Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Star Wars: Poslední z Jediů: Blu-ray

příspěvky 61 - 80 Napsat příspěvek
Pitvame jak za mlada:+ ale už je to nuda..
687698
Pitvame jak za mlada*:+* ale už je to nuda..
1 -2
reagovat
reaguje na: JokoloCZ
"Zdůrazňoval sem to už na začátku - desetiletej kluk těžko projde za půlku jednoho filmu nějakým brutálním vývojem."

Inu, ještěže na tohle vaše zásadní odhalení neupozornili Charlese Chaplina (THE KID), Stanleyho Kubricka (THE SHINING), Stevena Spielberga (E. T., ŘÍŠE SLUNCE), Jana Svěráka (KOLJA), M. Night Shyamalana (ŠESTÝ SMYSL) nebo třeba Elema Klimova (JDI A DÍVEJ SE, i když to je trochu extrémní příklad a trochu starší kluk) - a tvůrce spousty dalších vynikajících filmů s dětskými postavami, které projdou během vyprávěného filmu docela zásadním vývojem. To bychom měli dějiny kinematografie hnedle o ledacos chudší.
687692
"Zdůrazňoval sem to už na začátku - desetiletej kluk těžko projde za půlku jednoho filmu nějakým brutálním vývojem." Inu, ještěže na tohle vaše zásadní odhalení neupozornili Charlese Chaplina (THE KID), Stanleyho Kubricka (THE SHINING), Stevena Spielberga (E. T., ŘÍŠE SLUNCE), Jana Svěráka (KOLJA), M. Night Shyamalana (ŠESTÝ SMYSL) nebo třeba Elema Klimova (JDI A DÍVEJ SE, i když to je trochu extrémní příklad a trochu starší kluk) - a tvůrce spousty dalších vynikajících filmů s dětskými postavami, které projdou během vyprávěného filmu docela zásadním vývojem. To bychom měli dějiny kinematografie hnedle o ledacos chudší.
687667
4 -1
reagují: DCR, JokoloCZ
reagovat
reaguje na: Gorecki
Ad hominem sem myslel to konkrétně s trollení mý psychologie. Nešlo o zvýšení váhy, jak řikám, šlo o džouk.
"Pricom debata o vyvoji postavy sa netoci okolo psychologie" - tady je podle mě jádro pudla - pro mě se to točí hlavně okolo psychologie, takže tady asi máme to, co sem psal dřív, že kritéria máme každej jiný. Jasně, že scénaristika a dramaturgie pro mě jsou ve vývoji postavy důležitý, a jak už jsem psal dole, Lucas nepíše dokonalý scénáře.
Chtěl jsem tim prostě celkově naznačit, že Anakin není prázdná postava, že Lucas má perfektně zvládnutý a ujasněný, odkud a kam tahle postava půjde a co tu cestu způsobilo. Nejspíš to ale neumí scénaristicky prodat. 
Nechápu poznámky, že kdyby se vystřihnul, nic se nestane. To pravda z žádnýho pohledu není. I kdyby ses na to podival jen čistě příběhově - bez něj by se Qui-Gonn a spol pravděpodobně nedostali z Tatooinu, bez něj by obyvatelé Naboo prohráli bitvu s droidy a Naboo by dál bylo okupováno.
Nechápu, v čem je III tragická. Pokud bych se odstřihl od mýho srdcovýho vztahu, pořád mi to připadá jako mnohem líp napsanej a zpracovanej film než třeba Návrat Jediho (sem kacíř, já vim). 
Ale evidentně se shodneme na málo věcech, protože ty jim šanci nedáš a jsou ti pro srandu, tak sem rád, že sem ti aspoň mohl osvětlit svůj pohled na věc.
687689
Ad hominem sem myslel to konkrétně s trollení mý psychologie. Nešlo o zvýšení váhy, jak řikám, šlo o džouk. [b]"Pricom debata o vyvoji postavy sa netoci okolo psychologie" [/b]- tady je podle mě jádro pudla - pro mě se to točí hlavně okolo psychologie, takže tady asi máme to, co sem psal dřív, že kritéria máme každej jiný. Jasně, že scénaristika a dramaturgie pro mě jsou ve vývoji postavy důležitý, a jak už jsem psal dole, Lucas nepíše dokonalý scénáře. Chtěl jsem tim prostě celkově naznačit, že Anakin není prázdná postava, že Lucas má perfektně zvládnutý a ujasněný, odkud a kam tahle postava půjde a co tu cestu způsobilo. Nejspíš to ale neumí scénaristicky prodat.  Nechápu poznámky, že kdyby se vystřihnul, nic se nestane. To pravda z žádnýho pohledu není. I kdyby ses na to podival jen čistě příběhově - bez něj by se Qui-Gonn a spol pravděpodobně nedostali z Tatooinu, bez něj by obyvatelé Naboo prohráli bitvu s droidy a Naboo by dál bylo okupováno. Nechápu, v čem je III tragická. Pokud bych se odstřihl od mýho srdcovýho vztahu, pořád mi to připadá jako mnohem líp napsanej a zpracovanej film než třeba Návrat Jediho (sem kacíř, já vim).  Ale evidentně se shodneme na málo věcech, protože ty jim šanci nedáš a jsou ti pro srandu, tak sem rád, že sem ti aspoň mohl osvětlit svůj pohled na věc.
687682
6 -1
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: Gorecki
"Ja som rad, ze ich uz nikdy neuvidim a jediny cas, ktory im chcem venovat je si z nich obcas robit srandu;)"
Mám dosť, táto tvoja posledná veta ma utvrdila v tom že viac nemá cenu to tu riešiť.
687687
[b]"Ja som rad, ze ich uz nikdy neuvidim a jediny cas, ktory im chcem venovat je si z nich obcas robit srandu;)"[/b] Mám dosť, táto tvoja posledná veta ma utvrdila v tom že viac nemá cenu to tu riešiť.
687682
7 -2
reagovat
reaguje na: Gorecki
"Tak je ten film o nom alebo nie?"
Nie je, ten fim je o tom ako to všetko začalo, ako sa spoznal s Obi-Wanom, je o politických hrách v galaxii a je to o začiatku cesty jednotlivých postáv (Anakin, Obi-Wan, Padmé, Palpatin...) ktorá vrcholí v ep. III. To je ako povedať že Pán Prsteňov je len o Frodovi. Sranduješ?
687686
[b]"Tak je ten film o nom alebo nie?"[/b] Nie je, ten fim je o tom ako to všetko začalo, ako sa spoznal s Obi-Wanom, je o politických hrách v galaxii a je to o začiatku cesty jednotlivých postáv (Anakin, Obi-Wan, Padmé, Palpatin...) ktorá vrcholí v ep. III. To je ako povedať že Pán Prsteňov je len o Frodovi. Sranduješ?
687682
7 -4
reagovat
reaguje na: Gorecki
Tak to je teda pekná konina, nemáš energiu si prečítať komentár, ale na písanie tých tvojich všemožných kecov energiu máš že? :D:D:D Ty si mi ale prípad.
687685
Tak to je teda pekná konina, nemáš energiu si prečítať komentár, ale na písanie tých tvojich všemožných kecov energiu máš že? *:D**:D**:D* Ty si mi ale prípad.
687683
10 -2
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Dosiel som len po nejaky tvoj treti stvrty bod, pricom ani v jednom z nich si ma nepochopil, co som tym chcel povedat a dalej som uz ani necital.
Sorry, to neber osobne, ale fakt na to nemam energiu?)
687683
Dosiel som len po nejaky tvoj treti stvrty bod, pricom ani v jednom z nich si ma nepochopil, co som tym chcel povedat a dalej som uz ani necital. Sorry, to neber osobne, ale fakt na to nemam energiu*?)*
687672
2 -8
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: JokoloCZ
Jo, hodil si to ako pikantnost a ja som ta podpichol, ze na to spravne pochopenie je tvoje vzdelanie evidentne potrebne:)
No tak sorry, to potom skratka nie je dobre napisany vyvoj postavy.

A neviem kde tam vidis argumentovanie ad hominem. Napadam ta tam niekde? Nemas pocit, ze argumentujem vecne?

Ked uz, tak si ho pouzil ty sam tym, ze si mal asi potrebu zvysit vahu svojim argumentom cez svoje vzdelanie:)

Pricom debata o vyvoji postavy sa netoci okolo psychologie, ale dramaturgie a scenaristiky. Nebavim sa o tom, aky moze mat to co si popisal (prostredie, matka, otec) vplyv na vyvoj cloveka ako takeho (v tomto Lucasovi nic nevycitam), ale ako je ten jeho nasledny (ne)vyvoj znazorneny vo filme filmovym jazykom!

A to su dve diametralne odlisne veci.

"desetiletej kluk těžko projde za půlku jednoho filmu nějakým brutálním vývojem" Sorry, ale co to je za argument?:) Tak je ten film o nom alebo nie? Ak je, preco je tam len polku filmu a aj tu zvysnu len do poctu (keby si ho vystrihol, NIC SA NESTANE) a ak nie je, potvrdzujes moj point, ze jeho postavu v ramci celej trilogie v jednej jej tretine odflakol.

A ak by mal aj cely film len pre seba, to akoze vsetky celoveceraky, ktore vyvoj svojich postav stihli v ramci iba jedneho filmu su co?:) Co Lucasovi branilo v tom venovat mu viac casu na ukor roznych blokad a politiky? Ak teda podla teba na nom stoji a pada cela trilogia.

