Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Star Wars: Vzestup Skywalkera: Trailer z D23

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
OK, takze tohle ted davali pred Ad Astra, takze zadne jen pro fanousky na D23, proste jsou v hajzlu :D
730101
OK, takze tohle ted davali pred Ad Astra, takze zadne jen pro fanousky na D23, proste jsou v hajzlu *:D*
0 -3
reagovat

Star Wars Episode IX - The Rise of Skywalker Plot Leak Summary

 Velmi dobře informovaný zdroj právě uvolnil základní popis děje Epizody 9. Postihuje zhruba 2/3 filmu a pravděpodobnost správnosti (ačkoliv se mi osobně moc nezamlouvá) odhaduji zhruba na zhruba 75%. Potvrzuje velkou většinu dosavadních leaků (ale s některými se i rozchází) a v kontextu dává smysl, ale také ukazuje, že některé střípky byly špatně interpretovány. Zároveň však nemusí být úplně přesný, jelikož se jedná z velké části o produkční info a výsledek může dávat trochu jiný obraz. Bez celkového vhledu se může zdát divný a na plátně naopak vypadat dobře. Nic to ovšem nemění na tom, že takto opravdu zřejmě bude TRoS v základní kostře vypadat. Tedy, OBROVSKÉ upozornění na spoilery a zde je nástin:

⦁ Úplný začátek filmu je Forceback na Lein jedijský výcvik od Luka, který zahrnuje i souboj se světelnými meči. Nicméně kvůli těhotenství se Leia rozhoduje tuto cestu opustit.
⦁ Na začátku filmu budeme sledovat Kylův příběh, kdy se vydává na planetu Exogol /nemusí být správný transkript/  (scéna z teaseru v rudě ozářeném lese). Hledá tam jisté navigační zařízení.
⦁ To nakonec získá od "věstce," což je pavoučí bytost s až mystickými schopnostmi parazitující na obrovské dětské hlavě v jakémsi močálu (opět odkazuji na předchozí úniky - jsou k dispozici i náčrty vzhledu). Díky němu zjistí souřadnice místa v Unknown Regions. Také se dozví, že tato pomůcka kdysi patřila Kylovu dědovi - Darth Vaderovi. Věstec také vidí do nitra Kyla a cítí jeho více než sympatie k Rey.
⦁ Na koordinátech Kylo nalezne... Palpatina. Tady je příběh nejvíce nejasný. Jak to, že je naživu? Jak to, že od této chvíle Kylo v podstatě skáče, jak on pískne, když před tím chtěl konec Sithů? Každopádně, Sidiousův cíl byl nalákat Kyla (a Rey!) k němu, aby jim předal své "Nové Impérium."
⦁ To budoval posledních 30 let v UR, kde vytvářel "Death Star Destroyers" (WTF?!... ale asi to nebude ofiko název). Jsou to ony destruktory z D23 ukázky se zbraněmi schopnými ničit světy. Této sithské flotile velí generál Pryde.
⦁ Dále se příběh věnuje Odporu. Poe a Finn se vrací na jejich základnu na planetě s džunglí z D23 ukázky. Byli v kontaktu s dvojitým agentem, který jim předával informace z Prvního řádu. Jejich poselstvím je, že Ren získal navigátor a ačkoliv neví, co to je nebo kam vede, určitě to nebude nic dobrého.
⦁ Na planetě Odporu se mezitím Rey dostávalo výcviku od Lei, jak jsme opět mohli vidět v ukázce. Zdá se, že Leia už není v dobré kondici.
⦁ Leia se je rozhodne dát dohromady a celý tým pošle na planetu Pasaana (pouštní planeta z obou ukázek), kde má svůj kontakt, který by jim měl v hledání pomoci.
⦁ Na Pasaaně se ukáže, že oním kontaktem je Lando, který je odkáže na jakýsi sithský artefakt. Je jím dýka se znaky v sithském jazyce, který nedokáže ani Threepio přeložit.
⦁ Během pobytu na Pasaaně dochází k dalšímu spojení mezi Rey a Kylem, které inicioval Ren, a dozví se o jejich lokaci. Vypraví se za nimi i jeho Rytíři a dochází k boji. Tým hrdinů je nucen uniknout a nechává padnout do zajetí Millenium Falcon, který si bere Kylo.
⦁ Protože naprogramování přímo brání Threepiovi číst sithský jazyk, Poe navrhne cestu na Kijimi, kde by mohl být protokolární droid upraven. To se zadaří (červené oči) a zjistí, že nápis na dýce vede k dalšímu navigačnímu zařízení, které tentokrát patří samotnému císaři. Toto je dovede na Endor.
⦁ Během těchto událostí dochází opět k Reylo spojení. Kylo se snaží Rey svést (na Temnou stranu...), tím, že ví, co je dýka zač. Byla použita k zavraždění jejich rodičů. To rozčílí Rey a dochází k Force Flash Fightu (trochu jinak koncipovanému, než naznačovaly prvotní úniky). Rey je na Kijimi a Kylo na svém SSD a bojují světelnými meči. Kylo udrží spojení tak dlouho, aby se opět dozvěděl o jejich poloze.
⦁ Na Kijimi se také hrdinové setkají se Zori Bliss a ukáže se, že je to dávná přítelkyně Poa, se kterým kdysi pašovali.
⦁  Jakmile dorazí Kylo, tým se rozhodne získat zpět MF, ale padnou do zajetí (fu*king logic...).
⦁ ALE dojde k odhalení, že oním informátorem z řad FO je... generál Hux (?!), který jim pomůže uniknout, zatímco Kylo bojuje s Rey, tentokrát osobně.
⦁ Během tohoto souboje dojde k asi největšímu odhalení. Rey je vnučka Palpatina.
⦁ Tým získá zpět MF a Rey se podaří uniknout a přidává se k nim. Vydávají se na Endor k troskám druhé Hvězdi smrti, kde na Rey už v trůnním sále opět čeká Kylo.
⦁ Opět dochází k boji. Rey bere sílu z Temné strany a získává nad Kylem highground... ehm, tedy výhodu. Porazí ho a téměř mrtvého (reimaginace Battle of the Heroes z RotS) ho nechává a i s navigátorem odchází. Zde dochází k vizi (po dotyku navigátoru) z D23 ukázky, kde je Dark Side Rey na audienci u Imperátora.
⦁ Umírající Kylovi se zjeví (opět potvrzení dávného úniku) jeho otec! Han Solo zde není Force ghost, ale asi se jedná o halucinaci Rena, a přesvědčí ho, že stále ještě není pozdě. Každopádně toto je moment, kdy Kylo definitivně opouští Temnou stranu a polomrtvý se vrací k FO - už opět jako Ben Solo.
⦁ Stejně jako pro Bena byl souboj i pro Rey zlomovým. Uvědomila si, jak se dostala na hranu Temné strany a vydává se sama i s navigátorem na Ahch-to. Dochází k mnoha zrcadlovým (hmm) situacím. Je vystrašená stejně jako byl Luke, když se chystal ve spánku zabít Bena. Rozhodne se jít na Ahch-to do exilu. Chystá se zničit svou loď Anakinovým mečem a hází ho po ní. Opět se zdá, že řád Jediů skončil.
⦁ ALE před Rey se objeví Force ghost Luke a meč jeho otce chytá! Přesvědčí Rey, že musí dokončit, co on před 30 lety začal - zničit Palpatina. Navíc jí Luke dává i světelný meč jeho sestry (velmi nejasné...?). Rey se vzchopí a vydává se na koordináty, které také posílá Odporu.
⦁ Mezitím se Luke jako Force ghost zjevuje i umírající Leie. Jde o přirozenou smrt a Leia doslova leží na smrtelné posteli. Luke se přišel se svojí sestrou rozloučit, ale má pro ni ještě jednu poslední lekci...!
⦁ Rey se dostává do UR stejně jako Odpor a nalézají sithskou flotilu. Na Rey už čeká Sheev a potvrdí ji, že Kylo nelhal. Po své poražce na DS2 byl Palpatine otřesen, že si nedokázal udržet vliv na Vaderovi a tak překvapen rodinným spojením jeho a Luka. Snaží se přesvědčit Rey, že oni mají stejné pouto a silnější než nějací Skywalkerové. V podstatě se zrcadlí scéna z RotJ - Rey je uvězněna v trůnním sále a zatímco sleduje boj Odporu se sithskou flotilou, císař je jí snaží zlomit.
⦁ V těchto chvílích doráží i FO a Ben se dostává k nim do trůnního sálu. Palpatine cítí, že něco nění v pořádku a opravdu se po chvíli Ben spojí s Rey a začne boj. Solo má meč svojí matky (modrý) a Rey Luka. Imperátor je však oba poráží a Ben Solo "zemře" (nevíme co přesně to zatím znamená). Když už to vypadá, že i pro Rey Palpatinovou (OMG) to vypadá bledě, objeví se Force ghost Luka a Leii (!) a pomáhají Rey. Společně přemůžou posledního Sitha a ukončí Temnotu jednou pro vždy. Zhruba ve stejnou chvíli ničí Odpor vlajkovou loď sithské flotily (znemožní navigaci v UR) a zřejmě spolu s FO je rozdrtí.
⦁ Závěrečná sekvence se odehrává na Tatooine a opravdu zrcadlí úplný začátek ságy. Rey dala dohromady Lukův a Lein meč a vytvořila vlastní se žlutou čepelí. Nepoužité zbytky obou mečů pohřbívá nedaleko hrobu Shmi Skywalkerové na statku Larsů. Poslední záběr je na naše hrdiny, jak se dívají na ZÁPAD dvou sluncí.


Myslím, že VELKÉ spoustě lidí se tento nástřel nebude líbit (ani mě se některé aspekty nelíbí), protože z velké části jde opět o jakýsi recyklovaný hybrid mezi RotJ a TFA/ANH, ale třeba to nakonec tak špatné nebude. Navíc se zdá, že hodně střípků skládačky ještě chybí. A pořád to nemusí být úplně pravdivé.
