Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Bitva u Midway: Recenze

příspěvky 1 - 18 Napsat příspěvek
Některé Emmerichovy filmy mám dost rád, ale tady když si pro srovnání s Midway dám tu prostřední hodinu z Pearl Harboru, tak teď vedle Baye působí jak někdo z Jedličkova ústavu. Samotná bitva o Midvay je pak zajímavěji pojatá i v té verzi ze sedmdesátých let.
Vysvětlit se tohle dá jen tím že Emmerich celé natáčení napůl prospal, díky nekonečným dodávkám čínského opia, stejně jako evidentně všichni herci, a celé to spíchl na koleni debutující scénárista a nekonečně neschopný kameraman, který nikdy v životě nic koukatelného nenatočil - tady ze všeho tak moc svítí green screen, a všechny záběry akce jsou tak zoufale nudné, že bych tomu zajímavější vizuál dokázal dát i já.

Jeden z nejzbytečnějších válečných filmů jaké jsem kdy potkal. 4/10
755259
Některé Emmerichovy filmy mám dost rád, ale tady když si pro srovnání s Midway dám tu prostřední hodinu z Pearl Harboru, tak teď vedle Baye působí jak někdo z Jedličkova ústavu. Samotná bitva o Midvay je pak zajímavěji pojatá i v té verzi ze sedmdesátých let. Vysvětlit se tohle dá jen tím že Emmerich celé natáčení napůl prospal, díky nekonečným dodávkám čínského opia, stejně jako evidentně všichni herci, a celé to spíchl na koleni debutující scénárista a nekonečně neschopný kameraman, který nikdy v životě nic koukatelného nenatočil - tady ze všeho tak moc svítí green screen, a všechny záběry akce jsou tak zoufale nudné, že bych tomu zajímavější vizuál dokázal dát i já. Jeden z nejzbytečnějších válečných filmů jaké jsem kdy potkal. 4/10
0 0
reagovat
Nakonec úplně v pohodě kinopodívaná a možná nejlepší Rolandův počin od... Godzilly? :D Ne, že bych měl potřebu podívat se na Midway někdy v blízký době znova, a s časem pravděpodobně půjdu s hodnocením dolů, ale prozatím celkem spokojených 70 %.
736331
Nakonec úplně v pohodě kinopodívaná a možná nejlepší Rolandův počin od... Godzilly? *:D* Ne, že bych měl potřebu podívat se na Midway někdy v blízký době znova, a s časem pravděpodobně půjdu s hodnocením dolů, ale prozatím celkem spokojených 70 %.
0 0
reagovat
Bylo to úplně v pohodě a krásných 6/10.
Ve filmu se pořád něco děje a člověk se rozhodně nestihne nudit. Práce s postavami je sice nešťastná a kolikrát si řeknete, že kurňa kdo to teď vlastně umřel, ale díky četnosti akce to nijak zvlášť nevadí.
Na začátku efekty hodně skřípou, ale člověk si na to tak nějak zvykne.
734757
Bylo to úplně v pohodě a krásných 6/10. Ve filmu se pořád něco děje a člověk se rozhodně nestihne nudit. Práce s postavami je sice nešťastná a kolikrát si řeknete, že kurňa kdo to teď vlastně umřel, ale díky četnosti akce to nijak zvlášť nevadí. Na začátku efekty hodně skřípou, ale člověk si na to tak nějak zvykne.
0 -1
reagovat
Na film sa teším- konečne opäť niečo originálne, V RÁMCI TYPU BLOCKBUSTER čo nemá nálepku marvel a tridsaťtisíci remake (až na ten jeden). Na veľké plátno by to chcelo viac takýchto filmov, kde si môže človek užiť revajúci motor Dauntlessu či Zera

Čo sa týka hodnotenia recenzenta- čo človek, to iný názor :+
734639
Na film sa teším- konečne opäť niečo originálne, V RÁMCI TYPU BLOCKBUSTER čo nemá nálepku marvel a tridsaťtisíci remake (až na ten jeden). Na veľké plátno by to chcelo viac takýchto filmov, kde si môže človek užiť revajúci motor Dauntlessu či Zera Čo sa týka hodnotenia recenzenta- čo človek, to iný názor *:+*
0 -1
reagovat
Polux, Hlad: děkuju 
734634
Polux, Hlad: děkuju 
0 -1
reagovat
reaguje na: crom
Dle tvých slov "velice slušný" a dáváš 6/10? ... jsem zmaten.
734632
Dle tvých slov "velice slušný" a dáváš 6/10? ... jsem zmaten.
734602
1 0
reagovat
nechápu jak tomu můžete dát jen 5/10*, když je to skoro po všech stránkách lepší film než Pearl Harbour (kromě romance), a taky nechápu jak může mít stará verze Bitva o Midway jen 7/10* - vždyť i stará verze je jasných 10*
734618
nechápu jak tomu můžete dát jen 5/10*, když je to skoro po všech stránkách lepší film než Pearl Harbour (kromě romance), a taky nechápu jak může mít stará verze Bitva o Midway jen 7/10* - vždyť i stará verze je jasných 10*
2 -3
reagovat
10/10*