A mne nevadi, ze o tom rozpravas, zaujimaju ma tvoje argumenty. Len mi je jasne, ze je to tvoja srdcova tema a keby sme sa pustili do debaty o dvojke a najma trojke (to je najvacsia katastrofa a scenaristicka lobotomia), musel by som dat vypoved a vzdat sa rodiny. A za to mi tie mizerne filmy nestoja. Ja som rad, ze ich uz nikdy neuvidim a jediny cas, ktory im chcem venovat je si z nich obcas robit srandu;)
687682
Jo, hodil si to ako pikantnost a ja som ta podpichol, ze na to spravne pochopenie je tvoje vzdelanie evidentne potrebne:) No tak sorry, to potom skratka nie je dobre napisany vyvoj postavy. A neviem kde tam vidis argumentovanie ad hominem. Napadam ta tam niekde? Nemas pocit, ze argumentujem vecne? Ked uz, tak si ho pouzil ty sam tym, ze si mal asi potrebu zvysit vahu svojim argumentom cez svoje vzdelanie:) Pricom debata o vyvoji postavy sa netoci okolo psychologie, ale dramaturgie a scenaristiky. Nebavim sa o tom, aky moze mat to co si popisal (prostredie, matka, otec) vplyv na vyvoj cloveka ako takeho (v tomto Lucasovi nic nevycitam), ale ako je ten jeho nasledny (ne)vyvoj znazorneny vo filme filmovym jazykom! A to su dve diametralne odlisne veci. "desetiletej kluk těžko projde za půlku jednoho filmu nějakým brutálním vývojem" Sorry, ale co to je za argument?:) Tak je ten film o nom alebo nie? Ak je, preco je tam len polku filmu a aj tu zvysnu len do poctu (keby si ho vystrihol, NIC SA NESTANE) a ak nie je, potvrdzujes moj point, ze jeho postavu v ramci celej trilogie v jednej jej tretine odflakol. A ak by mal aj cely film len pre seba, to akoze vsetky celoveceraky, ktore vyvoj svojich postav stihli v ramci iba jedneho filmu su co?:) Co Lucasovi branilo v tom venovat mu viac casu na ukor roznych blokad a politiky? Ak teda podla teba na nom stoji a pada cela trilogia. A mne nevadi, ze o tom rozpravas, zaujimaju ma tvoje argumenty. Len mi je jasne, ze je to tvoja srdcova tema a keby sme sa pustili do debaty o dvojke a najma trojke (to je najvacsia katastrofa a scenaristicka lobotomia), musel by som dat vypoved a vzdat sa rodiny. A za to mi tie mizerne filmy nestoja. Ja som rad, ze ich uz nikdy neuvidim a jediny cas, ktory im chcem venovat je si z nich obcas robit srandu;)
687667
1 -6
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Díky za sepsání toho, na co já neměl! :)
687681
Díky za sepsání toho, na co já neměl! *:)*
687672
5 0
reagovat
Tak a môžte čítať :D:D:D
687673
Tak a môžte čítať *:D**:D**:D*
5 0
reagovat
reaguje na: Gorecki
Ach Gorecki, zapojím sa teda aj ja :))

"Keby v tom filme neodznelo, ze ma byt nejaky otrok alebo co, pre nezaujateho vyzera ako obycajny chalan zijuci v zapadakove, ktory je
technologicky geek a ktory rad zadarmo maka pre lokalneho majitela
speederoservisu, lebo sa rad hrabe v strojoch a lieta s nimi."

Lenže ono to v tom filme odznelo, dokonca viackrát a už vôbec neviem kde si prišiel k tomu že to vyzerá tak že rad zadarmo maka pre lokalneho majitela speederoservisu. Je to blbosť a ty to vieš.

"ze o sebe tvrdi, aky je super pilot, ale nijak nie je ani len naznacene, kde sa to naucil, ked dovtedy nemal ziadnu lod."
No a čo? Veď všetky decká sa rád chvália aké sú super a čo všetko dokážu, čo je na tom? Chcel Qui-Gona zaujať aspoň niečím, nie? A vo svete SW o sebe tvrdiť že si super pilot je proste cool. A nakoniec to aj tak bola pravda no nie?

"Jedine co dokaze ako tak vlastnymi schopnostami v tom filme, je vyhrat zavod. Lebo je super pilot uz hned od narodenia, len nemal stroj."
Ano, dokázal to a hlavne vďaka sile ktorá v ňom prúdi, vďaka inštinktom, odhodlaniu a aj kope šťastia, na tom tiež nieje nič divné.

"Nasledne je cely cas vo filme len postrkovany, ako otravne dieta, ktore zavadzia v pribehu."
Bolbosť a ešte raz blbosť. Je to len dieťa, malý chlapec, je v novom prostredí s úplne neznámymi ľudmi, čo od neho chceš? Samozrejme že je zakríknutý? Upevňuje si vzťah s Padmé a s Qui-Gonom. Je smutný že musel opustiť matku a nechať ju na tej hroznej planéte úplne samú. Predvedú ho pred radu Jediov a je na ňom vidieť že ho niečo trápi. Yoda mu oznámi že ho trénovať nemôžu a cíti sa ako príťaž a oprávnene. Všetko to tam je. Len to nechceš vidieť.

"Vo finale ho zavru ho do kokpitu fightera, ako decku prikazu nech tam cuci a nic nechyta a ktory NAHODOU nastartuje, ktory ho automaticky
navedie do bitky, urobi jeden “trik” s tym, ze zacne tocit lodou:) a
nasledne NAHODOU trafi centrum lode, ktore exploduje. Jasne, bol asi
“vedeny silou”:) Co nikto nespomenie, ani na to neodkaze."

Jasné že ho zavrú do kokpitu, čo by si chcel aby vytiahol meč a začal bojovať? Qui-Gon na neho nemá čas, má dosť starostí sám zo sebou ak chápeš čo tým myslím ;) Je to stále len dieťa tak sa nieje čomu čudovať. To že náhodou naštartuje stíhačku a automatický pilot ho navedie až k materskej lodi je OK. Samozrejme v samotnej bitke ho už viedla sila a intuícia, to je tiež OK, veď to ma byť najmocnejší Jedi, je to to isté ako keď Rey začala z ničoho nič vedieť používať silu vo svoj prospech v ep. VII, prečo je to tam OK a tu nie? A pri Rey na to vlastne tiež nikto neodkáže.

