Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku První dojmy: Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
No nevím... Jako fanoušek knih a filmů HP, plus jedničky Fantastických zvířat jsem ze dvojky zklamaný. Čekal jsem teda úplně něco jiného než roztáhlou nudu a kecání, akce poskrovnu. Z celého filmu jsem zmatený, kdo je kdo, proč je tam kde je a jak může vědět to a to, a proč udělá tohle a né zrovna tohle, když by se to nabízelo. Film je prošpikován samýma náhodama a nevysvětlenýma věcma. Plno nových postav, které se nestihnou ani představit a jak rychle na scénu přišly, tak ještě rychleji z ní zmizí. No tak tohle se hrubě nepovedlo. :o

Proboha kdy už změní režiséra? Už dobé čtyři díly tam nemá co dělat! Jinak materiálu k natočení a vyprávění by byla spousta a Rowlingová se rozhodne vyprávět tohle... A to závěrečné odhalení, to jako vážně?:-

Jo a ještě jedna věc, vůbec se mi nelíbí, že z bystrozorů dělají takové matláky, vždyť to mají být ti nejlepší bojoví čarodějové a ne todlensto, ach jo! Jasně Grindelwalda osamoceně neporazí, ale aby je sfoukl všechny jako svíčku, tak to fakt ne. :(
700472
No nevím... Jako fanoušek knih a filmů HP, plus jedničky Fantastických zvířat jsem ze dvojky zklamaný. Čekal jsem teda úplně něco jiného než roztáhlou nudu a kecání, akce poskrovnu. Z celého filmu jsem zmatený, kdo je kdo, proč je tam kde je a jak může vědět to a to, a proč udělá tohle a né zrovna tohle, když by se to nabízelo. Film je prošpikován samýma náhodama a nevysvětlenýma věcma. Plno nových postav, které se nestihnou ani představit a jak rychle na scénu přišly, tak ještě rychleji z ní zmizí. No tak tohle se hrubě nepovedlo. *:o* Proboha kdy už změní režiséra? Už dobé čtyři díly tam nemá co dělat! Jinak materiálu k natočení a vyprávění by byla spousta a Rowlingová se rozhodne vyprávět tohle... A to závěrečné odhalení, to jako vážně?*:-* Jo a ještě jedna věc, vůbec se mi nelíbí, že z bystrozorů dělají takové matláky, vždyť to mají být ti nejlepší bojoví čarodějové a ne todlensto, ach jo! [spoiler]Jasně Grindelwalda osamoceně neporazí, ale aby je sfoukl všechny jako svíčku, tak to fakt ne. [/spoiler]*:(*
0 0
reagovat
P.S. nenavidim imfa. Myslel som, ze moje porovnanie v celej recke k x- men je originalne a nikomu to nedoplo:D:D:D
700466
P.S. nenavidim imfa. Myslel som, ze moje porovnanie v celej recke k x- men je originalne a nikomu to nedoplo*:D**:D**:D*
2 0
reagovat
Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny sa zaradí medzi tituly, ktoré budú obecenstvo rozdeľovať. Militantný fanúšikovia Pottera ho budú brániť zubami nechtami a diváci s triezvym uvažovaním budú v rozpakoch. Tým nechcem povedať, že nový počin Davida Yatesa je nejaký pr úser. Iba nie je tak dobrý akoby chcel byť. Silné filmárske remeslo je totiž ubíjané prílišnou seriálovosťou, slabým ťahom na bránu a podivne podanými zvratmi (trojnásobná flashbacková vysvetlovačka pôvodu jednej kľúčovej postavy je úplné dramaturgické zúfalstvo). Aj tak ho však treba vidieť, pretože sľubuje veľké veci do budúcna. Možno odídete sklamaní, no (naivne?) verím tomu, že tvorcovia pre nás majú prichystaní úžasný príbeh a bude chybou jeho druhú kapitolu vynechať. Fanúšikovských slabučkých 7/10