728380
 Velmi dobře informovaný zdroj právě uvolnil základní popis děje Epizody 9. Postihuje zhruba 2/3 filmu a pravděpodobnost správnosti (ačkoliv se mi osobně moc nezamlouvá) odhaduji zhruba na zhruba 75%. Potvrzuje velkou většinu dosavadních leaků (ale s některými se i rozchází) a v kontextu dává smysl, ale také ukazuje, že některé střípky byly špatně interpretovány. Zároveň však nemusí být úplně přesný, jelikož se jedná z velké části o produkční info a výsledek může dávat trochu jiný obraz. Bez celkového vhledu se může zdát divný a na plátně naopak vypadat dobře. Nic to ovšem nemění na tom, že takto opravdu zřejmě bude TRoS v základní kostře vypadat. Tedy, OBROVSKÉ upozornění na spoilery a zde je nástin: [spoiler] ⦁ Úplný začátek filmu je Forceback na Lein jedijský výcvik od Luka, který zahrnuje i souboj se světelnými meči. Nicméně kvůli těhotenství se Leia rozhoduje tuto cestu opustit. ⦁ Na začátku filmu budeme sledovat Kylův příběh, kdy se vydává na planetu Exogol /nemusí být správný transkript/  (scéna z teaseru v rudě ozářeném lese). Hledá tam jisté navigační zařízení. ⦁ To nakonec získá od "věstce," což je pavoučí bytost s až mystickými schopnostmi parazitující na obrovské dětské hlavě v jakémsi močálu (opět odkazuji na předchozí úniky - jsou k dispozici i náčrty vzhledu). Díky němu zjistí souřadnice místa v Unknown Regions. Také se dozví, že tato pomůcka kdysi patřila Kylovu dědovi - Darth Vaderovi. Věstec také vidí do nitra Kyla a cítí jeho více než sympatie k Rey. ⦁ Na koordinátech Kylo nalezne... Palpatina. Tady je příběh nejvíce nejasný. Jak to, že je naživu? Jak to, že od této chvíle Kylo v podstatě skáče, jak on pískne, když před tím chtěl konec Sithů? Každopádně, Sidiousův cíl byl nalákat Kyla (a Rey!) k němu, aby jim předal své "Nové Impérium." ⦁ To budoval posledních 30 let v UR, kde vytvářel "Death Star Destroyers" (WTF?!... ale asi to nebude ofiko název). Jsou to ony destruktory z D23 ukázky se zbraněmi schopnými ničit světy. Této sithské flotile velí generál Pryde. ⦁ Dále se příběh věnuje Odporu. Poe a Finn se vrací na jejich základnu na planetě s džunglí z D23 ukázky. Byli v kontaktu s dvojitým agentem, který jim předával informace z Prvního řádu. Jejich poselstvím je, že Ren získal navigátor a ačkoliv neví, co to je nebo kam vede, určitě to nebude nic dobrého. ⦁ Na planetě Odporu se mezitím Rey dostávalo výcviku od Lei, jak jsme opět mohli vidět v ukázce. Zdá se, že Leia už není v dobré kondici. ⦁ Leia se je rozhodne dát dohromady a celý tým pošle na planetu Pasaana (pouštní planeta z obou ukázek), kde má svůj kontakt, který by jim měl v hledání pomoci. ⦁ Na Pasaaně se ukáže, že oním kontaktem je Lando, který je odkáže na jakýsi sithský artefakt. Je jím dýka se znaky v sithském jazyce, který nedokáže ani Threepio přeložit. ⦁ Během pobytu na Pasaaně dochází k dalšímu spojení mezi Rey a Kylem, které inicioval Ren, a dozví se o jejich lokaci. Vypraví se za nimi i jeho Rytíři a dochází k boji. Tým hrdinů je nucen uniknout a nechává padnout do zajetí Millenium Falcon, který si bere Kylo. ⦁ Protože naprogramování přímo brání Threepiovi číst sithský jazyk, Poe navrhne cestu na Kijimi, kde by mohl být protokolární droid upraven. To se zadaří (červené oči) a zjistí, že nápis na dýce vede k dalšímu navigačnímu zařízení, které tentokrát patří samotnému císaři. Toto je dovede na Endor. ⦁ Během těchto událostí dochází opět k Reylo spojení. Kylo se snaží Rey svést (na Temnou stranu...), tím, že ví, co je dýka zač. Byla použita k zavraždění jejich rodičů. To rozčílí Rey a dochází k Force Flash Fightu (trochu jinak koncipovanému, než naznačovaly prvotní úniky). Rey je na Kijimi a Kylo na svém SSD a bojují světelnými meči. Kylo udrží spojení tak dlouho, aby se opět dozvěděl o jejich poloze. ⦁ Na Kijimi se také hrdinové setkají se Zori Bliss a ukáže se, že je to dávná přítelkyně Poa, se kterým kdysi pašovali. ⦁  Jakmile dorazí Kylo, tým se rozhodne získat zpět MF, ale padnou do zajetí (fu*king logic...). ⦁ ALE dojde k odhalení, že oním informátorem z řad FO je... generál Hux (?!), který jim pomůže uniknout, zatímco Kylo bojuje s Rey, tentokrát osobně. ⦁ Během tohoto souboje dojde k asi největšímu odhalení. Rey je vnučka Palpatina. ⦁ Tým získá zpět MF a Rey se podaří uniknout a přidává se k nim. Vydávají se na Endor k troskám druhé Hvězdi smrti, kde na Rey už v trůnním sále opět čeká Kylo. ⦁ Opět dochází k boji. Rey bere sílu z Temné strany a získává nad Kylem highground... ehm, tedy