S recenzí ve většině vůbec nesouhlasím. A na Emmericha neskutečně ucelený film -tj. ne jen výbuchy a destrukce, ale i spousta děje mimo. Neskutečně super jsou všechny ty lodě, které vypadají dost reálně, jako kdyby opravdu stále existovali. Pro mě zatím TOP 3 film za rok 2019.
734617
10/10* S recenzí ve většině vůbec nesouhlasím. A na Emmericha neskutečně ucelený film -tj. ne jen výbuchy a destrukce, ale i spousta děje mimo. Neskutečně super jsou všechny ty lodě, které vypadají dost reálně, jako kdyby opravdu stále existovali. Pro mě zatím TOP 3 film za rok 2019.
2 -4
reagovat

Vyválčených 6/10!

Nakonec velice slušný WW2 biják, ty Hladovy výtky jsou oprávněné, ale i tak jsem se bavil, Harrelson, Skrein i Evans hodně fajn a CGI ani moc nerušilo. Jenom škoda, že nám v dějáku na střední učitel vyspoleroval, jak to dopadne.. ;) Statečně vyválčených 6/10!
734602
Nakonec velice slušný WW2 biják, ty Hladovy výtky jsou oprávněné, ale i tak jsem se bavil, Harrelson, Skrein i Evans hodně fajn a CGI ani moc nerušilo. Jenom škoda, že nám v dějáku na střední učitel vyspoleroval, jak to dopadne.. *;)* Statečně vyválčených 6/10!
Vyválčených 6/10!
0 -3
reagují: esmo
reagovat
Takže, když si po x letech pustím původní Bitvu o Midway, udělám líp?
734584
Takže, když si po x letech pustím původní Bitvu o Midway, udělám líp?
1 -1
reagovat

