr nie
2 0
reagovat
Já tedy moc o nějakou další akční řežbu ve vesmíru nestojím, Cameronův druhý, silně militantní díl byl pro mě prostě omyl. Mě by se líbilo něco na způsob mrazivě atmosférické jedničky a trojky okořeněné troškou toho filozofování, což by podle mě ještě Ridley zvládl, kdyby si k sobě našel nějakého svébytného scénáristu a konečně mu do toho přestalo kecat studio a cpát vetřelce tam, kde prostě nemá co dělat. Jinak to podle mě nemůže nikdy fungovat. Bojím se ale, že tohohle se už nejspíš nedočkám nebo přinejlepším to bude celé zase nějak divně spatlané dohromady, takže pro mě Vetřelec skončil Prometheem, který naopak perfektně uzrál :+
756142
Já tedy moc o nějakou další akční řežbu ve vesmíru nestojím, Cameronův druhý, silně militantní díl byl pro mě prostě omyl. Mě by se líbilo něco na způsob mrazivě atmosférické jedničky a trojky okořeněné troškou toho filozofování, což by podle mě ještě Ridley zvládl, kdyby si k sobě našel nějakého svébytného scénáristu a konečně mu do toho přestalo kecat studio a cpát vetřelce tam, kde prostě nemá co dělat. Jinak to podle mě nemůže nikdy fungovat. Bojím se ale, že tohohle se už nejspíš nedočkám nebo přinejlepším to bude celé zase nějak divně spatlané dohromady, takže pro mě Vetřelec skončil Prometheem, který naopak perfektně uzrál *:+*
4 -11
reagovat
reaguje na: Gorecki
Byla tam ta bílá potvora a něco, co byla kombinace tohohle a klasik monstra.
Navíc si myslím, že ten překladatel v tom má lehký bordel, protože se natáčelo s praktickými maskami, aby je pak předělali do CGI... nehledě na to, že téměř přesný popis toho, co ve filmu je a není už byl na netu dostupný tři čtvrtě roku.

Jinak za mě - Go, Ridley, go!:+:+:+ Já tu jeho vizi fakt chci vidět a... že to má retardované vědátory mi tolik žíly netrhá. 8)
756141
Byla tam ta bílá potvora a něco, co byla kombinace tohohle a klasik monstra. Navíc si myslím, že ten překladatel v tom má lehký bordel, protože se natáčelo s praktickými maskami, aby je pak předělali do CGI... nehledě na to, že téměř přesný popis toho, co ve filmu je a není už byl na netu dostupný tři čtvrtě roku. Jinak za mě - Go, Ridley, go!*:+**:+**:+* Já tu jeho vizi fakt chci vidět a... že to má retardované vědátory mi tolik žíly netrhá. *8)*
756133
7 -1
reagovat
reaguje na: MarvinP
Pritom paradoxne v prvom DC zostrihu Covenantna vobec ziadny Votrelec nebol, toho tam pri dotackach pretlacilo studio. 
756133
Pritom paradoxne v prvom DC zostrihu Covenantna vobec ziadny Votrelec nebol, toho tam pri dotackach pretlacilo studio. 
756131
5 0
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Mohli by udělat crossover s Avatarem.
Lidi by vysadili pár vajíček na pandoře ...
4 a 5 Avatar by tak dostal úplně jinej rozměr :o8):D
756132
Mohli by udělat crossover s Avatarem. Lidi by vysadili pár vajíček na pandoře ... 4 a 5 Avatar by tak dostal úplně jinej rozměr *:o**8)**:D*
756123
10 -1
reagovat
Technická poznámka: Nový zákon je část Bible.

Jinak Covenant byl debilní hlavně proto, že Ridley jakoby udělal ústupek nespokojeným fanouškům a prevní půlku filmu se jim snažil ten kosmickej slasher dát. No a pak tam najednou bylo hodne hraní na flétnu a... možná, kdyby tam filosofovali a dělali teplej hudební jam od začátku do konce, tak by to vidělo ještě míň lidí, ale aspoň to mohl bejt originální autorskej film, co drží pohromadě.