výhodu. Porazí ho a téměř mrtvého (reimaginace Battle of the Heroes z RotS) ho nechává a i s navigátorem odchází. Zde dochází k vizi (po dotyku navigátoru) z D23 ukázky, kde je Dark Side Rey na audienci u Imperátora. ⦁ Umírající Kylovi se zjeví (opět potvrzení dávného úniku) jeho otec! Han Solo zde není Force ghost, ale asi se jedná o halucinaci Rena, a přesvědčí ho, že stále ještě není pozdě. Každopádně toto je moment, kdy Kylo definitivně opouští Temnou stranu a polomrtvý se vrací k FO - už opět jako Ben Solo. ⦁ Stejně jako pro Bena byl souboj i pro Rey zlomovým. Uvědomila si, jak se dostala na hranu Temné strany a vydává se sama i s navigátorem na Ahch-to. Dochází k mnoha zrcadlovým (hmm) situacím. Je vystrašená stejně jako byl Luke, když se chystal ve spánku zabít Bena. Rozhodne se jít na Ahch-to do exilu. Chystá se zničit svou loď Anakinovým mečem a hází ho po ní. Opět se zdá, že řád Jediů skončil. ⦁ ALE před Rey se objeví Force ghost Luke a meč jeho otce chytá! Přesvědčí Rey, že musí dokončit, co on před 30 lety začal - zničit Palpatina. Navíc jí Luke dává i světelný meč jeho sestry (velmi nejasné...?). Rey se vzchopí a vydává se na koordináty, které také posílá Odporu. ⦁ Mezitím se Luke jako Force ghost zjevuje i umírající Leie. Jde o přirozenou smrt a Leia doslova leží na smrtelné posteli. Luke se přišel se svojí sestrou rozloučit, ale má pro ni ještě jednu poslední lekci...! ⦁ Rey se dostává do UR stejně jako Odpor a nalézají sithskou flotilu. Na Rey už čeká Sheev a potvrdí ji, že Kylo nelhal. Po své poražce na DS2 byl Palpatine otřesen, že si nedokázal udržet vliv na Vaderovi a tak překvapen rodinným spojením jeho a Luka. Snaží se přesvědčit Rey, že oni mají stejné pouto a silnější než nějací Skywalkerové. V podstatě se zrcadlí scéna z RotJ - Rey je uvězněna v trůnním sále a zatímco sleduje boj Odporu se sithskou flotilou, císař je jí snaží zlomit. ⦁ V těchto chvílích doráží i FO a Ben se dostává k nim do trůnního sálu. Palpatine cítí, že něco nění v pořádku a opravdu se po chvíli Ben spojí s Rey a začne boj. Solo má meč svojí matky (modrý) a Rey Luka. Imperátor je však oba poráží a Ben Solo "zemře" (nevíme co přesně to zatím znamená). Když už to vypadá, že i pro Rey Palpatinovou (OMG) to vypadá bledě, objeví se Force ghost Luka a Leii (!) a pomáhají Rey. Společně přemůžou posledního Sitha a ukončí Temnotu jednou pro vždy. Zhruba ve stejnou chvíli ničí Odpor vlajkovou loď sithské flotily (znemožní navigaci v UR) a zřejmě spolu s FO je rozdrtí. ⦁ Závěrečná sekvence se odehrává na Tatooine a opravdu zrcadlí úplný začátek ságy. Rey dala dohromady Lukův a Lein meč a vytvořila vlastní se žlutou čepelí. Nepoužité zbytky obou mečů pohřbívá nedaleko hrobu Shmi Skywalkerové na statku Larsů. Poslední záběr je na naše hrdiny, jak se dívají na ZÁPAD dvou sluncí.[/spoiler] Myslím, že VELKÉ spoustě lidí se tento nástřel nebude líbit (ani mě se některé aspekty nelíbí), protože z velké části jde opět o jakýsi recyklovaný hybrid mezi RotJ a TFA/ANH, ale třeba to nakonec tak špatné nebude. Navíc se zdá, že hodně střípků skládačky ještě chybí. A pořád to nemusí být úplně pravdivé.
Star Wars Episode IX - The Rise of Skywalker Plot Leak Summary
4 -2
reagovat
reaguje na: PorkChopExpress
Kdo je Honza Derek?
728040
Kdo je Honza Derek?
728030
2 0
reagovat
Můj názor na ten trailer a SW je, že Honza Derek je dement a gay.
728030
Můj názor na ten trailer a SW je, že Honza Derek je dement a gay.
0 -1
reagují: Muf
reagovat
reaguje na: Gonzi
Trosku moc australstiny ale jinak moc pekne :D Idealni pro odpurce LAst Jedi, aby se poplacali po zadech :D
727975
Trosku moc australstiny ale jinak moc pekne *:D* Idealni pro odpurce LAst Jedi, aby se poplacali po zadech *:D*
727966
3 -3
reagovat
tvl ten channel je evidentne gold mine: link :D:D:D:D:D:D
727966
tvl ten channel je evidentne gold mine: https://www.youtube.com/watch?v=sXNc-5X6xpw  *:D**:D**:D**:D**:D**:D*
4 -5
reagují: speta.jr
reagovat
reaguje na: jonnas
Budeme na tebe pamatovat. Pár bodů by se totiž mohlo vyplnit. 8)
727962
Budeme na tebe pamatovat. Pár bodů by se totiž mohlo vyplnit. *8)*
727958
4 0
reagovat

Star Wars Episode IX - The Rise of Skywalker D23 SPECIAL LOOK = ROZBOR =

 Po několikerém shlédnutí a trochu důkladnějším ověřování bych tu rád udělal takový menší rozbůrek ukázky.
 Nejdříve bych rád varoval, že ačkoliv bude následující text víceméně spekulativní, bude čerpat i z leaknutých informací, a může tak být pro někoho spoilerem.