"V zavere len tak stoji v skupine “ludi”, nikto mu nevenuje pozornost. Nikto ho nevelebi ani ho specialne neocenuje za jeho prinos."
Prečo by ho mal niekto velebiť? Tam sa velebia iné veci a nie jeden chlapec čo zničil loď, napr. mier medzi obyvateľmi Naboo. A plus je vidieť že sa stal padawanom podľa toho nového účesu s copíkom a to je samo o sebe veľká vec. Po tom čo mu povedala rada Jediov na Coruscante.

"Lucas Anakina nijak nekonfrontoval s jeho stratou. Nevidi jeho smrt, nevidime ani jeho reakciu na to, ze by mu to niekto oznamil. Ani len
obycajny smutny pohlad na Jinnov lightsaber, cokolvek."

Nevidí jeho smrť pretože zrovna lieta vo vesmíre. Ale vidíme ho na Qui-Gonovom pohrebe kde je vidieť že je veľmi smutný a bojí sa čo sním bude pretože vedel že jediný za ním stál práve Qui-Gon a teraz ho stratil. To ti nestačí? Ako sa s vystrašenou tvárou pýta Obi-Wana čo s ním teraz bude a Obi-Wan ho uistí že ho nakoniec bude trénovať on?

"K rozoberaniu jeho “vyvoja” v dalsich dvoch dieloch sa uz ani nepustajme, to je este vacsi bordel ako v jednotke"
Tam práve začína ten jeho vnútorný konflikt naberať na obrátkach, myslí si že ho Obi-Wan obmedzuje, preceňuje svoje schopnosti, má temné sny o matke ktoré to celé len zhoršujú, zaľúbi sa do Padmé a tajne sa zoberú aj keď vie že to nieje správne. A v ep. III to už celé vrcholí. Poháňa ho strach o svoju milovanú, Palpatin to cíti a utužuje v ňom čierne myšlienky až nakoniec nevie sám čo má robiť, zistí že Palpatin jeho blízky priateľ je celú dobu ten temný Lord ktorého hľadali, najskôr chce Palpatina zatknúť, následne ho zachráni pretože verí že mu môže pomôcť, myslí si že ho Obi-Wan podviedol, atď.

