Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dočkáme se dalšího Vetřelce?


ikona
Mr. Hlad
aliencovenantmichael fassbenderprometheusridley scottvetřelec
Ikonický vesmírný zabiják by se mohl vrátit. Ale měl by?  

Režisérský veterán Ridley Scott sice nikdy nevyhrál Oscara, ale vzhledem k tomu, že má na kontě Blade Runnera, Gladiátora nebo válečnou klasiku Černý jestřáb sestřelen, o svoje místo mezi hollywoodskými legendami se bát nemusí. Momentálně kutí historické drama s Benem Affleckem a Mattem Damonem The Last Duel, když se ho však zeptali, jestli má v plánu vracet se ještě ke svému vůbec prvnímu hitu, odpověděl, že za jistých okolností ano. Vypadá to, že Vetřelec ještě neřekl poslední slovo. 

Vetřelec je klasika, ale Prometheus a Vetřelec: Covenant, jimiž na něj chtěl Scott navazovat, jsou filmy přinejmenším problematické. Scotta totiž zajímají věci, které podle všeho nikoho dalšího moc do varu nepřivádí. Pátrání po tom, co jsou mimozemští zabijáci zač, seznámení s Inženýry a Michael Fassbender jako zabijácký android David snažící se odhalit tajemství života nebo čeho (já už si to fakt nepamatuju a nechci na to koukat znova, sorry) jsou podle mě dost pitomá náhrada za poctivý vesmírný děs a teror. 

Teď se Scotta na případného dalšího Vetřelce zeptali při rozhovoru pro LA Times a režisér prohlásil, že si myslí, že celý vetřelčí svět toho ještě nabízí hodně, bude ovšem potřeba, aby se trošku posunul dál. Jeho samotného vždycky zajímalo, proč by někdo takové monstrum vyrobil, jak se dostala vejce na palubu evidentně bojové lodi a co bylo jejím cílem. Takže jsme pořád vlastně u toho, co už začalo být otravné někdy v půlce Promethea. Scotta mám rád, Vetřelce taky, mnohem víc by se mi však líbilo, kdyby někoho napadlo vytáhnout z koše ten námět Neilla Blomkampa, ve kterém Ripleyová a Hicks opět bojovali proti Vetřelcům. Možná jsem povrchní divák, ale to bojování proti vetřelcům mi přijde tak nějak atraktivnější než další pseudofilozofování Michaela Fassbendera a snaha interpretovat Bibli a Nový zákon. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (20)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace