Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Co chystá režisér Pána prstenů?

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
reaguje na: Chermy
Tak si pořádně přečti to, co jsem tam napsal. O penězích nepíšu nic, naopak zdůrazňuji, že zůstala kontinuita s LOTRem, protože vizuální stránku a podíl na produkci obou trilogií měli na starosti Alan Lee a John Howe, ti jsou pro mě zárukou. Zároveň píšu, že příběh Hobbita stojí sám o sobě, na pevných nohách, na rozdíl od předlohy, která je taková rozpustilá primitivní storka. Ty filmy mají tolik pamětihodných scén, dokonce vymazlenějších, než u LOTRa, ty filmy jsou tak plné vjemů a života, že je prostě velká chyba to spláchnout do hajzlu slovy, které jsi použil ty. Spíš mám pocit, že "rozvařenou břečku" máš v hlavě.
683205
Tak si pořádně přečti to, co jsem tam napsal. O penězích nepíšu nic, naopak zdůrazňuji, že zůstala kontinuita s LOTRem, protože vizuální stránku a podíl na produkci obou trilogií měli na starosti Alan Lee a John Howe, ti jsou pro mě zárukou. Zároveň píšu, že příběh Hobbita stojí sám o sobě, na pevných nohách, na rozdíl od předlohy, která je taková rozpustilá primitivní storka. Ty filmy mají tolik pamětihodných scén, dokonce vymazlenějších, než u LOTRa, ty filmy jsou tak plné vjemů a života, že je prostě velká chyba to spláchnout do hajzlu slovy, které jsi použil ty. Spíš mám pocit, že "rozvařenou břečku" máš v hlavě.
683177
7 0
reagují: Chermy
reagovat
reaguje na: KARLOS
U dvou ne, u 435 hodnocení ano. ;)

Takhle prostě rotteny a metacritic fungují. Má to díry, ale nic lepšího není. 

Používáš jako argument zprůměrování dvou vzorků, což je statisticky hrubě neuznatelné. 
683186
U dvou ne, u 435 hodnocení ano. *;)* Takhle prostě rotteny a metacritic fungují. Má to díry, ale nic lepšího není.  Používáš jako argument zprůměrování dvou vzorků, což je statisticky hrubě neuznatelné. 
683184
0 0
reagovat
Tak ještě jednou - zkus si znova přečíst, co dotyčný v komentu z 13.05.2018 19:32:25 psal.
A nebo jinak - když by dal jeden sloupek stovku, druhý nulu, tak ti to opravdu bude vypovídat to, že daný film je průměrně přijatý, protože průměr má průměrný?
A nebo ještě jinak - když jsou na MZ nějaké protirecenze, pak si má čtenář udělat o filmu ten obrázek, že má výsledné dojmy a číslíčko zprůměrovat a dostane "všeobecný názor redakce"? Nebude to spíš ukazatel toho, že redakce se na shodě naopak nedomluví a nějaké průměry jsou pak zavádějící? Jinými slovy - že jsou pro redakci dojmy kontroversní?
683184
Tak ještě jednou - zkus si znova přečíst, co dotyčný v komentu z 13.05.2018 19:32:25 psal. A nebo jinak - když by dal jeden sloupek stovku, druhý nulu, tak ti to opravdu bude vypovídat to, že daný film je průměrně přijatý, protože průměr má průměrný? A nebo ještě jinak - když jsou na MZ nějaké protirecenze, pak si má čtenář udělat o filmu ten obrázek, že má výsledné dojmy a číslíčko zprůměrovat a dostane "všeobecný názor redakce"? Nebude to spíš ukazatel toho, že redakce se na shodě naopak nedomluví a nějaké průměry jsou pak zavádějící? Jinými slovy - že jsou pro redakci dojmy kontroversní?
0 0
reagují: BarryLyndon
reagovat
reaguje na: KARLOS
Barry: No a krauset ti v protiargumentaci tuhle obhajobu vyvrátil tím, že nahodilé zprůměrované číslo toho moc nepoví.

