Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Co všechno ovlivňuje kvalitu streamovaného videa

příspěvky 1 - 0 Napsat příspěvek
reaguje na: Rokle
Ale jo, ať se dívá kdo na čem chce, nikomu nic nevnucuju. Ono navíc na té tvé TV bys jaksi ani to 4K neocenil :) Jen jak říkám, komu jde o
obsah tak je sledování na PC ok, komu o kvalitu (myslím fyzickou) tak je
to nesmysl.

Další výhoda právě sledování přímo přes TV je jak je to odladěno a taková ta blbuvzdornost. Nikdy se mi třeba u žádného
pořadu nestalo že by se video sekalo, trhalo. U PC běžná věc, ať už
streamuju, sleduju video z NASu či přímo z HDD v PC.

Jinak rozumím no, nás svobodných a bezdětných se holt některé omezení netýkají :)
751296
Ale jo, ať se dívá kdo na čem chce, nikomu nic nevnucuju. Ono navíc na té tvé TV bys jaksi ani to 4K neocenil :) Jen jak říkám, komu jde o obsah tak je sledování na PC ok, komu o kvalitu (myslím fyzickou) tak je to nesmysl. Další výhoda právě sledování přímo přes TV je jak je to odladěno a taková ta blbuvzdornost. Nikdy se mi třeba u žádného pořadu nestalo že by se video sekalo, trhalo. U PC běžná věc, ať už streamuju, sleduju video z NASu či přímo z HDD v PC. Jinak rozumím no, nás svobodných a bezdětných se holt některé omezení netýkají :)
751290
0 0
reagovat
reaguje na: Sau
Ber to tak, že ne každý má telku, která má integrovanou aplikaci. Já třeba vlastním 8 let skvělou plazmu (ne Smart TV) Panasonic a obraz na ni miluju. A nechci ji měnit jenom kvůli možnosti mít integrované aplikace. Mám taky doma Chromecast, na který můžu streamovat....ale důležitá věc je, mám 2,5 roční dvojčata a na telku se prostě dostanu stěží...děcka usínaj před desátou večer a to si radši dám sluchátka, notebook ve Full HD kvalitě a pustím prohlížeč než abych je oslňoval plazmou :)
To není stěžování, jen konstatování dané věci...dříve jsem čuměl na domácí kino, hlasitost slušná....holt jiný život :)
Imf tohle zmiňoval v MZ Live, mluvil mi z duše, když říkal, jak s manželkou koukaj na filmy... a Civala, jak jednu dobu kluci "peskovali" za to, že na nic nekouká...jo, tohle máme s kámošem stejně. Taky se mi kolikrát smál (ze srandy), že nic před Oscary nemám zkouknutý :))))
Tak snad to má ještě někdo podobně :)
751290
Ber to tak, že ne každý má telku, která má integrovanou aplikaci. Já třeba vlastním 8 let skvělou plazmu (ne Smart TV) Panasonic a obraz na ni miluju. A nechci ji měnit jenom kvůli možnosti mít integrované aplikace. Mám taky doma Chromecast, na který můžu streamovat....ale důležitá věc je, mám 2,5 roční dvojčata a na telku se prostě dostanu stěží...děcka usínaj před desátou večer a to si radši dám sluchátka, notebook ve Full HD kvalitě a pustím prohlížeč než abych je oslňoval plazmou :) To není stěžování, jen konstatování dané věci...dříve jsem čuměl na domácí kino, hlasitost slušná....holt jiný život :) Imf tohle zmiňoval v MZ Live, mluvil mi z duše, když říkal, jak s manželkou koukaj na filmy... a Civala, jak jednu dobu kluci "peskovali" za to, že na nic nekouká...jo, tohle máme s kámošem stejně. Taky se mi kolikrát smál (ze srandy), že nic před Oscary nemám zkouknutý :)))) Tak snad to má ještě někdo podobně :)
751264
2 0
reagují: Sau
reagovat
Bohuzel, divat se na Netflix na PC je nesmysl, pokzd vam teda jde o kvalitu obrazu. Ta se nejlepsi a bezproblemove ziska nejlip integrovanou aplikaci primo v TV.

Ja co ho takhle sleduju tak pri spusteni poradu obvykle zacinam na 720p (obcas i 480p) a behem ca minuty se dostanu az na 4K. 