 Dále bych chtěl upozornit, že nešlo o regulérní trailer ani teaser (takže se normálně ani nebude promítat kinech), ale o upoutávku speciálně pro Disney expo - tedy je k ní nutno přistupovat trochu jinak z dramaturgického hlediska (to kdyby si někdo chtěl stěžovat na skladbu záběrů).
 První polovině koláže se věnovat nebudu, pouze bych rád poukázal na dva zajímavé aspekty:
1) Ukázka začíná, dle jeho vlastních slov, úplně tou nejoblíbenější scénou G. Lucase. Náhoda? Jelikož víme, že s nímJ. J. Abrams v tvůrčím procesu spolupracoval, nemyslím si. Také se nese informace, že celá sága bude ukončena podobným záběrem.
2) Celou první půlkou se line motiv kontaktu (dotyky, polibky). Tohle také asi nebude úplně nechtěný fakt, protože v TRoS se dočkáme oproti očekávání rozvinutí spojení Rey-Kylo. Více pak dále.
 Nové záběry tedy otvírá pohled na naše hrdiny v nových outfitech na (další...) pouštní planetě Pasaana. A hned bych rád podotknul, že opět chybí Artoo... Fandom už tak trochu počítá s tím, že nám oblíbený robůtek moc dlouho nevydrží... Také nám J. J. Abrams potvrdil, že tentokrát bude ústřední trio povětšinu času spolu.
 Střihem ihned jejich pohledem vidíme jakousi oslavu a dle úniků by mělo jít o sekvenci ze třetího aktu filmu, těsně před závěrečným klimaxem.
 Dále tu máme digitálně postaršenou Leiu v jakési džungli. Už ze SWCC víme, že tady naopak vidíme začátek filmu. Co musím podotknout je fakt, že dle flóry to spíše vypadá na Yavin IV než Endor a je tedy možné, že oproti všeobecnému koncensu trosky Hvězdy smrti budou té starší z nich...
 Poté vidíme výstup menší flotily Odporu (nebo už znovu Rebelů?) z hyperprostoru. Zkušené oko pozná celou alfabet skvadru - tedy A-, B-, X- i Y-wingy. Ale také zatím neznámou nákladní loď (můj osobní tip je, že ji ještě uvidíme - resp. její kokpit v záběru na Finna a Jannah). A nakonec korvetu třídy Tantive, možná vůbec nejdůležtější loď z celého výčtu. Podle zpráv to má být přesně ta z konce RotS, kde byla vymazána paměť Threepiovi a bude součástí putování naší party.
 Následuje panorama na flotilu nepřítele v jakési atmosféře plné blesků. Po bližším zkoumání zjišťujeme dvě věci. Zaprvé, jedná se o loďstvo ne Prvního Řádu, ale zcela zřejmě jde o původní destruktory Impéria. A s tím souvisí i druhá věc - pokud si záběr zesvětlíme, uvidíme podél linií lodí červený pruh (stejně jako ve starším teaseru) a na spodku lodí obří kanóny. To by tedy korelovalo s informací, že jde o flotilu Sith trooperů, resp. Palpatina, kterou jako součást svého záložního plánu v reakci na svou možnou smrt posílal do Unknown Regions. Děla by pak měla disponovat technologií kyber krystalů jako byly v Hvězdách smrti, resp. Starkiller Base/Illum a je možné, že v záběru ničení povrchu planety přichází červený laser právě od nich.
 Nejdříve ovšem ještě vidíme (a možná jste ho nepoznali) Threepia s červenýma očima. Co to znamená?  Velmi pravděpodobně se mu vrací vymazaná paměť. Dle úniků má být od tohoto momentu v módu "Rambo" - s Reyinou holí a Chewieho kuší a také naprogramováním starých bojových droidů Obchodní Federace (AotC). A. Daniels se také zmínil, že tentokrát bude jeho protokolární droid "trochu jiný."
 V záběru na džungli tentokrát vidíme Rey ve stejné lokaci jako byla Leia. V této sekvenci vidíme mezi stromy schovanou tréninkovou jednotku a zdá se mi frustrovanou Rey, která ji minula hozeným mečem. Předpokládám, že se bude jednat o mini-výcvik, který má mít s Leiou.
 Další je Kylo Ren a v povzdálí jeho TIE (ne Silencer, ale ten z předchozího traileru). Ačkoliv okolí mate, věřím, že se jedná o Pasaanu (sledujte popraskanou pouštní zem) a část tzv. Force Flash Fightu, o kterém se traduje, že bude mít s Rey. V podstatě jde o to, že jejich spojení Silou, které způsobil údajně Snoke, se prohloubí a oni budou bojovat na několika ikonických místech předaleké galaxie "teleportačním" způsobem.
 Ihned potom následuje boj s Rey ve vodě na troskách Hvězdy smrti (všimněte si pozůstatku baterie turbolaserů vlevo) a je pravděpodobné, že půjde spíše o začátek filmu, pokud se jedná o vodní plochy Yavinu IV.
 A nakonec tu máme možná nejdiskutovanější moment celé ukázky. Osobně si myslím, že se jedná o jakousi vizi. Někdo mluví o Vaderově svatyni pod sídlem na Mustafaru, já tam vidím "zrcadlovou" jeskyni z Ahch-to. Nejenom, že Rey vypadá zvláštně rozpitě (a taky zdá se mi holohlavá?), ale když se pozorně podíváte do pravého okraje, uvidíte přesně zrcadlový pohyb jako by to opravdu byl jen obraz. Co se týče červeného oboustranného rozkládacího meče - toto není ve světě SW novinka - stejným disponovali stráže Jediů v chrámu na Coruscantu.