Nevyvrátil vůbec nic. Ale poví, sakra poví. Hlavně to není nahodilé. HDP má jako ukazatel milion otazníků, ale fakt to není důvod, proč to nepoužívat. 
683180
Barry: No a krauset ti v protiargumentaci tuhle obhajobu vyvrátil tím, že nahodilé zprůměrované číslo toho moc nepoví. Nevyvrátil vůbec nic. Ale poví, sakra poví. Hlavně to není nahodilé. HDP má jako ukazatel milion otazníků, ale fakt to není důvod, proč to nepoužívat. 
683175
0 0
reagovat
reaguje na: Lima
A od kdy je vysoká produkční hodnota hodnotou kvality filmu? Peníze se rvou do kde jakých hovadin. Třeba Transformers: The Last Knight mají vymazlenou produkci a jsou vizuálně ještě LEPŠÍM filmem... :Dslyšíš v tom ten nesmysl?  Proč bych měl někoho chválit, za to že má prachy? To asi po globálním úspěchu Pána prstenů takové překvapení nebude... Legendární Stan Winston pracoval Doomu (2005), to si tvůrci zaslouží pochvalu!! Na Prométheovi dělali dvorní maskéři velkého Ridleyho Scotta, kteří vytvořili ještě Gigerovější plastiky, než sám H. R. Giger!!!! Ten film je tak krásný, že snad toho roku nikdo nenatočil lepší film!!! :DA Scott to je ten borec, co sestřelil Černého jestřába!! Ten chyby nedělá  Pánové... Pán prstenů je filmový klenot, Hobbit je rozvařená břečka.....  určitě se mnoha lidem líbila... a všichni se sejdou na výročním promítání X-men Apocalypse, které má na ČSFD taky 70 % 8)
683177
A od kdy je vysoká produkční hodnota hodnotou kvality filmu? Peníze se rvou do kde jakých hovadin. Třeba Transformers: The Last Knight mají vymazlenou produkci a jsou vizuálně ještě LEPŠÍM filmem... *:D*slyšíš v tom ten nesmysl?  Proč bych měl někoho chválit, za to že má prachy? To asi po globálním úspěchu Pána prstenů takové překvapení nebude... Legendární Stan Winston pracoval Doomu (2005), to si tvůrci zaslouží pochvalu!! Na Prométheovi dělali dvorní maskéři velkého Ridleyho Scotta, kteří vytvořili ještě Gigerovější plastiky, než sám [url=https://cs.wikipedia.org/wiki/H._R._Giger]H. R. Giger[/url]!!!! Ten film je tak krásný, že snad toho roku nikdo nenatočil lepší film!!! *:D*A Scott to je ten borec, co sestřelil Černého jestřába!! Ten chyby nedělá  Pánové... Pán prstenů je filmový klenot, Hobbit je rozvařená břečka.....  určitě se mnoha lidem líbila... a všichni se sejdou na výročním promítání X-men Apocalypse, které má na ČSFD taky 70 % *8)*
683016
1 -3
reagují: Lima
reagovat
Barry: No a krauset ti v protiargumentaci tuhle obhajobu vyvrátil tím, že nahodilé zprůměrované číslo toho moc nepoví.