Pred omezenim datoveho toku pak platilo ze treba takove rozliseni 1080p (u nizsich rozlisenich sem datove toky nezkoumal) jelo s max. datovym tokem 5.53 Mbps (minimalni datovy tok nevim ale byl i urcite nejak lehce pres 1 Mbps tj. uz hodne velka kostickovana), pri 6.05 Mbps uz skakalo rozliseni 1440p a u 7.62 pak 2160p (4K). A to az do max. datoveho toku ktery je u Netflixu 15.25 Mbps. Teda byl, ted jsou hodnoty na 1/2 toho co driv. Ale kdo by si chtel stezovat tak ma smulu, pac rozliseni 4K Netflix i po skrouhnuti datoveho toku zanechal, jen jede prave tim polovicnim datovym tokem

A jake ma max. rozliseni dany porad vidite v jeho popisku.
751264
Bohuzel, divat se na Netflix na PC je nesmysl, pokzd vam teda jde o kvalitu obrazu. Ta se nejlepsi a bezproblemove ziska nejlip integrovanou aplikaci primo v TV. Ja co ho takhle sleduju tak pri spusteni poradu obvykle zacinam na 720p (obcas i 480p) a behem ca minuty se dostanu az na 4K.  Pred omezenim datoveho toku pak platilo ze treba takove rozliseni 1080p (u nizsich rozlisenich sem datove toky nezkoumal) jelo s max. datovym tokem 5.53 Mbps (minimalni datovy tok nevim ale byl i urcite nejak lehce pres 1 Mbps tj. uz hodne velka kostickovana), pri 6.05 Mbps uz skakalo rozliseni 1440p a u 7.62 pak 2160p (4K). A to az do max. datoveho toku ktery je u Netflixu 15.25 Mbps. Teda byl, ted jsou hodnoty na 1/2 toho co driv. Ale kdo by si chtel stezovat tak ma smulu, pac rozliseni 4K Netflix i po skrouhnuti datoveho toku zanechal, jen jede prave tim polovicnim datovym tokem A jake ma max. rozliseni dany porad vidite v jeho popisku.
0 -1
reagují: Rokle
reagovat
reaguje na: KARLOS
Za mě appka na W10 v pohodě (pravda, koukám většinou jenom na věci přímo od Netflixu)., měla jsem ji už předinstalovanou. 
751231
Za mě appka na W10 v pohodě (pravda, koukám většinou jenom na věci přímo od Netflixu)., měla jsem ji už předinstalovanou. 
751122
0 0
reagovat
Imfe, díky za výborný článek. Absolutně jsem netušil, co může dělat prohlížeč. Díky tomu jsem teď na pouštění Netflixu přešel z Chromu na IE a rozdíl je markantní.

Dotaz i na ostatní. Když používáte mobil a streamujete do Chromecastu (konkrétně Chromecast 3), kterej je napíchlej do A/V receiveru, má také smysl v nastavení Netflixu přepnout z kvality "Auto" na "High")? Kámoš takhle streamuje a mám dojem, že rozlišení 1080p dosahuje (telka jako zobrazovač mu stejně víc nedá), ale jedná se mi o ten datový tok. Jestli to nastavení z Netflixu je primární anebo vše si pak řídí sám Chromecast? Díky za odpověď.
751224
Imfe, díky za výborný článek. Absolutně jsem netušil, co může dělat prohlížeč. Díky tomu jsem teď na pouštění Netflixu přešel z Chromu na IE a rozdíl je markantní. Dotaz i na ostatní. Když používáte mobil a streamujete do Chromecastu (konkrétně Chromecast 3), kterej je napíchlej do A/V receiveru, má také smysl v nastavení Netflixu přepnout z kvality "Auto" na "High")? Kámoš takhle streamuje a mám dojem, že rozlišení 1080p dosahuje (telka jako zobrazovač mu stejně víc nedá), ale jedná se mi o ten datový tok. Jestli to nastavení z Netflixu je primární anebo vše si pak řídí sám Chromecast? Díky za odpověď.
0 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
Aha, já měl za to, že appka bude mít maximální možné, zaplacené rozlišení. To je pak další hřebíček do PC potažmo notebook apod. Jsou hodní, že je tak šetří.
751127
Aha, já měl za to, že appka bude mít maximální možné, zaplacené rozlišení. To je pak další hřebíček do PC potažmo notebook apod. Jsou hodní, že je tak šetří.
751122
0 0
reagovat
reaguje na: Cinefil
Ta PC appka je strašná a ne každý ji chce cpát na každý počítač... ?) Bohužel není zbytí.
Mimochodem, pokud chce člověk sledovat 4K z PC, musí jet přes ty prohlížeče MS. A to nemluvím o HW, který je kvůli tomu pekelný...
751122
Ta PC appka je strašná a ne každý ji chce cpát na každý počítač... *?)* Bohužel není zbytí. Mimochodem, pokud chce člověk sledovat 4K z PC, musí jet přes ty prohlížeče MS. A to nemluvím o HW, který je kvůli tomu pekelný...
750960
1 0
reagují: Adasin, Cinefil
reagovat
Ahááá, tak je to tedy:D Skvělý článek, který pro mně přišel ve skvělou dobu.