Práce s postavami

Pochopil jsem správně, že srdceryvné osobní scény skončí asi takto:
Postava X: What happened?
Postava Y: Ted is dead!
Divák 1: Who is Ted?
Divák 2: Ted is dead. Ted is dead, baby!
:D
734574
Pochopil jsem správně, že srdceryvné osobní scény skončí asi takto: Postava X: What happened? Postava Y: Ted is dead! Divák 1: Who is Ted? Divák 2: Ted is dead. Ted is dead, baby! *:D*
Práce s postavami
5 0
reagovat
Za předpokladu, že k recenzím doplňuje „podobné filmy“ recenzent včetně jejich hodnocení, mě docela udivilo, že je tam Ryan za 10/10, když na ČSFD má od Hlada 4*. Že by ho zpětně docenil? :D
734552
Za předpokladu, že k recenzím doplňuje „podobné filmy“ recenzent včetně jejich hodnocení, mě docela udivilo, že je tam Ryan za 10/10, když na ČSFD má od Hlada 4*. Že by ho zpětně docenil? *:D*
2 -1
reagovat
Jakožto ctitele Hubáčkových knih mě tenhle projekt zajímal, nedávno jsem i cvičně shlédl i klasickou Bitvu o Midway ze 76. Jak tak teď čtu recenzi, připadá mi, že Emmerich natočil jakýsi remake této klasiky. Pravda, budou-li podkladem historické události nebo třebas divadelní hra, budeto vždycky jistý typ remake. Myslím teď ale i ty neduhy původního filmu. občas zdlouhavý osobní příběh hlavních hrdinů (kterých naštěstí nebylo dvacet a naprosto hvězdné obsazení tehdy zajistilo přehlednost). Je to divné, přitom tato bitva je filmovým scénářem sama o sobě a není potřeba si ani moc vymýšlet, jen oprášit původní klasiku, někde ubrat (osobní příběhy) a jinde přidat (digitální akce).
Nicméně stejně mě u klasiky bavila Hestonova postava, která (pravda, naprosto nelogicky) prochází všemi podstatnými místy děje od dešifrátorů přes plánování akcí u Nimitze až po letadlovou loď a dokonce i nálet. Oni tím tehdy tvůrci chytře podstatně zmenšili počet nutných postav. Ale to jen tak, aby řeč nestála.
Takže asi škoda, no. Ono podobných válečných filmů není moc a člověk se na každý těší.
734551
Jakožto ctitele Hubáčkových knih mě tenhle projekt zajímal, nedávno jsem i cvičně shlédl i klasickou Bitvu o Midway ze 76. Jak tak teď čtu recenzi, připadá mi, že Emmerich natočil jakýsi remake této klasiky. Pravda, budou-li podkladem historické události nebo třebas divadelní hra, budeto vždycky jistý typ remake. Myslím teď ale i ty neduhy původního filmu. občas zdlouhavý osobní příběh hlavních hrdinů (kterých naštěstí nebylo dvacet a naprosto hvězdné obsazení tehdy zajistilo přehlednost). Je to divné, přitom tato bitva je filmovým scénářem sama o sobě a není potřeba si ani moc vymýšlet, jen oprášit původní klasiku, někde ubrat (osobní příběhy) a jinde přidat (digitální akce). Nicméně stejně mě u klasiky bavila Hestonova postava, která (pravda, naprosto nelogicky) prochází všemi podstatnými místy děje od dešifrátorů přes plánování akcí u Nimitze až po letadlovou loď a dokonce i nálet. Oni tím tehdy tvůrci chytře podstatně zmenšili počet nutných postav. Ale to jen tak, aby řeč nestála. Takže asi škoda, no. Ono podobných válečných filmů není moc a člověk se na každý těší.
0 0
reagovat
reaguje na: BlackAdder
Je tam Doolittlův nálet, ze kterého je vidět prd a reálně tam je nálet asi šest vteřin, ale pak Doolittle skončí v Číně, kde chvilku plácá Číňany po ramenech, že to mají taky těžký a jsou taky hrdinové a víceméně se zděsí, že jejich útok na Japonsko zvýšil agresivitu Japonců v Číně a teď to kvůli němu budou mít mnohem těžší. Vyložené omlouvání to není, ale má to k tomu blízko. Ta druhá scéna je vlastně epilog. U pár hrdinů tam je, co dělali po válce, a je mezi tím i záběr na tuším že bezejmenného Číňana, který Doolittlovi překládal, dostal od něj zapalovač a kvůli tomu skončil v japonském vězení a jsou tam titulky, že během války zemřelo 250 000 Číňanů, aniž by se to v tom filmu jakkoliv řešilo. 
734549
Je tam Doolittlův nálet, [spoiler]ze kterého je vidět prd a reálně tam je nálet asi šest vteřin, ale pak Doolittle skončí v Číně, kde chvilku plácá Číňany po ramenech, že to mají taky těžký a jsou taky hrdinové a víceméně se zděsí, že jejich útok na Japonsko zvýšil agresivitu Japonců v Číně a teď to kvůli němu budou mít mnohem těžší. Vyložené omlouvání to není, ale má to k tomu blízko. [/spoiler]Ta druhá scéna je [spoiler]vlastně epilog. U pár hrdinů tam je, co dělali po válce, a je mezi tím i záběr na tuším že bezejmenného Číňana, který Doolittlovi překládal, dostal od něj zapalovač a kvůli tomu skončil v japonském vězení a jsou tam titulky, že během války zemřelo 250 000 Číňanů, aniž by se to v tom filmu jakkoliv řešilo. [/spoiler]
734537
1 0
reagovat
reaguje na: BlackAdder
No jestli tam je i Doolittlův nálet, což podle traileru vypadalo, že ano, tak budou piloti po náletu na Tokio přistávat s "prázdnými nádržemi" na čínském území. To je tak jediný moment, který mně napadá, využitelný pro vyobrazení čínského lidu v nejlepším světle (hrdinní zachránci amerických pilotů apod.).
734541
No jestli tam je i Doolittlův nálet, což podle traileru vypadalo, že ano, tak budou piloti po náletu na Tokio přistávat s "prázdnými nádržemi" na čínském území. To je tak jediný moment, který mně napadá, využitelný pro vyobrazení čínského lidu v nejlepším světle (hrdinní zachránci amerických pilotů apod.).
734537
1 0
reagovat
Tohle byla prakticky jasný od prvního traileru. :)
Takže překvápko žádný a když se budu nějakou neděli na večer nudit, tak klidně zajdu.
734539
Tohle byla prakticky jasný od prvního traileru. *:)* Takže překvápko žádný a když se budu nějakou neděli na večer nudit, tak klidně zajdu.
2 0
reagovat
Přesně tohle jsem čekal :-
734538
Přesně tohle jsem čekal *:-*
0 -1
reagovat
Achjo. Válečné filmy mám ze všech nejradši, proto mě mrzí projebaná příležitost. Může mi někdo prozradit, jak tam lezou do zadku Číňanům? To Amíkům pomohli vyhrát bitvu o Midway? Hustý...
734537
Achjo. Válečné filmy mám ze všech nejradši, proto mě mrzí projebaná příležitost. Může mi někdo prozradit, jak tam lezou do zadku Číňanům? To Amíkům pomohli vyhrát bitvu o Midway? Hustý...
0 -1
reagují: Mr. Hlad, Polux
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se