700463
Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny sa zaradí medzi tituly, ktoré budú obecenstvo rozdeľovať. Militantný fanúšikovia Pottera ho budú brániť zubami nechtami a diváci s triezvym uvažovaním budú v rozpakoch. Tým nechcem povedať, že nový počin Davida Yatesa je nejaký pr úser. Iba nie je tak dobrý akoby chcel byť. Silné filmárske remeslo je totiž ubíjané prílišnou seriálovosťou, slabým ťahom na bránu a podivne podanými zvratmi (trojnásobná flashbacková vysvetlovačka pôvodu jednej kľúčovej postavy je úplné dramaturgické zúfalstvo). Aj tak ho však treba vidieť, pretože sľubuje veľké veci do budúcna. Možno odídete sklamaní, no (naivne?) verím tomu, že tvorcovia pre nás majú prichystaní úžasný príbeh a bude chybou jeho druhú kapitolu vynechať. Fanúšikovských slabučkých 7/10
0 0
reagovat
Z pohledu hardcore fanouška světa Rowlingové jsem možná o kousíček víc nadšený, jak z jedničky. Ano, je to "temnější" a méně "hravé". Navíc je to podstatně méně "akční", jak minule.
Koncepcí se Rowlingová vrací někde mezi pátý a šestý knižní díl. Nepíše akční fantasy, ale spíš detektivní příběh s/a o mluvících lidech. Pokud tedy někdo do toho světa zabloudil s tím, že dostane klasické fantasy, pak ne-e.
Universum to nerozšiřuje tak zásadně, jak bych čekal, ale rozšiřuje ho příjemně. Krom jednoho (výrazného) bodu, který mi pod nos moc nejde, to kánon rozhodně nerozvrací.
Na druhou stranu to má celkem dost věcí, co se úplně nepovedly. Jde vidět, že tam, kde měla k dispozici Rowlingová jiný formát a mohla tak servírovat tunu postav a bez problémů jim nalít do žil živé krve, v tomhle díle se jí to daří jen s Lestrangeovou. Postavy z minula můžou být rády, že dostaly originy v "klidnějším" minulém díle, kde bylo čas je představit. Tady je minimálně deset postav, u kterých nebudete z kina vědět ani jejich jména, natož nějaké hlubší charakteristiky.
Navíc mi ten finálový zvrat nepříjde chytrý a silně se bije s kánonem. Škoda.
Fanservis byl obrovský a tuším, že nejenže cílí na výhradní fandy, on je určen především fandům knižní potterovské předlohy. Takže veliké problémy budou mít i fanoušci nečtenáři.
Jak říkám, já si to užil, těch "kecacích" scén bych si dal klidně ještě mnohem víc. Akce neurazila, ale ani nenadchla. Yates oproti minule opětupadá do "unavených" kolejí. S imfem nesouhlasím, že by do nich upadala i Rowlingová. Takhle psala vždycky a to pozlátko wow momenty servírovala spíš z povinnosti.
8/10*. Přičtěte hvězdu, pokud se nešťouráte v "detailech" a na "Potterovky" nechodíte jako na akční fantasy filmy. Mínus tři (Cival klidně i pět), pokud jste všechno ostatní, jen ne fanouškem tohohle světa.