Hobbit JE kontroverzní (alespoň "všeobecně") a hádat se o tom, zda byl, nebo nebyl kladně přijat, nebo jestli je, či není dobrý mi příjde jednak zcestné a pak naprosto zbytečné - pokud něco, pak Barryho názar zastupuje většinový názor MZ, o tom žádná. A podobné diskuze se tu cyklicky objevují pravidelně.
Jackson je jeden z mých nejoblíbenějších filmařů, neli nejoblíbenější. Konga zbožňuju, Pouta si vždycky užiju. Hobbita mám stejně RÁD jako LOTRa, kvalitami v něčem původní trilogii překonává, v něčem dotahuje, ale ve spoustě věcí taky těžce nestíhá. Především je to ale silně autorský a stylizovaný film(y) a dělat, že ty vize a pojetí musí sedět každému, nedej bože je vydávat za konzus dokonalosti, je taky blbost.
Pokud něco, Jackson to má v hlavě velmi dobře srovnáno, na Hobbita kývl spíš z nutnosti (protože i jeho práce by byla v tahu, kdyby to nevzal po DelTorovi) a vsadím boty, že ty rozporuplné reakce čekal.
Osobně bych byl nejraději, aby se na jak seriál, tak DCEU vyprdl. Nechci ho vidět ani u jednoho, seriál je mi proti srsti a na komiksovky je ho škoda. Kromě Tintina bych ho chtěl vidět u těch historických látek z tichomoří, ale myslím, že se čeká, jak dopadnou Stroje.
ps: Storyboardy (respektive Previz) k Hobbitovi měl, jen se dělal nikoliv v předstihu před celým natáčením, ale těsně před vlastním natáčením daných scén. Imo ale Hobbit celkem věrně odráží jeho představu a být dva roky víc na přípravu, ten výsledek by o tolik jiný nebyl.
683175
Barry: No a krauset ti v protiargumentaci tuhle obhajobu vyvrátil tím, že nahodilé zprůměrované číslo toho moc nepoví. Hobbit JE kontroverzní (alespoň "všeobecně") a hádat se o tom, zda byl, nebo nebyl kladně přijat, nebo jestli je, či není dobrý mi příjde jednak zcestné a pak naprosto zbytečné - pokud něco, pak Barryho názar zastupuje většinový názor MZ, o tom žádná. A podobné diskuze se tu cyklicky objevují pravidelně. Jackson je jeden z mých nejoblíbenějších filmařů, neli nejoblíbenější. Konga zbožňuju, Pouta si vždycky užiju. Hobbita mám stejně RÁD jako LOTRa, kvalitami v něčem původní trilogii překonává, v něčem dotahuje, ale ve spoustě věcí taky těžce nestíhá. Především je to ale silně autorský a stylizovaný film(y) a dělat, že ty vize a pojetí musí sedět každému, nedej bože je vydávat za konzus dokonalosti, je taky blbost. Pokud něco, Jackson to má v hlavě velmi dobře srovnáno, na Hobbita kývl spíš z nutnosti (protože i jeho práce by byla v tahu, kdyby to nevzal po DelTorovi) a vsadím boty, že ty rozporuplné reakce čekal. Osobně bych byl nejraději, aby se na jak seriál, tak DCEU vyprdl. Nechci ho vidět ani u jednoho, seriál je mi proti srsti a na komiksovky je ho škoda. Kromě Tintina bych ho chtěl vidět u těch historických látek z tichomoří, ale myslím, že se čeká, jak dopadnou Stroje. ps: Storyboardy (respektive Previz) k Hobbitovi měl, jen se dělal nikoliv v předstihu před celým natáčením, ale těsně před vlastním natáčením daných scén. Imo ale Hobbit celkem věrně odráží jeho představu a být dva roky víc na přípravu, ten výsledek by o tolik jiný nebyl.
4 -1
reagují: BarryLyndon
reagovat
reaguje na: BarryLyndon
Jackson natočil posledný skvelý film pred 4 rokmi. :D:D:D
A teraz čo? Takto sa tu môžeme hádať do nemoty, ja tvrdím svoje, ty zase svoje. A ani jeden z nás ten svoj názor nezmení a väčšina miestnych užívateľov taktiež nie ;)
683169
Jackson natočil posledný skvelý film pred 4 rokmi. *:D**:D**:D* A teraz čo? Takto sa tu môžeme hádať do nemoty, ja tvrdím svoje, ty zase svoje. A ani jeden z nás ten svoj názor nezmení a väčšina miestnych užívateľov taktiež nie *;)*
683165
2 0
reagovat
reaguje na: krauset
Tohle je argumentace s prominutím na vyližprdel. Jasně že dělají kritici, jasně že se někdy netrefí. Ale absolutně to není důvod na tě začít kašlat. Zvlášť pokud se shodnou u tří filmů? 

Mohl bych tu milion příkladů, jakože bezpečnostní pásy můžou za určitých okolností člověka zabít, ale asi to neni důvod je plošně zakazovat. 

btw všichni tu otáčíte mou argumentaci ad absurdum. Nikde nepíšu, že se řídím podle kritiků a až pak si dělám vlastní názor. Pouze používám argumentaci kritickým konsenzem pro podložení vlastního názoru. 

Jackson natočil poslední skvělý film před 15 lety, deal with it. 