Od začátku týdne jsem dal Netflixu šanci a poctivě teď každý večer koukám přes Operu na fhd tv a zrovna včera jsem si všiml hodně velké komprimace a digitálních artefaktů v tmavých scénách. Přičítal jsem to ale tomu proklamovanému umělému snižování datového toku pro redukci internetového trafficu v současné době, takže jsem to dál nechtěl řešit. Nenapadlo by mně, že problém může být i v tom, přes jaký browser Netflix sleduji a co je horší, že se aktuální nastavení ani nedá ručně korigovat.

Takže přesedlám na W10 aplikaci a děkuji za článek:D  
751105
Ahááá, tak je to tedy*:D* Skvělý článek, který pro mně přišel ve skvělou dobu. Od začátku týdne jsem dal Netflixu šanci a poctivě teď každý večer koukám přes Operu na fhd tv a zrovna včera jsem si všiml hodně velké komprimace a digitálních artefaktů v tmavých scénách. Přičítal jsem to ale tomu proklamovanému umělému snižování datového toku pro redukci internetového trafficu v současné době, takže jsem to dál nechtěl řešit. Nenapadlo by mně, že problém může být i v tom, přes jaký browser Netflix sleduji a co je horší, že se aktuální nastavení ani nedá ručně korigovat. Takže přesedlám na W10 aplikaci a děkuji za článek*:D*  
0 0
reagovat
reaguje na: C.I.S.I.
Ano, je to tak
751101
Ano, je to tak
751039
0 0
reagovat
reaguje na: ReveN
Mě před omezením datového toku 4K šlo cca 15 Mbps, teď po tom omezeni to je kolem 7,5 Mbps.
751082
Mě před omezením datového toku 4K šlo cca 15 Mbps, teď po tom omezeni to je kolem 7,5 Mbps.
751033
0 0
reagovat
Opravte me, jestli se mylim, ale nenabizi Netflix ve 4k pouze svuj obsah + par vyjimek? Protoze ve sve LG OLED u kazdeho filmu / serialu / dokumentu vidim, v jake kvalite je nabizen. A ten klic jsem odhalil hned - Netflix veci maji Dolby Vision anebo UHD 4k, ale vsechno ostatni pouze "HD". Podobne je to na iTunes, tam taky nejsou vsechny filmy ve 4k, hlavne veci od Disneyho.
751039
Opravte me, jestli se mylim, ale nenabizi Netflix ve 4k pouze svuj obsah + par vyjimek? Protoze ve sve LG OLED u kazdeho filmu / serialu / dokumentu vidim, v jake kvalite je nabizen. A ten klic jsem odhalil hned - Netflix veci maji Dolby Vision anebo UHD 4k, ale vsechno ostatni pouze "HD". Podobne je to na iTunes, tam taky nejsou vsechny filmy ve 4k, hlavne veci od Disneyho.
2 0
reagují: Marty7CZ
reagovat
reaguje na: ReveN
To ses stastnej clovek. Chtel jsem si dat puvodne opacko Community, ale proste to neslo (Smart TV). Kosticky.
751036
To ses stastnej clovek. Chtel jsem si dat puvodne opacko Community, ale proste to neslo (Smart TV). Kosticky.
751033
0 0
reagovat
no netflix poustim jen na tv, ale omezeni sem si zatim nevsimnul... datovy tok mam normalne kolem 25mbps u 4k hdr, nebo nekomu dava netflix i vic?
751033
no netflix poustim jen na tv, ale omezeni sem si zatim nevsimnul... datovy tok mam normalne kolem 25mbps u 4k hdr, nebo nekomu dava netflix i vic?
0 0
reagují: Arathas_17, speedy.mail
reagovat
reaguje na: Cinefil
Tak hlavně downloadnutelna verze poradu na mobilech je komprimovana 480p max. Ale lepsi nez dratem do oka...
750971
Tak hlavně downloadnutelna verze poradu na mobilech je komprimovana 480p max. Ale lepsi nez dratem do oka...
750960
1 0
reagovat
Jsem rád, že se o tom píše o točí. :+