700456
Z pohledu hardcore fanouška světa Rowlingové jsem možná o kousíček víc nadšený, jak z jedničky. Ano, je to "temnější" a méně "hravé". Navíc je to podstatně méně "akční", jak minule. Koncepcí se Rowlingová vrací někde mezi pátý a šestý knižní díl. Nepíše akční fantasy, ale spíš detektivní příběh s/a o mluvících lidech. Pokud tedy někdo do toho světa zabloudil s tím, že dostane klasické fantasy, pak ne-e. Universum to nerozšiřuje tak zásadně, jak bych čekal, ale rozšiřuje ho příjemně. Krom jednoho (výrazného) bodu, který mi pod nos moc nejde, to kánon rozhodně nerozvrací. Na druhou stranu to má celkem dost věcí, co se úplně nepovedly. Jde vidět, že tam, kde měla k dispozici Rowlingová jiný formát a mohla tak servírovat tunu postav a bez problémů jim nalít do žil živé krve, v tomhle díle se jí to daří jen s Lestrangeovou. Postavy z minula můžou být rády, že dostaly originy v "klidnějším" minulém díle, kde bylo čas je představit. Tady je minimálně deset postav, u kterých nebudete z kina vědět ani jejich jména, natož nějaké hlubší charakteristiky. Navíc mi ten finálový zvrat nepříjde chytrý a silně se bije s kánonem. Škoda. Fanservis byl obrovský a tuším, že nejenže cílí na výhradní fandy, on je určen především fandům knižní potterovské předlohy. Takže veliké problémy budou mít i fanoušci nečtenáři. Jak říkám, já si to užil, těch "kecacích" scén bych si dal klidně ještě mnohem víc. Akce neurazila, ale ani nenadchla. Yates oproti minule opětupadá do "unavených" kolejí. S imfem nesouhlasím, že by do nich upadala i Rowlingová. Takhle psala vždycky a to pozlátko wow momenty servírovala spíš z povinnosti. [b]8/10*[/b]. Přičtěte hvězdu, pokud se nešťouráte v "detailech" a na "Potterovky" nechodíte jako na akční fantasy filmy. Mínus tři (Cival klidně i pět), pokud jste všechno ostatní, jen ne fanouškem tohohle světa.
3 0
reagovat
reaguje na: Mack.
Budou dávat zhruba stejný smysl, jako Potter. Tj najdou se nesrovnalosti a závěr si bude pomáhat většími náhodami, než by bylo zdrávo, ale imo jako celek to dohromady držet bude.
Rowlingová v širší perspektivě psát umí. U Pottera začala psát Kámen mudrců a když byla kniha na korekturách (ano, tuším do třetího dílu jí do toho "sahali"), rozplánovala zbytek. Respektive udělala si hromadu grafů a hrubou kostru každé knížky.
Ze změn, které oficiálně přiznala, si pamatuju, že v pětce měl umřít i pan Weasley (po útoku hada) a nechala ho žít jenom proto, že byl jediným představitelem funkčního(ano, žijícího) otcovského modelu, který v příběhu aktivně zasahuje do dění a nechtěla o něj přijít. A hromadu kapitol z prvních "sestříhaných" dílů přetáhla do pozdějších knih, jako třeba scénu s ministerským přecedou z šestky (ta byla původně v Kameni), nebo linku s viteály (řešit se měly už v Komnatě(!!!)).
700391
Budou dávat zhruba stejný smysl, jako Potter. Tj najdou se nesrovnalosti a závěr si bude pomáhat většími náhodami, než by bylo zdrávo, ale imo jako celek to dohromady držet bude. Rowlingová v širší perspektivě psát umí. U Pottera začala psát Kámen mudrců a když byla kniha na korekturách (ano, tuším do třetího dílu jí do toho "sahali"), rozplánovala zbytek. Respektive udělala si hromadu grafů a hrubou kostru každé knížky. Ze změn, které oficiálně přiznala, si pamatuju, že v pětce měl umřít i pan Weasley (po útoku hada) a nechala ho žít jenom proto, že byl jediným představitelem funkčního(ano, žijícího) otcovského modelu, který v příběhu aktivně zasahuje do dění a nechtěla o něj přijít. A hromadu kapitol z prvních "sestříhaných" dílů přetáhla do pozdějších knih, jako třeba scénu s ministerským přecedou z šestky (ta byla původně v Kameni), nebo linku s viteály (řešit se měly už v Komnatě(!!!)).
700389
2 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
No, je pravda, že třeba uvidíme až po vícero dílech, jestli zvířata v širším kontextu nějak budou dávat smysl.