Podle mě je hlavní rozpor v tom, že ze Scotta se stal profesionální rutinér, jehož hlavní hrdost spočívá v tom, že ty velký produkce zvládá rychle a bezproblémově, a teď najednou jakoby zkouší dělat nějaké svébytné filmy s autorskou výpovědí. A už prostě neví, jak se to dělá.
756131
Technická poznámka: Nový zákon je část Bible. Jinak Covenant byl debilní hlavně proto, že Ridley jakoby udělal ústupek nespokojeným fanouškům a prevní půlku filmu se jim snažil ten kosmickej slasher dát. No a pak tam najednou bylo hodne hraní na flétnu a... možná, kdyby tam filosofovali a dělali teplej hudební jam od začátku do konce, tak by to vidělo ještě míň lidí, ale aspoň to mohl bejt originální autorskej film, co drží pohromadě. Podle mě je hlavní rozpor v tom, že ze Scotta se stal profesionální rutinér, jehož hlavní hrdost spočívá v tom, že ty velký produkce zvládá rychle a bezproblémově, a teď najednou jakoby zkouší dělat nějaké svébytné filmy s autorskou výpovědí. A už prostě neví, jak se to dělá.
10 -1
reagují: Gorecki
reagovat
Ja si myslel, ze to Ridley za Gladiatora dostal a jemu to vyfoukl Soderbergh, u ktereho jsem si myslel, ze Oscara nemá:D
756130
Ja si myslel, ze to Ridley za Gladiatora dostal a jemu to vyfoukl Soderbergh, u ktereho jsem si myslel, ze Oscara nemá*:D*
2 0
reagovat
Když myslíte teda. Do počtu jako myslíte teda? Tak, jestli jako myslíte, že v zájmu celku... Tak já bych to teda do počtu, kdyby to režírování radši vzal někdo jinej.
756129
Když myslíte teda. Do počtu jako myslíte teda? Tak, jestli jako myslíte, že v zájmu celku... Tak já bych to teda do počtu, kdyby to režírování radši vzal někdo jinej.
4 0
reagovat
Ono už je to po těch jeho posledních dvou pokusech dějově tak domotaný a dopatlaný, že už si může vysvětlovat co chce, ale logiku tomu nevrátí. Ty scénáře očividně psal někdo s dost velkou poruchou paměti a nikdo se to neodvážil velkému Ridleymu říct. Ať si točí co chce, je mi to jedno. Ale já u toho nebudu. Pro mě má Vetřelec čtyři díly a nějaké ty podařené hry a snad komiksy (četl jsem jen jeden kdysi dávno).
756128
Ono už je to po těch jeho posledních dvou pokusech dějově tak domotaný a dopatlaný, že už si může vysvětlovat co chce, ale logiku tomu nevrátí. Ty scénáře očividně psal někdo s dost velkou poruchou paměti a nikdo se to neodvážil velkému Ridleymu říct. Ať si točí co chce, je mi to jedno. Ale já u toho nebudu. Pro mě má Vetřelec čtyři díly a nějaké ty podařené hry a snad komiksy (četl jsem jen jeden kdysi dávno).
7 -1
reagovat
Souhlas. Ripley ano, dalsi filozofickou sracku fakt ne
756127
Souhlas. Ripley ano, dalsi filozofickou sracku fakt ne
5 -1
reagovat
možno je načase aby další Alien nebol, lebo pozerať sa opäť na bandu retardov (ktorí by mali byť vedci) ako robia blbosti a doslova si pýtajú smrť už znova fakt nie.
756126
možno je načase aby další Alien nebol, lebo pozerať sa opäť na bandu retardov (ktorí by mali byť vedci) ako robia blbosti a doslova si pýtajú smrť už znova fakt nie.
10 0
reagovat
Mně taky nevadí, že se to snaží posunout někam jinam a že má větší ambice než natočit další vyvražďovačku ve vesmíru. Asi bych byl i zklamanej kdyby se Ridley snažil "jenom" napodobit sám sebe z před čtyřiceti lety. To ať dělá případně ten Blomkamp. Ale vadí mi, že ty jeho pokusy nejsou prostě dobrý :D Z toho Hladova textu ty náměty i vypadaj celkem zajímavě, ale ty filmy pak jsou plný absolutních nelogičností, debilních postav a zpatlanýho děje bez nějakýho vyústění.
756125
Mně taky nevadí, že se to snaží posunout někam jinam a že má větší ambice než natočit další vyvražďovačku ve vesmíru. Asi bych byl i zklamanej kdyby se Ridley snažil "jenom" napodobit sám sebe z před čtyřiceti lety. To ať dělá případně ten Blomkamp. Ale vadí mi, že ty jeho pokusy nejsou prostě dobrý *:D* Z toho Hladova textu ty náměty i vypadaj celkem zajímavě, ale ty filmy pak jsou plný absolutních nelogičností, debilních postav a zpatlanýho děje bez nějakýho vyústění.
14 0
reagovat

jako

Ale me by se i libilo, kdyby to natocil tak jak to rika.... problem je, ze on na ty otazky v tech fimech nikdy neodpovi, clovek se nic nedozvi.... na konci Promethea jak vzbudej toho mimozemstana, a misto toho aby neco vysvetlil tak se je pokousi jen stupidne zabit. Covenant byl fajn priblizne do pulky, pak to zaclo bejt zase stejne pitomy jak Prometheus. Ale vizual, atmoska, napady atd vsecko top, jen ten scenar nema koule neco novyho vymyslet.
756124
Ale me by se i libilo, kdyby to natocil tak jak to rika.... problem je, ze on na ty otazky v tech fimech nikdy neodpovi, clovek se nic nedozvi.... na konci Promethea jak vzbudej toho mimozemstana, a misto toho aby neco vysvetlil tak se je pokousi jen stupidne zabit. Covenant byl fajn priblizne do pulky, pak to zaclo bejt zase stejne pitomy jak Prometheus. Ale vizual, atmoska, napady atd vsecko top, jen ten scenar nema koule neco novyho vymyslet.
jako
18 -1
reagovat
Tomuhle bych věřil leda by to režíroval Cameron :-)
756123
Tomuhle bych věřil leda by to režíroval Cameron :-)
4 -2
reagují: RainMakeR
reagovat
Poslední dvě věty do kamene tesat. Svět má málo filmů, kde se řežou lidi s emzákama a vypadá to awesome...
756122
Poslední dvě věty do kamene tesat. Svět má málo filmů, kde se řežou lidi s emzákama a vypadá to awesome...
8 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se