Ohledně kvality na PC nebo notebooku je to sprosťárna, ale dobře těm lidem tak. Jsou hloupí si stáhnout tu appku, která se jim při navštívení stránky vlezle nabízí. Na telefonech nebo tabletech často ani nepotřebují FullHD natož 4K, páč hraje se na výdrž baterie.
750960
Jsem rád, že se o tom píše o točí. *:+* Ohledně kvality na PC nebo notebooku je to sprosťárna, ale dobře těm lidem tak. Jsou hloupí si stáhnout tu appku, která se jim při navštívení stránky vlezle nabízí. Na telefonech nebo tabletech často ani nepotřebují FullHD natož 4K, páč hraje se na výdrž baterie.
0 0
reagují: KARLOS, imf
reagovat
reaguje na: Spiker
Asi ano, protože já mám věci standardně ve full HD. Jen pár dní po oznámení toho omezení mi ta kvalita viditelně klesala. Musím to zaklepat
750954
Asi ano, protože já mám věci standardně ve full HD. Jen pár dní po oznámení toho omezení mi ta kvalita viditelně klesala. Musím to zaklepat
750947
0 0
reagovat
A je to tak, že Netflix snižuje datový tok jev těch nejvytíženějších hodinách?
750947
A je to tak, že Netflix snižuje datový tok jev těch nejvytíženějších hodinách?
0 0
reagují: MILFhunter69
reagovat
Pěkně napsaný článek ..... sám jsem byl hodně překvapen, když jsem ještě pod Windows7 zkoušel přehrát v prohlížeči na Netflixu Kung-Fu pandu - běželo to na o2TV, kde je přes prohlížeč jen 720p, tak jsem si řekl, že na Netflixu to bude v lepší kvalitě v 1080p v originálním znění .... no byl jsem docela v šoku když jsem vedle sebe viděl kvalitu obou streamů ... o2TV mělo daleko méně šumu a prostě hezčí obraz.
Pak jsem začal zkoumat, proč mi nejde Netflix na 1080p .... aha, nemám Windows10, aha nepoužívám Edge .... tohle jsem netušil ... tak jsem sehnal zásuvný modul do prohlížeče a chvíli to fungovalo .... dokud Netflix nezačal blokovat zásuvný modul.
Těď už jsem na Windows10, mám Edge, tak jsem šel do 4K předplatného a ... bohužel mám starší procesor, který nepodporuje ty novější DRM ochrany, takže mám smůlu ..... aspoň že to s tím předplatným jde streamovat na více zařízení, tak to není úplně k ničemu.
Víc problémů s kvalitou jsem měl hlavně s filmy od velkých studií ... to, co má Netflix přímo koupené, tam je většinou kvalita v pohodě.
Nejhorší ale je, že tyhle drobnosti musí člověk vyhledávat na googlu a že u filmů není možnost měnit ručně rozlišení .... takhle vlastně ani nevím, v jaké maximální kvalitě jdou konkrétní filmy pustit (4K, 1080p nebo jen 720p), jen prostě spustit a vidět výsledek (a použít ty klávesové zkratky z článku, když se kvalita moc nezdá) .
Docela by mě zajímalo, jestli na chytrých televizí nejsou žádné omezení kvůli DRM ochranám, protože jinak se může s nadsázkou stát, že když teď jede člověk na 4K, tak může za půl roku sledovat maximálně 1080p, protože přijde novější DRM, což už TV nebude podporovat.  Někdy závidím lidem, co nevidí rozdíl mezi videem z avi a videem z málo komprimovaného mkv ;)
750940
Pěkně napsaný článek ..... sám jsem byl hodně překvapen, když jsem ještě pod Windows7 zkoušel přehrát v prohlížeči na Netflixu Kung-Fu pandu - běželo to na o2TV, kde je přes prohlížeč jen 720p, tak jsem si řekl, že na Netflixu to bude v lepší kvalitě v 1080p v originálním znění .... no byl jsem docela v šoku když jsem vedle sebe viděl kvalitu obou streamů ... o2TV mělo daleko méně šumu a prostě hezčí obraz. Pak jsem začal zkoumat, proč mi nejde Netflix na 1080p .... aha, nemám Windows10, aha nepoužívám Edge .... tohle jsem netušil ... tak jsem sehnal zásuvný modul do prohlížeče a chvíli to fungovalo .... dokud Netflix nezačal blokovat zásuvný modul. Těď už jsem na Windows10, mám Edge, tak jsem šel do 4K předplatného a ... bohužel mám starší procesor, který nepodporuje ty novější DRM ochrany, takže mám smůlu ..... aspoň že to s tím předplatným jde streamovat na více zařízení, tak to není úplně k ničemu. Víc problémů s kvalitou jsem měl hlavně s filmy od velkých studií ... to, co má Netflix přímo koupené, tam je většinou kvalita v pohodě. Nejhorší ale je, že tyhle drobnosti musí člověk vyhledávat na googlu a že u filmů není možnost měnit ručně rozlišení .... takhle vlastně ani nevím, v jaké maximální kvalitě jdou konkrétní filmy pustit (4K, 1080p nebo jen 720p), jen prostě spustit a vidět výsledek (a použít ty klávesové zkratky z článku, když se kvalita moc nezdá) . Docela by mě zajímalo, jestli na chytrých televizí nejsou žádné omezení kvůli DRM ochranám, protože jinak se může s nadsázkou stát, že když teď jede člověk na 4K, tak může za půl roku sledovat maximálně 1080p, protože přijde novější DRM, což už TV nebude podporovat.  Někdy závidím lidem, co nevidí rozdíl mezi videem z avi a videem z málo komprimovaného mkv ;)
0 0
reagovat
Moc zajimavy cteni, poslech a pohled :)
Tusil jsem, ze dostat 4k z Netflixu neni jen tak, ale ze je to obcas az takovej provar sem vubec nevedel ... Hlavne to odliseni jednotlivejch prohlizecu je uplne novy info. Dik imfe :)
750916
Moc zajimavy cteni, poslech a pohled :) Tusil jsem, ze dostat 4k z Netflixu neni jen tak, ale ze je to obcas az takovej provar sem vubec nevedel ... Hlavne to odliseni jednotlivejch prohlizecu je uplne novy info. Dik imfe :)
7 0
reagovat
Imfe, výbornej článek, díky. :+

