Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Proč Avengers nikdy nepřekonají Jih proti Severu?

příspěvky 21 - 25 Napsat příspěvek
reaguje na: Disketa1
Wow, tiež dosť rozsiahle info. O Gableovi som vedel, že bol fakt obrovská hviezda, no nevedel som, že mal takéto maniere a také veľké slovo.
719231
Wow, tiež dosť rozsiahle info. O Gableovi som vedel, že bol fakt obrovská hviezda, no nevedel som, že mal takéto maniere a také veľké slovo.
719226
1 0
reagovat
Takže když se řekne A což je inflace, mělo by se říct i B, což jsou nelegálně stažené kopie.... Avatar byl svého času nejstahovanjější film na Torrentech a "tuším" že to bylo přes 50mio kopií... 
719228
Takže když se řekne A což je inflace, mělo by se říct i B, což jsou nelegálně stažené kopie.... Avatar byl svého času nejstahovanjější film na Torrentech a "tuším" že to bylo přes 50mio kopií... 
2 0
reagovat
Tede, mile jsi mě překvapil, že jsi ten článek opravdu napsal (narozdíl od stále váhajícího Karla ;)). :+

Jinak o Jihu proti Severu by se dalo toho napsat strašně moc. Začít by se dalo už tím, že původní román (nikoli novela, to jenom Američani všemu říkají novel) se už v době vydání stal obrovským čtenářským bestsellerem, takže filmová adaptace byla jenom otázkou času a všechna studia se o autorská práva doslova rvala. Nakonec to byl nezávislý producent David O'Selznick, kdo získal možnost realizovat film. Příběh samotného snímku a jeho realizace by vydal na další článek. Většinou se všechno točilo kolem Clarka Gablea, který byl ve 30. letech absolutní hvězdou a mohl si dělat opravdu všechno, dokonce i žádat výměnu režiséra, což si žádný jiný herec nemohl dovolit ani tehdy, natož dnes. Gable totiž nesnášel George Cukora, takže David O'Selznick musel narychlo povolat Victora Fleminga, který měl v té době roztočenou jinou legendu - ano, slavného Čaroděje ze země Oz, který taktéž slaví osmdesátku. Aby toho nebylo málo, tak Vivien Leigh zase nesnášela Victora Fleminga. Proto tajně navštěvovala George Cukora, který jí radil, jak by měla svou Scarlett hrát. Victor Fleming se jejím požadavkům pro svůj klid raději přizpůsobil. Ne, opravdu to nebylo normální natáčení. Mimochodem všechno probíhalo v době přísného Produkčního kodexu, takže když Clark Gable pro věrohodnost Rhetta Butlera použil v té době sprosté slovíčko "damn", David O'Selznick raději zaplatil velkou pokutu, než aby si to s Clarkem Gablem rozházel.

Takže i když na place musel být slušný chaos, muselo tam jistě být plno vzájemných hádek a všechno ovládal jeden herec s neuvěřitelně hvězdnými manýry, Jih proti Severu zůstává velkolepou epickou romancí, která v povědomí vydrží dalších osmdesát let. Který film tohle má? 8)

Mimochodem měl jsem tu čest vidět Jih proti Severu před pár lety na Letní filmové škole v Uherském Hradišti a byl to skutečně nezapomenutelný zážitek. Ne, ty čtyři hodiny na tom opravdu nejsou znát. :+
719226
Tede, mile jsi mě překvapil, že jsi ten článek opravdu napsal (narozdíl od stále váhajícího Karla *;)*). *:+* Jinak o Jihu proti Severu by se dalo toho napsat strašně moc. Začít by se dalo už tím, že původní román (nikoli novela, to jenom Američani všemu říkají novel) se už v době vydání stal obrovským čtenářským bestsellerem, takže filmová adaptace byla jenom otázkou času a všechna studia se o autorská práva doslova rvala. Nakonec to byl nezávislý producent David O'Selznick, kdo získal možnost realizovat film. Příběh samotného snímku a jeho realizace by vydal na další článek. Většinou se všechno točilo kolem Clarka Gablea, který byl ve 30. letech absolutní hvězdou a mohl si dělat opravdu všechno, dokonce i žádat výměnu režiséra, což si žádný jiný herec nemohl dovolit ani tehdy, natož dnes. Gable totiž nesnášel George Cukora, takže David O'Selznick musel narychlo povolat Victora Fleminga, který měl v té době roztočenou jinou legendu - ano, slavného Čaroděje ze země Oz, který taktéž slaví osmdesátku. Aby toho nebylo málo, tak Vivien Leigh zase nesnášela Victora Fleminga. Proto tajně navštěvovala George Cukora, který jí radil, jak by měla svou Scarlett hrát. Victor Fleming se jejím požadavkům pro svůj klid raději přizpůsobil. Ne, opravdu to nebylo normální natáčení. Mimochodem všechno probíhalo v době přísného Produkčního kodexu, takže když Clark Gable pro věrohodnost Rhetta Butlera použil v té době sprosté slovíčko "damn", David O'Selznick raději zaplatil velkou pokutu, než aby si to s Clarkem Gablem rozházel. Takže i když na place musel být slušný chaos, muselo tam jistě být plno vzájemných hádek a všechno ovládal jeden herec s neuvěřitelně hvězdnými manýry, Jih proti Severu zůstává velkolepou epickou romancí, která v povědomí vydrží dalších osmdesát let. Který film tohle má? *8)* Mimochodem měl jsem tu čest vidět Jih proti Severu před pár lety na Letní filmové škole v Uherském Hradišti a byl to skutečně nezapomenutelný zážitek. Ne, ty čtyři hodiny na tom opravdu nejsou znát. *:+*
14 -1
reagují: Perrund, dashiva, Elago
reagovat
Skvelý článok, opäť som sa dozvedel nové fakty zo sveta kinematografie. 
A tiež som toho názoru, že ľudia len tak neprestanú chodiť do kina. 
719225
Skvelý článok, opäť som sa dozvedel nové fakty zo sveta kinematografie.  A tiež som toho názoru, že ľudia len tak neprestanú chodiť do kina. 
3 0
reagovat
paráda jako vždy, Tede!:+

Redaktor MovieZone KarelR pro vás vybral ty největší pecky z Hollywoodu 30. let a **pomalu** už chystá pokračování.




Tak určitě.
719222
paráda jako vždy, Tede!*:+* [i]Redaktor MovieZone KarelR pro vás vybral ty největší pecky z Hollywoodu 30. let a [b]**[/b][/i][b]pomalu**[/b][i] už chystá pokračování. [/i]Tak určitě.
8 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se