700389
No, je pravda, že třeba uvidíme až po vícero dílech, jestli zvířata v širším kontextu nějak budou dávat smysl.
700377
1 0
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: Mack.
Ta nezasahuje do děje Zvířat. Respektive jsem zvědavý, jestli budou mít filmaři koule a nechají v ní promněnit budáka na té v trailerech avizované hodině obrany.
Pokud jde o zrcadlo z Erisedu, pak sice v kánonickém rozhovoru Rowlingová říkala, že by měl viděl celou svou rodinu, ale to buď fakt změnila (a nebylo by to poprvé, Hermiona z Dítěte by taky původně neměla být ministriní), nebo to dovysvětlí jinak (buď v tomhle filmu, nebo později).

Linka s poražením Grindelwalda byla v HP stěží naznačená a už během prvních Zvířat Rowlingová říkala, že se do toho pustila primárně kvůli tomuhle konfliktu. Jestli to chápeš jako roubování, pak ti to nijak nevyvrátím. Ale za sebe říkám a to se považuju za velkého, ale dost přísného HP fanouška, že to roubování/nadstavování/nebo dojení není. Again, jak tyhle věci vypadají, ukázalo Dítě. Zvířata vyplňují mezery. Chápu, že to nefanouškům ke štěstí zdaleka stačit nebude. Ale za dojičku zelených papírků to taky považováno být úplně nemusí.
700377
[spoiler]Ta nezasahuje do děje Zvířat. Respektive jsem zvědavý, jestli budou mít filmaři koule a nechají v ní promněnit budáka na té v trailerech avizované hodině obrany. Pokud jde o zrcadlo z Erisedu, pak sice v kánonickém rozhovoru Rowlingová říkala, že by měl viděl celou svou rodinu, ale to buď fakt změnila (a nebylo by to poprvé, Hermiona z Dítěte by taky původně neměla být ministriní), nebo to dovysvětlí jinak (buď v tomhle filmu, nebo později).[/spoiler] Linka s poražením Grindelwalda byla v HP stěží naznačená a už během prvních Zvířat Rowlingová říkala, že se do toho pustila primárně kvůli tomuhle konfliktu. Jestli to chápeš jako roubování, pak ti to nijak nevyvrátím. Ale za sebe říkám a to se považuju za velkého, ale dost přísného HP fanouška, že to roubování/nadstavování/nebo dojení není. Again, jak tyhle věci vypadají, ukázalo Dítě. Zvířata vyplňují mezery. Chápu, že to nefanouškům ke štěstí zdaleka stačit nebude. Ale za dojičku zelených papírků to taky považováno být úplně nemusí.
700375
2 -1
reagují: Mack.
reagovat
reaguje na: KARLOS
Ariana? 
700375
[spoiler]Ariana? [/spoiler]
700367
0 0
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: Esgalnor
Lidi, kterejm se nelíbila jednička, bych na tohle btw. samozřejmě neposlal. V porovnání s ní je to o trochu horší, minule se povedlo lepší tempo a bylo to takový mile přímočarý.
700370
Lidi, kterejm se nelíbila jednička, bych na tohle btw. samozřejmě neposlal. V porovnání s ní je to o trochu horší, minule se povedlo lepší tempo a bylo to takový mile přímočarý.
700362
2 -1
reagovat
reaguje na: Mack.
Jak konkrétně víš, že to s ním oproti původním knihám nemůže mít nic společného? Jediné, co se ví, je, že ho Brumbál přemohl a získal Bezovou hůlku. Toť vše.

Jinak doslova všechno, co napsala Rowlingová pro Pottermore, je daleko lepší jak Prokleté dítě. Tomu bohužel dala štempl ofiko kánonu, což zatím není problém jen proto, že se ten svět nezačal rozšiřovat za Pottera i jinak, jak tím paskvilem. Dejte ale na mě, že se začne a pak to teprve bude bolet.