"Zrovnávať Hobbita a LOTRa je proste blbosť. " :D:D:D
683165
Tohle je argumentace s prominutím na vyližprdel. Jasně že dělají kritici, jasně že se někdy netrefí. Ale absolutně to není důvod na tě začít kašlat. Zvlášť pokud se shodnou u tří filmů?  Mohl bych tu milion příkladů, jakože bezpečnostní pásy můžou za určitých okolností člověka zabít, ale asi to neni důvod je plošně zakazovat.  btw všichni tu otáčíte mou argumentaci ad absurdum. Nikde nepíšu, že se řídím podle kritiků a až pak si dělám vlastní názor. Pouze používám argumentaci kritickým konsenzem pro podložení vlastního názoru.  Jackson natočil poslední skvělý film před 15 lety, deal with it.  "Zrovnávať Hobbita a LOTRa je proste blbosť. " *:D**:D**:D*
683093
1 -4
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: krauset
To je otázka, kdo to vlastně je "filmový kritik" a jak moc se liší od diváka, co hodnotí a píše na csfd nebo imdb (což rozhodně není úplně běžný divák). Podle mě je ten rozdíl mezi nimi vlastně docela malý, v obou případech jde o filmového fanouška, který má nakoukáno výrazně více, než "běžná populace" a dokáže film někam zařadit, srovnat ho s podobnými atd. Lidi na metacritic nebo tomatoes jsou spíš recenzenti, stejně jako Fuka, Spáčilová nebo zdejší kolektiv. Ale těch, co ty filmy skutečně analyzují do hloubky a mají k tomu najetou veškerou filmovou historii a teorii, tedy to, co si pod pojmem "kritik" představím já, je jenom hrstka...
683161
To je otázka, kdo to vlastně je "filmový kritik" a jak moc se liší od diváka, co hodnotí a píše na csfd nebo imdb (což rozhodně není úplně běžný divák). Podle mě je ten rozdíl mezi nimi vlastně docela malý, v obou případech jde o filmového fanouška, který má nakoukáno výrazně více, než "běžná populace" a dokáže film někam zařadit, srovnat ho s podobnými atd. Lidi na metacritic nebo tomatoes jsou spíš recenzenti, stejně jako Fuka, Spáčilová nebo zdejší kolektiv. Ale těch, co ty filmy skutečně analyzují do hloubky a mají k tomu najetou veškerou filmovou historii a teorii, tedy to, co si pod pojmem "kritik" představím já, je jenom hrstka...
683093
1 0
reagovat
reaguje na: krauset
Tak koukám, že dokážeš krásně napsat, jak to cítím já :+
683107
Tak koukám, že dokážeš krásně napsat, jak to cítím já *:+*
683098
2 0
reagovat
reaguje na: krauset
Amen :+:+:+ Všetko čo si napísal je trefa do čierneho priateľu.