S tím, že se to netýká TV apod. je to jisté? Protože jak jsem psal do diskuze nahoře. Při sledování Platform a nočních scén jsem tam měl několika centimetrové kostičky. Dle Fast.com mám trojnásobek minima pro plynulé 4k. Nastavení Netflixu na high. 

A nemyslím si, že to bude netem, protože jsem právě kvůli kvalitě jeden film dokoukával na KODI a nedalo se to vůbec srovnat. A to je na to KODI jinak dost pes a některá 4K videa tam nejdou plynule ani náhodou i když by měla dle velikosti a aktuální rychlosti bez problémů. 

Jen pro upřesnění, píšu to u Xiaomi Mi TV Box S a UPC kabelu (jeden z nej tarifů).

S tím KODI je to informace od kamaráda, který se jmenuje třeba Tony. 
750914
Imfe, výbornej článek, díky. *:+* S tím, že se to netýká TV apod. je to jisté? Protože jak jsem psal do diskuze nahoře. Při sledování Platform a nočních scén jsem tam měl několika centimetrové kostičky. Dle Fast.com mám trojnásobek minima pro plynulé 4k. Nastavení Netflixu na high.  A nemyslím si, že to bude netem, protože jsem právě kvůli kvalitě jeden film dokoukával na KODI a nedalo se to vůbec srovnat. A to je na to KODI jinak dost pes a některá 4K videa tam nejdou plynule ani náhodou i když by měla dle velikosti a aktuální rychlosti bez problémů.  Jen pro upřesnění, píšu to u [url=https://www.alza.cz/xiaomi-mi-tv-box-s-eu-d5508218.htm]Xiaomi Mi TV Box S[/url] a UPC kabelu (jeden z nej tarifů). S tím KODI je to informace od kamaráda, který se jmenuje třeba Tony. 
2 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se