700367
Jak konkrétně víš, že to s ním oproti původním knihám nemůže mít nic společného? Jediné, co se ví, je, že ho Brumbál přemohl a získal Bezovou hůlku. Toť vše. Jinak doslova všechno, co napsala Rowlingová pro Pottermore, je daleko lepší jak Prokleté dítě. Tomu bohužel dala štempl ofiko kánonu, což zatím není problém jen proto, že se ten svět nezačal rozšiřovat za Pottera i jinak, jak tím paskvilem. Dejte ale na mě, že se začne a pak to teprve bude bolet.
700360
2 0
reagují: Mack.
reagovat
Mr. Hlad hodnotil 3 hvezdami a z jednicky nebyl nijak nadseny, KarelR dal 8/10.
Udelejte si obrazek svuj, nejspis to je typ pokracovani, ze pokud se vam libila jednicka, bude se vam libit i dvojka a pokud ne, tak na to asi do kina moc smyslu chodit nema. I kdyz efekty vypadaji fakt skvele, tak maximalne kvuli tomu.

Ja se tesim, jdu v sobotu a co jsem slysel, zajima to hodne lidi - ale prakticky jen ty, kterym se jednicka libila. Ja osobne rad uvidim, ze vyjde vsech 5 filmu, ale WB bude muset zacilit kampan trojky na sirsi publikum, a ne na fanousky Wizarding World (pro me jako fanouska skvele, ale ja bych na to sel i tak), pokud chteji dotahnout serii financne az do konce. Ten svet ma ohromny potencial, udajne by trojka mela zajit do Jizni Ameriky, tak treba pozmenit ladeni filmu, prinest neco noveho, necim proste zaujmout. A ja fakt doufam, ze dojde k jasnemu odkazani druhe svetove k situaci s Grindelwaldem. 
700362
Mr. Hlad hodnotil 3 hvezdami a z jednicky nebyl nijak nadseny, KarelR dal 8/10. Udelejte si obrazek svuj, nejspis to je typ pokracovani, ze pokud se vam libila jednicka, bude se vam libit i dvojka a pokud ne, tak na to asi do kina moc smyslu chodit nema. I kdyz efekty vypadaji fakt skvele, tak maximalne kvuli tomu. Ja se tesim, jdu v sobotu a co jsem slysel, zajima to hodne lidi - ale prakticky jen ty, kterym se jednicka libila. Ja osobne rad uvidim, ze vyjde vsech 5 filmu, ale WB bude muset zacilit kampan trojky na sirsi publikum, a ne na fanousky Wizarding World (pro me jako fanouska skvele, ale ja bych na to sel i tak), pokud chteji dotahnout serii financne az do konce. Ten svet ma ohromny potencial, udajne by trojka mela zajit do Jizni Ameriky, tak treba pozmenit ladeni filmu, prinest neco noveho, necim proste zaujmout. A ja fakt doufam, ze dojde k jasnemu odkazani druhe svetove k situaci s Grindelwaldem. 
2 -1
reagují: KarelR
reagovat
Kdyby tam nějaký mlok salamander honil zvířata po celý planetě tak prosím. Ale roubovat to na grindelwalda ikdyz to s ním proti původním knihám nemůže mít nic společného je Prostě hodně nahnuty. Tím pádem ty filmy jsou kalkul vytvořeny na základě úspěšnosti potterovskeho světa a hotovo :)
700360
Kdyby tam nějaký mlok salamander honil zvířata po celý planetě tak prosím. Ale roubovat to na grindelwalda ikdyz to s ním proti původním knihám nemůže mít nic společného je Prostě hodně nahnuty. Tím pádem ty filmy jsou kalkul vytvořeny na základě úspěšnosti potterovskeho světa a hotovo :)
1 -2
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: Snipsley
PŘESNĚ! Prokleté dítě je nepovedená fanfikce, která ale není od JKR. Právě příběh o Ilvermorny jsme doufal, že se objeví v jedničce FB, škoda.