Z pohľadu jednej epizóda je ten Anakinov vývoj slabší, ale keď to zoberieme z pohľadu celej trilógie, tak nieje o čom.
687672
Ach Gorecki, zapojím sa teda aj ja *:))* [b]"Keby v tom filme neodznelo, ze ma byt nejaky otrok alebo co, pre nezaujateho vyzera ako obycajny chalan zijuci v zapadakove, ktory je technologicky geek a ktory rad zadarmo maka pre lokalneho majitela speederoservisu, lebo sa rad hrabe v strojoch a lieta s nimi."[/b] Lenže ono to v tom filme odznelo, dokonca viackrát a už vôbec neviem kde si prišiel k tomu že to vyzerá tak že rad zadarmo maka pre lokalneho majitela speederoservisu. Je to blbosť a ty to vieš. [b]"ze o sebe tvrdi, aky je super pilot, ale nijak nie je ani len naznacene, kde sa to naucil, ked dovtedy nemal ziadnu lod."[/b] No a čo? Veď všetky decká sa rád chvália aké sú super a čo všetko dokážu, čo je na tom? Chcel Qui-Gona zaujať aspoň niečím, nie? A vo svete SW o sebe tvrdiť že si super pilot je proste cool. A nakoniec to aj tak bola pravda no nie? [b]"Jedine co dokaze ako tak vlastnymi schopnostami v tom filme, je vyhrat zavod. Lebo je super pilot uz hned od narodenia, len nemal stroj."[/b] Ano, dokázal to a hlavne vďaka sile ktorá v ňom prúdi, vďaka inštinktom, odhodlaniu a aj kope šťastia, na tom tiež nieje nič divné. [b]"Nasledne je cely cas vo filme len postrkovany, ako otravne dieta, ktore zavadzia v pribehu."[/b] Bolbosť a ešte raz blbosť. Je to len dieťa, malý chlapec, je v novom prostredí s úplne neznámymi ľudmi, čo od neho chceš? Samozrejme že je zakríknutý? Upevňuje si vzťah s Padmé a s Qui-Gonom. Je smutný že musel opustiť matku a nechať ju na tej hroznej planéte úplne samú. Predvedú ho pred radu Jediov a je na ňom vidieť že ho niečo trápi. Yoda mu oznámi že ho trénovať nemôžu a cíti sa ako príťaž a oprávnene. Všetko to tam je. Len to nechceš vidieť. [b]"Vo finale ho zavru ho do kokpitu fightera, ako decku prikazu nech tam cuci a nic nechyta a ktory NAHODOU nastartuje, ktory ho automaticky navedie do bitky, urobi jeden “trik” s tym, ze zacne tocit lodou:) a nasledne NAHODOU trafi centrum lode, ktore exploduje. Jasne, bol asi “vedeny silou”:) Co nikto nespomenie, ani na to neodkaze."[/b] Jasné že ho zavrú do kokpitu, čo by si chcel aby vytiahol meč a začal bojovať? Qui-Gon na neho nemá čas, má dosť starostí sám zo sebou ak chápeš čo tým myslím *;)* Je to stále len dieťa tak sa nieje čomu čudovať. To že náhodou naštartuje stíhačku a automatický pilot ho navedie až k materskej lodi je OK. Samozrejme v samotnej bitke ho už viedla sila a intuícia, to je tiež OK, veď to ma byť najmocnejší Jedi, je to to isté ako keď Rey začala z ničoho nič vedieť používať silu vo svoj prospech v ep. VII, prečo je to tam OK a tu nie? A pri Rey na to vlastne tiež nikto neodkáže. [b]"V zavere len tak stoji v skupine “ludi”, nikto mu nevenuje pozornost. Nikto ho nevelebi ani ho specialne neocenuje za jeho prinos."[/b] Prečo by ho mal niekto velebiť? Tam sa velebia iné veci a nie jeden chlapec čo zničil loď, napr. mier medzi obyvateľmi Naboo. A plus je vidieť že sa stal padawanom podľa toho nového účesu s copíkom a to je samo o sebe veľká vec. Po tom čo mu povedala rada Jediov na Coruscante. [b]"Lucas Anakina nijak nekonfrontoval s jeho stratou. Nevidi jeho smrt, nevidime ani jeho reakciu na to, ze by mu to niekto oznamil. Ani len obycajny smutny pohlad na Jinnov lightsaber, cokolvek."[/b] Nevidí jeho smrť pretože zrovna lieta vo vesmíre. Ale vidíme ho na Qui-Gonovom pohrebe kde je vidieť že je veľmi smutný a bojí sa čo sním bude pretože vedel že jediný za ním stál práve Qui-Gon a teraz ho stratil. To ti nestačí? Ako sa s vystrašenou tvárou pýta Obi-Wana čo s ním teraz bude a Obi-Wan ho uistí že ho nakoniec bude trénovať on? [b]"K rozoberaniu jeho “vyvoja” v dalsich dvoch dieloch sa uz ani nepustajme, to je este vacsi bordel ako v jednotke"[/b] Tam práve začína ten jeho vnútorný konflikt naberať na obrátkach, myslí si že ho Obi-Wan obmedzuje, preceňuje svoje schopnosti, má temné sny o matke ktoré to celé len zhoršujú, zaľúbi sa do Padmé a tajne sa zoberú aj keď vie že to nieje správne. A v ep. III to už celé vrcholí. Poháňa ho strach o svoju milovanú, Palpatin to cíti a utužuje v ňom čierne myšlienky až nakoniec nevie sám čo má robiť, zistí že Palpatin jeho blízky priateľ je celú dobu ten temný Lord ktorého hľadali, najskôr chce Palpatina zatknúť, následne ho zachráni pretože verí že mu môže pomôcť, myslí si že ho Obi-Wan podviedol, atď. Z pohľadu jednej epizóda je ten Anakinov vývoj slabší, ale keď to zoberieme z pohľadu celej trilógie, tak nieje o čom.
687657
9 -3
reagují: Gorecki, JokoloCZ
reagovat
reaguje na: Sydonis
Tohle je všechno co potřebuješ ke štěstí? Tak aspoň vím, s kým tady debatujeme :-
687671
Tohle je všechno co potřebuješ ke štěstí? Tak aspoň vím, s kým tady debatujeme *:-*
687538
1 -2
reagovat
Anakin v Phantom Menace je tak neskutečně dobře napsaná postava, že když se všechny scény s ním vystřihnou, tak je příběh celé Lucasovy trilogie najednou mnohem lepší a funkčnější.
687668
Anakin v Phantom Menace je tak neskutečně dobře napsaná postava, že když se všechny scény s ním vystřihnou, tak je příběh celé Lucasovy trilogie najednou mnohem lepší a funkčnější.
2 -6
reagovat
reaguje na: Gorecki
Klídek, hodil sem to spíš jako takovou pikantnost a džouk, nečekal sem, že člověk, který nerad používá argumenty ad hominem, se toho chytí. Nebýt toho, děkoval bych za věcnou argumentaci.
Zdůrazňoval sem to už na začátku - desetiletej kluk těžko projde za půlku jednoho filmu nějakým brutálním vývojem. Takže řešit Anakina jen z pohledu Skrytý hrozby není dostačující. Lucasovi podle mě šlo o nastolení nějaký situace, protože na vývoj měl další dva filmy. Škoda, že nechceš slyšet moje další pojednání ;) bavim se o tom rád a až v II a III se to pořádně rozjede. Prázdná postava to není, na jejím vývoji stojí a padá celý příběh a já se nemůžu dočkat, až si zas pustim Ep III a budu se těšit z vývoje toho charakteru.
Ale máš pravdu v tom, že tyhle věci ve scénáři nejsou dostatečně zvládnutý. Jeho pocity se tam měly zdůrazňovat, měla se řešit jeho ztráta atd. To Lucas nezvládl, a jak už sem psal níž, Lucas prostě neumí psát jednotlivý scény.
Mně ale nevadí se nad těmahle věcma zamýšlet a ve filmu je hledat. Každý holt asi máme jiný kritéria. 
687667
Klídek, hodil sem to spíš jako takovou pikantnost a džouk, nečekal sem, že člověk, který nerad používá argumenty ad hominem, se toho chytí. Nebýt toho, děkoval bych za věcnou argumentaci. Zdůrazňoval sem to už na začátku - desetiletej kluk těžko projde za půlku jednoho filmu nějakým brutálním vývojem. Takže řešit Anakina jen z pohledu Skrytý hrozby není dostačující. Lucasovi podle mě šlo o nastolení nějaký situace, protože na vývoj měl další dva filmy. Škoda, že nechceš slyšet moje další pojednání *;)* bavim se o tom rád a až v II a III se to pořádně rozjede. Prázdná postava to není, na jejím vývoji stojí a padá celý příběh a já se nemůžu dočkat, až si zas pustim Ep III a budu se těšit z vývoje toho charakteru. Ale máš pravdu v tom, že tyhle věci ve scénáři nejsou dostatečně zvládnutý. Jeho pocity se tam měly zdůrazňovat, měla se řešit jeho ztráta atd. To Lucas nezvládl, a jak už sem psal níž, Lucas prostě neumí psát jednotlivý scény. Mně ale nevadí se nad těmahle věcma zamýšlet a ve filmu je hledat. Každý holt asi máme jiný kritéria. 
687664
9 -2
reagují: Douglas, Gorecki
reagovat
V soucasne dobe jev ruznych fazich pripravy (zahrnuto treba i "maji scenar, cekame na schvaleni") 9 Star Wars filmu. Zadny z nich neni o Yodovi.
687666
V soucasne dobe jev ruznych fazich pripravy (zahrnuto treba i "maji scenar, cekame na schvaleni") 9 Star Wars filmu. Zadny z nich neni o Yodovi.
0 0
reagovat
reaguje na: Sony
Tak on mal potrebu to zdoraznit, ako by to malo byt dolezite pre spravne pochopenie tej postavy;)
687664
Tak on mal potrebu to zdoraznit, ako by to malo byt dolezite pre spravne pochopenie tej postavy*;)*
687660
5 -8
reagují: JokoloCZ
reagovat
reaguje na: Gorecki
...ten posledni odstavec ti vubec neslusi... ;)
687660
...ten posledni odstavec ti vubec neslusi... *;)*
687657
8 -1
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: JokoloCZ
Urcite si na svoj titul velmi hrdy, ale este si ten mikrofon mozno dvihni;)