Zrovnávať Hobbita a LOTRa je proste blbosť. Nič ako je LOTR už len tak ľahko nevznikne alebo to proste ešte pekných pár rokov potrvá a nie, ani ten Kráľ Artuš sa k tomu ani len nepriblížil. Aj keď ja tu na MZ všeobecne považovaný ze celkom podarené fantasy. O novej SW trilógii ani nehovorím, to je zatiaľ jedno sklamanie za druhým. LOTR je jednoducho niekde inde. A z Hobbita či už cheme alebo nie, by bez Jacksonových scenáristických úprav bola jednoduchá rozprávka pre deti, najlepšie ak by bola kreslená :D a nie fantasy film. Treba si priznať že natočiť Hobbita a ponať ho ako prequel k LOTRovi (17 Oscarov a skoro 3 mld celosvetovo) je veľmi ťažká úloha aj pre skúseného tvorcu akým je Jackson. Ja si myslím že to zvládol najlepšie ako vedel, kto čítal ten príbeh vie o čom hovorím.
683106
Amen *:+**:+**:+* Všetko čo si napísal je trefa do čierneho priateľu. Zrovnávať Hobbita a LOTRa je proste blbosť. Nič ako je LOTR už len tak ľahko nevznikne alebo to proste ešte pekných pár rokov potrvá a nie, ani ten Kráľ Artuš sa k tomu ani len nepriblížil. Aj keď ja tu na MZ všeobecne považovaný ze celkom podarené fantasy. O novej SW trilógii ani nehovorím, to je zatiaľ jedno sklamanie za druhým. LOTR je jednoducho niekde inde. A z Hobbita či už cheme alebo nie, by bez Jacksonových scenáristických úprav bola jednoduchá rozprávka pre deti, najlepšie ak by bola kreslená *:D* a nie fantasy film. Treba si priznať že natočiť Hobbita a ponať ho ako prequel k LOTRovi (17 Oscarov a skoro 3 mld celosvetovo) je veľmi ťažká úloha aj pre skúseného tvorcu akým je Jackson. Ja si myslím že to zvládol najlepšie ako vedel, kto čítal ten príbeh vie o čom hovorím.
683098
3 0
reagovat
Pro mě je Hobit zábavná, i když trochu nekompaktní záležitost. Neočekávaná cesta byla sice po příslibu prvního teaseru v kině možná mým největším filmovým zklamáním, ale přesto ty filmy hodnotím pozitivně. Popravdě, s každým zhlédnutím rostou. A když jsem viděl celou trilogii v rozšířené verzi v lednu na maratonu v Lucerně, tak jsem si ji užil ohromně (Extended verze jako u LotRa výrazně lepší než kinoverze, jsou ucelenější a méně nudné, i když je to při té délce k nevíře; a navíc jediný okamžik ze všech šesti filmů, kde spolu sdílí scénu Elrond a Bilbo, je právě zde, což následně pomáhá i emocím v Šedých přístavech). Neočekávaná cesta zvlášť má krásně vyklenutý dějový oblouk: domov – stýskání po domově – Bilbův proslov k Thorinovi, že s trpaslíky zůstane, protože oni domov nemají. To je skvělá dramaturgie. 

Mě docela překvapuje množství lidí, kteří potřebují, aby film fungoval jako celek, a nedovedou si ho užít v jednotlivých momentech. Jackson na vrcholu byl režisér, který dokázal míchat humor a napětí, akci a emoce snad jako nikdo jiný v historii (akce bitvy na Amon Henu/smrt Boromira/Frodo opouštějící Společenstvo). Je pravda, že je lepší, když Jacksona krotí okolnosti, dnešní CGI možnosti a jeho bezmezná fantazie a hračičkovství vede k horším výsledkům, ale s ohledem na krátkost preprodukce a na to, že Hobit je v podstatě natočený bez storyboardů, je výsledek obdivuhodný. I v Pánu prstenů původní verze scénářů někdy působí lacině (Arwen v Helmově žlebu), ale díky dostatku času a přepisování se přišlo na lepší řešení. 

Umění navíc podle mě prožíváme spíš ve scénách než v celcích. A ten smysl pro geniální scénu Jacksonovi zůstal: fantastický komediální timing Freemana v celé sekvenci neočekávaného dýchánku, zpívající trpaslíci, hádanky ve tmě (!); proroctví a trojí uvítání v Jezerním městě, vstup do Ereboru, Sauron v Dol Gulduru, probuzení Smauga a jeho konverzace s Bilbem; destrukce Jezerního města, Thorin darující Bilbovi mithrilovou košilku, Thorinův nástup do bitvy a jeho smrt, Gandalf zapalující si dýmku vedle Bilba v rozpačitém smutném tichu po bitvě (!) a Bilbovo rozloučení s trpaslíky. Akční scény jako útek ze skřetích tunelů, sudy a černohumorné a dost krvavé rozšířené scény z Bitvy pěti armád jsou přinejmenším originální, když ne vynikající fyzickou akcí jako v Pánu prstenů.

Tohle všechno přece jsou momenty, které si lze s trochou vstřícnosti k celku užít. Navíc. Soundtrack je objektivně úžasný. Hobit toho pro mě ve třech filmech předvedl víc než Potter v osmi. Nebudu se moc vyjadřovat k „nudě“, protože to je snad ta nejsubjektivnější kategorie a filmoví kritici by se podle mě vyčítání nudy měli spíš vyhýbat. 