 Jeden zajímavý detail nakonec - mezi císařovým proslovem je prý slyšet jakési šeptání, ale osobně jsem to nedokázal rozklíčovat. Mělo by prý jít o Anakinova slova.
 Uvidíme, co vše se potvrdínebo vyvrátí. Plnohodnotný trailer bychom měli dostat v říjnu.
 
727958
 Po několikerém shlédnutí a trochu důkladnějším ověřování bych tu rád udělal takový menší rozbůrek ukázky.  Nejdříve bych rád varoval, že ačkoliv bude následující text víceméně spekulativní, bude čerpat i z leaknutých informací, a může tak být pro někoho spoilerem.  Dále bych chtěl upozornit, že nešlo o regulérní trailer ani teaser (takže se normálně ani nebude promítat kinech), ale o upoutávku speciálně pro Disney expo - tedy je k ní nutno přistupovat trochu jinak z dramaturgického hlediska (to kdyby si někdo chtěl stěžovat na skladbu záběrů).  První polovině koláže se věnovat nebudu, pouze bych rád poukázal na dva zajímavé aspekty: 1) Ukázka začíná, dle jeho vlastních slov, úplně tou nejoblíbenější scénou G. Lucase. Náhoda? Jelikož víme, že s nímJ. J. Abrams v tvůrčím procesu spolupracoval, nemyslím si. Také se nese informace, že celá sága bude ukončena podobným záběrem. 2) Celou první půlkou se line motiv kontaktu (dotyky, polibky). Tohle také asi nebude úplně nechtěný fakt, protože v TRoS se dočkáme oproti očekávání rozvinutí spojení Rey-Kylo. Více pak dále.  Nové záběry tedy otvírá pohled na naše hrdiny v nových outfitech na (další...) pouštní planetě Pasaana. A hned bych rád podotknul, že opět chybí Artoo... Fandom už tak trochu počítá s tím, že nám oblíbený robůtek moc dlouho nevydrží... Také nám J. J. Abrams potvrdil, že tentokrát bude ústřední trio povětšinu času spolu.  Střihem ihned jejich pohledem vidíme jakousi oslavu a dle úniků by mělo jít o sekvenci ze třetího aktu filmu, těsně před závěrečným klimaxem.  Dále tu máme digitálně postaršenou Leiu v jakési džungli. Už ze SWCC víme, že tady naopak vidíme začátek filmu. Co musím podotknout je fakt, že dle flóry to spíše vypadá na Yavin IV než Endor a je tedy možné, že oproti všeobecnému koncensu trosky Hvězdy smrti budou té starší z nich...  Poté vidíme výstup menší flotily Odporu (nebo už znovu Rebelů?) z hyperprostoru. Zkušené oko pozná celou alfabet skvadru - tedy A-, B-, X- i Y-wingy. Ale také zatím neznámou nákladní loď (můj osobní tip je, že ji ještě uvidíme - resp. její kokpit v záběru na Finna a Jannah). A nakonec korvetu třídy Tantive, možná vůbec nejdůležtější loď z celého výčtu. Podle zpráv to má být přesně ta z konce RotS, kde byla vymazána paměť Threepiovi a bude součástí putování naší party.  Následuje panorama na flotilu nepřítele v jakési atmosféře plné blesků. Po bližším zkoumání zjišťujeme dvě věci. Zaprvé, jedná se o loďstvo ne Prvního Řádu, ale zcela zřejmě jde o původní destruktory Impéria. A s tím souvisí i druhá věc - pokud si záběr zesvětlíme, uvidíme podél linií lodí červený pruh (stejně jako ve starším teaseru) a na spodku lodí obří kanóny. To by tedy korelovalo s informací, že jde o flotilu Sith trooperů, resp. Palpatina, kterou jako součást svého záložního plánu v reakci na svou možnou smrt posílal do Unknown Regions. Děla by pak měla disponovat technologií kyber krystalů jako byly v Hvězdách smrti, resp. Starkiller Base/Illum a je možné, že v záběru ničení povrchu planety přichází červený laser právě od nich.  Nejdříve ovšem ještě vidíme (a možná jste ho nepoznali) Threepia s červenýma očima. Co to znamená?  Velmi pravděpodobně se mu vrací vymazaná paměť. Dle úniků má být od tohoto momentu v módu "Rambo" - s Reyinou holí a Chewieho kuší a také naprogramováním starých bojových droidů Obchodní Federace (AotC). A. Daniels se také zmínil, že tentokrát bude jeho protokolární droid "trochu jiný."  V záběru na džungli tentokrát vidíme Rey ve stejné lokaci jako byla Leia. V této sekvenci vidíme mezi stromy schovanou tréninkovou jednotku a zdá se mi frustrovanou Rey, která ji minula hozeným mečem. Předpokládám, že se bude jednat o mini-výcvik, který má mít s Leiou.  Další je Kylo Ren a v povzdálí jeho TIE (ne Silencer, ale ten z předchozího traileru). Ačkoliv okolí mate, věřím, že se jedná o Pasaanu (sledujte popraskanou pouštní zem) a část tzv. Force Flash Fightu, o kterém se traduje, že bude mít s Rey. V podstatě jde o to, že jejich spojení Silou, které způsobil údajně Snoke, se prohloubí a oni budou bojovat na několika ikonických místech předaleké galaxie "teleportačním" způsobem.  Ihned potom následuje boj s Rey ve vodě na troskách Hvězdy smrti (všimněte si pozůstatku baterie turbolaserů vlevo) a je pravděpodobné, že půjde spíše o začátek filmu, pokud se jedná o vodní plochy Yavinu IV.  A nakonec tu máme možná nejdiskutovanější moment celé ukázky. Osobně si myslím, že se jedná o jakousi vizi. Někdo mluví o Vaderově svatyni pod sídlem na Mustafaru, já tam vidím "zrcadlovou" jeskyni z Ahch-to. Nejenom, že Rey vypadá zvláštně rozpitě (a taky zdá se mi holohlavá?), ale když se pozorně podíváte do pravého okraje, uvidíte přesně zrcadlový pohyb jako by to opravdu byl jen obraz. Co se týče červeného oboustranného rozkládacího meče - toto není ve světě SW novinka - stejným disponovali stráže Jediů v chrámu na Coruscantu.  Jeden zajímavý detail nakonec - mezi císařovým proslovem je prý slyšet jakési šeptání, ale osobně jsem to nedokázal rozklíčovat. Mělo by prý jít o Anakinova slova.  Uvidíme, co vše se potvrdínebo vyvrátí. Plnohodnotný trailer bychom měli dostat v říjnu.  