Je to samozrejme tvoja interpretacia, ktoru ti neberiem, ale ktoru si si extrapoloval cisto na psychologicky profil sikanovaneho polosirotka bez otca, co nijakym sposobom v tom filme nie je rozvijane a uz vobec nie z pohladu danej postavy. 

Z mojho pohladu si ziadny VYVOJ postavy nepopisal, ty si popisal situaciu, v ktorej sa postava na zaciatku filmu (pardon, v jeho polovici, lebo skor sa neobjavi:) nachadza a ktora, suhlasim, nie je pre zdravy vyvin cloveka/dietata priazniva. Navyse ani nie je hlavnou postavou, hoci by tak nejak ta trilogia mala byt o nom. Podla teba. Lenze ten negativny vplyv na neho nie je nijakym sposobom ukazany. Keby v tom filme neodznelo, ze ma byt nejaky otrok alebo co, pre nezaujateho vyzera ako obycajny chalan zijuci v zapadakove, ktory je technologicky geek a ktory rad zadarmo maka pre lokalneho majitela speederoservisu, lebo sa rad hrabe v strojoch a lieta s nimi.
Co je inak zaujimave, ze o sebe tvrdi, aky je super pilot, ale nijak nie je ani len naznacene, kde sa to naucil, ked dovtedy nemal ziadnu lod:) Ale to je len dalsi dokaz geniality toho scenara.

Jedine co dokaze ako tak vlastnymi schopnostami v tom filme, je vyhrat zavod. Lebo je super pilot uz hned od narodenia, len nemal stroj.
Nasledne je cely cas vo filme len postrkovany, ako otravne dieta, ktore zavadzia v pribehu.
Vo finale ho zavru ho do kokpitu fightera, ako decku prikazu nech tam cuci a nic nechyta a ktory NAHODOU nastartuje, ktory ho automaticky navedie do bitky, urobi jeden “trik” s tym, ze zacne tocit lodou:) a nasledne NAHODOU trafi centrum lode, ktore exploduje. Jasne, bol asi “vedeny silou”:) Co nikto nespomenie, ani na to neodkaze.
Takze v tom filme nie je ziadny vyvoj jeho schopnosti, co by som tak trochu ocakaval od filmu, ktory ma byt o nom:)

V zavere len tak stoji v skupine “ludi”, nikto mu nevenuje pozornost. Nikto ho nevelebi ani ho specialne neocenuje za jeho prinos.

Je fajn, ze si si ty z toho dokazal vydedukovat jeho vztah ku Jinnovi ako otcovi, ale potom Lucas Anakina nijak nekonfrontoval s jeho stratou. Nevidi jeho smrt, nevidime ani jeho reakciu na to, ze by mu to niekto oznamil. Ani len obycajny smutny pohlad na Jinnov lightsaber, cokolvek. Ak by malo ist o jeho akoze otcovsky vzor, ignorovanie jeho straty je scenaristicky diletantizmus. Alebo to mozno takto Lucas vobec nezamyslal. Neviem, PM je taky scenaristicky gulas, ze je vsetko mozne.