Jinak LotR je samozřejmě veledílo, ke kterému se v rámci velkofilmu za posledních 14 let nic nepřiblížilo. Zejména epičnost Návratu krále smete všechno, co by ji chtělo vyzvat. Když vidím, jak někdo srovnává Krále Artuše s bitvou s olifanty a Pelennorská pole s Wakandou, tak si říkám, že by si měl propláchnout oči. Porovnám-li nové Star Wars, což by měla být ultimátní trilogie tohoto desetiletí, nejen s LotRem, ale i s matrixovskou trilogií (mimořádné všechny tři díly) a Star Wars prequely, tak je mi podle nálady do smích/breku. 
683098
Pro mě je Hobit zábavná, i když trochu nekompaktní záležitost. Neočekávaná cesta byla sice po příslibu prvního teaseru v kině možná mým největším filmovým zklamáním, ale přesto ty filmy hodnotím pozitivně. Popravdě, s každým zhlédnutím rostou. A když jsem viděl celou trilogii v rozšířené verzi v lednu na maratonu v Lucerně, tak jsem si ji užil ohromně (Extended verze jako u LotRa výrazně lepší než kinoverze, jsou ucelenější a méně nudné, i když je to při té délce k nevíře; a navíc jediný okamžik ze všech šesti filmů, kde spolu sdílí scénu Elrond a Bilbo, je právě zde, což následně pomáhá i emocím v Šedých přístavech). Neočekávaná cesta zvlášť má krásně vyklenutý dějový oblouk: domov – stýskání po domově – Bilbův proslov k Thorinovi, že s trpaslíky zůstane, protože oni domov nemají. To je skvělá dramaturgie.  Mě docela překvapuje množství lidí, kteří potřebují, aby film fungoval jako celek, a nedovedou si ho užít v jednotlivých momentech. Jackson na vrcholu byl režisér, který dokázal míchat humor a napětí, akci a emoce snad jako nikdo jiný v historii (akce bitvy na Amon Henu/smrt Boromira/Frodo opouštějící Společenstvo). Je pravda, že je lepší, když Jacksona krotí okolnosti, dnešní CGI možnosti a jeho bezmezná fantazie a hračičkovství vede k horším výsledkům, ale s ohledem na krátkost preprodukce a na to, že Hobit je v podstatě natočený bez storyboardů, je výsledek obdivuhodný. I v Pánu prstenů původní verze scénářů někdy působí lacině (Arwen v Helmově žlebu), ale díky dostatku času a přepisování se přišlo na lepší řešení.  Umění navíc podle mě prožíváme spíš ve scénách než v celcích. A ten smysl pro geniální scénu Jacksonovi zůstal: fantastický komediální timing Freemana v celé sekvenci neočekávaného dýchánku, zpívající trpaslíci, hádanky ve tmě (!); proroctví a trojí uvítání v Jezerním městě, vstup do Ereboru, Sauron v Dol Gulduru, probuzení Smauga a jeho konverzace s Bilbem; destrukce Jezerního města, Thorin darující Bilbovi mithrilovou košilku, Thorinův nástup do bitvy a jeho smrt, Gandalf zapalující si dýmku vedle Bilba v rozpačitém smutném tichu po bitvě (!) a Bilbovo rozloučení s trpaslíky. Akční scény jako útek ze skřetích tunelů, sudy a černohumorné a dost krvavé rozšířené scény z Bitvy pěti armád jsou přinejmenším originální, když ne vynikající fyzickou akcí jako v Pánu prstenů. Tohle všechno přece jsou momenty, které si lze s trochou vstřícnosti k celku užít. Navíc. Soundtrack je objektivně úžasný. Hobit toho pro mě ve třech filmech předvedl víc než Potter v osmi. Nebudu se moc vyjadřovat k „nudě“, protože to je snad ta nejsubjektivnější kategorie a filmoví kritici by se podle mě vyčítání nudy měli spíš vyhýbat.  Jinak LotR je samozřejmě veledílo, ke kterému se v rámci velkofilmu za posledních 14 let nic nepřiblížilo. Zejména epičnost Návratu krále smete všechno, co by ji chtělo vyzvat. Když vidím, jak někdo srovnává Krále Artuše s bitvou s olifanty a Pelennorská pole s Wakandou, tak si říkám, že by si měl propláchnout oči. Porovnám-li nové Star Wars, což by měla být ultimátní trilogie tohoto desetiletí, nejen s LotRem, ale i s matrixovskou trilogií (mimořádné všechny tři díly) a Star Wars prequely, tak je mi podle nálady do smích/breku. 
12 -1
reagují: blahar, Robur, FallenMaia
reagovat
reaguje na: BarryLyndon
V zásadě s tebou souhlasím, že hodnocení kritiků je pro debatu o objektivních kvalitách filmů lepší, protože při psaní museli film hlouběji promyslet než běžní diváci a mají nakoukáno, díky čemuž mohou srovnávat. To neznamená, že se jednotlivci musí líbit to, co říká kritik. Těch 60 % u Hobitů na Metactitic je ale zavádějící. Nejsou to filmy, které by se pohybovaly v hodnocení mezi 50-60 %, ale jsou tam obrovské výkyvy.