Star Wars Episode IX - The Rise of Skywalker D23 SPECIAL LOOK = ROZBOR =
13 -2
reagují: Cinefil
reagovat
link heh, taky zábavný hate celého pojetí světelných mečů :D
727944
https://www.youtube.com/watch?v=c85KaDSMIRM heh, taky zábavný hate celého pojetí světelných mečů *:D*
3 -2
reagovat
Oj, koukám, že Hollywoodského dna jsme ještě nedosáhli. Veřejně se omlouvám se Marvelu :D 
727939
Oj, koukám, že Hollywoodského dna jsme ještě nedosáhli. Veřejně se omlouvám se Marvelu *:D* 
3 -4
reagovat
Málokdy se vidí diskuze, ve které se všichni tak moc pletou. :D
727934
Málokdy se vidí diskuze, ve které se všichni tak moc pletou. *:D*
5 -7
reagovat
reaguje na: Gonzi
Zabití Snoka byla snad ještě horší momentka, než celý fight. Ten kontroverzní mindfuck, kterým si Ruin Johnson sbořil celou mytologii je mnohem horší. No proč se asi vrací Palpatin? Protože Kylo se nakonec přidá na světlou stranu a nějaký mega padouch musí zařvat.
727932
Zabití Snoka byla snad ještě horší momentka, než celý fight. Ten kontroverzní mindfuck, kterým si Ruin Johnson sbořil celou mytologii je mnohem horší. No proč se asi vrací Palpatin? Protože [spoiler]Kylo se nakonec přidá na světlou stranu a nějaký mega padouch musí zařvat.[/spoiler]
727923
4 -5
reagovat
reaguje na: KarelR
Well then you are lost :D
Právě jsi sem naliknoval akční scénu ochotnického divadla, viz Cinefilův odkaz. Ale budu si myslet/doufat, že ti šlo jen o zabití Snooka, protože co se děje pak je opravdu komické.
727923
Well then you are lost *:D* Právě jsi sem naliknoval akční scénu ochotnického divadla, viz [b]Cinefil[/b]ův odkaz. Ale budu si myslet/doufat, že ti šlo jen o zabití Snooka, protože co se děje pak je opravdu komické.
727877
3 -6
reagují: Cinefil
reagovat
reaguje na: Jerec
Na me smesne nepusobil, spis nebezpecne nepredvidatelne. Coz je desivejsi, nez cernobily Vader.
727919
Na me smesne nepusobil, spis nebezpecne nepredvidatelne. Coz je desivejsi, nez cernobily Vader.