700359
PŘESNĚ! Prokleté dítě je nepovedená fanfikce, která ale není od JKR. Právě příběh o Ilvermorny jsme doufal, že se objeví v jedničce FB, škoda.
700347
2 0
reagovat
#TeamKarel
Neposlouchat mistni muggles a vesele nasednout na Firebolt a hura do kina :D
700349
#TeamKarel Neposlouchat mistni muggles a vesele nasednout na Firebolt a hura do kina *:D*
1 -1
reagovat
reaguje na: Robur
+1
Nehledě na to, že filmovej Hobbit adaptuje i události z "The Lord of the Rings Appendices" a tím hezky dotváří mezery a díry v knižním Hobbitovi.:+
700348
+1 Nehledě na to, že filmovej Hobbit adaptuje i události z "[url=http://tolkiengateway.net/wiki/The_Lord_of_the_Rings_Appendices]The Lord of the Rings Appendices[/url]" a tím hezky dotváří mezery a díry v knižním Hobbitovi.*:+*
700341
3 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
Prokleté dítě je zločin. Třeba pohádka o založení Ilvermorny přímo od Rowlingové na Pottermore je 1000x lepší rozšíření HP vesmíru, a právě díky těmto věcem okolo jsem ochoten Fantastic Beasts vzít na milost. Díky tomu novému materiálu mimo filmy to není jen ten kalkul.
700347
Prokleté dítě je zločin. Třeba pohádka o založení Ilvermorny přímo od Rowlingové na Pottermore je 1000x lepší rozšíření HP vesmíru, a právě díky těmto věcem okolo jsem ochoten Fantastic Beasts vzít na milost. Díky tomu novému materiálu mimo filmy to není jen ten kalkul.
700335
4 0
reagují: Esgalnor
reagovat
reaguje na: Robur
Veľmi správne :+:+
700343
Veľmi správne *:+**:+*
700341
2 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
Souhlas, myslím že nikomu by se nelíbilo, kdyby byla třeba bitva pěti armád ve filmu stejně krátká, jako v knížce. Stěžovat si na počet stran může jen ten, kdo to nečetl a nechápe, kolik děje vměstnal Tolkien na "pár" stran ;)
700341
Souhlas, myslím že nikomu by se nelíbilo, kdyby byla třeba bitva pěti armád ve filmu stejně krátká, jako v knížce. Stěžovat si na počet stran může jen ten, kdo to nečetl a nechápe, kolik děje vměstnal Tolkien na "pár" stran *;)*
700338
4 0
reagují: blahar, FallenMaia
reagovat
reaguje na: KARLOS
K nim patrím aj ja ;)8):+
700340
K nim patrím aj ja *;)**8)**:+*
700338
1 0
reagovat
reaguje na: KarelR
Z té knížky to bere téma těch potvor. Jako na "běžný" film se jim věnuje nadstandartně a "kufr" scéna opravdu taková mini encyklopedie je. :))
A neříkám, že je to JEN podle té knížky, poit je právě naopak opačný - že to těch adaptačních zdrojů má vícero, mimo originálního materiálu.

Jinak mě prosím do tábora zastávající myšlenku, že "Hobit je roztažen z jedné malé knížečky do třech filmů" netahejte. Patřím k těm, co ví, že materiál v knižním Hobbitovi je i na pět filmů. 8)8)8)
700338
Z té knížky to bere téma těch potvor. Jako na "běžný" film se jim věnuje nadstandartně a "kufr" scéna opravdu taková mini encyklopedie je. *:))* A neříkám, že je to JEN podle té knížky, poit je právě naopak opačný - že to těch adaptačních zdrojů má vícero, mimo originálního materiálu. Jinak mě prosím do tábora zastávající myšlenku, že "Hobit je roztažen z jedné malé knížečky do třech filmů" netahejte. Patřím k těm, co ví, že materiál v knižním Hobbitovi je i na pět filmů. *8)**8)**8)*
700337
6 -1
reagují: Robur, FallenMaia
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se