Třeba Unexpected Journey dostala od Total Film 100 (‚Charming, spectacular, technically audacious.‘), Entertainment Weekly 83, Empire 80 (‚The Hobbit has a strength in Martin Freeman's Bilbo that may yet see this trilogy measure up to the last one. There is treasure here.‘), IndieWire 75, WSJ 70, průměrné hodnocení dal Guardian, Hollywood Reporter a Variety: 60. NYT a Time 50, to už je zlé. Ale ty negativní recenze jsou jinak spíš z méně globálně prestižních plátků. San Francisco Chronicle, Arizona Republic, Village Voice. Pro mě je Empire tak nějak důležitější než Box Office Magazine.   

Desolation of Smaug
 se pak líbil z celé trilogie nejvíc: Empire 100 (‚Middle-earth's got its mojo back.‘), Entertainment Weekly 91, Time 90 (‚Smaug is different: a really good movie‘), RogerEbert.com 88, Salon 80, Total Film 80, Guardian 80, Washington Post 85, WSJ 70, Hollywood Reporter 70. NYT 60. Negativní jsou zase spíš méně důležité listy (kromě Telegraphu, bídných 40): St. Louis Post-Dispatch, Miami Heald, New York Post. Když dá většina významných recenzí filmů nad 70 %, tak mi to jako potvrzení „katastrofálnosti“, a ani průměrnosti nepřipadá. 

U Battle of the Five Armies byly recenze napůl mezi jedničkou a dvojkou. Time 90 (‚If The Hobbit doesn't equal the achievement of Jackson's earlier Middle-earth movies -- and, honestly, what could? -- it is still a thrilling effort.‘), WSJ 80, Empire 80 (‚A fitting conclusion to Jackson’s prequel trilogy and a triumphant adieu to Middle-earth. Now complete, The Hobbit stands as a worthy successor to The Lord Of The Rings, albeit one that never quite emerges from its shadow.‘), Total Film 80, Hollywood Reporter 80, Entertainment Weekly 75, Variety 70, Washington Post 63, Guardian 60. Průměrné až negativní: NYT 50, The Wrap 40, Boston Globe 38. 