727904
4 -2
reagovat
reaguje na: Jerec
Presne tak, súhlas :+ Všetko pôsobí inak keď sa na to dívaš na plátne. A o tom to je, ono to musí na tom plátne pôsobiť dobre a nie že si budem predstavovať aké by to bolo stáť vedľa neho naživo. Jasné že by som mal strach ale z plátna na mňa ten strach a rešpekt zrovna pri ňom vôbec nepôsobí. Ale tak ono je to vec pohľadu, každý to vidí inak. Za mňa Kylo je možno emocionálne prepracovaný, ako tu spomínal Gorecki, to vám neberiem, ale nemám z neho ten pocit ako z Maula, Sidiousa, alebo Vadera a to je to čo mi pri týchto nových SW chýba ;)

Zo Snokea som napríklad ten pocit mal, ten vyzerá desivo, aj to ako vystupuje, ako sa pozerá, zrovna v tej trónnej scénke, pred tým ako ho Kylo zabil mi naháňal hrôzu, Andy Serkis si ho podal famózne a preto ma aj štve že sa ho tak rýchlo zbavili. Nevadí, uvidíme čo predvedie Palpatine, ten je v tomto tiež výborný a ide z neho ku... rešpekt ;)
727917
Presne tak, súhlas *:+* Všetko pôsobí inak keď sa na to dívaš na plátne. A o tom to je, ono to musí na tom plátne pôsobiť dobre a nie že si budem predstavovať aké by to bolo stáť vedľa neho naživo. Jasné že by som mal strach ale z plátna na mňa ten strach a rešpekt zrovna pri ňom vôbec nepôsobí. Ale tak ono je to vec pohľadu, každý to vidí inak. Za mňa Kylo je možno emocionálne prepracovaný, ako tu spomínal Gorecki, to vám neberiem, ale nemám z neho ten pocit ako z Maula, Sidiousa, alebo Vadera a to je to čo mi pri týchto nových SW chýba *;)* Zo Snokea som napríklad ten pocit mal, ten vyzerá desivo, aj to ako vystupuje, ako sa pozerá, zrovna v tej trónnej scénke, pred tým ako ho Kylo zabil mi naháňal hrôzu, Andy Serkis si ho podal famózne a preto ma aj štve že sa ho tak rýchlo zbavili. Nevadí, uvidíme čo predvedie Palpatine, ten je v tomto tiež výborný a ide z neho ku... rešpekt *;)*
727904
2 -3
reagovat
reaguje na: Jerec
Tak ja neviem, ale "emocionálně nestabilní puberťák" so superschopnostami a svetelnym mecom je pre mna jedna z najdesivejsich veci vobec. :D
727907
Tak ja neviem, ale "emocionálně nestabilní puberťák" so superschopnostami a svetelnym mecom je pre mna jedna z najdesivejsich veci vobec. *:D*
727904
8 -1
reagovat
reaguje na: Jerec
Ale oni z toho nic "nerobia". Proste JE to jeden na seba nadvazujuci pribeh, pricom jednotlive trilogie su uzavrete v ramci svojho pribehu. To je proste fakt. Ci ti to pripada "legracni" alebo nie ti samozrejme vyvracat nebudem.

Ale stale nechapem tvoj udiv nad tym, ze to tak Disney prezentuje (lebo dalsie filmy momentalne nie su v plane) a ze to tak intuitivne beru divaci.
727906
Ale oni z toho nic "nerobia". Proste JE to jeden na seba nadvazujuci pribeh, pricom jednotlive trilogie su uzavrete v ramci svojho pribehu. To je proste fakt. Ci ti to pripada "legracni" alebo nie ti samozrejme vyvracat nebudem. Ale stale nechapem tvoj udiv nad tym, ze to tak Disney prezentuje (lebo dalsie filmy momentalne nie su v plane) a ze to tak intuitivne beru divaci.
727902
4 -1
reagovat
reaguje na: Robur
Jenže ty vedle Kyla nestojíš, že jo. Vidíš ho v televizi nebo na plátně... a tam to prostě občas směšně působí. Imho ani nejde o to co, ale jak. A Kylo nepůsobí jako nebezpečný psycho, ale spíš jako emocionálně nestabilní puberťák.
S tím Vaderem jsi úplně vedle, ten projevoval emoce už daleko dřív. Na konci Impéria měl doslova emo výbuch. Jen mu při tom nebylo vidět do obličeje... Ale jak se to v něm vaří je dost jasný.
727904
Jenže ty vedle Kyla nestojíš, že jo. Vidíš ho v televizi nebo na plátně... a tam to prostě občas směšně působí. Imho ani nejde o to co, ale jak. A Kylo nepůsobí jako nebezpečný psycho, ale spíš jako emocionálně nestabilní puberťák. S tím Vaderem jsi úplně vedle, ten projevoval emoce už daleko dřív. Na konci Impéria měl doslova emo výbuch. Jen mu při tom nebylo vidět do obličeje... Ale jak se to v něm vaří je dost jasný.
727895
1 -4
reagují: Robur, FallenMaia, Gorecki
reagovat
reaguje na: Gorecki
Samozřejmě, že chápu, že je to kampaň. Která se snaží maximálně hrát na nostalgii a udělat z toho filmu událost "pro několik generací" (nebo jak to tam píšou). Což mi přijde dost legrační, i vzhledem k tomu, jak s nemalou částí těch několika generací vyfuckovali posledně.:)
A právě proto nevěřím tomu, že se tímto osudy všech postav uzavřou a příště se začne "od nuly". Což by byla pro mě skvělá zpráva.
Já třeba "intuitivně" tu novou trilogii vnímám jako již oddělený příběh od "původní" hexalogie, která měla jednoho společného autora. Či duchovního otce, abychom se nezapletli do slovíčkaření...
727902
Samozřejmě, že chápu, že je to kampaň. Která se snaží maximálně hrát na nostalgii a udělat z toho filmu událost "pro několik generací" (nebo jak to tam píšou). Což mi přijde dost legrační, i vzhledem k tomu, jak s nemalou částí těch několika generací vyfuckovali posledně.*:)* A právě proto nevěřím tomu, že se tímto osudy všech postav uzavřou a příště se začne "od nuly". Což by byla pro mě skvělá zpráva. Já třeba "intuitivně" tu novou trilogii vnímám jako již oddělený příběh od "původní" hexalogie, která měla jednoho společného autora. Či duchovního otce, abychom se nezapletli do slovíčkaření...
727894
1 -2
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: Gorecki
Nejlepší scéna celýho TLJ. 
Jen se trošku bojím, že teď udělají z Kyla hlavního prvoplánovýho záporáka
727898
Nejlepší scéna celýho TLJ.  Jen se trošku bojím, že teď udělají z Kyla hlavního prvoplánovýho záporáka
727868
2 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se