K rozoberaniu jeho “vyvoja” v dalsich dvoch dieloch sa uz ani nepustajme, to je este vacsi bordel ako v jednotke, kde je este len vedlajsou a uplne prazdnou postavou, kde Lucas este ocividne rezignoval na akukolvek snahu o jej vyvoj. A ked sa do toho v dalsich dieloch pusti, panecku, to je jizda:))

Ale priznavam, je mozne, ze PM bolo natocene pre divakov s diplomom z vecernej skoly psychologie?)
687657
Urcite si na svoj titul velmi hrdy, ale este si ten mikrofon mozno dvihni*;)* Je to samozrejme tvoja interpretacia, ktoru ti neberiem, ale ktoru si si extrapoloval cisto na psychologicky profil sikanovaneho polosirotka bez otca, co nijakym sposobom v tom filme nie je rozvijane a uz vobec nie z pohladu danej postavy.  Z mojho pohladu si ziadny VYVOJ postavy nepopisal, ty si popisal situaciu, v ktorej sa postava na zaciatku filmu (pardon, v jeho polovici, lebo skor sa neobjavi:) nachadza a ktora, suhlasim, nie je pre zdravy vyvin cloveka/dietata priazniva. Navyse ani nie je hlavnou postavou, hoci by tak nejak ta trilogia mala byt o nom. Podla teba. Lenze ten negativny vplyv na neho nie je nijakym sposobom ukazany. Keby v tom filme neodznelo, ze ma byt nejaky otrok alebo co, pre nezaujateho vyzera ako obycajny chalan zijuci v zapadakove, ktory je technologicky geek a ktory rad zadarmo maka pre lokalneho majitela speederoservisu, lebo sa rad hrabe v strojoch a lieta s nimi. Co je inak zaujimave, ze o sebe tvrdi, aky je super pilot, ale nijak nie je ani len naznacene, kde sa to naucil, ked dovtedy nemal ziadnu lod:) Ale to je len dalsi dokaz geniality toho scenara. Jedine co dokaze ako tak vlastnymi schopnostami v tom filme, je vyhrat zavod. Lebo je super pilot uz hned od narodenia, len nemal stroj. Nasledne je cely cas vo filme len postrkovany, ako otravne dieta, ktore zavadzia v pribehu. Vo finale ho zavru ho do kokpitu fightera, ako decku prikazu nech tam cuci a nic nechyta a ktory NAHODOU nastartuje, ktory ho automaticky navedie do bitky, urobi jeden “trik” s tym, ze zacne tocit lodou:) a nasledne NAHODOU trafi centrum lode, ktore exploduje. Jasne, bol asi “vedeny silou”:) Co nikto nespomenie, ani na to neodkaze. Takze v tom filme nie je ziadny vyvoj jeho schopnosti, co by som tak trochu ocakaval od filmu, ktory ma byt o nom:) V zavere len tak stoji v skupine “ludi”, nikto mu nevenuje pozornost. Nikto ho nevelebi ani ho specialne neocenuje za jeho prinos. Je fajn, ze si si ty z toho dokazal vydedukovat jeho vztah ku Jinnovi ako otcovi, ale potom Lucas Anakina nijak nekonfrontoval s jeho stratou. Nevidi jeho smrt, nevidime ani jeho reakciu na to, ze by mu to niekto oznamil. Ani len obycajny smutny pohlad na Jinnov lightsaber, cokolvek. Ak by malo ist o jeho akoze otcovsky vzor, ignorovanie jeho straty je scenaristicky diletantizmus. Alebo to mozno takto Lucas vobec nezamyslal. Neviem, PM je taky scenaristicky gulas, ze je vsetko mozne. K rozoberaniu jeho “vyvoja” v dalsich dvoch dieloch sa uz ani nepustajme, to je este vacsi bordel ako v jednotke, kde je este len vedlajsou a uplne prazdnou postavou, kde Lucas este ocividne rezignoval na akukolvek snahu o jej vyvoj. A ked sa do toho v dalsich dieloch pusti, panecku, to je jizda:)) Ale priznavam, je mozne, ze PM bolo natocene pre divakov s diplomom z vecernej skoly psychologie*?)*
687649
6 -12
reagují: FallenMaia, Sony
reagovat
reaguje na: JokoloCZ
LoL, dobre si ho setrel :D:+
687652
LoL, dobre si ho setrel *:D**:+*
687649
3 -4
reagovat
reaguje na: Gorecki
Rád. 
Nerad bych zaplul do spekulací, takže se budu snažit držet faktů. Neni to přesvědčování, ale pohled, kterak to vidim já. Nuže
Anakin žije na zlotřilý planetě, to zaprvé. Všichni pořád říkaj, jak se to tam hemží kriminálníma živlama. Měli jsme taky možnost vidět, že má akorát jednoho kejmoše, který se s ním baví, zbytek ho spíš ponižoval a vysmíval se mu. Takže okolí pro vývoj není příznivý.
Nejdůležitější věc - Anakin nemá tátu. Není tu pro něj otcovskej vzor, ke kterýmu by mohl přilnout. Star Wars jsou celý o otcovskejch rolích (Lucas měl s otcem v podstatě stejnej vztah, jako Luke s Larsem v Nový naději). Jedinej muž v jeho okolí, o němž víme, je Watto, kterej ho využívá jako otroka a je to takřka nejhorší možnej otcovskej vzor. Anakin nemá, ke komu se upnout. 
V jeho okolí je chápající matka, která ho evidentně miluje a je mu dobrou matkou. Takže dle mýho soudu mu nezbývá, než se upnout k ní. Často mluví o tom, že by ji chtěl zachránit a odvézt z Tatooinu. Jeho matka je tím pádem jedinej člověk, o němž víme, kterýho může mít Anakin zatim doopravdy rád.