Tudíž používat zrovna u Hobita Metacritic k potvrzení tvého názoru, že Hobit je „katastrofální“, mi nepřijde fér a nemá to nic společného s tím, že filmy nad 51 % jsou matematicky nadprůměrné. Je to kontroverzně přijatý film, ale do průměru má daleko.
683093
V zásadě s tebou souhlasím, že hodnocení kritiků je pro debatu o objektivních kvalitách filmů lepší, protože při psaní museli film hlouběji promyslet než běžní diváci a mají nakoukáno, díky čemuž mohou srovnávat. To neznamená, že se jednotlivci musí líbit to, co říká kritik. Těch 60 % u Hobitů na Metactitic je ale zavádějící. Nejsou to filmy, které by se pohybovaly v hodnocení mezi 50-60 %, ale jsou tam obrovské výkyvy. Třeba [b]Unexpected Journey[/b] dostala od Total Film 100 (‚Charming, spectacular, technically audacious.‘), Entertainment Weekly 83, Empire 80 (‚The Hobbit has a strength in Martin Freeman's Bilbo that may yet see this trilogy measure up to the last one. There is treasure here.‘), IndieWire 75, WSJ 70, průměrné hodnocení dal Guardian, Hollywood Reporter a Variety: 60. NYT a Time 50, to už je zlé. Ale ty negativní recenze jsou jinak spíš z méně globálně prestižních plátků. San Francisco Chronicle, Arizona Republic, Village Voice. Pro mě je Empire tak nějak důležitější než Box Office Magazine.    [b] Desolation of Smaug[/b] se pak líbil z celé trilogie nejvíc: Empire 100 (‚Middle-earth's got its mojo back.‘), Entertainment Weekly 91, Time 90 (‚Smaug is different: a really good movie‘), RogerEbert.com 88, Salon 80, Total Film 80, Guardian 80, Washington Post 85, WSJ 70, Hollywood Reporter 70. NYT 60. Negativní jsou zase spíš méně důležité listy (kromě Telegraphu, bídných 40): St. Louis Post-Dispatch, Miami Heald, New York Post. Když dá většina významných recenzí filmů nad 70 %, tak mi to jako potvrzení „katastrofálnosti“, a ani průměrnosti nepřipadá.  U [b]Battle of the Five Armies[/b] byly recenze napůl mezi jedničkou a dvojkou. Time 90 (‚If The Hobbit doesn't equal the achievement of Jackson's earlier Middle-earth movies -- and, honestly, what could? -- it is still a thrilling effort.‘), WSJ 80, Empire 80 (‚A fitting conclusion to Jackson’s prequel trilogy and a triumphant adieu to Middle-earth. Now complete, The Hobbit stands as a worthy successor to The Lord Of The Rings, albeit one that never quite emerges from its shadow.‘), Total Film 80, Hollywood Reporter 80, Entertainment Weekly 75, Variety 70, Washington Post 63, Guardian 60. Průměrné až negativní: NYT 50, The Wrap 40, Boston Globe 38.  Tudíž používat zrovna u Hobita Metacritic k potvrzení tvého názoru, že Hobit je „katastrofální“, mi nepřijde fér a nemá to nic společného s tím, že filmy nad 51 % jsou matematicky nadprůměrné. Je to kontroverzně přijatý film, ale do průměru má daleko.
682891
8 0
reagují: BarryLyndon, Jerec
reagovat
reaguje na: Disketa1
Titul lembasová hlava nosím také a s uznáním kvalit Hobita to absolutně nesouvisí.
683036
Titul lembasová hlava nosím také a s uznáním kvalit Hobita to absolutně nesouvisí.
683032
0 0
reagovat
Takže protože se ve fantasy skoro nic netoci, tak budeme za každou cenu velebit i to málo ?
683035
Takže protože se ve fantasy skoro nic netoci, tak budeme za každou cenu velebit i to málo ?
0 0
reagovat
Myslím, že je načase oprášit titul lembasové hlavy a nahlas říct, že Jacksonův Hobit je vynikající. Má z logických důvodů úplně jinou poetiku než Pán prstenů, ale to je dobře, protože kdyby Hobit byl totéž co Pán prstenů, tak by to byla nuda. :)
683032
Myslím, že je načase oprášit titul lembasové hlavy a nahlas říct, že Jacksonův Hobit je vynikající. Má z logických důvodů úplně jinou poetiku než Pán prstenů, ale to je dobře, protože kdyby Hobit byl totéž co Pán prstenů, tak by to byla nuda. *:)*
5 -2
reagují: BarryLyndon
reagovat
reaguje na: pepo
Nevim no... vedomi, ze ostatni fantasy jsou vyrazne horsi, mi pocity z ty natahovany nudy nezvladnou obvykle moc vylepsit 8)
683031
Nevim no... vedomi, ze ostatni fantasy jsou vyrazne horsi, mi pocity z ty natahovany nudy nezvladnou obvykle moc vylepsit *8)*
683030
2 -1
reagovat
reaguje na: Cival
A prave preto budme radi aspon za toho hobbita8)
683030
A prave preto budme radi aspon za toho hobbita*8)*
683027
2 -1
reagují: Cival
reagovat
reaguje na: BarryLyndon
U mna to napriklad robi pri zazitku vela;)
683029
U mna to napriklad robi pri zazitku vela*;)*
683025
2 -1
reagovat
reaguje na: Lima
Zbyla fantasy produkce je ale katastrofalni 8)
683027
Zbyla fantasy produkce je ale katastrofalni *8)*
683016
2 0
reagují: pepo
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se