Každý dítě baží po otci. Není to spekulace, vývoj bez otce je jinej než s otcem, obzvlášť v takovým prostředí, v jakým vyrůstal Anakin. A do tohohle pátrání v průběhu "školního věku", kdy děti přímo lační po dospělých vzorech, přijede jako blesk z čistýho nebe Qui-Gonn.
Snová otcovská figura, chápavá, laskavá, o Anakina projevuje zájem, dokonce mu říká, že je výjimečný. Navíc je to rytíř Jedi, něco, co u Anakina vyvolává úžas a obdiv. Logicky se teda Qui-Gonn stává Anakinovým vzorem. A tahle touha po otci, potažmo Qui-Gonnovi, a touha zachránit matku se promítnou do toho, že je Anakin pro ně dokonce ochotnej riskovat život v závodu kluzáků a tím jim navíc ukázat, že za něco stojí a není budižkničemu, jako mu evidentně tvrdil velkou část jeho života Watto. A Qui-Gonn to přijme a cení si toho, což musí pro Anakina být balzám po celým životě shazování od všech krom matky.
(Spoiler alert) Anakin vyhraje a jeho život se celej obrátí. Nevim, jestli by někdo z nás zvládnul, aby byl zhruba v deseti vyrvanej ze života, od jedinýho člověka, kterýho milujeme, abychom šli někam úplně do neznáma. Ale to, jak Anakin lačnil po otci a dokázat, že něco umí, ho dostalo z Tatooinu. Najednou měl všem možnost ukázat, že něco dokáže, že je skvělý pilot a všichni se o něj najednou hrozně zajímají (řeči o vyvoleném a midichlorianech). Tohle je diametrálně odlišnej život, než Anakin zažil doposud a nutně to musí s psychikou zamávat.
A tohle je jen jednička. Lucas mu věnoval celou trilogii, takže logicky musel spíš postavit základy, na kterých bude pozdější vývoj stát, to hlavní se děje až ve dvojce a trojce. A povedlo se mu to skvěle. 
Můj pohled, no. Ber, nebo nech bejt.
A ještě než se zeptáš - jo, mám titul z psychologie, takže sem rád posloužil :+
*drops mic*
687649
Rád.  Nerad bych zaplul do spekulací, takže se budu snažit držet faktů. Neni to přesvědčování, ale pohled, kterak to vidim já. Nuže Anakin žije na zlotřilý planetě, to zaprvé. Všichni pořád říkaj, jak se to tam hemží kriminálníma živlama. Měli jsme taky možnost vidět, že má akorát jednoho kejmoše, který se s ním baví, zbytek ho spíš ponižoval a vysmíval se mu. Takže okolí pro vývoj není příznivý. Nejdůležitější věc - Anakin nemá tátu. Není tu pro něj otcovskej vzor, ke kterýmu by mohl přilnout. Star Wars jsou celý o otcovskejch rolích (Lucas měl s otcem v podstatě stejnej vztah, jako Luke s Larsem v Nový naději). Jedinej muž v jeho okolí, o němž víme, je Watto, kterej ho využívá jako otroka a je to takřka nejhorší možnej otcovskej vzor. Anakin nemá, ke komu se upnout.  V jeho okolí je chápající matka, která ho evidentně miluje a je mu dobrou matkou. Takže dle mýho soudu mu nezbývá, než se upnout k ní. Často mluví o tom, že by ji chtěl zachránit a odvézt z Tatooinu. Jeho matka je tím pádem jedinej člověk, o němž víme, kterýho může mít Anakin zatim doopravdy rád. Každý dítě baží po otci. Není to spekulace, vývoj bez otce je jinej než s otcem, obzvlášť v takovým prostředí, v jakým vyrůstal Anakin. A do tohohle pátrání v průběhu "školního věku", kdy děti přímo lační po dospělých vzorech, přijede jako blesk z čistýho nebe Qui-Gonn. Snová otcovská figura, chápavá, laskavá, o Anakina projevuje zájem, dokonce mu říká, že je výjimečný. Navíc je to rytíř Jedi, něco, co u Anakina vyvolává úžas a obdiv. Logicky se teda Qui-Gonn stává Anakinovým vzorem. A tahle touha po otci, potažmo Qui-Gonnovi, a touha zachránit matku se promítnou do toho, že je Anakin pro ně dokonce ochotnej riskovat život v závodu kluzáků a tím jim navíc ukázat, že za něco stojí a není budižkničemu, jako mu evidentně tvrdil velkou část jeho života Watto. A Qui-Gonn to přijme a cení si toho, což musí pro Anakina být balzám po celým životě shazování od všech krom matky. (Spoiler alert) Anakin vyhraje a jeho život se celej obrátí. Nevim, jestli by někdo z nás zvládnul, aby byl zhruba v deseti vyrvanej ze života, od jedinýho člověka, kterýho milujeme, abychom šli někam úplně do neznáma. Ale to, jak Anakin lačnil po otci a dokázat, že něco umí, ho dostalo z Tatooinu. Najednou měl všem možnost ukázat, že něco dokáže, že je skvělý pilot a všichni se o něj najednou hrozně zajímají (řeči o vyvoleném a midichlorianech). Tohle je diametrálně odlišnej život, než Anakin zažil doposud a nutně to musí s psychikou zamávat. A tohle je jen jednička. Lucas mu věnoval celou trilogii, takže logicky musel spíš postavit základy, na kterých bude pozdější vývoj stát, to hlavní se děje až ve dvojce a trojce. A povedlo se mu to skvěle.  Můj pohled, no. Ber, nebo nech bejt. A ještě než se zeptáš - jo, mám titul z psychologie, takže sem rád posloužil *:+* *drops mic*
687645
16 -5
reagují: Gorecki, Muf
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se